Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

E-baj avagy problémák a netes vásárlások körül

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
187 hozzászólás a témában

#181
mof

mof

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
tengerentúlról vajon mekkora méretû csomagban küldenek haza egy vázat? fedex szerint(tracking kód alapján) a 3400g-os vázból csináltak egy 8kilós pakkot..

remélem itt kevésbé off mintha az online bringásbolt topicba került volna..

#182
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.636 hozzászólás
Nem bicós de online.
Amerikából rendeltünk egy kis konyhai gépet. A pénzt ügye azonnal levonják. 3-4 hét múlva érdeklõdtem, hol van már a cucc. Válasz: Jaaa, izé, ez tengerentúli szállítás ezt a kérdõívet töltsem ki, fotózzam le, fénymásoljam le az igazolványaim, stb..mert addig nem küldenek semmit. Kis konyhagéprõl volt szó, nem atombomba részegységrõl. Mondtam jó, akkor elállnék a vásárlástól, utalják vissza a pénzt. Mondták, hogy rendben, azonnal utalják. Persze semmi. Se árú, se pénz. E-mailek sora, telefonálás NewYorkba, "Sorry, de viszont most azonnal megy az utalás." Persze semmi - hónapokig.
Ekkor az OTPnél reklamáltam, mint VISA csoport tag, õk ezt elvileg komolyan veszik. Kitöltöttem egy online-kérdõívet és egy idõ után visszautalták a pénzt.
Még a végén mázlim is volt, ügye ugyanannyi Dollárnyi értéket utalnak vissza de idõközben romlott kicsit a Forint, 3 ezer Ft-al többet kaptam vissza.
Õk voltak azok: http://todaysconcept.com/
Marci

#183
Aske

Aske

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.880 hozzászólás
annyiszor 10%ot, ahány collal kisebb a mackó? :D

#184
MaTT

MaTT

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Me to You maci, piros szivecskés felsõben, rózsát szorongatva .)

Közben egyébként válaszolt is az eladó. Bocsánatot kért a leírás miatt és 20%-ot visszafizet az árból.

#185
Gabe84

Gabe84

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Milyen spéci plüssmackó volt, hogy nem találtál ilyet itthon? :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

#186
MaTT

MaTT

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem bicós de online. Pontosabba ebay. Rendeltem egy plüssmackót. Megjött szépen meg minden. A leírásban az szerepelt, hogy "aprox 10inch". Ehhez képest 7inch ülve a medve és épphogy 8inch ha kifeszítem a lábait. Geciség-e ezen problémázni? Végülis odaírta, hogy "körülbelül" de nem gondoltam volna, hogy 5centi elétérés is lehet... Visszaküldeni nem akarom, de inkább adnék neutral feedbacket mint pozitivat. Vélemény?

#187
kipage

kipage

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Kezdem is a saját problémámmal:

a szabadonfutóba írtam bele néhány balul elsült eladásomat az ebayon: jelenleg itt tartok:
1. a fék vevõje végül megkapta a csomagot, mint kiderült a futárcég nem találta meg a címet, mert postafiókot adott meg. De letétbe helyezték neki a helyi depóban. Így ez megoldódott.
2. A keskeny kormányt visszavettem, de kíváncsi leszek mit reagál a vevõ, mert az ebay díját a paypal díját és a dupla postaköltséget is rám akarta verni, én csak egy postát utaltam neki vissza, ha már szívunk õ is szívjon a hülyesége miatt ne csak én a sajátom miatt.
3. a sérült teleszkóp ügye rétestésztaként nyúlik. A DPD mindent tagad, szerintük rosszul volt becsomagolva. A Paypal a vásárlót védi, jelenleg azt vizsgálják mi történhetett a szállítás során. Azt nem tudom, ha kideríti a paypal vizsgálata, hogy egyikõnk sem tehet a szállítás közbeni sérülésrõl, ki kapja a kártérítést és honnan?

Járt már hasonló cipõben valaki? Amúgy kemény kardcsörtéket vívok a szállító cég ügyfélszolgálatával, mert nem hajlandók beismerni hogy összenyomorgatták a csomagom. A vicc az egészben, hogy megkerestem a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyeletet és azt mondták, hogy nem illetékesek ebben eljárni. Kész kabaré. Akkor meg mi a túrónak vannnak, ha nem azért, hogy jogi procedúra helyett segítsenek megoldani a kis emberek problémáit a nagyobb cégekkel szemben.

Nyilván nem fogok pereskedni a sérülés miatt, többe kerül az ügyvédi költség, mint az okozott kár. Aztán rámküld a cég valami sztárügyvédet és az egész perköltséget a nyakamba varrják..

#188
kipage

kipage

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ide jöhetne minden ami internetes vásárlásoknál nem ment simán. Link boltok, sztorik, ebay problémák stb stb.

Legalább nem lenne szétoffolva az online bringásbolt topic.