Sziasztok
Valakinek van valamilyen tapasztalata, élménye, galériája Duna menti túrával kapcsolatosan?
A Dunauquelle-től (Duna "forrása") tekernénk hazáig... fertő tóig vagy valami hasonló.
Köszi előre is.
Sziasztok
Valakinek van valamilyen tapasztalata, élménye, galériája Duna menti túrával kapcsolatosan?
A Dunauquelle-től (Duna "forrása") tekernénk hazáig... fertő tóig vagy valami hasonló.
Köszi előre is.
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"
Szia!
Átnéztem némi anyagot, de sajna semmi használhatót nem találtam. Mikor tervezed megcsinálni?
OLAF vagyok a legnagyobb KIRÁLY!
Odébb vanJövő nyáron valamikor amikor szabadság, stb.-k engedik. 3-an megyünk. Családi "pihenés"
Azért köszönöm hogy megnézegetted!
Szia!
Mi Ingolstadt - Győr szakaszon mentünk végig. Létezik egy olyan kis turistakönyv, hogy "Duna menti kerékpárút", nagyon hasznos volt nekünk.A terep nagyon könnyű volt végig, néhol azért akadtak unalmasabb szakaszok. Németország pénzügyi szempontból sokkal kellemesebb volt, mint Ausztria, de a bringautat sokkal unalmasabb helyeken vezették, sokszor kukoricatáblák között bolyongtunk. A másik hiányérzet a német szakasszal szemben, hogy volt egy nap, amikor annyira kívül estünk a civilizáción, hogy nemhogy ivókúttal, de bolttal sem találkoztunk, ezért tettünk egy kitérőt Straubingba. Az osztrák szakasz szinte végig izgalmasabb volt, viszont Bécs után valami hihetetlen unalmas, murvás szakasz következett. Ha tehetitek, menjetek Bécsből egyből dél fele, ennél csak jobb lehet. Az útminőség egy-két nagyon rövid szakaszt kivéve kifogástalan. Kempingek is folyamatosan vannak, ahol mi éjszakáztunk, az sorrendben: Vohburg - Regensburg (vadkemping) - Deggendorf - Passau - Schlögen - Mauthausen (vadkemping, a túlparton az Enns torkolatánál, nagyon jó hely) - Pöchlarn - Krems - Klosterneuburg - Dunakiliti
Egy kis galéria, válogatás nélkül: ITT
Ha valami kérdésed van, nyugodtan írd meg! A túra nekünk nagyon tetszett és a terep profilja miatt mindenki bevállalhatja, aki tud biciklizni.![]()
Pedig van használható anyag a neten. A német szakaszhoz itt, az osztrákhoz itt. Én is hazajöttem már a forrástól, de leírást azóta sem készítettem, és a képtár sem készült el egészen, de azért megnézhető.
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat! Szétnézek a weboldalakon.
Egyébként zor19 az hogy hol megy az út annyira nem zavar, mert úgyis saját magam tervezem majd meg ezek az információk alapján az utat. Ha valahol akarunk úgyis letérünk az útról és megnézünk pár szép várost vagy ilyesmit.Köszönöm még egyszer.
kéne szervezni valami ilyet, de úgy, hogy a cuccokat valami gépjármű vigye...![]()
de az még jobb,ha a bringásokat is egy autó viszi...akkor már a tekeréssel sem kéne bajlódni![]()
Túráim,videók itt: http://cobranco.atw.hu
Nem hiszem, ha összeverődik öt-hat ember egy ilyen több ezer km-es közös tekerésre, ott valaki tapló lenne. Valahol egyforma gondolkodásúnak kell lennie (egy kicsit flúgos) mindenkinek a csapatban, hisz akkor el sem indulna egy ilyen szervezés, majd a túra sem. Személyes tapasztalat. :-)
MERIDA Crossway TFS 100D XT Edition/ Road Race Lite 905
A német szakaszt tavaly megcsinálta Buch kollega a családjával, írt róla a blogjában, érdemes elolvasni, jó kis olvasmány:
A mi Dunánk 1. // Marosffy Dani blogja
Egyébként pár nap tömény együttlét után simán kijön hogy vlalkik egymással nem értenek egyet és megtudják keseríteni egymás élletét, de jogos hogy lehet utánna külön menni!
Szerintem egy ilyen túrán a szállás a szűk keresztmetszet, pár éve volt az egyik haverom aki szinte bringán sem szokott ülni, egy 15 éves montival a vaterjával Passautól - Movárig, és igazából az a szopáás, hogy te mész a cuccaiddal a sátraddal stb, és tök jól érzed magad, melletted viszont ott az osztrák túrázó bringás aki, visz egy kis bringás tatyót belerak egy két nacit meg egy két felsőt, azt jól van. Megáll enni, kivesz egy szobát éjjelre, aztán másnap megy tovább és mindezt 25-45E/éjjért, te meg csóringer magyarként kempingezel 15E-ért, vagy vadkempingezel ingyé ha van rá lehetőség! A kocsi kísérő meg + költség, főleg úgy hogy az sógoroknál van egy vonat akció, ami szerint pár euróért 5 ember 5 bringával egy napig oda vonatozik ahova akar, persze csak személy vonattal, ők így mentek fel Passauig!
Mindenesetre egyszer szeretnék én is letekerni a forrástól Pestig, de legalábbis Mo-ig, mert imádom azt a tájat!
Végül más lett a terv, a németet nem az éven csináljuk meg. Hanem ez éven Horvátország és Szlovénia marad. Zágrábig vonattal és onnan egy körút, plitvicei tavak , tenger stb. Jut eszembe a Tavakról valaki tud infót mennyire lehet bicóval megközelíteni?
Sziasztok!
Idén júliusban tervezünk egy Duna-menti kerékpártúrát a párommal, Passau és Bécs között. Szerintetek érdemes továbbmennünk a magyar határig, vagy jobban járunk, ha Bécsből vonattal hazajövünk? Szlovák oldalon milyen a magyar biciklisek fogadtatása? Nem szokott gond lenni, vagy inkább kerüljük el messzire? Osztrák részen átlagban milyen árban van a kemping? Külföldön nem igazán mernénk vadkempingezni... :S
A Fertő tavat én nem hagynám ki iszonyat szép vidék már kétszer körbe tekertem. A kempingekről itt nagyon jó dolgokat találsz: Online kempingkalauz - kemping keresése és értékelése
Szlovákiába mi túrázni járunk nagyon sokat de még SOHA semmilyen gond nem volt. Ha találtok normális utakat térképen stb. akkor nyugodtan vállaljátok be. Egyébként szerintem a kempingek ára szinte mindenütt ugyanannyi ... ahogy közelítesz valami fontos turisztikai dolog felé (tenger, tó, látványosság) úgy drágul. 1000Ft - 5000Ft / fő éjszaka általában.