Oldal 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 46

Téma: Montis túrák külföldön

Regisztrált
    2003-05-23
    Üzenet
    2

Alapbeállítás Montis túrák külföldön

Üdv Mindenkinek!

Külföldi montis túrákhoz keresek utitársakat, illetve ha van tapasztalatatok, élményetek külföldi terepekről, akkor osszátok meg velem.

Köszi!

vendég flow avatarja
    Regisztrált
    2004-11-24
    Lakhely
    Tamási, Tolna megye
    Üzenet
    155

Alapbeállítás

Hova lenne ez a túra? Mikor? Hány nap? Hogyan? Mennyit?
    Én szívesen mennék, ha időm engedi!

törzsvendég Balage_ avatarja
    Regisztrált
    2005-01-03
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    290

Lightbulb labancország

üdv. múlt héten síelő tevékenységet végeztem Ausztriában és ott ráakadtam egy Karintia-régió bringatúra-katalógusra. Ott szervezett túrák vannak durrva árakon, de az útvonalakat, ajánlásokat, stb. lehetne alapnak felhasználni,aztán már csak idő és netelérés kérdése összehozni egy 1 hetes túrát útvonallal, szállással mindennel. Állat helyek vannak arra (is), gyenge/nehéz terep isis. Engem érdekelne, katalógus megvan, többit neten. Ha egy autóra való arcz összejön, mehetünk... üdv Balázs
    Legutóbb Balage_ módosította; 2005-03-15 - 21:50. Megjegyzés: elírás

bentlakó savanyugabi avatarja
    Regisztrált
    2001-09-12
    Lakhely
    Eger
    Üzenet
    6.485

Alapbeállítás

csóró arc vagyok, így szlovákia: magas/alacsony tatry... Mondjuk, ott eléggé magadra vagy utalva utvonal szervezésileg, szvsz.

OFF:
    A mostani angol montenbájkrájderben találtam egy free kiadványt a Walesi montis túrákról..megrendeltem, kiváncsi vagyok, milyen lesz. Érdekes, más országok orbba-szájba postázzák az ilyesmit. Mikor csajom szakdolgozott kerósturizmusból osztrák idegenforgalmi hivatal másfél 7en belül internetes rendelés után küldte a kilónyi katalógusát.
    Itthon van még mit tanulni ország menedzsmentet illetően..

ON

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-07-05
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    1.400

Alapbeállítás

Emberek:
    Én tavaly Erdélyben voltam, a Bihar-hg.-ben, a Pádis-fennsikot jártuk be.
    Nagyon állat volt. ÉÉÉÉS! Ott aztán off-road a terep. Nem kezdőknek való.
    Szóval arra felé is lehet menni, nem csak a steril osztrák hegyek felé.
    Marci

Regisztrált
    2005-01-03
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    290

ajjaj, ahogy látom nyugati szomszédaink meglátogatásának ötlete nem aratott osztatlan sikert, sőt... :chin: no mind1.

Erdély se hangzik rosszul, voltam egyszer, télleg masszív terepek vannak. Meg talán óccsóóbb is.

b

vendég
    Regisztrált
    2005-03-13
    Lakhely
    Eger
    Üzenet
    19

Alapbeállítás

A barátommal már többször szóba jött a külföldi bringázás gondolata a nyáron (kb. egy hétre gondolunk). Semmi konkrétum, az érdeklődésig jutottam el. Sajnos a barátom azt mondja, most nincs túl sok pénze. Igazából Ausztria és Erdély jött szóba, de egyiket sem ismerjük.
    Egyébként a Bükkben szoktunk tekerni. Ígéretet nem teszek, de beszéljünk erről! Mennyibe szokott kerülni ez? Hogyan lehet kimenni? Vannak szervezett túrák, vagy térkép, és nyomás?
    Most lehet, hogy kiröhögtök, de Erdélyben medve is van, nem? Mert nem szeretném szétmarcangoltatni a picsámat egyikkel sem :-)

bentlakó savanyugabi avatarja
    Regisztrált
    2001-09-12
    Lakhely
    Eger
    Üzenet
    6.485

Alapbeállítás

jó az a bükk, sztem.
    Meg szlovákia sem megvetendő.

fórumfüggő yola avatarja
    Regisztrált
    2003-12-29
    Lakhely
    Ödenburg
    Üzenet
    1.555

Alapbeállítás

Ausztria érdekelne.
    ki lehet az is gazdaságosan kalkulálni...
    ...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

vendég bringasgyerek avatarja
    Regisztrált
    2004-11-25
    Lakhely
    BP
    Üzenet
    49

Thumbs up Erdély+stuff

Sziasztok!

én Erdélyben élek és bringázok,sőt még versenyezek is,néha,ha van szezon...
    és Kárpátokar,itt Erdélyben elége járkáltam,2lábon,és 2keréken,de medve még nem tépte szét a 3,14csámat
    és hát ha akartok jönni,gyertek,segítek,meg hát van pár haver Erdély szerte,szóval kérdezetek,mert hát 1000m csak a dombok kezdödnek
    és van maraton is,igaz még csak egy

GYERTEK ERDÉLYBE!!!

endre

vendég flow avatarja
    Regisztrált
    2004-11-24
    Lakhely
    Tamási, Tolna megye
    Üzenet
    155

Alapbeállítás

Én szívesen mennék akár Erdélybe is! A medvéktől szerintem sem kell félni, hiszen itthon sokkal veszedelmesebb lények is lakoznak az erdőkben(pl. tigris ).
    A táj is gyönyörű(eddig még csak képeken láttam), gondolom olcsóbb, mint Ausztria, és ne feledkezzünk meg a sok erdélyi magyarról, az idegen nyelven való beszélés képességének nemszükségességét illetően.

Én benne lennék egy ilyen túrában!

fórumfüggő yola avatarja
    Regisztrált
    2003-12-29
    Lakhely
    Ödenburg
    Üzenet
    1.555

Alapbeállítás

mikor megyünk ?
    ...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

törzsvendég attibike avatarja
    Regisztrált
    2002-11-20
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    353

Cool

Idézet Eredeti szerző: bringasgyerek
    GYERTEK ERDÉLYBE!!!
    endre
    Oké megyünk én is terveztem túrát a Tordai hasadék környékére!!
    Ha már ott laksz akkor biztosan vágod hogy van-e még harag a népszavazás miatt vagy ahogy jött úgyis ment!!?!?!?
    join your life, join your bike

vendég bringasgyerek avatarja
    Regisztrált
    2004-11-25
    Lakhely
    BP
    Üzenet
    49

Alapbeállítás hát....

Üdv ismét...

hát népszavazásos story...hát csunyán jöt ki az biztos,de szerintem nem úgy áll a dolog ahogy be volt mutatva,se itt se felétek...szerintem no comment...de azt se hiszem hogy valaki tényleg megsértödne,ilyen szinten...
    Tordai hasadék?szép szép,de van Szent Anna vulkánikus kráter tó vagy Gyilkos tó,vagy Csodavár,vagy 2000m hágó(k) vagy érintetlen bringás terep(persze felvonó nincsés jó pár gyönyörű hely...szóvsl ha még nem voltál(tatok) be kell válalni,az biztos h nem Ausztria...ez más!volt Magyarország...most ErdélyországIgaz én elégé síkon élek,Arad,kb 100km egy kb8km emelkedő egy 1100m dombra...de azért még Arad megye...de a lényeg bentebb van!de kezdésnek,bemelegíteni ez is jó lehet!

endre

törzsvendég attibike avatarja
    Regisztrált
    2002-11-20
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    353

Alapbeállítás

Szép hely az, "Tűzoltó tér!!!" szóval ha lesz kedv meg idő meg pénz akkor ott termek én egy-két baráttal (nem egyházi szerzetessel és sok minden érdekes dolog van nem szólva a király hegyekről nem kell nekem felvonó azért megyek oda hogy megmásszam őket és a szállás az sokkal olcsóbb mint Ausztriában meg a kaja is és nem árt megtanulni azt a magyar kultúrát is (mivel én is onnan származom (elvileg!)
    Barátokkal tekertek a hegyekben?? fedeztek fel jó traileket, ösvényeket ahol érdemes másnak is végigmenni??
    join your life, join your bike

Regisztrált
    2005-01-03
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    290

Thumbs up medvesimogatás

alakulgat az erdélyi túra épp most olvastam a készülő csíkszeredai maratonról, de ez nem ide tartozik...

szóval az említett Szent-Anna tónál, Gyilkos tónál, stb. pár éve osztálykirándulás keretében voltam én is, nagyon szép+főleg érdekes helyek. Voltunk persze kisebb-nagyobb városokban is, hát az annyira nem boldogított... jó sok daciat láttam emlékezetes élmény még az utolsó nap, útszéli büfében elfogyasztott grill-húsos szendvicsféleség...
    összességében viszont tetszett a hely, szívesen visszamennék bringával pár napra!

üdv Balázs

vendég flow avatarja
    Regisztrált
    2004-11-24
    Lakhely
    Tamási, Tolna megye
    Üzenet
    155

Alapbeállítás

Úgy látszik, azért vannak páran, akiket érdekel egy Erdélyi túra. Én is szívesen kimennék pár napra! Szervezzünk egy közös túrát? Kinti segítség már van a szervezést illetően bringásgyerek személyében(köszi!). Én sajnos gépkocsival nem tudok hozzájárulni egy ilyen túrához, de minden mással talán igen...

vendég
    Regisztrált
    2004-04-14
    Lakhely
    Óbuda
    Üzenet
    33

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Feri-
    Most lehet, hogy kiröhögtök, de Erdélyben medve is van, nem? Mert nem szeretném szétmarcangoltatni a picsámat egyikkel sem :-)
    Nem veszélyes annyira. Ha egyedül vagy, mikor találkozol egy medvével, menekülsz, vagy halottnak teteted magad. Medve kisboccsal már nem szerencsés látvány, mert akkor a mama egy 'állat'.
    Azért mondom, hogy nem veszélyes, mert alapból a medve fél az embertől. Vérmedvének hívják - tudomásom szerint, javítsatok ki, ha nem pontos így - azt a medvét, amelyik már kényszerült embert megtámadni. Ez már gáz, nincs ráírva ugye, de ritka.
    Ha többen vagytok, és mondjuk esetleg közületek vki nem tudna már elmenekülni , akkor meg a legjobb, ha mindenki közelít a maci felé, eközben irdatlan nagy lármát csap, és hadonászik.
    Nem volt szerencsém macihoz Erdélyben, de ottani tapasztaltabb haverok beoltottak ezen ismeretanyaggal.
    Ha mentek, és egy bringás felvonulásról még fent maradt a 'hajókürt' a gépen, ne szedd le...

Regisztrált
    2005-01-03
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    290

Exclamation erdélyi túúúúra

üdv, sok locsolót

erdély térképet keresgéltem neten, azt ráakadtam egy oldalra, van pár fotó székelyföldi bringatúrákról, Csíkszereda és környéke, nem rossz http://www.e-corner.hu/erdely/

balázs

vendég flow avatarja
    Regisztrált
    2004-11-24
    Lakhely
    Tamási, Tolna megye
    Üzenet
    155

Alapbeállítás

Azért ez sem rossz...

Szóval csodálatos helyek vannak.
    Egyébként ezen az oldalon van egy csomó infó Erdélyről.

Oldal 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •