Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

inbred

inbred

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Na ez itt az alapvetõ probléma. Mindenki azt hiszi, hogy ott az emberek úgy születnek, hogy biciklizni akarnak és súlyos pénzeket belevágni.
Hatalmas tévedés. Kint meg tudják neki magyarázni, hogy igenis szüksége van rá és igenis az kell neki.
Itthon több BMW-t adnak el, mint Specialized vázat. A tulajok nagy része Tesco bicóval jár. Na akkor ki a csóró? El kell nekik adni kérem szépen. Azért mert a rohadt külföldiek eladják és a menõ magyar istenek meg nem, az megint vajon kinek a hibája, illetve a nem hozzá értése?

A hazai kereskedõk és forgalmazók tehetségtelenek mind (kivéve Janit) és biztos inkább vitorláznak valahol (de nem Ausztriában) mintsem a BMW-s faszikat tuszkolnák befelé a kerékpárboltba Specialized vázakat venni.
[SIZE=1][/SIZE]

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Na ez itt az alapvetõ probléma. Mindenki azt hiszi, hogy ott az emberek úgy születnek, hogy biciklizni akarnak és súlyos pénzeket belevágni.
Hatalmas tévedés. Kint meg tudják neki magyarázni, hogy igenis szüksége van rá és igenis az kell neki.

Itthon meg nem mennek sportkiállításra kiállítani mert... :-X
pedig öröm volt látni az arcokat ahogy 1-1 tesztkör után visszatértek.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Ha annyi vázat vennének, mint Ausztriában...

Itthon több BMW-t adnak el, mint Specialized vázat. A tulajok nagy része Tesco bicóval jár. Na akkor ki a csóró? El kell nekik adni kérem szépen. Azért mert a rohadt külföldiek eladják és a menõ magyar istenek meg nem, az megint vajon kinek a hibája, illetve a nem hozzá értése?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha annyi vázat vennének, mint Ausztriában...

A sebesség mindent megold.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Tényleg ennyire nem lehet érteni, hogy mit akarok mondani?
Akkor biztosan bennem van a hiba.

Hogy az ország csóró lenne ez marhaság. Tudni kell eladni. Ennyi.
Azért, mert nálunk az utolsó alapmûveltséggel is alig rendelkezõ néhai szerelõ is kereskedõnek képzeli magát, az nem a vásárlók hibája.

Sejtem mire akarsz kilukadni de nemhiszem hogy a közeljövõben lenne megoldás erre a problémára... teszem hozzá: sajnos.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Tényleg ennyire nem lehet érteni, hogy mit akarok mondani?
Akkor biztosan bennem van a hiba.

Hogy az ország csóró lenne ez marhaság. Tudni kell eladni. Ennyi.
Azért, mert nálunk az utolsó alapmûveltséggel is alig rendelkezõ néhai szerelõ is kereskedõnek képzeli magát, az nem a vásárlók hibája.

inbred

inbred

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Ja és ki mondta, hogy nem fogok Janinál vázat venni?

Ez a beszéd! :cool2:
Ha Janinál van ami kell, akkor ott kell megvenni. De tényleg csak azt nem értettem, hogy miért sétáltattad a pénzed ha ott van minden készleten.
[SIZE=1][/SIZE]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
egyetlen egy dolgot felejtessz el:
ez egy rohadtul csóró ország.

ha itthon is S WORKS (giant high end etc)váz lenne az ami az ember eszébejut mikor új vázat akar venni, maga lenne a paradicsom

De addigis sajna marad a pyxis, meg a többi "olcsóbb" váz.
és addig nincs is értelme minden boltban tartani, mert valaki ebben tönkremenne.

Tehát: szeretnéd megtapogatni. ha van a forgalmazónál, másnap már tapogathatod.
ha nincs, akkor ez megint az állapotokra vezethetõ vissza...
Ha ez nem felel meg, akkor szemléletváltozás kell, és rájönni hogy ez még nem ausztria.

Amúgy igen, mindenki félre tud bármit magyarázni, de egyszerüen amíg az ország nincs olyan anyagi szinten hogy bárki megengedhessen magának egy 200 ezer forintos vázat, addig ne várd el hogy készlet legyen belõle akár több helyen is (hisz ekkor jön be a méret és a színválaszték-probléma)

Szóval úgyhiszem ebben az egész szituációban nem hibás senki, se a vevõk, boltok, se a forgalmazók, csak az anyagi helyzete az országnak.
És pont ezért nicns értelme itt köröket futni, kár hogy bezárták a dohogót, nem?:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Na itt most aztán szépen félre lett magyarázva a gondolatom. De nem baj ezen a fórumon ez a természetes.
Thez azt írtam, hogy mivel nálatok bent van váz, hazánkban ez maga a paradicsom. Külföldön? Legalább egy átlagméret van a boltban, meg lehet tapizni, le lehet mérni stb. Majd természetesen megvenni a sajátot.

Saját magamból indultam ki, hogy hozzám ha bejön valaki és azt mondja kell neki egy ilyen-olyan gép erre én azt felelném: igaz ugyan , hogy forgalmazzuk, de kéne rá várni (hogy egyáltalán szemügyre vehesse) kb 1 hónapot. Tönkre is mennék.

Ez volt az alapgondolatom és nem kell benne semmit meglátni. Csak aki nem tud kiszakadni ebbõl a biciklisekre jellemzõ álomvilágból, az legalább ne idézgessen tõlem, hanem mondja a saját véleményét. De ne az enyémet helyezze más szövegkörnyezetbe, mert rühes egy dolog.

Ja és ki mondta, hogy nem fogok Janinál vázat venni?

Részemrõl téma lezárva. Már azt is megbántam, hogy belekezdtem. Hogy más a szemléletem a kereskedelmerõl az meg biztos azért van, mert Ausztriában nõttem fel és mindent ott tanultam. De biztos õk a hülyék.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

:)egy bolt meg nem arra pályázik hogy ott figyeljen egy xszázezres váz a polcon öt hónapig, mert ennyi idõ alatt elad annak a váznak az árából 6 olcsóbb bicajt és addig sem áll a pénze

Tévedés. Nem áll benne a pénze. Magyarországon kevesebb, mint öt olyan kereskedõ van aki (nagyker) 100 ezer Ft feletti vázba invesztál. A többinél mind bizományban van, tehát nem áll benne a pénze.
Ha márkás cuccot akarsz nagyker szinten forgalmazni, akkor jobb, ha van pár tíz milla forgótõkéd. Nem elég beleinvesztálni, és aztán eladni, hanem kimegy bizományba, és ha a boltos végül eladta a te tulajdonodban lévõ árút, talán kifizet. Talán, ugyanis jó magyar szokás szerint sok boltosnak "kimegy a fejébõl" hogy eladta, és ha kimész hozzá és megkérdezed "csak nem eladtad az X vázat?" a válasz, hogy "jajj épp tegnap vitték el, a héten akartam átutalni"...
Tisztlet a kivételnek, vannak tisztességes kereskedõk. Pl. a Speedway, vagy a Probike.
Ausztria, Kenguruk földje!

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
:) jogos a kérdés

egyébként meg tipikus magyar mentalitás hogy senkinek semmi nem jó.
ha valaki összegyüjt sok pénzt az "álomalkatrészre" (pl nagy értékû váz) sajnos számolnia kell azzal hogy nem kapja meg egybõl, mert éppen rajta kívül max még egy ember vágyik egy ilyenre, egy bolt meg nem arra pályázik hogy ott figyeljen egy xszázezres váz a polcon öt hónapig, mert ennyi idõ alatt elad annak a váznak az árából 6 olcsóbb bicajt és addig sem áll a pénze.

hameg ott porosodik egy ilyen váz, és bemegy az aki arra vágyik az elsõ kérdése az hogy mennyi kedvezményt kap? :chin:

inbred

inbred

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

És lehet köpködni, meg dobálózni, de egyetlen pozitív tapasztalat ismét a Speed Way-ben volt. Janihoz nem csak a neve miatt járnak ám az emberek, hanem brutálisan jól csinálja ám a dolog üzleti részét is szakmai szemmel. Õ nem vitorlásra gyûjt, hanem készletre. Ritka kivétel ez hazánkban.

De akkor miért nem vásároltál Janinál vázakat?
[SIZE=1][/SIZE]

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Ha végiggondolod ez nem teljesen így van. Lehet jobb szem elött lennie, de úgyhiszem kibír mindenki egy napot, pesti esetén akár pár órát a vásárlással.
Pl egy gyõri boltban levõ vázat hogy néznél meg? (ÉS szerinted mikorra érne le kedvenc boltodba?;))
vagy minden városban vegyen minden bolt legalább 2-t?:)
ez esetben úgyhiszem a türelmetlen vevõ az aki tudna egy pici toleranciát mutatni.

hol az igazság? :chin:

jaja...
És ha pl 20db jön be össz-vissz egy vázból, akkor az pontosan melyik boltokba kerüljön???

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Aztán amikor rendelnél akkor azt mondják, hogy várjál három hetet mert vissza kell kérni bizományból, aztán a kereskedõ lehozhatja neked. Ha a boltos egyáltalán tud róla...
Idõnként azt se tudják mi van a nagykerben, pedig évek óta oda járnak.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

miért, hol legyen?
honnan lehet tudni hogy épp melyik boltba szeretnél menni vásárolni?

Ott van ez a váz is, ahova szeretnéd hogy menjen!

Tudod, én nem értek hozzá, de vajon ott van jobb helyen, ahol a vásárló látja, vagy egy (nagy) raktárban? :-)

...mindenkinek vannak reform tervei a bringás kereskedelemmel kapcsolatban, nekem is ;)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Láttam én már dobozból kivett Merida vázat aminek a hátsó háromszögét szétverte egy néhány LX sor. Ment is vissza szépen a Velotrade-nek...
Csak tudnád, hogy milyen jól lehet dobálni a processzoros meg az alaplapos dobozokat! A winchestert csak azért nem mert túl nehéz.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mi az, hogy szállítás közben amortizálódtak???:D dobálták õket vagy mi???

így bánnak százezres cuccokkal??

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
2 db-ot akar venni, nem egyet ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Tegnap végigjártam 400 ezer Ft-al a zsebemben az egész várost. Nem tudtam vázat venni. Nem rendelni, mert azt szinte a sarki zöldségesnél is lehet. VENNI.

Trek?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Igen. Ott figyel elõtted. Bent a nagykerben. Magyarországon ez az állapot már maga a paradicsom.

Nem üzletelni akartam, hanem általánosságban leírtam az összes bringaboltról a véleményem. Ha én is így csinálnám a saját üzleteimet, már rég tönkrementem volna.

És lehet köpködni, meg dobálózni, de egyetlen pozitív tapasztalat ismét a Speed Way-ben volt. Janihoz nem csak a neve miatt járnak ám az emberek, hanem brutálisan jól csinálja ám a dolog üzleti részét is szakmai szemmel. Õ nem vitorlásra gyûjt, hanem készletre. Ritka kivétel ez hazánkban.

(egyébként meg írtam privit de nem válaszoltál.)

De tényleg, most nem ajánlatokat várok, hanem leírtam a véleményem!