Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Írta 2007. március 09. - 23:38
Írta 2007. március 09. - 11:09
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2007. március 09. - 11:06
A netesek viszont kínálatban verhetetlenek, a top boltok félelmetes mennyiségü cuccal rendelkeznek.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2007. március 08. - 21:09
és itt lehet megfogni a vevõt!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. március 08. - 21:01
Írta 2007. március 08. - 19:46
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. március 08. - 19:41
Szerintem meg fogsz.Plusz olyan mennyiségû kiegészítõ (ruha, bukó, cipõ, táska, lámpa, könyvek, stb), amit még sose láttam. Ez lesz itthon is pár éven (évtizeden) belül? Meglepõdnék...
Gondolj csak bele nem is olyan régen még számolgattuk az utcán az úgymond "nyugati" autókat.
Most meg(?)
Nemhogy számolgatni nem kell,de az autószalonok néhol egymást érik a városokban.
Meg majd ugye nálunk is elõbb utóbb "begyûrûzik" az egészséges életmód gyakorlása.
(szándékosan nem írok idegen szavakat)
Véleményem szerint nem olyan nagyon távoli jövõ AZ.
Azt pedig ne mondja senki,hogy nem lesz igény a minõségi kerékpárokra,alkatrészekre.
Én csak egy kisváros helyzetét ismerem.
De igenis sokan keresik a "profibb" bringákat,alkatrészeket.
Akár rendelésre is.
Írta 2007. március 08. - 19:33
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. március 08. - 17:52
Nem, nem írom le: némi gondolkodás után rá lehet jönni; aki volt már Amerikában vagy rokona járt arrafelé pedig kérdezze meg: mi kapható egy kerékpárboltban odakünn.
láttam kint pár kerékpárboltot, és a választékuk gyakorlatilag a komplett kerékpárokból (gagyi nem volt, viszont az elsõ keró amit megláttam egy 6000 dolláros titán Litespeed volt) és a csúcsalkatrészekbõl (CK, Campa, Shimano teteje, Easton karbon kormányok, stb) állt. Plusz olyan mennyiségû kiegészítõ (ruha, bukó, cipõ, táska, lámpa, könyvek, stb), amit még sose láttam. Ez lesz itthon is pár éven (évtizeden) belül? Meglepõdnék...
Én voltam rossz helyen? Lehet. Texas minden, csak nem reprezentatív.
(pont akkor volt a Tour, és fel volt állítva mind2 boltba ahova jártam pár szék, TV, és ott nézték az emberek a boltba a versenyeket plusz onnan mentek nagyon sokszor közös tekerésre az emberek a bolt dolgozóival együtt zárás után, úgyhogy ott a bolt kicsit közösségi helyként is funkcionált)
Írta 2007. március 08. - 17:42
kit érdekel mi a topik címe? így az egész tök érthetetlen lett
Írta 2007. március 07. - 15:31
Szerk.: kész.
Írta 2007. március 07. - 15:03
Vagy: csukjam be ezt is?
Dave (a Bikemag - annó Mountain Bike Action Hungary - alapítója négy évvel ezelõtt amikor kis hazánkban járt beszélgetésünkkor elmondta, mi is történt Ámerikában az ezredforduló környékén a boltokkal és nagykereskedõkkel. Hát ez alakul itt is - még ha a megszokott ungarische ízesítéssel turbózva is.
Nem, nem írom le: némi gondolkodás után rá lehet jönni; aki volt már Amerikában vagy rokona járt arrafelé pedig kérdezze meg: mi kapható egy kerékpárboltban odakünn.
Félreértés ne essék: a változás számomra/számunkra is ezer göröngyöt és buckát épít az utunkba és igencsak megnehezít sokmindent ami eddig a megkövesedett, megszokott módon flottul mûködött - ám tetszik/nem tetszik nem nagyon lehet megakadályozni.
(keywords: globalizáció, túltermelési válság, fogyasztói társadalom, etc.)
Írta 2007. március 07. - 12:53
Nade pont ezaz, hogy nincs hova felmenni. Eljutottunk odaig, hogy mar a legnagyobb Budapesti boltokban sincs semmi, csak a nagykerben ( ha egyaltalan ott van ). Oda meg nem tudsz bemenni megnezni. Akkor hol nezed meg? Vagy ami tetszik, azt elhozza a boltos, aztan nala megnezed, es ha nem tetszik visszaviszi?
Pont erre ( is ) lenne jo a sport kiallitas. Kimegy a sok bringas, megtapogatja, megnezi es talan megtetszik neki. Ha igen, akkor elkezd gyujtogetni es ha mazlija van, akkor a van meg a nagykerben, es a helyi boltos el tudja hozni.
I`m as fast as nobody!
Írta 2007. március 07. - 12:46
Balna, ebbol is latszik, hogy te kifejezetten a videki boltos szemszogebol nezed a dolgokat.
Egy szoval nem mondtam hogy minden utolso kis falusi boltban legyen 15 fele fullkarbon vaz. Termeszetesen ez hulyeseg lenne.
Pont ezert irtam ( bar nem kiemelve ) hogy a nagy Budapesti boltokban sincs egy darab sem, nemhogy tobb. Meg a forgalmazo sajat boltjaban sem! Ez vicc, akarhogy is nezzuk.
A kiallitasokat, a mintaboltokat, a termekismertetoket, a probautakat, teszteket, szponzoralasokat nem hulyek talaltak am ki.
ha meg nem talál az ember a vidéki boltban, akkor fel kell utaznia a nagy nagy budapestre, hogy megnézze, aztán ha már ott van, akkor meg is veszi rögtön.
sajnos.
ebbõl a szempontból is hátrányban van a vidéki bolt.
vagy ha nagyon jó kapcsolatot ápol a vevõvel és olcsóbban adja, akkor eléri azt, hogy fel is megy megnézni, de utána nála veszi meg.
más:
gondolom/tanították itthon is, ha boltos lennék/leszek akkor tövig kell nyalni a vevõnek, mert nem vevõk vannak értem, hanem én õértük, szóval ha barom vagyok, õ átmegy és megveszi máshol.
én meg nézegethetem a boltban az árukészletem és beletehetem a farkam minden egyes darabba...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. március 07. - 10:34
nembeszélve arról, hogy BMW-t azért sokkal könnyebb eladni, mer "attól hosszabb lesz a pöcsöd öcsém". de egy bringától? az már már ciki inkább.
Ez valószínû azért van, mert az õ marketingjük jobb.
Az, hogy mi a menõ és mi a ciki az tulajdonképp a kereskedõktõl függ, mivel a marketinget õk fizetik.
Itthon, akinek lenne pénze rá, nem is tudja, hogy a Tesco-n kívül máshol is lehet biciklit venni. És az nem az õ hibája, hogy a fiának inkáb kipufogórendszert vesz a kocsijára, ami egy karbonváz árával vetekszik. És nem is arról van szó, hogy versenyre összerakott gépeket kellene nekik eladni, de, hogy egy 150 ezres Giant-et tuti el lehetne, az biztos. Az a baj, hogy õk még csak nem is hallottak ezekrõl a márkákról.
Amúgy meg el lehet hinni, hogy itthon kb. az összes kereskedõ ugyanazokkal a problémákkal küzd. Csak valakik tudnak eladni, valakik meg nem.
A magyar mentalitás az meg kb ez, ami itt megy. Vissza lehet olvasni, hogy kik sírnak és, hogy meg sem próbálják végiggondolni, hogy mit mond a másik.
Írta 2007. március 07. - 10:33
(© Harvey Keitel, Ponyvaregény)
Írta 2007. március 07. - 10:19
Írta 2007. március 07. - 10:17
...mindig ugyanazok látját át tökéletesen a bringásipart...a kereskedelem csak nyelvtanilag gyûjtõfogalom...minden szakát külön kell megismerni, és megtanulni...nem úgy, és nem azon módon kell eladni egy porszívót, egy 307-est, egy karbonvázat, meg egy karton sört...
na, más aspektusból, de itt a nagy igazság...
Írta 2007. március 07. - 10:14
A hazai kereskedõk....
javítsunk gyorsan: boltosok. és ez itten a baj
a kereskedõk nevében én kérek elnézést
"sajnos" Olee-nak van igaza, de azért oda is hozzátenném, hogy talán könnyebb lenne akarni eladni, ha lehetne a bringát normálisan használni.
de hol? ausztriában van hol.
nembeszélve arról, hogy BMW-t azért sokkal könnyebb eladni, mer "attól hosszabb lesz a pöcsöd öcsém". de egy bringától? az már már ciki inkább.
inkább szemléletben állunk messze ausztriától, semmint anyagilag és ez a nagyobb baj
tény, hogy _elvileg_ bármit el lehet adni - gondolom ez a kereskedelem alaptörvénye, de ez egy speciális hely és nagyon sok minden van, amit egyszerûen nem lehet letolni a birka torkán, bármennyire is akarja a jó kereskedõ.
gyorsan hozzáteszem, hogy távol álljon tõlem, hogy védjem bármelyik hazai "kereskedõt"
Írta 2007. március 07. - 01:26
(azért remélem, hogy mégis nekem van igazam és holnap még nem kell aluljáróban aludnom)
inbred: gondolom Te is valamiféle kereskedõ lennél, akinek savanyú a szõlõ és dögöljön meg mindenki, mert nem akar magától bemenni abba a rohadt boltba.