Folytatás itt...
Folytatás itt...
2010. október 1. óta semmi közöm a Bikemaghoz - ez ügyben semmilyen formában ne zavarjatok!
Privát üzenetet, mailt ezen a fórumon keresztül többé nem tudsz nekem küldeni.
zOrg @ zorganisation.com | twitter | facebook
SziasztoK!Eredeti szerző: zOrg
Gondolom mar uncsi a kerdes, de segitseget kerek:
178cm magas vagyok, s szeretnem lecserelni a vazamat [Gepide Mundo HiTen 1995os17.5-18as vazmeret].
Amit kineztem egy 2005os Magellan Crux 20'as meretben. Sajna nincs ilyen, csak 18'asban.
A gepidaval edzesek es maratonok alkalmaval neha fajt a hatam. Ez betudhato a tavalyi kezdesnek [gyenge hatizmok] illetve a vazmeretnek [kicsi?].
Nos vajh a 18as vazat bevallaljam-e szerintetek vagy keressek masik 20'as vazat? Hja es Maratonokon akarok indulni.
szertem 178 centihez még elmegy a 18"..
volt is cruxom (még a régi crmo), igaz, hogy csak 170 vagyok, de nem volt rossz, egy kicsi kisebb még bőven jó lett volna
szóval ha próba után nem nagyon rossz, akkor nyugodtan!
same shit different day
www.myspace.com/thelustymilkman
Hát én 189cm vagyok és 19"os vázat használok. És 20asnál nagyobbat sosemvennék. Szerintem neked sem ideális a 20as. De rövidstucnival jólehet.
Én 110m-s stucnit használok.
Így elég nehéz tanácsot adni, mivel egy embernél a magasság nem minden, ugyanígy kevés egy váznál az az információ, hogy hány colos.
Vedd figyelembe a testfelépítésed (láb, felsőtest, karhossz), ill. a váz geometriáját (átlépési magasság, felsőcsőhossz)! A jelenlegi vázad geojának ismeretében meg tudod határozni, hogy mekkora kell neked.
Én is 178 cm magas vagyok, de még nem láttam olyan vázat, amiből 20"-osat vennék. Pedig nekem még hosszú lábaim is vannak, de így is 18-19"-es méretnél maradnék.
De a legbiztosabb a próba!
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."
A Giant VT vázról van valakinek tapasztalata? Viszonylag könnyű enduro/trail bike építéséhez jó alap?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül...""Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
sztem is próba, de Kacsa én 176 vagyok, és inkább attól tartanék hogy nagy a 18-as magellan....legalábbis hosszú a felsöcső....de sztem a 20-as eszedbe ne jusson.....saját tapasztalatot mondok Neked, amiket próbáltam, konából 17/18, speckóból 17, trekből 17,5 ami nekem jó....mikor lecseréltem az ősrégi cro-mo bca-mat ami 21-es volt, én elkövettem azt a hibát hogy saját fejem után menve ,nagy vázat vettem (19-es konák) és drága tanulópénz volt, mire hittem a tapasztaltaknak...szal sztem nyugodtan 18-as....Eredeti szerző: 73Kacsa
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Iljics: nekem megvan a Balfa BB7 tesztje angolul. Az egyik tavalyi dirtben volt. Átlagosan jóra értékelik, csak egy baja van, a láncterelő ami úgy van elcseszve ahogy van. Az eredeti csavar eltörik és csak vmi buzi erőssel működik hosszabb távon. az a baj, hogy eleve maga a megoldás rossz. Bár lefele annyira nem kell tekerni.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
cöhEredeti szerző: 07aszp
jó az a váz ahogy van. nekem tetszik. súlypont meg minden okés.
(oda meg kap titáncsvart oszt' kész)
Allitolag nagyon tekeredik a hatulja.Eredeti szerző: Kisherceg
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
Aha.Eredeti szerző: Vole
Most sok helyen hirdetik komoly árengedményekkel, meg külföldön is láttam hogy nagyon olcsón meg lehet kapni. Azon felül, hogy tekeredik a hátulja, van valami oka ennek?
Szal nekem "endúrózni" kellene. Felfelé is szeretek tekerni, lefelé pedig szeretem elengedni. Könnyü canga lenne belőle (LX hajtmű és váltórendszer, Magura Marta fékek, könnyű kerekek és valamiféle -talán egy Marzó- 120mm-s teló). Nem ugrálok, de gyors vagyok lefelé.
Szal ilyen felhasználásra jó lehet?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül...""Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Ha nem zavar hogy kolbaszol a hatulja akkor szerintem jo valasztas. Azert van mindenhol leakciozva, mert a nagykerbol nem nagyon fogyott, es ok akcioztak le a vazat, raadasul a Giant mar nem gyart ilyet, ezert is olcsobb mostanaban.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
Igazából ezt a "kolbászoló" hátsó részt nem tudom hogy zavar-e vagy sem, mert még nem volt össztelósom. De szeretnék egy jót választani elsőre, csak ugye a pénz nagyon sokat számít...:-((Eredeti szerző: Vole
A kolbászolás mennyire rontja az élettartamot? Gondolom nem növeli... Bár ki tudja?!
én 197 vagyok és 22-es váz, 100-as stuckó. +"hosszúfelsőcsöves" magellan polaris. És az ülést hátratolom, amennyire lehet. így nekem nagyon bejött.
szóval sztem 20-ast vegyél. az ülésen akkor is variálhatsz, meg a stucnin is.
Legközelkebb azért én is 20-ast veszek, meglátjuk milyen.
De sztem 18 vagy 20, sokat nem javul a testtartás. Ez adott: előregörnyedő. Alkat kérdése, és egészségé, van akinek hamar megfájdulnak az izületei, van aki gumiból van. Néha fáj a derekam, olyankor felülök és elengedem a kormányt. persze nem versenyen és legalábbis aszfalton. javítsatok ki ha tévedek.
tévedsz
ő 178 centi, te meg 197
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
arra amire leírtad sztem tökéletes lesz....Eredeti szerző: Kisherceg
kerekeske...a polarisnak nam hosszú a f.csöve...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Tehát marha jó váz, mivel össz-vissz 1 csavarba lehet belekötni !Eredeti szerző: 07aszp
![]()
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Nekem 18-as Cruxom van, 175 cm magas vagyok.
A bringán egy 110-es stücni van illetve egy 350-es nyeregcső. Az utóbbi nekem kevés, a megengedettnél többet kéne kihúznom kb 2 centivel. Szóval érdekes ez a Magellan...
Más: Tud valaki egy esetleges egy testalkat-vázgeometria összehasonlító oldalt?
Akkor a 175cm-ed ből biztos 160 a lábad.
Létezik 450-es nyeregcső is ám!
"A patentzár nem 1 erőviselő szempont" Semetei Rándor
Nekem is rövid lenne egy 18as caprine 350ös nyeregcsővel. Kéne még 2cm. De 189vagyok. Érdekes.
Egy 180cm alatti embernek egy 18as váz jókell, hogy legyen.Szerintem ezt márkáktől függetlenül kilehet jelenteni.