Természetesen a tervek nem TOP SECRET, még idén, remélem szombaton (most) fel tudom rakni/elküldeni Majornak. És akkor mindenki megnézheti őket. Igyekszem mindet/a legjobbakat elhozni.
GerMan:
Az utolsó vázamon már állítható a rugóstag pozíciója, ugyanakkora rugóstag mellett 110, 125 és 130 mm-t tud a váz. Ez szerintem korrekt, én soha nem DH vázakat tervezek, hanem dual/dirt vázat. Esetleg freeride. Egyszer belefogtam egy DH vázba is, 195 mm lett egy 200-as rugóstag mellett, de én nem szimpatizálok annyira ezzel a sporttal, csak nézni szeretem....
Rugóstag csillapítása: megnézel bármely teló csillapításáról egy bontott ábrát, és ugyanaz! Olajosat akarsz, vagy levegőset? (acélrugósat/levegőrugósat)
Hali rob!
Acélrugós lenne a kicsike... és nem feltétlen együtt...már mint a rugó és csilalpítással..
Esetleg tudnál egy linket, ahol egy ilyennek a robbantott ábrája van?
Vagy esetleg egy házikészítésűt postafiókomba ejtenél?
Nem tudok most robbantott ábrát mutatni, de az RST-nek a tavalyi honlapja tele volt ilyenekkel. Van otthon katalógusom, majd keresek Neked. Valamelyik Láncban is vannak Manitouk robbantva.
Az én egyik haveromnak ellopták a bringáját, és ő nem akart újat venni tehát gondolta csinál magának egyet!! Igaz a művelet nem volt túl egyszerű, azt se tudta az elején, hogy hogyan kezdjen neki, de mára már kész a szupi karbon/alu alapanygú cc váz!!!!!!!! Ja, hogy már tudjátok, hát persze, benne volt valamelyik számban!!!! Keresd meg, és infóért keresd Zajzit!!!!!!!!
Alapkoncepció: A felsőcső 4szögeltű, az élei fel, le és jobra balra állank, az alsócső szintén 4szög de itt normálisan vannak az élek. A monbolck helye egy lekerekített és átfúrt ALU tömbben kapna helyet.
Elsőre ennyi, és ha ven kérdésetek írjátok.
Ugyan nem a témához vág, azé leírom. Ugyanez a haver telót épitettt magának. 150-es úttal, fokozatmentesen állítható, olajcsillapítás, mindkét száron tárcsafékszem, 30 mm-es csőtengyely ( ;D).
Mindez nekem is csak kb. 45 e-be fog kerülni, igaz én 200-as úttal kértem.;D
Laza.
Hahó
Köszönám a dícséretet ;D
Remélem ha minden jól megy nyár közepáre gurulni fognak az első prototipusok, de csak a Mars-ból és 1 merev a Majornak ;D
Joda természetes neked is fog készülni mint első potenciális fogyasztó