Oldal 889 / 896 elsőelső ... 789839879887888889890891 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 17.761-17.780 / 17912

Téma: Túrák Magyarországon

törzsvendég imi72 avatarja
    Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Minket is a Pilisi lenre hivatkozva büntettek meg. Nekünk akkor azt mondták, hogy még csak nem is tolhatjuk a bringákat. Megjegyzem, a turisták által kitaposott és jelzett úton mentünk, miközben ők terepjáróval...szóval erről ennyit (ezzel nem akarok semmilyen lavinát elindítani, csak eszembe jutott a lenről).

Ma mi is voltunk tekerni. Pilisszántóról mentünk fel a szerpentinen. Hááát...a déli, naposabb részeken (főleg lentebb) ha van hó, akkor az jeges (helyenként tükörjég), fentebb már tisztán hó, de olyan keményre volt fagyva, hogy ha letértünk a gyalogosok által kitaposott 30-40 cm széles nyomról, akkor olyan volt, mintha berántottuk volna a féket, elakadtunk benne.
    Trance
    "Attól még, hogy egyesek szerint kevés időnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdőirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

vendég
    Regisztrált
    2010-04-28
    Üzenet
    26

Alapbeállítás

Ez tiszta sor. Az emlitett helyszinen legalabb tenyleg van egy noveny, amire hivatkoznak is, es ami tenyleg ott is van. Szoval itt tenyleg igyekezzunk tiszteletben tartani a kerest. Az, hogy erdeszeti uton ne bringazzunk mert... Az nem indok.

Egyebkent a Bukkben a Harom-konel is szoltak egyszer, aztan nem sokkal kesobb a Specialized ott tartott tesztnapokat. Persze nekunk is mondtak, hogyha 60 nappal elore bejelentjuk a palyaigenyt, es fizetunk "minimum 15000 forintot", akkor megkaphatjuk az engedelyt.

Szoval van az a penz, amiert a kerekparozas hirtelen termeszetbarat lesz :P

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Mi annyit tettünk az ügyünk érdekében, hogy miután befizettük a csekket, nem is mentünk többet a Budai-hegyek felé
    Nem éreztük magunkat természetkárosítónak (a járőr se mondta ezt ránk, pusztán a törvényre hivatkozott) és mivel a bringázáson van a lényeg, jobbnak láttuk, ha a jövőben elkerüljük ezeket az "érzékeny" pontokat.
    Trance
    "Attól még, hogy egyesek szerint kevés időnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdőirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

törzsvendég Ronin avatarja
    Regisztrált
    2004-11-17
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    808

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: imi72 Üzenet megjelenítése
    Mi annyit tettünk az ügyünk érdekében, hogy miután befizettük a csekket, nem is mentünk többet a Budai-hegyek felé
    Nem éreztük magunkat természetkárosítónak (a járőr se mondta ezt ránk, pusztán a törvényre hivatkozott) és mivel a bringázáson van a lényeg, jobbnak láttuk, ha a jövőben elkerüljük ezeket az "érzékeny" pontokat.
    Mennyi volt a büntetés?

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

10k
    Annyit azért hozzá kell tennem, hogy ezen négyen osztoztunk, mert csak egyikünknél volt igazolvány (az eset a Nagy-Szénás melletti Kutya-hegyen történt).
    Trance

törzsvendég zscs avatarja
    Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    1.000

Alapbeállítás

Minket is a Pilisi lenre hivatkozva büntettek meg. Nekünk akkor azt mondták, hogy még csak nem is tolhatjuk a bringákat. Megjegyzem, a turisták által kitaposott és jelzett úton mentünk, miközben ők terepjáróval...szóval erről ennyit (ezzel nem akarok semmilyen lavinát elindítani, csak eszembe jutott a lenről).
    Nehéz elfogadni néha az ambivalens dolgokat, de végül is csak a munkájukat végzik. Az interneten fellelhető információk szerint elsősorban a quadosokra és a motorosokra fókuszál a törvényi szabályozás, persze ettől még keményen fizethetünk mi bicajosok is, ha például Fokozottan Védett területre tévednénk. Vagy akár egy sima, kerékpározásra ki nem jelölt útra... Bennünket többé-kevésbé úgy látom, a lovasokkal vettek egy kalap alá. A magyar állami természetvédelem hivatalos honlapja
    Na mindegy, nekem a trükköm majd az lesz, hogy ha ilyen esetem lenne, hogy egyszerűen a hátamra veszem majd a bicajt. Oda is láncolom a hátamra, ha kell! ;-) Azért meg egy szót sem szólhatnak, hogy mit cipelek a hátamon!...
    (Mindenesetre az kiemelkedően kemény szankció, hogy el is kobozhatják a bicajt...)

Valahol persze megértem a szigorú szabályozást. Jómagam elsősorban gyalogtúrázónak tekintem magam, az ország nagy részén jártam már gyalogosan és a rengeteg szép dolog mellett sajnos sok csúnya dolgot láttam már. Elsősorban a szemetelésre gondolok (amire No.-ban például ún. "szemét-kommandó" lett a megoldás - visszanyomozzák a szemét eredetét és kőkeményen böntetnek!), de beszélhetünk a motorosokról és a quadosokról is. Az erdészeti járműveket meg inkább hagyjuk, noha az általam eddig látott legtöbb és legnagyobb kárt ezek okozták...

Szombaton nem értem rá, de tegnap mentem egy kört a Budai-hg.-ben. Azt kell mondjam, sár ugyan sehol nem volt, de a helyenként teljes útszélességben és hosszan jégbordás, tükörjeges szakaszok miatt többször majdnem megbántam, hogy kimerészkedtem. Normafa, Szépjuhászné, Hűvösvölgy, Árpád-kilátó, Fenyőgyöngye majd HHH-től elmerészkedtem egészen a Nagy-Kopaszig és vissza, egészen Normafáig. A Szépjuhászné és a János-hegy közti aszfaltos szerpentin is helyenként járhatatlan, itt-ott teljes szélességében hol tükörjég, hol légbordás az út.
    Legutóbb zscs módosította; 2012-01-30 - 10:53.

törzsvendég Louis avatarja
    Regisztrált
    2010-01-18
    Lakhely
    Szomolya,Bükk,Mátra,hegyek...
    Üzenet
    395

Alapbeállítás

"Amennyiben lovagló- és kerékpárút kijelölésére sor kerül, állami erdőben a közérdek fokozott érvényesülése érdekében törekedni kell a regionálisan is összefüggő erdei lovagló és kerékpáros útvonal hálózat kijelölésére."
    Ezt is figyelembe vehetnék a szervek,mert nem kis igény van kerékpározásra az ország több területén is.Sok jelöletlen és jó minőségű út van,amin lehetne kerékpározni,úgy,hogy nem módosítanánk a környezet jellegét.De a közérdek nem érvényesül nálunk...
    Magellan-os

fórumfüggő _Alex_ avatarja
    Regisztrált
    2004-01-26
    Lakhely
    Nagykőrös
    Üzenet
    2.812

Alapbeállítás

Nekem annó Három-kőn azt mondta a közeg: "Nekünk nem érdekünk a kerékpáros turizmus bővítése!"
    Akkó meg miről beszélgetünk?
    Picasa _Alex_ --- Csajokat a hosszútávra!
    Merkapt Maraton Team SE

törzsvendég
    Regisztrált
    2011-03-26
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    823

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: _Alex_ Üzenet megjelenítése
    Nekem annó Három-kőn azt mondta a közeg: "Nekünk nem érdekünk a kerékpáros turizmus bővítése!"
    Akkó meg miről beszélgetünk?
    Három-kőre már gyalog sem lehet legálisan felmenni.

vendég
    Regisztrált
    2010-04-28
    Üzenet
    26

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Sly78 Üzenet megjelenítése
    Három-kőre már gyalog sem lehet legálisan felmenni.
    Szerintem erre gondolsz:

A látogatás kiemelt ellenőrzése egyes fokozottan védett területeinken

Ha helytalloak az informacioim, akkor valami noveny viragzott epp, ideiglenes tiltas volt.

törzsvendég Louis avatarja
    Regisztrált
    2010-01-18
    Lakhely
    Szomolya,Bükk,Mátra,hegyek...
    Üzenet
    395

Alapbeállítás

Igen,szoktak ideiglenes tiltások lenni,olyankor szalagoznak is.Őr-kő és Cserepes-kő között láttam már ilyet.Meg rádióban és turistamagazinokban is közzéteszik...
    Magellan-os

törzsvendég oldbike avatarja
    Regisztrált
    2007-02-08
    Lakhely
    itt-ott
    Üzenet
    489

Alapbeállítás

Három-kő teljes zárás..Tar-kő szalagozás....
    Dobd.hu - tar-kő..tavasz
    https://picasaweb.google.com/1018906...6/BukkiEvnyito

vendég Berci avatarja
    Regisztrált
    2011-01-22
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    19

Alapbeállítás

Hétvégén valamit?

Regisztrált
    2004-11-17
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    808

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Berci Üzenet megjelenítése
    Hétvégén valamit?
    Voltál ma valamerre?
    Ha igen, az útviszonyok milyenek?

vendég Berci avatarja
    Regisztrált
    2011-01-22
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    19

Alapbeállítás

Nem ma nem voltam. Esetleg holnap.?

Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    1.000

Alapbeállítás

Még nem 100%, de közel 2 hét szünet után holnap igyekszem kimerészkedni, de csak egy rövidebb, maximum kétórás tekerésre. Én csak Normafa és a HHH közt mennék egy rövidebb kört. Merre mennétek?

Regisztrált
    2004-11-17
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    808

Alapbeállítás

Ha holnapig nem esik a hó, valószínűleg megyek egy Virágosnyereg - Normafa oda-visszát, de nem mindenáron, ezért a szervezkedést most nem vállalnám, majd még meglátom, hogy mikor kelek fel, lesz-e egyáltalán kedvem, milyen idő lesz stb.

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Nem tudom milyen utakon szoktatok menni, de gyalogtúrázó ismerős pont ma mondta, hogy teljesen le vannak taposva a népszerűbb helyekre vivő utak és, hogy eléggé csúszott.
    Trance

Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    1.000

Alapbeállítás

Múlt hétvégén gyalogtúráztam utoljára, ezen a hétvégén sajnos ez kimarad. A lényeg, hogy a múlt hétvégén a tükörjékre esett a porhó, itt-ott kihívásokkal teli volt a közlekedés még a túrabotokkal is. Ebből kiindulva kihívásokkal telinek ígérkezik a kétkeréken közlekedés. Holnap én DH-s térd- és könyökvédőt vennék, az ad némi plusz biztonságot és van pár, többnyire jelöletlen ösvény, amiről tudom, hogy nem szokott ilyenkor lejegesedni, azokon közlekedek. Ha összefutnánk valahol útközben valamelyikőtökkel, szívesen csatlakozom. :-) (Szervezkedést én sem vállalom most, még mindig nem biztos, hogy megyek.)

Regisztrált
    2004-11-17
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    808

Alapbeállítás

Nem tudom milyen utakon szoktatok menni, de gyalogtúrázó ismerős pont ma mondta, hogy teljesen le vannak taposva a népszerűbb helyekre vivő utak és, hogy eléggé csúszott.
    Jártam ma Dobogókőn, Zsivány szikláknál, Döme halálánál, Pilistetőn, Hosszú-hegyi erdészetin...nem csúszott sehol, jeget alig láttam, el sem estem egész nap. Szerintem pont jól voltak most letaposva az utak, nem volt göröngyös, de nem is kellett tökig érő hóban tekerni. Persze az is lehet, hogy csak szerencsém volt és véletlenül a jó utakat választottam.

Berci, bocs, nem volt nálam telefon, már csak itthon láttam, hogy hívtál.

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •