Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból - 2.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
1628 hozzászólás a témában

adrien

adrien

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

nem utálom, csak igencsak unom ezt a zsidóörületet, ami mostanában megy, mondhatni már kezd az agyamra menni....

hidd el, nem vagy ezzel egyedül. de nem a kertészt kell szidni amiatt, mert irt egy könyvet valamirõl. nem tehet a díjról, nyilván tetszett 1-2 fejesnek. ezért ne õt kell leszólni.

másik: nem beleszólni akarok, de szerintem túl sok szemetet olvasol ;)

bár hozzátenném, hogy kijelentéseivel az én szívembe se lopta be magát...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
most írhatnám miért nem szeretem, de nem fogom....
http://www.hirtv.hu/...ticle&sid=20298
elég elolvasni. de egy két dolgot kiemelek.

A lap szerint a második világháború végén „Magyarországon vagy a Náci-Németország táboraiban” 600.000 zsidót öltek meg

én erre meg azt írnám, vagyis úgy írtam volna, hogy kínában, kanadában, vagy a fasiszta németországban 600.000 zsidót öltek volna meg.
de írhatnám az USA-t, vagy akár nigériát is, vagy tegyük fel elefántcsontpartot, vagy madagaszkárt is... ugyanolyan szánalmas így az igazság elferdítésével, a köztudat, és a hallott információk elferdítésével és az emberek befolyásolásával dolgozni/játszani... >:(
adrien: nem utálom, csak igencsak unom ezt a zsidóörületet, ami mostanában megy, mondhatni már kezd az agyamra menni.... mintha belénk akarák tuszkolni, hogy mi vagyunk a hibásak, ezért néma csend, múzeumok, a fél várost fel kell tartóztatni, ill lezárni(a dolgozó dolgozni vágyó munkába tartó emberek elött), csak mert idejön valami 20.ad rangu kis politikusuk(ugye 50 autós konvoj, nehogy valami magyar merénylõ - a BLIKK cimlapján ilyen enyhén mondva szánalmas IDIÓTASÁGgal- rálõjön paintball puskával), és hasonló idegtépõ dolgok.

igen, ez történt velük szörnyü, de lenyelhetnék végre... "elégettek egy izraeli zászlót" jujj. amerikában ez naponta történik meg.

ja, és nem olvastam a könyvét. ezt hozzáteszem, és ha jól sejtem, attol még hogy kapott egy irodalmi nóbel díjat rá, nem is fogom. ha az elmult tizen x év alatt egyszer sem került be a köztudatba, mármint ha egy könyv a kiadástól számított tizenegypár év alatt sem kerül olyan szintekben a boltokba, hogy legalább EGYSZER lássam/anak, vagy halljak/anak felöle, hát az olyan is.... de most kapott rá egy nobel dijat, de ettöl a könyv ugyanaz marad....
csak ennyit, megpróbáltam a lényeget leírni, amit gondolok, igyekeztem finoman, nem rámsüthetöen az "antiszemita" kifejezést ezért.
ja, és még egy: hol is a szólásszabadság? miért nem mondhat valaki ugy valamit is, hogy ne kezdenék el fikázni öket azért mert mondtak vmit....( Kertész: klasszikus, idióta antiszemitizmus Magyarországon? - Nobel-díjas írónk finn lapnak mutatott be minket ) ugye....
és még egy röhejes kijeelntés: kb 2 percig fogtam ez a mondat elolvasása után a fejemet:

Egy régi, klasszikus, idióta és rossz antiszemitizmussal van dolgunk, mely Auschwitzhoz vezetett, s nem egy újfajta – ha így mondhatom – kifinomodott, euro-antiszemitizmussal, mely utóbbi egyébként erõsen elítéli a hagyományos antiszemitizmust.

ezt hol hallotta? mennyit gonodlkodhatott hogy ekkora baromságot kitaláljon?!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Mindig arra gondolok,hogy végülis van oka rá,hogy ilyeneket mondjon....
Szomorú,de ez van. ::)
Annyiban talán igaza van Theznek,hogy hirtelen lett hatalmas felhajtás egy eddig mellõzött író körül,és ez álszentnek hat,és polarizálja az embereket;vagy nagyon tetszik egy embernek,vagy nagyon nem.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Jó író, az igaz, de a díj kézhezvétele utáni hetek nyilatkozataival nem lopta be magát a szivembe.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem felszínesen olvasta a könyvet és úgy mond véleményt.
már ha olvastad,ugye,Thez? : )

Inkább az a kínos,hogy az elmúlt évtizedekben Kertészt egy senkiként kezelték Magyarországon,és hogy a német kiadójának kellett beterjesztenie a nevét a Nobel-bizottság elé.

Mindezt azért,mert újszerû stílusban írt valamirõl,ami emberek millióinak határozta meg az életét,és mert a könyve értelmezhetõ a diktatúrák tömegekrere gyakorolt elnyomó hatásának általános leírásaként is...

adrien

adrien

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
http://index.hu/poli...ld/tasnadi0501/

thez
megkérdezhetem, miért utálod kertészt?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

8)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Szia Bátyó!
tudtam h nem hagyod ki ezt a beszólást ;)
:-*

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
á, ugyan, minek.... mûanyag pohárból a sör?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
asszem EU tagok lettünk, legalábbis a tüzijátékból erre következtettem.... ::)
szal immáron európába tartozunk.(kár hogy eddigis európa közepén éltünk.... ;))

még: a kertész mekkora egy idióta.... nembaj, öles nyelvcsapásait honorálják egyesek "odakint" valószinüleg... biztos ez volt a feltétel a nobel dij-nak... :-X egyszerüen szánalmas ember, a könyve meg egy lerágott csont, mint ahogy az egész téma....
de tudom, ez is egy antiszemita kijelentés volt.
mint ahogyan a biblia-mint forgatókönyvböl irt passió is az
hallgassátok meg egyszer a reggeli hireket, és számoljátok a szavakat. többet hangzik el, mint hogy magyarország,politika, vagy bármi....
aki meg meccsekre jár, és ezt csinálja, arról eléggé egyértelmüen lehet tudni, melyik szintjén áll a kultúráltságnak. én úgy a -3-at mondanám, de azt is alulról üti. 8 általános alig, sörösüveg/sörösdoboz meg a kezében. hát, ez magyarország, igen, immáron az eu-ban.... lehet picit változni kéne lassan....

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.226 hozzászólás
Bodrogi a favoritok között

Könnyen lehet, hogy Athénról aranybetûkkel írnak majd a sportág honi történelemkönyvébe – ez lehet ugyanis az elsõ viadal a nyári játékok során, amelyrõl éremmel térhet haza magyar kerékpáros!
A mieink eddig legfeljebb az ötödik helyig tudtak eljutni – ez legutoljára Sydneyben Szabolcsi Szilviának sikerült. A BVSC sprintere jó felkészüléssel és még jobb lelkiállapotban jövõre már a dobogóra kerülésért szállhat harcba a nõk repülõversenyében.
Az élet igen kegyes a magyar kerékpársporthoz, hiszen miközben alig néhány tucatnyi igazolt versenyzõ teker a hazai utakon és a Millennáris kopott betonteknõjében, Athénban két piros-fehér-zöld mezes is kiugró eredményt érhet el: Szabolcsi mellett a legmagasabban jegyzett bringásunk, a világranglista-vezetõ belga Quick Step-Davitamon együttesében profiskodó Bodrogi László az országútiak egyéni idõfutamában alkothat maradandót. Bodrogi már többször bizonyította
hogy a szám legjobbjai közé tartozik, a világbajnokságok során bronzérmet, negyedik és ötödik helyezést szerzett az elmúlt években, de tavaly már a világ legnagyobb kerékpáros eseményén, a Tour de France-on is villogott: harmadik lett a körverseny záró idõfutamán.

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
lust, mindkettõ ;)

Bruce azért azt hiszem abban egyetértünk ,hogy aki egy meccsen zsidózik és egyéb örültségeket kiabál az nem felétlenül nevezhetõ antiszemitának. Egyébként is ezt a jelzõt lassan már mindenre rámondják..., hogy miért?
Ez egy jó kérdés -de csak a legutóbbi példánál maradva mitõl antiszemita a Passió ?? ?? ??

-hogy Magyarországon van-e anitszemitizmus ill milyen mértékû -azt meg ne itt vitassuk meg ;)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ami nekem az egészben nem tetsziki, hogy ez az egész országot minõsíti! Rám is, rátok is úgy néznek külföldön, hogy na már megint egy magyar.

Asszem a retek klub mutatta pár napja a Reuters "országimázs" filmjét, ami fantasztikusan jó képet festett rólunk.... Miskolci szegénység és a többi.

Emitt a hír.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Én elõször azt hittem, hogy Kertésznek tényleg nincs igaza, meg hogy milyen hülyeségeket beszél, de amikor megtudtam, hogy egy mtk meccsen az egész stadion mocskos zsidózik, akkor elgondolkodtam.

Szintén egy ilyen futball meccsen történt, hogy ha a színes bõrû játékosnál volt a labda, akkor a közönség huhogott és makogott.

Igen, ez nem eshetett jól neki(k), mondhatjuk, hogy elítélendõ.

És az az állásfoglalás hivatalos oldalról, hogy ne zsidózzanak, de a huhogás meg belefér??

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Kertész: klasszikus, idióta antiszemitizmus Magyarországon? - Nobel-díjas írónk finn lapnak mutatott be minket...

szerintem inkább õ a klasszikusan idióta >:(

Mármint Kertész az idióta, vagy aki zsidózik?? ::)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Film a globális felmelegedésrõl - Bushnak persze nem tetszik :P

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Számhordozhatóság: avagy a 20-as vodafonos és a 70-es westeles. Vagy fordítva. 8)

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
76-féle vegyszer van a szervezetünkben?

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Kertész: klasszikus, idióta antiszemitizmus Magyarországon? - Nobel-díjas írónk finn lapnak mutatott be minket...

szerintem inkább õ a klasszikusan idióta >:(

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
Nemzetisport

Buruczki Sziszi
http://www.nemzetisp....php?cikk=48307