Oldal 1 / 6 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 118

Téma: MTB túra - Ausztria

Regisztrált
    2006-08-14
    Üzenet
    2

Lightbulb MTB túra - Ausztria

Sziasztok,

Eddig nem találtam topicot a témában, és mivel sürget az idő, gondoltam gyorsan nyitok egyet, hátha tud segíteni valaki.
    Ausztriába szeretnénk menni biciklizni, de nem országúton, hanem főleg hegyekben túristautakon. 2 térképet sikerült találni a neten , de itthon nem kaphatóak, a szállítási idő meg 4 hét.
    A kérdés az, hogy nem tudtok-e ajánlani jó túraútvonalakat a Wörti-tó környékén? Kb. olyan 1500m szint + 50 km/ napnyi , és mivel csillagtúráznánk, körutak érdekelnének. Voltunk már idén egyszer a Raxon, de kisebb csalódás volt, ugyanis a térképen az nincs jelölve, hogy kerékpárral járható-e az út vagy sem? Így megtörtént, hogy túra felében toltuk a biciklit....
    Előre is köszi,
    Kriszti

Zed
    Zed offline
    fórumfüggő Zed avatarja
    Regisztrált
    2001-11-04
    Lakhely
    itt
    Üzenet
    1.692

Alapbeállítás

Szerintem ne aggódj a térkép miatt. Ausztria összes könyvesboltja roskadozik a túristatérképektől, de sokszor a mindent árusító túrista trafikokban is akad, úgyhogy ráérsz megbótolni, ha megérkeztél. A következő napi penzumot meg tervezgethetitek minden este. A legtöbb túristatérképen viszont tényleg nincs jelölve, hogy mi bringázható, a bringás térképek pedig elég szarok. Szerintem maradj a túritatérképnél, és a tervezgetésnél figyeld mindig a szintvonalakat, illetve azt, hogy nincs-e kipontozva, vagy megszaggatva az út. A dózerutakat pedig másképp jelölik, az egyértelműen bringázható.
    Azért még megkérdem a zasszonyt, tud-e valami digit változatot a neten.

bentlakó lensver avatarja
    Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Alapbeállítás

Szia Kriszti, jelentkezem. Nekem gps-en van digitális Austria térképem, és néhány részletet felraktam neked a netre. Azonban ezek is teljesen vázlatosak - sajna a gps térkép nem valami klassz - én is azt mondom, hogy részletes turistatérképet helyben fogsz találni. Vegyetek egyből kétfélét (Kompass-t, meg egy másikat), mert mindkettő másféle dolgokat mutat a tájból!

És akkor ime a térképrészletek. Előszöris itt van az egész Wörther See

http://image05.webshots.com/5/8/10/2...2jfKPen_fs.jpg

Majd itt van a tó jobbról balra 3 részletben:

http://image53.webshots.com/453/8/2/...2clnzqY_fs.jpg

http://image32.webshots.com/32/8/36/...2oSJBui_fs.jpg

http://image59.webshots.com/159/8/48...2DAtDaR_fs.jpg
    Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebből csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

bentlakó Kosina Szilárd avatarja
    Regisztrált
    2005-11-06
    Lakhely
    S-209-A. 80%Győr, 19,9%Tatabánya, 0,1%bicón.(:
    Üzenet
    7.346

Alapbeállítás

OFF
    én csak olvasom a topikot, hátha megtudok valami érdekes és használható dolgot!
    és sajna nem tudom megnézni a linket, nincs jogosultságom a a megtekintésre.... :S
    A hiba az én készülékemben van?
    ON
    "...nem kurva Ő, csak megadatott neki minden pasi..."

Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Alapbeállítás

Ja, köszi, hogy szóltál! Akkor próbáljátok igy:

http://daily.webshots.com/user/lensver

Ott legalul az uccsó folder, ami a "map" nevet viseli arra klikk rá. Abban van a 4 térkép. A full méret úgy jeleníthető meg, hogy a képtől jobbra van egy link, aminek a neve "View full size", ezt meg kell nyomni, és bejön a nagyméret. Így már bejön? (bocs, de sose tudtam a webshots közvetlen linkelésére rájönni, mert közben valahogy mindig bejelentkezem)
    Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebből csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Regisztrált
    2005-11-06
    Lakhely
    Üzenet
    7.346

Alapbeállítás

Bejött valami angol szöveg (németül tanulok) ott rákattintottam a Get user Lenver burkolt linkre és bejöttek a képek...
    Én köszönöm, h. láthatom őket így is
    Edit! A "View full size" szvakat nem találtam (bizti, csak figyelmetlen voltam), de a képre kattintva megvannak a nagyobb képek!
    Legutóbb Kosina Szilárd módosította; 2006-08-14 - 23:31.

Regisztrált
    2006-08-14
    Üzenet
    2

Thumbs up

Köszi mindenkinek a hozzászólást!!! + a térképeket is nagyon-nagyon! A Kompass térképeket mi is kinéztük, csak persze itthon nem nagyon lehet kapni, legalábbis azt amelyik kellett volna. Na de majd ott
    Keresgélés közben most találtunk 2 elég jó linket, amit megosztok veletek, hátha :

www.bike-circus.at
    Igaz nem a Wörti tó, de a szinte mindent le lehet tölteni mi szem szájnak ingere. Körtúra leírás térképpel + magasságprofillal

+ még egy ami szintén jó
    http://www.alpintouren.at/tourliste/...naturarena.css

Szóval még1x köszi, és majd jövök az élményekkel és tapasztalatokkal.

Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Alapbeállítás

Oké! Jó nyaralást, és ha visszajöttél, ne felejts el egy kis élménybeszámolót tartani, mert engem is érdekel az a környék.

vendég
    Regisztrált
    2006-03-29
    Üzenet
    56

Alapbeállítás

Kriszti, ha még olvasod!

Ausztriában komoly hagyománya van a kerékpározásnak, jópár éve nyitottak már a mountainbike felé is, viszont a körülmények kicsit mások, mint idehaza! Nem csak a természeti környezetre gondolok, hanem a hozzáállásra is: szeretik ugyan, ha a kerékpáros turisták nyáron is hoznak bevételt az országnak (szállás, étkezés, tankolás, térképek), de a tulajdonukat még jobban kedvelik a sógorok. Mivel a hegyen is nagyon sok a magántulajdonban lévő út, ezért a kerékpárral járható részeket kitáblázták, de az egyéb helyeken nem nézik túl jó szemmel, ha az ember arra téved két keréken. (Egy kis olvasmány: http://www.bringabanda.hu/Esemenyek/...szabalyok.html)

Térképekből viszont jól ellátottak, általában az idegenforgalmi irodákban lehet kapni (venni) a környékről jó minőségű, sok hasznos információval rendelkező térképeket (távolság, szint, látnivalók) kimondottan kerékpárosok, mtb-sek részére is.

Az Alpok talán legnagyobb kerékpáros ismerője Ulrich Stanciu, a német bike magazin kiadója, könyvei és térképei a Delius Klasing kiadónál jelennek meg, legismertebb a Traumtouren Transalp, amihez CD-ROM is jár. Német nyelvű, itthon én még nem láttam, de neten rendelhető.

Sportaktív

vendég Nagy Tibor avatarja
    Regisztrált
    2004-05-10
    Lakhely
    Paks
    Üzenet
    38

Alapbeállítás Ausztria Rax

Idézet Eredeti szerző: kriszti
    Sziasztok,

csillagtúráznánk, körutak érdekelnének. Voltunk már idén egyszer a Raxon, de kisebb csalódás volt, ugyanis a térképen az nincs jelölve, hogy kerékpárral járható-e az út vagy sem? Így megtörtént, hogy túra felében toltuk a biciklit....
    Előre is köszi,
    Kriszti
    Én már többször voltam a RAX környékén montizni, (mivel hegyet mászni is ide járunk) a környéken igen sok jelölt montenbájk út van, amiről térképet is lehet kapni, az ára sem veszéslyes. Nem keverendő a normál túrista térképpel, amiről ránézésre nem igen lehet megállapítani melyik út bringázható és melyik nem, ebből eleinte nekem is voltak mellé menéseim. Ezek a "mountainbike strecke" néven jelölt utak nagyon jól ki vannak jelölve
    , de nem extrémkedésre valók, nyugodtam ajánlom kezdőknek is, laza túrák, gyönyörű tájakon, a térképen minden fel van tüntetve, az adott szakasz hossza, milyen felületü az út ( aszfalt. dózer stb) nehézségi fok, szint. Szóval hajrá, aki teheti ne hagyja ki, itthol ilyesmit nem látni!!!!

Regisztrált
    2005-11-06
    Lakhely
    Üzenet
    7.346

Alapbeállítás

Sziasztok!
    nem pont mtb túra, de ausztria.
    tervezünk egy duna menti túrát Passautól hazáig végig bicóval, kempingekben aludnánk, és olyan kérdésem lenne, hogy az osztrák kempingekben van-e valamilyen bicótároló, vagy valami, mert gondolom az borítékolható, hogy éjjelente esni fog az eső, és a bicókat gondolom kellene védeni az esőtől...
    bevallom életemben nem aludtam még kempingben, sem ausztriában, sem magyarországon....
    előre is köszönöm a válaszokat!

törzsvendég boca avatarja
    Regisztrált
    2006-12-22
    Lakhely
    Budán a "hegyek" elött, Bécs
    Üzenet
    1.060

Alapbeállítás

Nem olyan rég a Salzkammergut - trophy oldalán rendeltem egy prospektust, mindenkinek ajánlom, szállástipusok, árak, térkép, nagyon jó!
    " A Cube el van vetve! "

Regisztrált
    2005-11-06
    Lakhely
    Üzenet
    7.346

Alapbeállítás

van scannered(?)???
    ha igen, elküldöd?
    vagy oda adod Hotmaatnak, ha találkoztok...

vendég
    Regisztrált
    2006-06-03
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    84

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Kosina Szilárd Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!
    nem pont mtb túra, de ausztria.
    tervezünk egy duna menti túrát Passautól hazáig végig bicóval, kempingekben aludnánk, és olyan kérdésem lenne, hogy az osztrák kempingekben van-e valamilyen bicótároló, vagy valami, mert gondolom az borítékolható, hogy éjjelente esni fog az eső, és a bicókat gondolom kellene védeni az esőtől...
    bevallom életemben nem aludtam még kempingben, sem ausztriában, sem magyarországon....
    előre is köszönöm a válaszokat!
    a Duna-menti kerékpárút eléggé közkedvelt, nyáron kifejezetten zsúfolt tud lenni
    a szálláshelyek többsége "kerékpárbarát", ez sokmindent jelent, de zárt és fedett kerékpártároló lehetőséget biztos
    "If you think it's easy doin' one night stands
    Try playin' in a rock roll band
    It's a long way to the top if you wanna rock 'n' roll" AC/DC

Regisztrált
    2005-11-06
    Lakhely
    Üzenet
    7.346

Alapbeállítás

húú köszönöm, akkor nem csomagolunk semmi nejlon szerű cuccot...

vendég
    Regisztrált
    2006-06-03
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    84

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Kosina Szilárd Üzenet megjelenítése
    húú köszönöm, akkor nem csomagolunk semmi nejlon szerű cuccot...
    eső napközben is lehet, és ha nincs semmi beálló, jól jöhet a nejlon
    ha másra nem, a táskákat letakarni
    sok helyet nem foglal
    "If you think it's easy doin' one night stands
    Try playin' in a rock roll band
    It's a long way to the top if you wanna rock 'n' roll" AC/DC

Regisztrált
    2005-11-06
    Lakhely
    Üzenet
    7.346

Alapbeállítás

jönni jöhet eső napközben is, de éjjel talán nagyobb a valószinűsége... szerintem, bár ki tudja...

vendég sutam avatarja
    Regisztrált
    2006-07-31
    Lakhely
    Soltvadkert/Győr
    Üzenet
    19

Alapbeállítás

Sziasztok!

Volt arról szó, hogy a raxon sok jelölt mtb út van, és ezek viszonylag könnyűek. Vannak technikásabbak is (7 teljes napra való), vagy csak abszolut túra (kikapcsolódás) jellegűek? (mert feleslegesen nem szeretnék térképet venni)
    Köszi!

törzsvendég Bigtibi avatarja
    Regisztrált
    2008-02-01
    Lakhely
    Paks
    Üzenet
    392

Alapbeállítás

Jellemzően túra jellegüek, de azért meg fogsz izzadni egy párszor, ha kimész.
    Szint van rendesen, de az egy nyomtávos eresszd el a hajamat tipusú ösvényeket nem itt találod, inkább dózer és erdei utak, amik lélegzet elállító helyekre visznek el. Itthol ilyet nem látsz! A térkép 10 euro körül van.

Idézet Eredeti szerző: sutam Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

Volt arról szó, hogy a raxon sok jelölt mtb út van, és ezek viszonylag könnyűek. Vannak technikásabbak is (7 teljes napra való), vagy csak abszolut túra (kikapcsolódás) jellegűek? (mert feleslegesen nem szeretnék térképet venni)
    Köszi!

Y72
    Y72 offline
    vendég Y72 avatarja
    Regisztrált
    2008-03-22
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    99

Smile Ischgl

hali!

Milyen ruhát kell vinni ha Ausztriában szeretnék túrázni?
    Ischgl-be szeretnék menni.
    volt már valaki ott?

Oldal 1 / 6 123 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •