Milyen általános tapasztalaitok vannak a Merida magnézium vázakról? Milyen hibái fordulhatnak elő? Nekem pl. egy idei 909-es van.
-Az a bajom vele, hogy ha kiállok, akkor a középcsapágy környékén elkezd recsegni. Ezt ti is tapasztaltátok vagy csak nálam van így? Ha csak nálam lenne ez akkor visszavihetem a boltba és reklamálhatok vagy ennyi belefér a dologba?
-Mennyire kell rá vigyázni, hogy ne horpadjon be? Láttam még valamikor egy montit és a felsőcsöve be volt horpadva (gondolom, odaütötte valaminek, lépcsőnek vagy mitomén&#8230. Szóval mekkora ütést bír ki?
-Mi van akkor, ha lejön a festés (esésnél vagy valaminél)? Mert ugye azt írják, hogy sokat kellet babrálni, hogy megóvják a magnéziumot az oxidációtól. Bár én úgy emlékszem, hogy azt tanultam, hogy a magnéziumon lévő oxidáció megvédi a fémet, mint pl. az alumíniumnál is, a vasnál meg nem. Na min1, ha ezt mégse jól tudnám, akkor azt jelenti, hogy ha lenyúznám a festést, akkor egy idő múlva szétesne a gép?
Ez mondjuk elég szopás lenne, ha behorpasztottam mondjuk az alsócsövet, belül lejött a festés, én ezt nem tudom, megyek lefele egy lejtőn kilencvennel aztán menet közbe, szétesik alattam a szekér…
-Reményeim szerint azért ez nem tud megtörténni, de ha mégsem történhet meg ez az oxidációs dolog, akkor lehet, hogy nem is kell azt a magnéziumot annyira védeni?
-Ha már itt tartok akkor tudjátok mi az a váz chiptunningolása? Ha nem akkor írom: egyik ismerősöm örülten súlymániás, van (többek között) egy Giant OCR ONCE 6061-es váza és ezen csinált (saját maga, egyébként szerelő is) egy kis chiptunningot… Mégpedig ez abból áll, hogy pl. a homlokcső-alsócső, homlokcső-felsőcső találkozásainál a gyártók csak egy pici lyukat hagynak és ezeket a lyukakat fúrta fel nagyobbra. Minden egyes cső találkozásánál ezt megcsinálta és sikerült 15 dekát lefaragnia a vázból. Szóval, ha nem kellene a magnézium oxidációjától félni, akár akkor egy magnéziumvázon is meglehetne ezt csinálni és nem csak egy alumínium vázon?
Na mostanra elég ennyi, mert így is baromi hosszú lett a szövegelésem...

. Szóval mekkora ütést bír ki?
Válasz idézettel
>