Oldal 6 / 6 elsőelső ... 456
Eredmény 101-108 / 108

Téma: Többnapos külföldi túra...

vendég gabriel1976 avatarja
    Regisztrált
    2005-09-16
    Lakhely
    Budakalász
    Üzenet
    100

Alapbeállítás

Passo,
    Amilyen a mostani túrád volt, amiben hágók dögivel (egyirányú utak kisebbségben, ilyen volt pl a 2005-ös túrám, rengeteg csomagos nappal. Idén viszont a francia túrán több hágó, így málhás mászás adódott, de az olasz és svájci Alpokban sokkal több egyirányú (ugyanott jövök vissza út): 22-szer ilyenen mentem 2000m fölé, ebből adódtak, hogy ezeken nem volt málha :-)
    De azért örülök, hogy akadt egy-egy nagy / nehéz megpakoltan is (Gr Szt Bernard és Nufenen).

Gavia - Mortiroló páros milyen irányban volt ? Gondolom Mortiroló Monnó felől és akkor Gavia dél felől ? Ez a klasszikus :-)
    Bár lefelé már jöttem rajta, délről meglepett, hogy nem is olyan vészes a Gavia, mint hittem. Kár hogy nem a hírnevéhez illően jó az aszfalt minősége.
    üdv:
    GyG

vendég Passo avatarja
    Regisztrált
    2011-01-19
    Üzenet
    32

Alapbeállítás

Szia Gábor!

Az egyirányú utakat kevésbé kedvelem, mint az átjárható hágókat. Ezért a csomag nélküli napok többsége is inkább köröket jelentett, mint "fel-aztán ugyanott le" típusú tekergést. Persze vannak olyan helyek, melyek ez utóbbi kategóriába tartoznak, mégis látni és érezni kell őket, pl Alpe d'Huez vagy éppen a most elkészült - egyébként remek hangulatú - videódban a Plan du Lac.

Valószínűleg éppen ebből a megfontolásból (és mivel Sondalo-ban aludtam) a klasszikus mászások sem mentek volna a Gavia-Mortirolo környékén. Előző este folyton azon gondolkodtam, melyik irányban kezdjem a kört, végül az óramutató járásával megegyező, "Gavia észak felől, Mortirolo Monno felől" című történet kerekedett ki belőle. Mivel nem szoktam előre olvasni semmit a hágókról, hogy a felfedezés örömét ne vegyem el magamtól, ezért nem is igen tudtam arról semmit, merre is kéne mennem. Utólag azt mondom, fordítva a Gavia keményebb lett volna, de a Mortirolo így is tetszett. Persze ez már a túra második felében volt, a térdeim miatt is stratégiáznom kellett: örülni is tudtam a könnyebbik oldalnak. Így is meglett aznapra a szint rendesen...

üdv!

vendég
    Regisztrált
    2009-12-07
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    13

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: gabriel1976 Üzenet megjelenítése
    Repülőn bringaszállításról:
    Györgyi Gábor: Kerékpár- / bringaszállítás fapados repülőn

Utóbbi időben egyre kevesebb dolgot borítok be fóliával. Júniusban hazafelé időm nem maradt mindössze 2 fóliára a kormányra és semmi baja sem lett, karcolás sem. Illetve az egyik fékkar picit begörbült, de vissza lehet állítani.
    Szia Gábor!
    Megkérdezném ,hogy szükséges becsomagolni a bringát. Mindenképp kötnék biztosítást, ha valami kár ér legalább megtudjam javíttatni.Jó lenne kipróbálni repülőn is de előbb a vonat van tervbe véve.

Regisztrált
    2005-09-16
    Lakhely
    Budakalász
    Üzenet
    100

Alapbeállítás

A repülős honlapokon jellemzően leírják.
    Wizzairnél kötelező a befóliázás. Airberlinnél / Flynikinél nem. Rajtad áll, hogy mennyire csomagolod be. Nem kötelező. Csak a kormányelfordítás, pedál leszedés + kerék leeresztés.
    Szerintem manapság érdemi kár nemigen keletkezhet a bringán. Bár kárban nincs tapasztalatom. nem tudom, előfordulhat-e egyáltalán, hogy pl nyolcast kap a kerék a "repülés során".

Vonattal merre ?
    - Franciaországban és Svájcban drága, Ausztriában közepesen az, Olaszo kifejezetten jó árban van - kb. magyar árszínvonal.
    Az osztrák vonatozásra itthon is megveheted a jegyet, ill kevés kerékpárszállítós vonal Bp-ről indul, régen én is ezeket használtam. Úgy rémlik megy Hamburgba is bringás vonat, Ljubljanába, ill. Brassóba is idén óta....,

Regisztrált
    2005-09-16
    Lakhely
    Budakalász
    Üzenet
    100

Alapbeállítás

Passo, persze, abban is van valami, én ellenkezőleg, szeretem tudni mi vár rám: meredekségileg is :-)
    A Gavia is délről híresebb, a Giro többnyire arról megy fel rá, de a Mortiroló annál "legendásabb" Észak felől: Mazzó felől, ott van a Pantani emlékfal is.
    Íme: - ez még nem HD-s videó.

(egy olasz bringás ismerőssel tekertünk)

Bizony, a Gavia - Mortiroló páros szép teljesítmény. Fordított irányba kis kiegészítéssel az, amin marathont is rendeznek /-tek ott: Utóbbi 1-2 évben mintha változott volna, lehet hogy változott az útvonal ??? nem tudom.
    Régen a gsalpi.it - n csak ez a granfondo szerepelt.

Legutóbbi Gavia videóm (2. rész): Északi oldal St Caterinától
    itt egy kevesek által ismert időnként jócskán meredek út is (Rifugio Forni) szerepel rajta:

Regisztrált
    2005-09-16
    Lakhely
    Budakalász
    Üzenet
    100

Alapbeállítás

Újabb példáját mutatom, hogy miért is szeretek Franciaországban (Alpokban vagy Pireneusokban) tekerni.
    Többször írtam, hogy Franciaországban más a bringásokhoz való hozzáállás, a táj mellett ez az, ami pluszt az a tájképi szépségeken túl:
    (utoljára tartogatom a legérdekesebbet, igazán meglepőt! )
    1, már ismerős, hogy hágóutakon a kerekeseknek kitett táblák mutatják a magasságot, következő km meredekségét, hátralevő távolságot.
    Pl:

2, Az embert itt-ott – főleg ha málhával teker, akár meg is tapsolják autósok, turisták, más bringások.

3, Igaz, hogy piszkosul drága a vonatozás, ám a bringaszállítás ingyenes (kivéve pl, ha a sebes, TGV-n vihet bringát az ember). Más országokban van napijegy (3-4 EUR), vagy pl. a teljes árú jegy árának arányában számolják a bringajegy árát.

4, Brianconban meglepett, hogy a városközpontot körülvevő várfal egyik bástyájának, kapujának belső falán emléktábla nem történelmi hősnek, hanem egy olasz bringásnak állított emléket, a Brianconban 3-szor szakaszgyőztes Gino Bartalinak. Hol máshol képzelhető el ilyen ? (ismétlem: más országbeli és várfalon!)

5, Egy tábla az Allos hágó északi oldalán, mely arról szól, hogy július – augusztusban vasárnaponként 8-11 közt az Allos hágóút (2250m a teteje) a kerekesek kedvéért, használatukra le van zárva. Mintha pl. vasárnaponként lezárnák 3 órára a Lepence - Pilisszentlászló utat a bringások kedvéért)

(ezzel kezdődik az Allos hágós napom 2. videójának eleje --> most készült el)

vendég Passo avatarja
    Regisztrált
    2011-01-19
    Üzenet
    32

Alapbeállítás

Sziasztok!

Idei első többnapos külföldi túrámon már túl vagyok, a május 1-i hosszúhétvége biztosított hozzá remek alkalmat. Szlovéniát céloztam meg, tekerés közben igyekezvén minél több videósnittet ejteni...
    Az összevágott filmecskék az alábbi linkeken tekinthetők meg, ha esetleg érdekel valakit:

1. rész:
    Szlovén-Alpok Maraton 1.rész.mp4 - YouTube

2. rész:
    Szlovén-Alpok Maraton 2.rész.mp4 - YouTube

3. rész:
    Szlovén-Alpok Maraton 3.rész.mp4 - YouTube

4. rész:
    Szlovén-Alpok Maraton 4.rész.mp4 - YouTube

Mivel sokan nehezményezték tavaly, hogy csak a nagy hegyeket vettem a filmekbe, ezért idén a kevésbé nagyokat is filmeztem, valamint sokan kérték, hogy a városokat is filmezzem (amiket egyébként nem szeretek annyira). Többen hiányolták a vadkempinges-vadregényes részeket is, ezért ennek is eleget tettem ebben a sorozatban. Persze ez magával hozta a filmecskék hosszának növekedését.
    Akinek van türelme hozzá, annak mindenesetre jó szórakozást kívánok!

üdv:
    • PASSO

vendég LawrenceDesign avatarja
    Regisztrált
    2010-01-05
    Lakhely
    Miskolc
    Üzenet
    89

Alapbeállítás

Megnéztem mindet. Nagyon jók. Főleg azért volt jó nézni mert mi Augusztusban megyünk egy túrát Szlovénia Olasz stb. felé. Köszi a videókat!
    -----------------------------------
    "És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
    De szerintem a cél is az útnak a része"

Oldal 6 / 6 elsőelső ... 456

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •