Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Please log in to reply
1191 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

igen? inkább fordítva van itt... sok beszédnek sok az alja... :chin:

:offtopic:
Ez így van... EZ az még egy post hurrrá!!!
Amúgy vannak némely márkák amelyek el vannak nyomja de úgy is észre fogod venni.

üdv itt

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

hozzászólások számából lehet sejteni, hogy kire érdemes/lehet adni

igen? inkább fordítva van itt... sok beszédnek sok az alja... :chin:

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
És kinek hihetek, ha azt kérdezem, hogy kinek hihetek? :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
meg megkönnyíti a dolgod az, hogy

1: a modik legtöbbje ha elfogult is (márka/technológia/remdszer iránt), de nem hülye
2: ha egy kérdésedre egy választ sokan lehurrognak az jelent vmit. Szerencsére aki hülyeséget beszél annak megmondják itt, és elég sûrû a fórum ahhoz hogy ez 1-2 órán belül megtörténjen.

OFF
doh, most hogy mondjátok, rájöttem kevés a hsz-em (de ami van az legalább igényes;) ) :D fellépek post-vadásznak
ON

Meguntam az aláírásom....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Van valakinek halvány sejtése arról, hogy a fórumon lévõk megoszlása milyen?
Gondolok itt:
- profi szakember (szerelõ, és/vagy kis- és nagykereskedõ)
- profi sportoló
- amatõr sportoló
- lelkes (vagy lelketlen) amatõr bringázgató
Tulajdonképpen azért érdekelne, hogy mennyire lehet hinni az itt leírt tanácsoknak, véleményeknek. Bár tudom, hogy az is mondhat hülyeséget, aki elvileg profi, illetve annak is lehet igaza, aki amatõr....
Meg hát az elsõ kategória átfedésben lehet a többivel.
Remélem nem off, de jobb helyet nem találtam.

a felsoroltakból mindegyik fajta emgtalálható itten.

aogy konás mondja, ha ittvagy már egy ideje, akkor felismered, hogy ki az aki(k)nek a véleményére adhatsz.
de általában egy kérdésre ugye több válasz is érkezik, így mégkönynebb tán kiszûrni a marhaságot.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
hozzászólások számából lehet sejteni, hogy kire érdemes/lehet adni

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts
Van valakinek halvány sejtése arról, hogy a fórumon lévõk megoszlása milyen?
Gondolok itt:
- profi szakember (szerelõ, és/vagy kis- és nagykereskedõ)
- profi sportoló
- amatõr sportoló
- lelkes (vagy lelketlen) amatõr bringázgató
Tulajdonképpen azért érdekelne, hogy mennyire lehet hinni az itt leírt tanácsoknak, véleményeknek. Bár tudom, hogy az is mondhat hülyeséget, aki elvileg profi, illetve annak is lehet igaza, aki amatõr....
Meg hát az elsõ kategória átfedésben lehet a többivel.
Remélem nem off, de jobb helyet nem találtam.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Gagyi, jovore kicsit feldobjuk a boltodat ;) :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Be kellett szólni mi:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
gagyi az utóbbi 3 alkalomból mikor benn voltam egyszer sem voltál a boltodban :D
na jó, igazad van, a gyerek az elsõ ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Ez az uraim! Végre észre kéne venni, hogy a nagy töbség a munkájából él:) Én például úgy kezdem, hogy megtudod csinálni vagy mi tegyük meg? Ha megtudja akkor ott a mûhelyben a kompresszor és a szerszámok, ha nem akkor meg csinálom én de pénzért:bananadan

Katanga

Katanga

vendég

• fórumtag
  • 65 posts

Azért pár, értékelendõ kivételtõl eltekintve sajnos sok szerelõ tudása nem mutat túl egy rutinos betanított munkásén, és ehhez képest horror óradíjjal dolgoznak, de legalább lassan :)
Kár, hogy mindig lesznek olyanok, akik így is igénybe veszik õket, és ezáltal sosem fog kikopni ez a réteg... :(

Biztosan sok ilyen is van, és létezik sok nagyon jó szerelõ is. Az elõzõ hozzászólásom inkább azzal kapcsolatos, hogy nem lehet egy munkadíjnál szigorúan csak a ráforditott idõt nézni. Igaz, hogy egy gumicsere csak néhány perc, viszont ha így nézzük egy ügyvéd, egy közjegyzõ munkadíja fényévekkel horibilisebb. Egyébként nem tudok 3-4 ezer forintnál nagyobb rezsi óradíjról még pesten sem, de javíts ki ha rosszul tudom. Szolgáltatóiparban dolgozom én is, úgyhogy ismerem a rezsiköltségeket. Egy valamire való bolt költségei, fõleg ha a megemelkedõ járulékokat energiaköltségeket nézzük, több százezer ft havonta. Ehez képest 400 ft (kb 1,60 Euro) munkadíj az nulla.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

[ Tudom, hogy darázsfészekbe nyúlok ezzel a témával, de vállalom a véleményemet, mivel úgy vélem, hogy mindenkinek a munkáját meg kell fizetni, és akkor majd nem pitizünk a másik munkadíján. Persze ehez az kell, hogy eladható tudással rendelkezzen az ember.

Azért pár, értékelendõ kivételtõl eltekintve sajnos sok szerelõ tudása nem mutat túl egy rutinos betanított munkásén, és ehhez képest horror óradíjjal dolgoznak, de legalább lassan :)
Kár, hogy mindig lesznek olyanok, akik így is igénybe veszik õket, és ezáltal sosem fog kikopni ez a réteg... :(

Katanga

Katanga

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
[quote name='rainman']Nem mondom meg a bolt nevét, de tegnap egy defekt miatt be kellett mennünk és venni egy vékonyszelepes belsõt. 800ft ami ha márkás nem is sok mert az én Contim is 800 és 1000 HUF körül van a boltokban, bár ennek nem tom a márkáját. A lényeg h 400 ft-ért tették be és fújták fel, ami ugye nem egy nagy munka és ha tudjuk megcsináljuk ingyen magunknak igaz 5 perccel tovább tartott vna. Sztem pofátlanság ennyit elkérni egy belsõcseréért, mikor 1000-1500 egy centírozás ami azért nem végezhetõ el mondjunk bárhol egy csavarhúzó (ha nincs gumileszedõ) és egy pumpa segítségével.

Ha valaki már vett egy normálisabb autót, vagy túl van egy épitkezésen, lakásfelújításon, az tudja mi az, hogy munkadíj. Olyan iparosok, akiknek semmilyen komoly rezsije, nemhogy egy üzlet fentartása nincs, sokkal keményebben számolnak. Egy hidegburkoló simán elkér per négyzetméter 2000 ft-ot (számla nélkül) Az autóm váltórudazatát magam cseréltem, miután a szerviz kb 15 ezrest számolt volna (nem tartott egy óra hosszat sem) A villanyszerelõ 45 ezrest kért egy mérõhely kialakításért - számla és anyag nélkül csak munkadíj. A gumis úgy javít egy ezresért egy autókereket, ha leszerelve odagurítom. Tudom, hogy darázsfészekbe nyúlok ezzel a témával, de vállalom a véleményemet, mivel úgy vélem, hogy mindenkinek a munkáját meg kell fizetni, és akkor majd nem pitizünk a másik munkadíján. Persze ehez az kell, hogy eladható tudással rendelkezzen az ember.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

hali!
Ismerõsöm kérdezi, ha a Vateráról rendel, kell-e neki fizetni a cikk árán és a postaköltségen kívül valamit ? amire gondolt az a járulék vagymi...
Ti okosak vagytok tudjátok :)
Köszi

Semmit. A járulékot az eladó fizeti, 5-6%.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
hali!
Ismerõsöm kérdezi, ha a Vateráról rendel, kell-e neki fizetni a cikk árán és a postaköltségen kívül valamit ? amire gondolt az a járulék vagymi...
Ti okosak vagytok tudjátok :)
Köszi
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hol van az a rigó utca?

ha az ahol az itk (?) van akkor a józsef utza és a baross u. között a körúttal párhuzamos.....régi szép idõkben teli volt kurvákkal
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Hol van az a rigó utca?

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

Tud valaki olyan bringaboltot Bp-n ahol régi országuti alkatrészeket lehet kapni?

egyelõre nem, de januártól beindul egy kis szalon a rigó utcában (12-es szám). azt mondta a srác, hogy "felhozzák Bp-re Devecsert":) ott lesz minden: monti outi, de csakis retro.

többet egyelõre nem tudok róluk

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts
Tud valaki olyan bringaboltot Bp-n ahol régi országuti alkatrészeket lehet kapni?