Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
14 évesen elvileg csak mint vevõ üldögélhetsz a boltban, mert csak 15 éves kortól lehet (szülõi engedéllyel, tanítási szünetben) dolgozni...

de hangsúlyozom, ELVILEG.

egyébként én is szeretnék melózni bicajboltban.
tudom, tudom írtam már, de nem gyõzöm hangsúlyozni, hátha valakinek felkeltem az érdeklõdését :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Dave: jól járnál, ill akkor jársz jól, ha minél elõbb teszed... én 14 évesen töltöttem az elsõ nyaramat kerékpárosboltban, miközben a többiek fociztak a gangon. Akkor kicsit szar volt. De meglett az eredménye.

mint alkalmazott/mindenes/mittoménmi vagy csak ültél ott? hogy megy egy ilyen?

Sala: :D:D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Úristen, Úristen.:D
Sala! áj níd a rudzsó:cry:
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

sala nem rossz szerelõ sztem. Sörrel megy, keveset eszik és alszik (és borotválkozik) :D De annál többet fog babázni.

imádlak :D
amugy a meló nem fiksz nekem sajnos. Most ugy néz ki, hogy van másvalaki akit meghallgatnak még és majd hivnak.
Amugy én is hibáztam mivel emberbõl vagyok. Iljics-el teljesen egyetértek a szarbicaj szereléssel és a tulajhoz valo hozzáállással kapcsolatban. Mivel egyre többet többet viszi majd szervizbe ahol ha jólbánnak vele és finoman céloznak rá, hogy lehet nemkéne ennyit költeni rá, mert már egy uj bicaj árában van akkor egy kis jótanáccsal vesz nálad egy jobb tartósabb kerékpárt.

Én büszke vagyok arra, hogy nem kevesen azért jöttek a boltba, mert õszinte, segitõkész voltam és nem rösteltem BESZÉLGETNI a vevõvel mégha ez a fõnök urnak nem is tetszett

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás

Teszt: megkérded hol szerelt elõszöris. ettõl jobb teszt nincs, minthogy felhívod a régi fõnökét, illetve fõnökeit.

vagy megkérdezed hol szerelt eddig, és itt megkérdezed hogy kinek mi a véleménye az adott bolt szerelésérõl (mondjuk abban az idõszakban). De ne engem, mindent magam csinálok :D (és nemszerencsédre nem vagyok egyedül ilyen sztem).

Konás: szerintem nem lehet ilyen élesen elkülöníteni a szerelõi és az eladói feladatkört, de egyértelmû, hogy valamelyik mindenféleképp súlyponti dolog általában.

Hát itthon így van, meg kis boltokban mindenhol, de azért külföldön egy 10fõs boltban (ebbõl 6-7 benn van többi szabad/váltás) eléggé meghatározott a dolog. Ilyen itthon nincs, amcsiknál, franciáknál viszont van, nem is kevés (németeknél nemtom). Itthon talán a régi Hunyadiutcai kerékvárban volt ilyen.
Meguntam az aláírásom....

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

...Nekem egy bringás "öreg róka" azt mondta kb fél éve, hogy 10-20 igazán jó szerelõnél nincs több itthon.

Ezzel semmiféleképp sem értek egyet... Ettõl azért több van.

Teszt: megkérded hol szerelt elõszöris. ettõl jobb teszt nincs, minthogy felhívod a régi fõnökét, illetve fõnökeit. Ebben csak annyi lehet a hiba, hogy ha balhé vagy valami miatt jött el innen-onnan. Ugy gondolom, és ezzel nem vagyok egyedül, hogy nagyon nehéz találni jó szakembert, mert nem sok van, de lehet... (pedig még ugytudom van szakmunkásképzõ (kerékpárszerelõ) is az országban...)
A szervezõkészség is fontos, mi van ugy nyári idõszakban hogy 4en nem tudjuk tartani a bevállalásokat, és nem feltétlen a mi hibánkból, vannak dologok amire nem lehet felkészülni, de alapvetõen kell, hogy jól belehessen lõni idõben a dolgokat.

Dave: jól járnál, ill akkor jársz jól, ha minél elõbb teszed... én 14 évesen töltöttem az elsõ nyaramat kerékpárosboltban, miközben a többiek fociztak a gangon. Akkor kicsit szar volt. De meglett az eredménye.

Konás: szerintem nem lehet ilyen élesen elkülöníteni a szerelõi és az eladói feladatkört, de egyértelmû, hogy valamelyik mindenféleképp súlyponti dolog általában. Nálunk vidéken biztos másképp megy, de én pl rengeteget vagyok pult mögött is, de ha az árúbeszerzést az eladói részéhez adjuk a dolognak, akkor 50-50% ez az arány... Mondjuk nem leányálom mikor akár kétszer is jönni kell egy héten pestre... indulás 5:00-5:30, reggeltõl délutánig csepel, aztán hazaérsz 18:00-19:00...

ja, van túrabolt része is az üzletnek nálunk, és akkor ugye bevásárlásnál két legyet egycsapásra alapon a hazaérés így este 20:00-21:00 is lehet...

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
sala nem rossz szerelõ sztem. Sörrel megy, keveset eszik és alszik (és borotválkozik) :D De annál többet fog babázni.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Murla, hol lenne a boltod? Meg milyen jellegû bolt lenne (csak fekvõbicaj vagy normál is)? Ritkán nyílik új bolt pesten.

DaveRider, sala már talált melót :)

Fekvõbringa is meg "normál" is és Budapest határában nyítom az Omszki-tó mellett.
Egyébként az ex-Speed-way-es saláról beszéltek? Õ tényleg olyan jó?

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

majd priviben még kérdeznék még a bolttal kapcsolatban?

Természetesen. Állok elébe!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

...így jobban meg tudja saccolni a szükséges idõket, és gyorsabban el is tudja végezni a javításokat.
...
A gondom az, hogy én egy minél jobb szakembert keresek, aki a nemsokára nyíló boltomat vezetné.
... Hihetetlen, hogy mennyien panaszkodnak, hogy nincsenek jól megfizetve, és/vagy bejelentve, de mégsem lehet találni valakit, akiben lenne elég vállalkozókedv és még jó szakmailag is!

egyértelmû, hogy aki már "öreg motoros", sokkal simábban megy neki minden, mint egy kezdõnek. a kezdõ lehet elvacakol 1-2 órát a kerékfûzéssel, míg a tapasztaltnak 20-30 perc is elég ehhez. ez ugye sokkal jobb hatékonyságot jelent. mert nem teheted meg, hogy elkéred a vásárlótól a 2-3 órai bért, mondván a szerelõdnek ennyi idõbe telt...

egyébként meg ha boltot nyitsz, akkor az elsõ idõben mindenképp Neked is benn kellene lenned (kivéve ha nincs valami egyéb elfoglaltságod), ezzel pénzt takarítasz meg - nem kell eladót felvenni, fizetni utána. másrészt, a Te kedvességeddel tudod megfogni a leendõ törzsvásárlókat. és a felvett szerelõre is rá tudsz nézni, hogy valóban elvégzi-e a rábízott munkát, vagy csak sörözget.
szerintem 1 hónap próbaidõre felveheted a legjobb jelentkezõt, az elején úgyse hiszem, hogy olyan komoly feladatot kapnátok, amit egy átlag szerelõ ne tudna ellátni. majd a hónap végén pedig meglátod, hogy megérte-e, vagy inkább újat keresel.

majd priviben még kérdeznék még a bolttal kapcsolatban?

...én szívesen mennék valami bicajboltba szervízelõ embernek, vagy...

egyértelmû, hogy mennék én is. de elõbb inkább eladó szeretnék lenni.
az is inkább németbe (egyrészt a fizetés miatt, másrészt meg a nyelv gyakorlás miatt). aztán persze teljesen eltanulni a szerelõtõl a szervízes részt és mindenes lenni.

Problémás vevõt hogy kezel, egyértelmüen low-end kerékpárhoz hogyan viszonyul (kvázi szarozza-e a vevõ elõtt, stb), szerintem ezek fontosak...

igen ez igaz. akármilyen szarral megy oda valaki, nem szabad lenézni. nem mindenkinek az élete a bicaj, ezért nem is fog rákölteni. (pl. nekem nem fontos a telefon, ezért van egy 3-4 éves készülékem)
nagyon sokat vendéget/vevõt lehet a kedvességgel megfogni. azt nem szabad elfelejteni, hogy az eladó van a vevõért és nem fordítva, ezért alázatosnak kell lenni (értsd: nyalni csontig)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
iljicSel egyetértek.

Murla, hol lenne a boltod? Meg milyen jellegû bolt lenne (csak fekvõbicaj vagy normál is)? Ritkán nyílik új bolt pesten.

DaveRider, sala már talált melót :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Szerintetek milyen szerelési feladattal lehet a legjobban letesztelni egy szerelõt, hogy mennyire érti a dolgát? És itt most kizárólag szakmai tesztre, nem pedig személyiségi tesztre gondolok.

Problémás vevõt hogy kezel, egyértelmüen low-end kerékpárhoz hogyan viszonyul (kvázi szarozza-e a vevõ elõtt, stb), szerintem ezek fontosak. Kedves, hozzáértõ vevõt valami csini bringával nem nehéz kezelni.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
sala?:D

/amúgy ha kicsit idõsebb lennék, és lenne idõm, én szívesen mennék valami bicajboltba szervízelõ embernek, vagy szervízelõ asszisztensnek:D..vagy olyan mindenesnek, akár nemsok pénzért is...:chin:/

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

szvsz egy jó szerelõ nem (csak) attól jó, hogy tudja hogyan kell megcsinálni, hanem attól, hogy a legjobb logisztikával sakkozza ki a feladatok idõtartamát (nem csak jól hanem viszonylag gyorsan is dolgozik, és tudja mire mennyi idõ kell neki), idejét (egy centrírozás elvégezhetõ uccsó feladatként zárás elõtt, mert automatikus feladat. Egy agyváltót meg délelõtt szerel mer az meg pepecs és d.e. friss (hacsak nem másnapos mint sala :D ) ), és pontosan fejben tartja hogy milyen feladatokat milyen határidõvel tud vállalni, és ezt át tudja rendezni szükség esetén. De ez csak élesben derül ki.

Érdekes amit írsz, mert eszerint a jó szervezõkészség hasonlóan fontos egy szerelõnél, mint a szakmai tudás. De ez nem a tapasztalaton múlik igazából? Hiszen ha valaki sok éve szerel, akkor már sok meglepetés nem érheti, így jobban meg tudja saccolni a szükséges idõket, és gyorsabban el is tudja végezni a javításokat.
Nekem egy bringás "öreg róka" azt mondta kb fél éve, hogy 10-20 igazán jó szerelõnél nincs több itthon.
A gondom az, hogy én egy minél jobb szakembert keresek, aki a nemsokára nyíló boltomat vezetné. De nem könnyû ilyet találni! Vagy nem akar váltani, vagy már elege van a bringaboltokból (a sok rossz tapasztalat miatt, melyet akár a tulajoktól, akár a vevõktõl szenvedett el), vagy nincs elég tapasztalata, vagy messze lakik.... Hihetetlen, hogy mennyien panaszkodnak, hogy nincsenek jól megfizetve, és/vagy bejelentve, de mégsem lehet találni valakit, akiben lenne elég vállalkozókedv és még jó szakmailag is!

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
szvsz egy jó szerelõ nem (csak) attól jó, hogy tudja hogyan kell megcsinálni, hanem attól, hogy a legjobb logisztikával sakkozza ki a feladatok idõtartamát (nem csak jól hanem viszonylag gyorsan is dolgozik, és tudja mire mennyi idõ kell neki), idejét (egy centrírozás elvégezhetõ uccsó feladatként zárás elõtt, mert automatikus feladat. Egy agyváltót meg délelõtt szerel mer az meg pepecs és d.e. friss (hacsak nem másnapos mint sala :D ) ), és pontosan fejben tartja hogy milyen feladatokat milyen határidõvel tud vállalni, és ezt át tudja rendezni szükség esetén. De ez csak élesben derül ki.

edit:mér gondolom ezt? mert a legtöbb vevõt az érdekli, hogy gyorsan legyen használható az illetõ cucc. Neki mindegy hogy 101%os vagy 300%os melót végez a szerelõ. Jah meg az árak: munkaidõ = pénz, de gányolt meló = presztízsvesztés

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás
Hát ettõl most nem lettem sokkal okosabb. (De lehet, hogy bennem van a hiba!?) :)
Inkább arra gondoltam, hogy ahogy nehezednek a feladatok, úgy lesznek egyre kevesebben, akik meg tudják azt oldani. Mondjuk egy nyolcast kiszedni mindenki tud, de például kereket fûzni már nehezebb gyorsan és jól. Vagy például egy bonyolultabb teleszkópot, vagy agyváltót javítani? Ahogy tudom, Rohloff-ot például senki sem tudja itthon megjavítani.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
egy feladat elvégzése nem mutatja meg hogy máshoz is ért e
kettõ sem
végigteszteled mindenen, vagy ha a fõbb dolgok mennek, akkor elhiszed hogy a többi is megy;)

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás
Szerintetek milyen szerelési feladattal lehet a legjobban letesztelni egy szerelõt, hogy mennyire érti a dolgát? És itt most kizárólag szakmai tesztre, nem pedig személyiségi tesztre gondolok.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

hozzászólások számából lehet sejteni, hogy kire érdemes/lehet adni

e finoman fogalmaza ez nem mindig van így..

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
najó de mi a jó, ha sok, vagy ha kevés? az nem derült ki :)