Oldal 4 / 4 elsőelső ... 234
Eredmény 61-71 / 71

Téma: Erdélyi túra

vendég cobranco avatarja
    Regisztrált
    2009-04-23
    Lakhely
    Miskolc,B.A.Z.megye http://cobranco.atw.hu/
    Üzenet
    119

Alapbeállítás

Mivel úgy látom érdemi válasz nem érkezett,itt az újabb furfangos kérdés:

A Bihar-hegységben volt már valaki,Belényes-Csodavár,Lesi-tó környéke stb érdekelnek,milyenek az utak,van-e valakinek jó szállás ajánlata,mennyire magyarlakta ez a rész/mer a román nem igazán megy/?
    Túráim,videók itt: http://cobranco.atw.hu

bentlakó enté avatarja
    Regisztrált
    2003-04-02
    Lakhely
    Cívisváros
    Üzenet
    7.527

Alapbeállítás

Két hét múlva megyünk a Lesu-tó környékére
    Ciripa 2011
    "Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
    [ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

fórumfüggő Röfike avatarja
    Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.768

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: cobranco Üzenet megjelenítése
    Mivel úgy látom érdemi válasz nem érkezett,itt az újabb furfangos kérdés:

A Bihar-hegységben volt már valaki,Belényes-Csodavár,Lesi-tó környéke stb érdekelnek,milyenek az utak,van-e valakinek jó szállás ajánlata,mennyire magyarlakta ez a rész/mer a román nem igazán megy/?
    Belényestől a Csodavár házig tekerhető. Onnan gyalogos, mert vannak láncos részek is, nincs értelme bicajt levinni. Szállás: Bogatelep (Magyar), Glavoj rét (sátras) vagy Csodavár ház (Román). Igazából ezen a részen a látnivalókat csak gyalogosan tudod megnézni, de a fennsík dózerútjai jól tekerhetők. Mi Bogán szoktunk aludni és onnan fel autóval a Glavojig. Onnan gyalog van egy jó kis kör: Csodavár-Porcika zsomboly-Galbena köz-Flóra rét-Galbena szirt-Eszkimó jégbarlang-Glavoj rét.

Lesi tó: Az egyik oldala dózer a másik tolós cipelős. Szállás:Ott inkább hétvégi házak vannak. :S
    Érdemes feltekerni Biharfüredre lentről.

fórumfüggő _Alex_ avatarja
    Regisztrált
    2004-01-26
    Lakhely
    Nagykőrös
    Üzenet
    2.812

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Röfike Üzenet megjelenítése
    Belényestől a Csodavár házig tekerhető. Onnan gyalogos, mert vannak láncos részek is, nincs értelme bicajt levinni. Szállás: Bogatelep (Magyar), Glavoj rét (sátras) vagy Csodavár ház (Román). Igazából ezen a részen a látnivalókat csak gyalogosan tudod megnézni, de a fennsík dózerútjai jól tekerhetők. Mi Bogán szoktunk aludni és onnan fel autóval a Glavojig. Onnan gyalog van egy jó kis kör: Csodavár-Porcika zsomboly-Galbena köz-Flóra rét-Galbena szirt-Eszkimó jégbarlang-Glavoj rét.
    Mi is errefelé szoktunk bóklászni, szerintem lakni is ugyan szoktunk(Flóra panzió).
    Bicajjal egy jó kis egésznapos túra pl. felmenni az Istenek havasára, az olyan 1300 méteren van ha jól emlékszem. Vizet vinni kell bőven, mert vízvételi lehetőség nincs fent!
    Picasa _Alex_ --- Csajokat a hosszútávra!
    Merkapt Maraton Team SE

vendég szedrik5 avatarja
    Regisztrált
    2005-01-10
    Üzenet
    80

Alapbeállítás

Lehet,hogy hülye a kérdés:nem tudja valaki,hogy a Gyilkos-tó környékén lehet-e valahol bringát kölcsönözni?
    nem tudok rolla ,pár éve voltunk kint,a legközelebi város/falu tuti nem foglalkozik ijesmivel.
    A tó környékén meg csak árusok,kajáldák,szállások vanak.
    Talán a legközelebi nagyváros ,az meg jo pár 10km
    szedrik

vendég cobranco avatarja
    Regisztrált
    2009-04-23
    Lakhely
    Üzenet
    119

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: szedrik5 Üzenet megjelenítése
    nem tudok rolla ,pár éve voltunk kint,a legközelebi város/falu tuti nem foglalkozik ijesmivel.
    A tó környékén meg csak árusok,kajáldák,szállások vanak.
    Talán a legközelebi nagyváros ,az meg jo pár 10km
    Kösz,de időközben már vissza is jöttem,mentem 3000km-t többnyire autóval meg gyalog,az elején még reménykedtem benne,hogy tudok valahol kölcsönözni bringát,vagy esetleg szermányolni a helyiektől,de aztán hamar rájöttem teljesen lehetetlen vállalkozás,gyakorlatilag szinte nem is bringázik senki/sportszinten/,a falubelieknek vannak kontrás kosaras munkabrigáik,azzal vánszorognak a katasztrófális utakon.
    A Békás szoroson akartam végigtekerni egy akciókamerás felvétel erejéig...végül muszájból gyalog tettem meg./ha valakit érdekel felrakhatom:/

Regisztrált
    2009-05-11
    Üzenet
    3

Alapbeállítás

Sziasztok!

Augusztus első felében egy hetet tervezek biciklizni a Déli Kárpátokban. Egyelőre csak ennyi
    biztos, a pontos időpont, útvonal, indulási, érkezési hely nincs eldöntve.

Vázlatos terv itt:

http://peter.risko.hu/2011_Erdely_Deli_Karpatok

Ha szeretnél csatlakozni, küldj levelet a 'peter kukac risko pont hu' címre, vagy hivj 0620 525 0495!

Üdv, Péter

vendég Oxigén_Max avatarja
    Regisztrált
    2008-12-13
    Lakhely
    sehol
    Üzenet
    112

Alapbeállítás

Megcsináltuk az Erdélyi túrát, de módosított úton mert ez is bőven elég volt. A 67c tényleg nagyon szép, csak sajnos a csomagokkal nem tudtuk már felrakni 2200m-re a transalpine csúcshágóra, így is széthaltunk. Eredetileg a transfogarasanon mentünk volna de azt meg amiatt hagytuk ki hogy rengeteget buktunk időben a Pádis környéki rossz utak miatt. De így legalább lett belőle egy Dévakör:
    GPSies.com GPS - cycling - Track Deva kör - 330000 Deva, Hunedoara
    Lófarok József

vendég cobranco avatarja
    Regisztrált
    2009-04-23
    Lakhely
    Üzenet
    119

Alapbeállítás

Megszemléltem a teljesitett kört: LE A KALAPPAL! Sokat foglalkozok én is egy romániai bingástúra gondolatával,múlt hónapban háromszor is voltam Erdélyben /igaz autóval és gyalog/,én még egy kicsit halasztom,idén még marad az Alpok.Most jöttem vissza egy Pádisi 3 napos kiruccanásból/azon az úton végigmenni csomagokkal,mégegyszer gratulálok!/

Itt egy kis videós "best of":
    /igaz nem bringás,de kedvcsinálónak jó!/

vendég Oxigén_Max avatarja
    Regisztrált
    2008-12-13
    Lakhely
    sehol
    Üzenet
    112

Alapbeállítás

Szia! Köszönjük szépen! Nekem maximálisan bejött Erdély, biztos vagyok benne, hogy visszamegyünk még egy újabb túrára. Ami nagyon tetszett az az, hogy a román emberek tökéletes csalódást okoztak pozitív értelemben, egyáltalán nem utáltak minket, vendégszeretőek voltak, az utakon kikerültek minket rendesen 100%-ban! és tényleg barátságosak, közvetlenek. Ott Pádis után volt egy másik hágó olyan 1400-on, na ott teljesen készen voltam, hogy milyen csodálatos lehet ott élni. Normális út gyakorlatilag nem vezet oda, nincs térerő, az emberek meg ott tették a dolgukat, állatok, fafeldolgozás, kocsma természetesen faházban stb. Valóban az volt a "xar", hogy a lefelék azok ugyanolyan fárasztóak voltak, mert általában brutál rossz minőségű úton kellett 10-15-el leevickélni, hogy ne zúzódjon porrá a bringa (az enyémen még teló sem volt), szóval nem erre készültünk, de mégis nagyon szép élmény volt.

Megszemléltem a teljesitett kört: LE A KALAPPAL! Sokat foglalkozok én is egy romániai bingástúra gondolatával,múlt hónapban háromszor is voltam Erdélyben /igaz autóval és gyalog/,én még egy kicsit halasztom,idén még marad az Alpok.Most jöttem vissza egy Pádisi 3 napos kiruccanásból/azon az úton végigmenni csomagokkal,mégegyszer gratulálok!/

Itt egy kis videós "best of":
    /igaz nem bringás,de kedvcsinálónak jó!/
    Lófarok József

vendég tegli avatarja
    Regisztrált
    2011-12-24
    Lakhely
    Magyarcsanád
    Üzenet
    16

Alapbeállítás

Sziasztok!

Komolyabb bringas turataska szettet keresek ujonnan, vagy hasznaltan.Alenyeg,hogy elerheto aron legyen es jo minosegu,allapotu!
    Ha esetleg tudnatok olyat amit en nem,legyetek oly szivesek megosztani velem!
    Koszonom szepen,tovabbi jo tekergest!

Gratula mindenkinek a szep teljesitmenyert!!!!

Oldal 4 / 4 elsőelső ... 234

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •