Oldal 20 / 20 elsőelső ... 10181920
Eredmény 381-392 / 392

Téma: Váz építés

Regisztrált
    2010-07-23
    Üzenet
    6

Alapbeállítás

Kösz mondjuk ez 130mm-es de akkor aszondod szimmetrikus.A 6mm az nem kevés nekem a 130-as tengelynél 73-57-nél lenne középen. Monnyuk a távtartó nélkül nem mértem... .. Mög is sasolom.

Amúgy nem jobb az ha a kerék középre van fűzve. Lehet csinálok két modellt és ANSYS-ban megnézem hogy alakulnak a dolgok..... . Kíváncsi lettem.

Köszi a gyors választ.

maximus
    Regisztrált
    2002-01-21
    Lakhely
    Százhalombatta
    Üzenet
    12.757

Alapbeállítás

a keréknek jobb, hogy el van tolva jobbra, mert akkor szimmetrikusan állnak a küllők, de ha eltolod , akkor a fogaskerekek is jobbra mennek ugye, és akkor borul a láncvonal, nemkicsit
    fuck me, i'm famous!
    -- Go ahead, Droids! --->

Regisztrált
    2010-07-23
    Üzenet
    6

Wink

Idézet Eredeti szerző: sala Üzenet megjelenítése
    a keréknek jobb, hogy el van tolva jobbra, mert akkor szimmetrikusan állnak a küllők, de ha eltolod , akkor a fogaskerekek is jobbra mennek ugye, és akkor borul a láncvonal, nemkicsit
    Igen erre én is gondoltam, nem vagyok annyira járatos a szabványokban , de látom , hogy a gyártók valamiért ragaszkodnak ehhez az elrendezéshez. Pedig ha a hajtókaron lehetne korrigálni a láncvonalat.
    De a jövő úgy is a spárga meghajtás

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.919

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Constantin Üzenet megjelenítése
    Igen erre én is gondoltam, nem vagyok annyira járatos a szabványokban , de látom , hogy a gyártók valamiért ragaszkodnak ehhez az elrendezéshez. Pedig ha a hajtókaron lehetne korrigálni a láncvonalat.
    De a jövő úgy is a spárga meghajtás
    És a lánckerekek majd a vádlinkban forognak?
    Egy országútinál ez nem megoldható (a 130as agy miatt gondolom arról van szó ), egy montin viszont simán lehetne tologatni 6-7mm-t.
    R VKE-NELSON....v...Blogom
    A sebesség mindent megold.
    "A szerver túlterhelt picit, próbáld egy perc múlva."

Regisztrált
    2010-07-23
    Üzenet
    6

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: MJani01 Üzenet megjelenítése
    És a lánckerekek majd a vádlinkban forognak?
    Egy országútinál ez nem megoldható (a 130as agy miatt gondolom arról van szó ), egy montin viszont simán lehetne tologatni 6-7mm-t.
    Azt nem tudom miért gondolod , hogy a "vádlidban forognának? Tulajdonképp csak annyi történne hogy szűkebben tekersz. Ami probléma felmerül az az hogy a hátsó háromszög alsó összekötője ütközhet a lánctányérral ha hármas hajtóművet használsz. De takarítás után kirajzolom az egzakt geometriát, mert így én is csak saccolom. Valószínű meg lehet oldani de csak extrém verseny felhasználásra lenne megfelelő, mert nem férne bele max 23-as gumi és mellette sem lenne több mint pár mm.
    Ha tippelnem kell azért nem szaroztak vele mert csak ezért nem kezdenek gyártani külön hajtóművet és középrészt.

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.919

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Constantin Üzenet megjelenítése
    Azt nem tudom miért gondolod , hogy a "vádlidban forognának? Tulajdonképp csak annyi történne hogy szűkebben tekersz. Ami probléma felmerül az az hogy a hátsó háromszög alsó összekötője ütközhet a lánctányérral ha hármas hajtóművet használsz. De takarítás után kirajzolom az egzakt geometriát, mert így én is csak saccolom. Valószínű meg lehet oldani de csak extrém verseny felhasználásra lenne megfelelő, mert nem férne bele max 23-as gumi és mellette sem lenne több mint pár mm.
    Ha tippelnem kell azért nem szaroztak vele mert csak ezért nem kezdenek gyártani külön hajtóművet és középrészt.
    Szerintem pont azt jelenti, hogy szélesebben tekersz (ami a hajtáshatékonyságot és az ízületeket is rombolja), a szimmetrikus kerék balra áll a vázban, tehát jobbra (a hajtásoldal irányába kell eltolni az egész szerkezetet).
    R VKE-NELSON....v...Blogom
    A sebesség mindent megold.
    "A szerver túlterhelt picit, próbáld egy perc múlva."

Regisztrált
    2010-07-23
    Üzenet
    6

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: MJani01 Üzenet megjelenítése
    Szerintem pont azt jelenti, hogy szélesebben tekersz (ami a hajtáshatékonyságot és az ízületeket is rombolja), a szimmetrikus kerék balra áll a vázban, tehát jobbra (a hajtásoldal irányába kell eltolni az egész szerkezetet).
    Igazad van a papíron felcseréltem az oldalakat.

Regisztrált
    2010-07-23
    Üzenet
    6

Alapbeállítás

Köszi mindenkinek a segítséget. Már csak évek kérdése

vendég suhanc avatarja
    Regisztrált
    2010-07-30
    Lakhely
    Kecskemét
    Üzenet
    246

Alapbeállítás

Üdv!

Valaki tudna segíteni? Egy régi acél váz hátsó háromszögét szeretném kicserélni. Nem tudjátok, hogy ki vállal ilyet, és kb. mennyiért? Előre is köszi!

G
    "Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding." Albert Einstein

fórumfüggő Aske avatarja
    Regisztrált
    2006-05-03
    Üzenet
    1.692

Alapbeállítás

Sziasztok!

Vázfestés előtt az országúti acél vázamról el szeretném távolítani a felesleges alkatrászeket: váltókar rögzítő csapok az alsócsövön, hátsóvillákon lévő bizbaszok. Illetve a váz elején lévő alu emblémát kíméletesen, hogy festés után fel tudjam ragasztani.

Ötletek arra, hogy ezek eredetileg hogyan lettek rögzítve? (keményforrasztva talán?)
    És hogyan lehet őket kíméletesen eltávolítani?

fórumfüggő stp1 avatarja
    Regisztrált
    2009-01-24
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    2.889

Alapbeállítás

keményforrasztva, ja.
    én két vázat is lecsupaszítottam reszelgetve, bár az két délután/váz. ha bátor vagy flexszel le lehet csapatni a nagyját.

fórumfüggő McGywer avatarja
    Regisztrált
    2005-07-26
    Lakhely
    Bp - Rákoscsaba
    Üzenet
    2.490

Alapbeállítás

Melyik a jobb középcsapágyház montihoz, 73as menetes külső csészés csapággyal vagy press fit 92es? Tapasztalatok/negatívumok a pressfit 92essel kapcsolatban?

Oldal 20 / 20 elsőelső ... 10181920

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •