most írhatnám miért nem szeretem, de nem fogom....
http://www.hirtv.hu/...ticle&sid=20298elég elolvasni. de egy két dolgot kiemelek.
A lap szerint a második világháború végén „Magyarországon vagy a Náci-Németország táboraiban” 600.000 zsidót öltek meg
én erre meg azt írnám, vagyis úgy írtam volna, hogy kínában, kanadában, vagy a fasiszta németországban 600.000 zsidót öltek volna meg.
de írhatnám az USA-t, vagy akár nigériát is, vagy tegyük fel elefántcsontpartot, vagy madagaszkárt is... ugyanolyan szánalmas így az igazság elferdítésével, a köztudat, és a hallott információk elferdítésével és az emberek befolyásolásával dolgozni/játszani... >

adrien: nem utálom, csak igencsak unom ezt a zsidóörületet, ami mostanában megy, mondhatni már kezd az agyamra menni.... mintha belénk akarák tuszkolni, hogy mi vagyunk a hibásak, ezért néma csend, múzeumok, a fél várost fel kell tartóztatni, ill lezárni(a dolgozó dolgozni vágyó munkába tartó emberek elött), csak mert idejön valami 20.ad rangu kis politikusuk(ugye 50 autós konvoj, nehogy valami magyar merénylõ - a BLIKK cimlapján ilyen enyhén mondva szánalmas IDIÓTASÁGgal- rálõjön paintball puskával), és hasonló idegtépõ dolgok.
igen, ez történt velük szörnyü, de lenyelhetnék végre... "elégettek egy izraeli zászlót" jujj. amerikában ez naponta történik meg.
ja, és nem olvastam a könyvét. ezt hozzáteszem, és ha jól sejtem, attol még hogy kapott egy irodalmi nóbel díjat rá, nem is fogom. ha az elmult tizen x év alatt egyszer sem került be a köztudatba, mármint ha egy könyv a kiadástól számított tizenegypár év alatt sem kerül olyan szintekben a boltokba, hogy legalább EGYSZER lássam/anak, vagy halljak/anak felöle, hát az olyan is.... de most kapott rá egy nobel dijat, de ettöl a könyv ugyanaz marad....
csak ennyit, megpróbáltam a lényeget leírni, amit gondolok, igyekeztem finoman, nem rámsüthetöen az "antiszemita" kifejezést ezért.
ja, és még egy: hol is a szólásszabadság? miért nem mondhat valaki ugy valamit is, hogy ne kezdenék el fikázni öket azért mert mondtak vmit....( Kertész: klasszikus, idióta antiszemitizmus Magyarországon? - Nobel-díjas írónk finn lapnak mutatott be minket ) ugye....
és még egy röhejes kijeelntés: kb 2 percig fogtam ez a mondat elolvasása után a fejemet:
Egy régi, klasszikus, idióta és rossz antiszemitizmussal van dolgunk, mely Auschwitzhoz vezetett, s nem egy újfajta – ha így mondhatom – kifinomodott, euro-antiszemitizmussal, mely utóbbi egyébként erõsen elítéli a hagyományos antiszemitizmust.
ezt hol hallotta? mennyit gonodlkodhatott hogy ekkora baromságot kitaláljon?!