Oldal 6 / 6 elsőelső ... 456
Eredmény 101-118 / 118

Téma: MTB túra - Ausztria

törzsvendég
    Regisztrált
    2004-06-10
    Lakhely
    Fovaros
    Üzenet
    931

Alapbeállítás

Egyutterzesem kifejezesekent elarulhatom , hogy nekem is elmaradt az osztrak tura juliusban (nem volt szallas) es makunk volt mert pont akkor volt ott 15 fok meg talan ho is esett a hegyekben. Szemet izlandi vulkan, meg tajgatuz A lenyeg hogy meg lehet talalni mindig a szorakozast, el lehet menni pl uszni Ja bringas forum? Akkor vizibicajozni. Fel a fejjel lesz ez meg rosszabb is.

törzsvendég boca avatarja
    Regisztrált
    2006-12-22
    Lakhely
    Budán a "hegyek" elött, Bécs
    Üzenet
    1.060

Alapbeállítás

Én azon szerencsések között vagyok, akik májustól rendszeresen tekerhetnek Ausztriában, mivel párom kinn dolgozik azóta. Nagyon jó kis túrákat lehet tenni, és gyönyörű helyeken. Hála égnek a bringaszállítás-tárolás megoldott, így csak élvezni kell a túrák szépségeit!
    " A Cube el van vetve! "

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-07-05
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    1.400

Alapbeállítás

Itt az idő... AlpenCross késő ősszel / 1.nap | deviantmtb - egyszeregy A főoldalon van a második nap leírása is.
    Nekem erre 4 nap kéne - minimum ! :-)))
    Marci

törzsvendég
    Regisztrált
    2004-06-10
    Lakhely
    Fovaros
    Üzenet
    931

Alapbeállítás

Egy kicsit irigykedem Nagyon szuper lehetett az ido, mint most itthon kb. En sose ertettem minek ez a nagy rohanas, mindenki rohan sportban, eletben, munkaban, aztan megsincs soha semmire ido. Vicces volt olvasni a sztoriban megbujo apro nezeteltereseket

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.454

Alapbeállítás

Nem rohantak, csak tempósan haladtak a céljuk felé szerintem nagy különbség és egy csodás napon voltak túl.
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

törzsvendég manston91 avatarja
    Regisztrált
    2009-02-14
    Lakhely
    Borsod
    Üzenet
    1.007

Alapbeállítás

Milyen térképet érdemes venni ha Ausztriába akarunk tekerni, legfőképpen kijárt bicikliutakon, nem aszfalton. Van-e olyan térkép ami elég részletes, benne van a legtöbb bringás útvonal? Salzkammergut környéki kellene vagy akár egész Ausztriás is jó lenne. Ezt találtam, csak nem tudom mennyire lenne jó részletesség szempontjából. Elég az a 1:125 000?
    "Ride today, heal tomorrow"

Regisztrált
    2006-12-22
    Lakhely
    Üzenet
    1.060

Alapbeállítás

Szia manston91! Az interneten is lehet rendelni különféle térképeket, de ha nincs időd és vagy kedved várni két hetet rá, akkor legegyszerübb a Bécs melletti Shopping City-t felkeresned, ott van egy nagyon jó könyvesbolt, ahol egy egész falnyi térképet találsz. Mielött a térképvásárlásra adod a fejed, elöbb azt kell eldönteni, hogy Ausztriában hol is szeretnétek bringázni, ugyanis egy-egy adott tájegységeknek megvan a külön-külön kis térképrengetegje.... (a nagy bőség láttán azt sem tudod hova, mihez kapj!) Ezek a térképek mind hivatalos kijárt, kiépített, kitáblázott, úgynevezett Strecke-re vannak felosztva, szintadattal egyetemben. Én tavaly rendeltem 40 euróért egy olyan térkép csomagot, amiben közel 400 túra található megtalálható benne a családi túrák, amik rendszerint kis távon aszfaltos, néha kis dózeres utakon akár gyerekkel is teljesíthetők, de vannak olyanok is, amiben garantáltan lef...od a bokád! Ha bármiben tudok még segíteni, nyugodtan zargass, mi már túl vagyunk közel 25 túrán és több mint 9500 szinten, mindezt úgy, hogy kellemes tempóban, a tájban gyönyörködve tettük meg őket. Mivel párom Bécsben él, egyenlőre a közeli tájegységekben kerekezünk, pl.: Wienerwald, Waldviertel, stb....
    Addig is itt van egy kis kedvcsináló az egyik tájegységről: Mountainbiken | Urlaub im Waldviertel - Wo wir sind, ist oben.

Az általad keresett térkép elterjedt ugyan, de nem a legjobb, mi olyat használunk ami külön túrákat taglal, és az oldalai kivehetőek, így ha netán bajban lennél merre menj, elég csak azt kivenni a hátsó zsebből, mert méretre akkora mint egy hivatalos boríték.
    És végül itt van pár kép, amiket az adott térképek segítségével tettünk meg, bár olyan jól ki van táblázva, hogy nemigen vettük elő azokat.

http://picasaweb.google.com/mzsolt19...eneteKepekben#
    Legutóbb boca módosította; 2011-01-29 - 14:12.
    " A Cube el van vetve! "

vendég SikiMano avatarja
    Regisztrált
    2006-10-16
    Üzenet
    176

Alapbeállítás

Sziasztok!

Tavaly megpróbálkoztunk feljutni a Rax-ra, de csak egy darabig sikerült. Sajnos az információk nem voltak egész pontosak. A Schneeberg-re szerettünk volna feljutni, de erről mindenki lebeszélt, hogy oda nem lehet feltekerni. Gyalog voltam már többször az északi oldalról, de az felejtős. Viszont a Fischer-hüttéhez vezet egy széles két nyomsávos dózerút, amin tuti fel lehet menni, mivel ezen járnak a hüttéhez is autóval. Vettem térképet is, de az nem jelöli ezt az utat. Talán Puchbergből a vasút mellett indul a Damböck Haus érintésével.
    Boca, amint látom Te elég jól ismered a környéket, tudnál esetleg segíteni? Ha valaki akár gyalog járt már ezen az úton kérem ossza meg velem a tapasztalatait.
    Ill. továbbra is érdekelne a Rax-ra vezető, tekerhető út. Pünkösdre terveznénk a kirándulást és ha összejönne mindkettőt megmásznánk. Köszi: Siki

fórumfüggő Paul Vitti avatarja
    Regisztrált
    2005-01-14
    Lakhely
    bp
    Üzenet
    1.894

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: SikiMano Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!
    ....
    Ill. továbbra is érdekelne a Rax-ra vezető, tekerhető út. Pünkösdre terveznénk a kirándulást és ha összejönne mindkettőt megmásznánk. Köszi: Siki
    Gibt es auf der Rax MTB Strecken ? [Archiv] - Forum Gipfeltreffen -itt azt taglalják, hogy nincs ilyen, és tiltva is van a mtb...

Kostenloses Tourenportal mit GPS Daten, Google Earth, Fotos, Videos fr Mountainbike, Wandern, Nordic Walking, Klettern, Skitouren, Snowboard, Rodeln auf ALPINTOUREN.COM
    Bikemap.net - Your bike routes online
    nem tudom ezeket ismered-e, elég sok útvonal fel van töltve, szerintem egyszerűbb előre tervezni, mint a helyszínen keresgélni.
    Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

vendég
    Regisztrált
    2010-03-07
    Üzenet
    78

Alapbeállítás

Sziasztok!

Rax-Schneeberg (Kaiserbrunn) környékről (főleg klettersteigokról) nem tudtok garmin-ra tölthető gps térkép(ek)et? Elsősorban gyalog kéne most, de lehet majd bicajozni is kinézünk arra Olyasmire gondolok mint a turistautak.hu-s magyarország turistatérképek... de igazából bármi jó lenne! Ha tud valaki valamit (saját track is jöhet ) jelezze pls!

Köszi!
    Üdv

fórumfüggő Paul Vitti avatarja
    Regisztrált
    2005-01-14
    Lakhely
    bp
    Üzenet
    1.894

Alapbeállítás

Előző hozzászólásomban találsz linket...
    Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

törzsvendég Ariadne avatarja
    Regisztrált
    2006-05-15
    Lakhely
    Budapest, Magyarország, Európa, Föld bolygó, Naprendszer
    Üzenet
    302

Alapbeállítás

Eddig még nem bringáztam Ausztriában, ezért érdekelne, hogy a hegyekben, eső után ott mennyire járhatóak a normál murvás bringás utak, na meg az ösvények mint a Wildkogel trail pl.? Mert most ahogy látom elég rossz idő van arrafelé is, cucc biztosan kell majd 13-14 foktól kánikuláig... Neukirchen környékéről van szó, ha jól nézem, a kétkeréken elérhető jó kis bringás útvonalakból is lesz pár napra elegendő, legalábbis remélem. Ha valaki járt már arra és tud némi praktikus infóval szolgálni, azt megköszönöm.
    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

törzsvendég gaboca1 avatarja
    Regisztrált
    2008-04-29
    Lakhely
    Szécsény
    Üzenet
    993

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Ariadne Üzenet megjelenítése
    Eddig még nem bringáztam Ausztriában, ezért érdekelne, hogy a hegyekben, eső után ott mennyire járhatóak a normál murvás bringás utak, na meg az ösvények mint a Wildkogel trail pl.? Mert most ahogy látom elég rossz idő van arrafelé is, cucc biztosan kell majd 13-14 foktól kánikuláig... Neukirchen környékéről van szó, ha jól nézem, a kétkeréken elérhető jó kis bringás útvonalakból is lesz pár napra elegendő, legalábbis remélem. Ha valaki járt már arra és tud némi praktikus infóval szolgálni, azt megköszönöm.
    Murvás utak még szakadó esőben is tökéletesen járhatóak, másnap már az eső sem látszik rajtuk.

törzsvendég Ariadne avatarja
    Regisztrált
    2006-05-15
    Lakhely
    Budapest, Magyarország, Európa, Föld bolygó, Naprendszer
    Üzenet
    302

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: gaboca1 Üzenet megjelenítése
    Murvás utak még szakadó esőben is tökéletesen járhatóak, másnap már az eső sem látszik rajtuk.
    Kösz az infót, ez jó hír. A trail persze nyilván más tészta, iszonyúan érdekelne, de lehet normál xc-s fullyval és spdvel, fullface meg térdvédő és persze megfelelő gyakorlat nélkül nem ennek kellene nekimenni, meglátjuk.
    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

törzsvendég gaboca1 avatarja
    Regisztrált
    2008-04-29
    Lakhely
    Szécsény
    Üzenet
    993

Alapbeállítás

Kösz az infót, ez jó hír. A trail persze nyilván más tészta, iszonyúan érdekelne, de lehet normál xc-s fullyval és spdvel, fullface meg térdvédő és persze megfelelő gyakorlat nélkül nem ennek kellene nekimenni, meglátjuk.
    Kameránál persze nehéz megítélni, de nem tűnik vészesnek, szerintem eső sem tesz kárt benne mert látszanak a víz levezető csatornák a szélein, kiadós esőben azért lehet itt-ott patakként funkcionál ideiglenesen. Salz Trophyn van simán ilyen nehézségű az Ewigw Wand előtti rész.

törzsvendég
    Regisztrált
    2004-06-10
    Lakhely
    Fovaros
    Üzenet
    931

Alapbeállítás

Nagyon szep ez a kornyek, tudom ajanlani mindenkinek. Az utak minosege kivalo, de inkabb szeles ketnyomsavos utak, jonehany single track meg par DH kevereke a felhozatal (pl. DH-ra ott van a ROB-J supertrail). A latvany es az elmeny az kaprazatos. A felvono felso allomasatol (es meg sok mas helyrol is) tiszta idoben latni a Grossvenediger-t es montival az utak jelentos reszen (nyilvan nem a singletrack-en) lehet tartani az 40-50 kozotti atlagsebesseget terepen A kornyeken van a regio leghosszabb szankopalyaja ahol nyaron szinten le lehet "cusszanni" ami meg merevfaruval is nagyon izgis lenne.
    A felvono a top station-ig 10Euro de megeri. Ha sokszor mesz fel akkor mar kedvezmenyes napi jegyet erdemes venni. De ez csak akkor jo ha allandoan fel-le mesz, mert a felvono csak 1/2 4-ig jar es nem folyamatosan uzemel hanem minden ora elejen 20-30percig azt hiszem. Terveznek illetve most epitik ide a "leghosszabb" bobpalyat is a teli sportok szerelmeseinek, elvilet bajnoksagokat is terveznek majd ide. Szoval fejlodik a kornyek erosen. Rengeteget tudnek irni meg, de inkabb csak akkor ha valakit erdekel valami konkretum.
    Ja meg hogy a kerdesedre is valaszoljak Az eso utan valoban hamar helyreall a rend, viszont esoben pl a Wildkogeltrail nem ajanlott, vagy kozvetlen utana sem, de a tobbi hagyomanyos szeles ut batran vallalhato.
    Az ido az arrafele iszonyu hektikas, ki kell fogni ,vagy hosszabb idore menni.

Regisztrált
    2006-12-22
    Lakhely
    Üzenet
    1.060

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: SikiMano Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

Tavaly megpróbálkoztunk feljutni a Rax-ra, de csak egy darabig sikerült. Sajnos az információk nem voltak egész pontosak. A Schneeberg-re szerettünk volna feljutni, de erről mindenki lebeszélt, hogy oda nem lehet feltekerni. Gyalog voltam már többször az északi oldalról, de az felejtős. Viszont a Fischer-hüttéhez vezet egy széles két nyomsávos dózerút, amin tuti fel lehet menni, mivel ezen járnak a hüttéhez is autóval. Vettem térképet is, de az nem jelöli ezt az utat. Talán Puchbergből a vasút mellett indul a Damböck Haus érintésével.
    Boca, amint látom Te elég jól ismered a környéket, tudnál esetleg segíteni? Ha valaki akár gyalog járt már ezen az úton kérem ossza meg velem a tapasztalatait.
    Hú, elnézésed, most látom, hogy válaszra vársz! Sajnos ritkán keveredek ide, ha priviben írsz biztos, elöbb reagálok! Szóval: Vigyázat! a Puchbergi fogas mellett valójában két út vezet felfelé, az egyik közvetlenül mellette, de az csak gyalogos túrázoknak van. A másik út az kerekezhető, és igen felmegy elég magasra, de egy hütte után sajnos lefordul, tehát magára a csúcsra nem lehet felmenni. Amikor ott voltunk, megkérdeztünk ott pihenő "helyi" montisokat, azt mondták nincs út a tetőre, mert egy ideig van kijárt túristaút, de az egy idő múlva átmegy tolós-köves rettenetbe, így azt nem is kiséreltük meg.
    Aztán átmentünk a gyalogosoknak fenntartott útra, de ott szigorúan toltuk, mert 350 eurora is büntethetnek! Ez a kép annak az útnak a végén készült:
    https://picasaweb.google.com/1131235...30542992466482 ezután ugyan látszik, hogy még megy felfelé az út, de beérve a fák közé lassan kezdődik a sziklás rész. Ez kb 1400 m-en van.
    " A Cube el van vetve! "

Regisztrált
    2006-12-22
    Lakhely
    Üzenet
    1.060

Alapbeállítás

Szia!
    Az oszták rész, amit kérdezel, eső után is kitűnően járható, nemegyszer voltunk esőben is, persze a gép saras lesz, de a talaj nem ragad bele mindenbe, mi nem is szoktunk sárgumit sem felrakni.
    " A Cube el van vetve! "

Oldal 6 / 6 elsőelső ... 456

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •