Ors: Én még nem vettem részt az Éjszakai Börzsönyön, de ha jól emlékszem, a keményebb túrázók ezt a túrát szokták maguk között egyszerűen csak Dögölj meg!-nek nevezni. Azt mondják, ha van hó, akkor valóban halál, ha nincs, megcsinálható. Egy teljesítménytúrázó a következő jelzőket használta a túrával kapcsolatban:
Legrosszabb rendezés
Legrosszabb logisztika
Legnagyobb szenvedés
Legnagyobb hideg
Leggyorsabb feladás
Ha addigra meg lesz a biciklim, én bevállalnám a börzsönyit, sokak szerint úgyis mazohista vagyok. (A jellemzése qrva jó ;D)
Állítólag a héten megkapom a novemberi fizum, s akkor összeállhat a tricikli, akkor már csak a szülőket kell meggyőzni, hogy mindez a mentális fejlődésem érdekében teszem ???
Ja, meg fejlámpát is kell szereznem
Sőt az a gyanúm, hogy bringával csak a saját felelősségedre indulhatnál, vagyis úgyértem külön szervezésben. Bár szerintem egy jobbérzésű túravezető haza is zavarna bringástól az egészségi állapotod megőrzése véget...
Ez már nem a séta kategória, hanem szerintem a hazai teljesítménytúrák legnehezebbike és legveszélyesebbike az éjszaka és a fagy miatt. Nincs leszakadozás, meg ilyenek. Egy megáll, mindenki megáll. Nincs individualista vagánykodás, mert könnyen ott hagyhatod a fogad egyedül.
Mindazonáltal én sem voltam még.
De ha mindenki megáll, akkor ki nyer?
Jó, elcsesztem, először pofáztam, aztán olvastam, de gyalogtúra.....az még jobb, bár a 18 fokos szobából könnyű, de kipróbálnám, tényleg.
Télen úgyis futni szoktam edzés címén, bár az csak kb. 10 kilcsi.
Majd gyúrok rá
Ami legelőször biztos nekem, az Julianus 20/30 március 24-én. Lehet, hogy csak a húsz, mert nem túl jó a lában és 20 után elkezd rettentően fájni a talpam.
Na ide szívesen benne lennék egy BMFT különítményben...
[quote author=Paraferee link=board=6;threadid=4392;start=0#msg151665 date=1073462743]
nekem az a jan31ei mátrás tetszetősnek tűnik, lehet hogy első tt-nk lesz :
[/quote]
Valóban nagyon jó túra! Én most voltam a nyári verzión, és nagyon jó volt! 500 forintért 2 dupla A4-es túrafüzet leírással, szintvonallal, részszakasz leírásokkal (táv, szintkülönbség, szintidő), egy rakat ellenörzőállomás pecséttel, csokival, szörppel (gondolom most forró tea lesz), minőségi nápolyival (mi bontottuk föl a díszcsomagolást) 8) Az egyik etetőállomáson annyi vajas paradicsomos, tettszés szerint hagymás, pirospaprikás kenyeret ehettünk, amennyit akartunk, egy másikon pedig már az említett nápolyi, szintén tetszés szerinti mennyiségben... 8) Az útvonal elég szép volt, gondolom télen mégszebb. Multkor egy olyan sráccal mentem, aki már a téli verzión is 2szer volt, és most is akar menni. Ő szerinte ezt a túrát rendezik messze a legjobban. (kinizsi 100 állítólag egyre rosszabb) Én is szívesen mennék, de sajnos nem érek rá... :-\
Ez a téli TT.Mátrafüredről, az egyik legjobb gyalogtúra! Sok indulóval lehet számolni, 26 km-en,több mint 300 induló szokott lenni!!Izelitőül pár kép tavalyról