Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Duna Maraton | Esztergom

- - - - -

  • Please log in to reply
326 replies to this topic

#141
Szt Amás

Szt Amás

    vendég

  • fórumtag
  • 108 posts
A fő gond a Duna Maratonnal: minden évben megy az etetés valamilyen szinten.

Hogy lesz várból várba (nem lesz), hogy szuper a pálya állapota (nem az mert szétmosta az eső), vagy hogy végig lehet előzni... Csak eddig ez nem volt gond mert meg kell hagyni, a visegrádi kör jó.

Szerintem senki se morogna most, ha azt mondják: gyerekek, volt ez az ónos eső, örülünk ha ki tudunk jelölni egy kört, hozzatok országúti bringát.
  • zeezoltano likes this

#142
zeezoltano

zeezoltano

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6,068 posts

Ehez sok mindent nem fűznék hozzá, de menj már végig a hosszú + körén és arról is mesélj jókat mert azt nagyon kíváncsian várom


Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#143
Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

    vendég

  • fórumtag
  • 61 posts

Én nem értem miért nem porszívózták fel a pályát, néhol elviselhetetlen volt a nagy por! :)

 

De tényleg, hozzászólva az előzőekhez, valahogy ritkán dicsérünk. Lehet ha ez a verseny így ahogy van Ausztriában lett volna megrendezve 30EUR nevezésért, a következőket mondanánk:

- de jó, milyen szép városból indultunk a Bazilika tövéből

- milyen segítőkészek voltak a frissítőkön

- itt még az izo is iható volt

- ezek a sógorok olyan kemények, hogy beletettek egy tekerhetetlen sípályát is

- óóóó, még kolbász is volt a frissítőkön

- technikás volt a pálya tele nyomvályús részekkel

- stb.

 

Lehet a hozzászólásom olaj a tűzre. Személy szerint nekem is jobban tetszett a régi nyomvonal, de ez sem volt annyira rossz, mint ahogy arról most beszélnek sokan. Igen, engem is feltartottak az elején az egynyomoson, mérgelődtem is eléggé, de nem csak az ilyen negatív dolgok jutnak erről a versenyről eszembe.

Én köszönöm a szervezőknek, remélem tanulnak a hibáikból, és jövőre még jobb lesz itt, vagy a régi helyen.


  • Chicken and Atomhulladek like this

#144
geoff

geoff

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 401 posts

Üdv!

 

Tudja valaki, hogy hol találhatok még képeket a versenyről az alábbiakon kívül? Érdekelne a drónos, meg a többi videó is, és ha elérhető valahol a tv-ben leadott anyag.

 

Előre is köszi, és jó szemezgetést!

 

Drónos: https://www.facebook...41/?pnref=story


  • Atomhulladek likes this

#145
Atomhulladek

Atomhulladek

    újonc

  • fórumtag
  • 4 posts

Üdv!

 

Tudja valaki, hogy hol találhatok még képeket a versenyről az alábbiakon kívül? Érdekelne a drónos, meg a többi videó is, és ha elérhető valahol a tv-ben leadott anyag.

Én ezeket találtam:

 

http://bikemag.hu/ma...-duna-maratonon

http://foto.nutrixxi...aton/index.html

https://www.facebook...54378635&type=3

https://www.facebook...e=3&pnref=story

https://plus.google....128016084245441

https://plus.google....147928703101873

https://photos.googl...XRsSmFhZm02M1NB

 

Előre is köszi, és jó szemezgetést!



#146
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1,257 posts

Összefoglalóm mozgóképekben:

 


  • CSEKONICS and Rabbit like this

#147
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1,257 posts

Dehogy baj... én örülök neki, csak lehet mellé kellene tenni pár pluszt is...

 

Plusz: a frissítőknél kedvesek voltak, jól segítettek, nekik is jár komoly tisztelet ebben a hőségben. Nekem nem tudom, mégis tetszik az idei kék póló, ha nem volt méretemben akkor is. Ezen kívül, öööh, nekem se tetszett de azért még jót mulattam a sok anyázáson a sípályán :) Volt benne egy egy szép kilátás, de csak egy egy. Lekaptam egy mufloncsordát.

 

De akkor is, egy versenytől elvárható egy pár dolog: a pályajelölés rendbe kell hogy legyen (eltévedés/biztonság) és a pálya érdekes kell hogy legyen. A sípálya még bele is fért az érdekes, nem mondanám élmény, talán tapasztalat kategóriába, de (középtávon) a (rossz minőségű/unalmas) erdészút majdhogynem kizárólagos tömkelege nem. Ezért erre nem volt érdemes elmenni és ha senki nem von le következtetést (pl. azzal hogy jövőre nem megy el) akkor nincs késztetés hogy megváltozzon a helyzet. Én akkor is elmentem volna erre ha nem előre fizettem volna be a sorozatot, kiváncsiságból, de a jövő évire kétszer meg fogom gondolni.

Az hogy külföldön milyen pályák/tolások/szervezés van(nak) nem lényeges mert a Magyar szinthez kell hasonlítani, ahol nyilvánvalóan a Crosskovácsi a mérvadó, ez meg eddig gyakorlatilag a legalja. Ennek egy működő "piac"-on belül úgy kéne működnie hogy ha nem javítanak akkor csődbe megy és lesz helyette más/jobb.



#148
vdavid

vdavid

    vendég

  • fórumtag
  • 242 posts

Szerintem itt a fórumban mindig megjelenik, ha valami jó.

Ne legyen má' baj abból, ha valaki el meri mondani, ha valami nem jó...

Dehogy baj... én örülök neki, csak lehet mellé kellene tenni pár pluszt is...



#149
mgy

mgy

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1,091 posts

Szerintem itt a fórumban mindig megjelenik, ha valami jó.

Ne legyen má' baj abból, ha valaki el meri mondani, ha valami nem jó...

Uram, valahogy szívemből szóltál....bővebben kifejtetted mint amit én gondoltam, igaz én nem jártam kinti versenyeken.

Tényleg el kéne kezdeni  a pozitív dolgokkal is foglalkozni!  


  • geoff and Tekergek like this

#150
GabrielMTB

GabrielMTB

    újonc

  • fórumtag
  • 5 posts

... mindig lenne pár versenyző akinek nem tetszene valami. Valami mindig baj....

Nyilvánvaló, hogy minden nem tetszhet mindenkinek, de nem lehet lesöpörni a negatív kritikákat, hogy máshol is vannak károgók. Ez egy érvelési hiba.
Emlékszem olyan maratonra, amikor visszadobtuk a póló és 1-2 évre a versenyt is elkerültük páran, mert annyira kritikán aluli volt. Emlékszem azokra az időkre is, amikor gyakori volt az eltévedés. A maratonozás kezdetén volt verseny a versenyek között. Természetessé vált, hogy chipes időmérés van, kapunk normális pólót és emlékérmet, valamint valami meleg ételt a célban. Emlékszem arra is, amikor 1 órát csúszott a Bükk Maraton rajtja. Nem fogok örömömben ujjongani, mert sikerült néhány minimálisan elvárható és beígért dolgot teljesíteni egy szervezőnek. Voltam már annyi versenyen, hogy lássam, meg lehet oldani nagyon jól a pálya jelölést ill. tisztítást (CrossKovácsi) és parkolást (Mátra Maraton) is.
Tegnap úgy gondoltam, hogy ez a pálya csak a győzteseknek tetszhet. Erre mit olvasok? Nekik sem tetszett.
Értelmetlen megszólni a kritizálókat, amiért indultak a versenyen. Egyrészt ez egy (majdnem) teljesen új pálya volt, másrészt egy sorozat rész, amire már az év elején nevezett a többség.
 


  • geoff and Uluwatu like this

#151
Macikutya

Macikutya

    vendég

  • fórumtag
  • 75 posts

Kövezzetek meg, de akkor is elmondom: nem azt állítom, hogy a sípálya az öröm-bódottág volt számomra, de tény, hogy ~50-60 embert sikerült megelőznöm rajta. A 3/4-ig fel tudtam futni, a végén pedig elszlalomoztam a gyök kettővel "visszafelé" csúszkáló emberkék között. Mindehhez segítséget nyújtott a 20 éves futó múltam és szerintem az, hogy fejben eldöntöttem, hogy ha ez a feladat, akkor ezt kell megoldanom.

Ugyanez a mentalitás forgott a fejemben, a sok nyomvájús résznél, és mivel hosszún indultam, volt belőle bőven. Technikailag nem vagyok egy képzett kerékpáros, de a sok maraton alatt már ragadt rám némi ügyesség, és sikerült is esés nélkül abszolválni az etapot, ami külön örömet jelentett. Számomra a veszélyt nem a terepi adottságot jelentették, hanem azok a versenyzőtársak akik nem tudták kivárni azt a kis időt, amíg olyan helyzetbe kerülnek, hogy nyugodt szívvel megtehessék az előzést. Nekik azt üzenem, hogy továbbra is verbálisan figyelmeztetni fogom Őket arra, hogy amit csinálnak az hülyeség, és minél nagyobb hülyeséget csinálnak annál vulgárisabb lesz a mondanivalóm. :(

Köszönöm a versenyt, és én jövőre is indulok!


  • Chicken, zeezoltano and vdavid like this
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

#152
vdavid

vdavid

    vendég

  • fórumtag
  • 242 posts

Uram, valahogy szívemből szóltál....bővebben kifejtetted mint amit én gondoltam, igaz én nem jártam kinti versenyeken.

Tényleg el kéne kezdeni  a pozitív dolgokkal is foglalkozni!  

Több éve csendes tagként olvasgatom a fórumokat. Sokszor végig gondoltam már ha én szerveznék versenyeket mit csinálnék máskép, mindig lenne pár versenyző akinek nem tetszene valami. Valami mindig baj. Szerintem ha egy verseny időben elrajtol, a pálya jól van jelölve és tömeges eltévedések nincsennek, pontos az időmérés és ha baleset történik érkezik gyors kellő szaktudással rendelkező segítség az egy jó verseny. Hány pozitív tapasztalatot is szerzünk a versenyeken amiket valamiért ritkán írunk le, csak a negatív dolgokra koncentrálunk, de miért? U17 felett itt már mindenki felnőtt embernek számít, ha valami aránytalanul drága, nem azt kapta a versenyző amit elvárt ne induljon el legközelebb, vállalja fel a döntését az életkorának megfelelően. De nem ez történik, elindul jövőre is és ugyanúgy lehúzza a versenyt. Szervezzen versenyt, próbálja meg. Vagy ne indujon maratonon. De nem, új helyszín nem jó, régi sem volt az nézzétek meg a korábbi kommenteket. Van olyan ország ahol egy patakban kell végig tolni lefelé a bringát 300-400 méteren keresztül mindenki, a licences hosszútávos is mosolyogva végig tolja, végig tolja a rövid távos 179. is, Ő is mosolyog. Abban az országban érdemes megnézni a fórumot egy verseny után, rövid tömör bejegyzések " köszönöm a szervezőknek" akár 50-60 ilyen bejegyzés is bekerül. Az olyan értékeket ki nézi hogy X ezer forintért összejön több száz emeber, van lehetőség pontos időmérés mellett megmérkőzni egymással, a verseny jellegéből adódóan olyan helyszínekre jutunk el, ahová talán sosem mennénk bringázni. Ha kevesen is de mindig vannak bíztató emberek a pálya szélén, hogy mind a 1200 embert bíztatják -e? Ők nem fáradhatnak el, nem lehet hogy az előttünk guruló még a köszönetnek legapróbb jelzését sem adta annak a "HAJRÁ"-nak és emiatt pár Őt követő versenyző nem kap egy "HAJRÁ-t". Vannak fotósok akik nem keveset dolgoznak hogy megörökítsék a pillanatokat. Van több száz jó fej ember a sportban, akiket ha nem lennének ezek a "gyengén megszervezett" versenyek sosem találkoztak volna és nem lennének ma csapattagok vagy barátok. Pár versenyen megfordultam már a határainkon túlon is, hosszasan sorolhatnám mi jobb ott. De szívesen indulok itthon is, nem rossz annyira helyzet, nagyon sok jó dolog történik a hazai versenyken is és ha hibákkal is de sokan nagyon sokat dolgoznak azért hogy kedves fórumozó társak egy -egy vasárnapi maraton után itt pár mondatban tudjatok adni egy 3 pontot egy tizes skálán.



#153
ForzaRacing

ForzaRacing

    újonc

  • fórumtag
  • 17 posts

Több éve csendes tagként olvasgatom a fórumokat. Sokszor végig gondoltam már ha én szerveznék versenyeket mit csinálnék máskép, mindig lenne pár versenyző akinek nem tetszene valami. Valami mindig baj. Szerintem ha egy verseny időben elrajtol, a pálya jól van jelölve és tömeges eltévedések nincsennek, pontos az időmérés és ha baleset történik érkezik gyors kellő szaktudással rendelkező segítség az egy jó verseny. Hány pozitív tapasztalatot is szerzünk a versenyeken amiket valamiért ritkán írunk le, csak a negatív dolgokra koncentrálunk, de miért? U17 felett itt már mindenki felnőtt embernek számít, ha valami aránytalanul drága, nem azt kapta a versenyző amit elvárt ne induljon el legközelebb, vállalja fel a döntését az életkorának megfelelően. De nem ez történik, elindul jövőre is és ugyanúgy lehúzza a versenyt. Szervezzen versenyt, próbálja meg. Vagy ne indujon maratonon. De nem, új helyszín nem jó, régi sem volt az nézzétek meg a korábbi kommenteket. Van olyan ország ahol egy patakban kell végig tolni lefelé a bringát 300-400 méteren keresztül mindenki, a licences hosszútávos is mosolyogva végig tolja, végig tolja a rövid távos 179. is, Ő is mosolyog. Abban az országban érdemes megnézni a fórumot egy verseny után, rövid tömör bejegyzések " köszönöm a szervezőknek" akár 50-60 ilyen bejegyzés is bekerül. Az olyan értékeket ki nézi hogy X ezer forintért összejön több száz emeber, van lehetőség pontos időmérés mellett megmérkőzni egymással, a verseny jellegéből adódóan olyan helyszínekre jutunk el, ahová talán sosem mennénk bringázni. Ha kevesen is de mindig vannak bíztató emberek a pálya szélén, hogy mind a 1200 embert bíztatják -e? Ők nem fáradhatnak el, nem lehet hogy az előttünk guruló még a köszönetnek legapróbb jelzését sem adta annak a "HAJRÁ"-nak és emiatt pár Őt követő versenyző nem kap egy "HAJRÁ-t". Vannak fotósok akik nem keveset dolgoznak hogy megörökítsék a pillanatokat. Van több száz jó fej ember a sportban, akiket ha nem lennének ezek a "gyengén megszervezett" versenyek sosem találkoztak volna és nem lennének ma csapattagok vagy barátok. Pár versenyen megfordultam már a határainkon túlon is, hosszasan sorolhatnám mi jobb ott. De szívesen indulok itthon is, nem rossz annyira helyzet, nagyon sok jó dolog történik a hazai versenyken is és ha hibákkal is de sokan nagyon sokat dolgoznak azért hogy kedves fórumozó társak egy -egy vasárnapi maraton után itt pár mondatban tudjatok adni egy 3 pontot egy tizes skálán.


Edited by ForzaRacing, 2015. July 07. - 10:49.

  • Chicken, knandi, laciklon and 3 others like this

#154
vdavid

vdavid

    vendég

  • fórumtag
  • 242 posts

Nem volt ezzel a pályával semmi baj, csak a nagy meleg miatt mindenki nyűgösebb!!! ;) 

Nem teremsport ahogy szoktuk mondani....

 

Aminek viszont tényleg nem volt benne értelme az a sípálya felfelé! 

 

 



#155
MSONAJ

MSONAJ

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1,462 posts

A fejkamera tilalom komolyságáról ennyit:

 

duna15_1014.jpg
 

Itt meg az tűnt fel hogy hány hosszúzoknis napnemérte lábszárt lehet számolni, kompressziósban edzenek?

 

duna15_2066.jpg

Mondjuk arra nem gondoltál,hogy Ronni és Bea eleve fehérebb bőrű és napvédő krémmel edzenek? :) (Marci biztos nem abban edz,az tudom ;) )


Team Heavy Pedál Szeged

#156
Uluwatu

Uluwatu

    vendég

  • fórumtag
  • 191 posts
  • LocationBudapest

Én csupán azon tűnődtem, miért jön el el ilyen sok ember erre a versenyre? A csoportos nevezés, ez a leghíresebb, vagy a "jó is lehetne" helyszín?

 

Évente 1-2 versenyt tervezek teljesíteni. Az idén ez volt, meg a Mátra lesz. Jövőre ezt lecserélem a Crosskovácsira.

A reklám ereje. Meg az hogy ez egy sorozat része, a Crosskovácsi meg (szerencsére) önálló. Remélem az is marad, mert ott legalább tisztelik a versenyzőt és tudnak szervezni is.

 

Borzasztóan nehéz objektívan értékelni egy ilyen szélsőséges versenyt, de megpróbálom.

Először is, a kérdés hogy ki lehet e zárni agy egyenletből az időjárást, mondván hogy ezt a rendező nem tudja irányítani?.. Hát, nem. Mert bár nem tudja irányítani, de aki a nyár közepén szervez egy ilyen eseményt és tudja eddigi hosszú tapasztalatából hogy ez mit jelenthet celsiusban, annak erre készülnie kell. Készült eléggé? Is-is. Volt itató bőven, de ahogy hallom a közép/hosszútávosoktól, a sípálya egyszerűen túl sok volt. Nem csak egészségügyi kockázat, hanem fölöslegesen megtöri a versenyők képességét és ezáltal kevésbé verseny, inkább túléléssé válik az egész. Ez pedig felelőtlen szervezés, szerintem.

 

Ami a rövidtávot illeti, nekünk relatív szerencsénk volt. A táv miatt és a napszak miatt: épp nem tudsz annyira túlmelegedni és a durvább hőmérsékletek előtt sikerül célba érni. Bár az elején a napon állás óriási szivatása alatt volt a legnagyobb forróság 45 fokkal (itt megy fel az agyvíz és ez teszi a legnagyobb kárt mert rögtön rá jön egy erős sprint indítás amire azt ígérték hogy lassú rajt lesz de a kocsi ezerrel elhúzott szinte rögtön és korán jött a robbantás, majd egy nagy mászás forró aszfalton), mégis otthon a grafikonom mutatta hogy a pálya során 29 fokról felment 35 fokra nekünk a rövid távon a másfél óra alatt, ami szerintem még épp belefér egy maratonon, mozgásban még hűt is a nedves, elején átizzadt mez :)

Ettől függetlenül mindenkinek gratulálok aki végigcsinálta, főleg a közép és hosszútávosoknak, miközben mások vízparton hűsöltek egy jéghideg sörrel a kezükben :).

 

Eltekintve tehát ettől a (fő) meghatározó tényezőtől amit nem lehet irányítani, a következőket tapasztaltam avval kapcsolatban ami viszont a rendező felelőssége:

  • parkolás: rosszul volt rendezve (vagyis sehogy), de a szerencséjük az volt hogy a környéken lehetett parkolni, így nem lett belőle túl hosszú séta.
  • Helyszín: nem szeretem ha városból indul, egyszerűen monti-idegen környék, tehát ez mínuszpont. Viszont tetszett a nagy büfé, végre kultúráltan le lehetett ülni tömegnyomor nélkül, árnyékban. Ez a helynek mindenképpen nagy előnye volt a korábbi Dunákkal szemben.
  • Frissítés: volt elég személyzet és frissítőpont. Kimondottan örülök a célban a gyümölcsnek és annak változatosságának. Azt hisze tavaly volt hogy már a rövidtáv elejének is alig jutott, úgy látszik most tanultak belőle. Ezt máskor is így kellene csinálni.
  • Pálya: hát, nem az igazi, de a gyenge és késő felkészülés alapján rosszabbra számítottam. Ez a "pozitív csalódás" viszont sajnos nem vígasztal mert helyezésbe került az alkalmatlan pálya. Az aszfalt után rögtön szinte csak single-track, kevés előzési lehetőséggel. Annak aki ismeri a pályát, nagyon előnyös lehetett, mert tudhatta hogy hol nem érdemes csapatni mert mindjárt jön egy éles kanyar, vagy hol lehet megereszteni, mert a porfelhőn túl nem lesz kanyar. A nyílt terepen a frissen kaszált szárak sok defektet és külsőszakadást okoztak, olyan mintha egy improvizált pálya lett volna, ott át a mezőkön ahol épp lehetett. Nem tudom elhinni hogy errefelé nincsenek jobb utak az erdőben! De ahhoz képest hogy milyen esetlen pályára számítottam, nem is volt olyan rossz. Kicsit XCO feelingje volt a sok technika miatt, csak az előzési lehetőségek hiányával volt igazi gondom. Egyedül menni rajta tényleg jó móka lehet, de hát ez verseny és nem időfutam.
  • Jelőlés: bár az irányokat korrektül jelölték, a veszélyes helyek jelölését nem tudom értelmezni.. Három nyíl lefelé ahol van egy pár kövecske, de sehol egy nyíl amikor ezerrel robogok ki az erdőből és egy nagyon csúszós sotteres részen a kanyar után egy nagy betonoszlop ami arra vár hogy valaki felkenődjön rá?? Amatőrizmus. Kész csoda hogy egyszer sem mentem neki semminek.

Összességében a rövidtávon egy kezdetleges, de nem rossz pályára emlékszem vissza. Viszont szokatlan és alulméretezve a Top maraton sorozatra, mert szűkös és sokan vagyunk, úgyhogy jobban örülnék a régi pályának. Szép emlékek fűznek a Salamon toronyhoz és környezetéhez, szerintem jövőre rakja szépen vissza a rendező és mindenki elégedett lesz.



#157
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1,257 posts

A fejkamera tilalom komolyságáról ennyit:

 

duna15_1014.jpg
 

Itt meg az tűnt fel hogy hány hosszúzoknis napnemérte lábszárt lehet számolni, kompressziósban edzenek?

 

duna15_2066.jpg


Edited by Tekergek, 2015. July 06. - 23:15.


#158
Spirite

Spirite

    vendég

  • fórumtag
  • 130 posts

  • CSEKONICS and ricsárd like this

#159
Szt Amás

Szt Amás

    vendég

  • fórumtag
  • 108 posts

Itt van ahogy én láttam a bulit:

http://osvenyvadasza...te-roviden.html

 

Köszi a fotókat és a slagos zuhanyt az itatóban.


  • LGee likes this

#160
cakes

cakes

    fórumtag

  • fórumtag
  • 32 posts
  • LocationJászberény

- A nézőknek meg üzenem, hogy ha már úgyis ott állnak, ugyan biztassanak már, nincs rosszabb, mint mikor egy Hajrá! nem fér bele...!
 

na pont ezért (is) ültünk be a lelátóra a többi jbike-ossal, hogy legalább egy kis tapssal vagy "hajrá"-val, "nyomjad neki" szöveggel vagy egyébbel tegyünk hozzá a delikvens célegyeneséhez, mert kibaszott sokat számít, még a legkevesebb kedves szó is. 


Edited by cakes, 2015. July 06. - 22:30.

  • LGee likes this