Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringarandi a Vértesben Június 25. - most szombaaat! :))

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1 válasz erre a témára

#1
akosm5

akosm5

    vendég

  • fórumtag
  • 115 hozzászólás
Hej!

Erre elmentem volna...! :-)
Lesz még ilyen valamikor?

#2
emi

emi

    vendég

  • fórumtag
  • 14 hozzászólás
Gyertek, gyertek! :)))
Via Kálmán Dóra -->
Itt a lehetõség, hogy a meleg nyári napokon ne csak a felüdülést keresd az erdei fák árnyékában, hanem akár társadat is! Tekerj velünk a meseszép Vértesben, suhanjunk együtt a lombok alatt! Utunk során felfedezzük a dombok közt megbúvó kis falut, Vérteskozmát, megkóstoljuk a tavalyi év fagyiját Csákváron, majd felkeressük egy hajdanvolt néma remeteség lenyûgözõ épületeit Majkpusztán. Virágborította sziklagyepek, megkapó kis lak...ok, ringó csónak a vizen….Mi maradhat ki egy romantikus nyári napból? Egy fenséges vacsora a tatai tóparton? Vagy inkább egy pohár pezsgõ? Ezt még ráérsz eldönteni!
Útvonal: Kis forgalmú országút
Nehézségi szint: Közepes
Túradíj: 3.400 Ft (+ÁFA), vagyis 4250 Ft
A túradíj tartalmazza: a szervezést, és a 2 fõs túravezetést. Kísérõautó ezúttal nem lesz!
A túradíj nem tartalmaz: étkezést, az oda-vissza utazás költségét, és az alább felsorolt szolgáltatásokra vonatkozólag közvetítõi díjat, belépõdíjat, vonatjegyet.
(A vacsora opcionális, viszont kérünk, hogy elõre jelezd az igényed. Fizetned majd a helyszínen kell közvetlenül a szolgáltatónak!) Hamarosan közzétesszük a választható menüket!
Részletes program
Budapest-Szárliget-Vérteskozma-Csákvár-Majkpuszta-Tata
Találkozó reggel 9.00-kor Budapest Déli pályaudvaron a peronok végén (vonatindulás 9.21), vagy 10.00-kor a szárligeti vasútállomáson. Útvonalunk elsõ része egy gyönyörû erdei aszfaltúton halad elsõ pihenõnket Vérteskozmán, ebben a meseszép faluban tartjuk. Ezután felkerekedünk, hogy megkóstoljuk a tavalyi év fagyiját Csákváron. Ezt követõen Majkpusztára kerekezünk, ahol a külünleges titkokat rejtõ kamalduli remeteség épületegyüttesével ismerkedünk meg. Végül Tatára érkezünk, ahol egy igazán romantikus tóparti vacsorát fogyasztunk el. A vacsora után vonattal jutunk haza (tervezett hazaérkezés 20.35 Déli pályaudvar)
A túrát két túravezetõ kíséri, így a legelöl és a leghátul tekerõket sem hagyjuk magukra! Akkor sem kell izgulnod, ha nem vagy gyakorlott bicajos - a túra tempója a te saját tempód! Kísérõautó ezúttal nem lesz. Mûszaki vagy egyéb probléma esetén az egyik túravezetõ visszakísér a könnyedén elérhetõ tömegközlekedési útvonalhoz!
Tudnivalók
Utazás:
Egyénileg.
A Máv menetrendeket itt találod: :: www.Menetrendek.Hu :: A Tömegközlekedés Hivatalos Menetrendjei - EGY HELYEN ! ::
Létszám:
10-20 fõ. Minimális létszám: 8 fõ.
Felszerelés:
Laza nyári túraruházat vagy kerékpáros öltözet, kényelmes túra- vagy futócipõ és vékony zokni, sapka, napszemüveg, naptej. A kedvezõtlenebb idõjárásra is számítva esõkabát és esõnadrág vagy réteges túraöltözet, váltásruha, váltás cipõ.
Élelelem:
Az étkezés egy részét célszerû otthon készített szendvicsekkel megoldani, továbbá csokit, müzliszeletet, gyümölcsöt is érdemes bekészíteni a kerékpározáshoz. Útközben többször is lehetõségünk nyílik majd ételt és italt vásárolni.
Költõpénz:
Élelmiszerre, folyadékpótlásra igény szerint hozz magaddal „költõpénzt”. Ha szeretnéd megkóstolni a fagyit, és megnézni a majki remeteséget, szintén szükséged lesz némi készpénzre.
Táv: kb 60 km
Jelentkezés és érdeklõdés Kálmán Dóra: 20/573-43-00
bringarandi@freemail.hu