Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Posted 2007. April 08. - 21:53
az meg már az õ jófejsége, hogy odaadja akár a netes árán is.
Posted 2007. April 08. - 21:41
Posted 2007. April 08. - 21:32
szerintem ez egy kicsit gáz szokás. ha elmész a tescoba nagybevásárlást tartani nem állsz le a pénztárnál megalázni magad, hogy most vettél csomó mindent és engedjenek már egy kicsit....... nyilván más a helyzet egy bringaboltban mert ha veszel 500ezres bicajt akkor megkérded és vagy az van, hogy kapsz ajándékba ezt-azt vagy engednek belõle tényleg valamennyit. DE ha kinázel valamit miért nem szeded rá össze a pénzt? ha nyolcezres lakatot szeretnél gyûjts össze nyolcezret, ha 500ezres bicajt akkor gyûjts össze annyit. nem? már csak azért mert tényleg nem a kinai piacon vagyunk...ugye.
én úgy gondolom ha járok egy boltba és látják hogy sokat vásárlok, elõbb utóbb biztos adnak maguktól is kedvezményt.
Sosem gondoltam, hogy egyszer mi még egyetértünk valamiben. Kb szórol szóra ez a véleményem.
Posted 2007. April 08. - 21:07
megkérded, hogy mennyi, aztán személyesen érdeklõdsz és akkor alkudozol.
"lehetne engedni belõle valamennyit?!" - nekem bevált dumám, jobbat meg nem tudok
szerintem ez egy kicsit gáz szokás. ha elmész a tescoba nagybevásárlást tartani nem állsz le a pénztárnál megalázni magad, hogy most vettél csomó mindent és engedjenek már egy kicsit....... nyilván más a helyzet egy bringaboltban mert ha veszel 500ezres bicajt akkor megkérded és vagy az van, hogy kapsz ajándékba ezt-azt vagy engednek belõle tényleg valamennyit. DE ha kinázel valamit miért nem szeded rá össze a pénzt? ha nyolcezres lakatot szeretnél gyûjts össze nyolcezret, ha 500ezres bicajt akkor gyûjts össze annyit. nem? már csak azért mert tényleg nem a kinai piacon vagyunk...ugye.
én úgy gondolom ha járok egy boltba és látják hogy sokat vásárlok, elõbb utóbb biztos adnak maguktól is kedvezményt.
Posted 2007. April 06. - 09:02
Posted 2007. April 05. - 22:32
edit: http://www.starbike....ang=en&pid=8134
ugye a pár ennyi?
innen akarsz rendelni?
ha ráér még egy hónapot kb, akkor csoportosulhatnánk
olcsó online boltos topicba folytassuk, ha lesz folytatása
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2007. April 05. - 22:28
perszehogy
on
XX. kerületben tudtok ajánlani boltot?nem nekem kell
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2007. April 05. - 22:19
kedvenc boltosom nemrég küldött üzenetet , hogy kapok holnap vmit hát nem rendes?
Egyébként a Németh O.K. ban a múltkor nagyon rendes volt a srác,innen is üdv Neki
kela, wtf az aláírásod vége?(Miattam? )
off:
nem. már iwiw -en is ez volt jóideje és átírtam múltkor ide is.
úgy tudom azt az ügyet lezártuk:S vagy nem?
csak kitettem ide is, hogy mindenki tudja, hogyha rossz kedvemben vagyok nagyon g*ci tudok lenni.
Posted 2007. April 05. - 22:06
Egyébként a Németh O.K. ban a múltkor nagyon rendes volt a srác,innen is üdv Neki
kela, wtf az aláírásod vége?(Miattam? )
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2007. April 05. - 21:52
Posted 2007. April 05. - 21:44
Posted 2007. April 05. - 21:38
meg a versenyzõi kedvezmény+ belépek a klubbjukba:Dmegkérded, hogy mennyi, aztán személyesen érdeklõdsz és akkor alkudozol.
"lehetne engedni belõle valamennyit?!" - nekem bevált dumám, jobbat meg nem tudok
edit: http://www.starbike....ang=en&pid=8134
ugye a pár ennyi?
Posted 2007. April 05. - 18:59
Posted 2007. April 05. - 18:45
én ezt gond nélkül alkalmazom
kereskedõ. magánvállalkozó. nem tartozik senkinek elszámolnivalóval, még jóhogy odaadja olcsóbban, ha látja rajtam, hogy komoly vevõ vagyok
Lehet, hogy ott vétettem,hogy nem személyesen érdeklõdtem?:mybad:
Na majd legközelebb..
Posted 2007. April 05. - 18:40
.....hanem az hogy õ napi tíz vevõt szolgál ki (a kisebb lélekszám miatt kb.) addíg Pesten harmincat! ......
Valóban, de ugye elképzelhetõ, hogy ha mint írtam, egy köztes áron adná, akkor talán még lenne naponta öt ember, aki így el sem megy a boltba....
Persze soha nem volt kerékpárboltom, így elképzelhetõ, hogy már próbálták így is, úgy is, és a jelenlegi felállás hozza a legtöbb hasznot.
Természetesem, mint azt én is jeleztem, megértem a fenntartási költségeket stb... Sõt: a boltban dolgozók hozzáértésével, udvariasságával sincs semmi bajom, de:
Régebben (nem most volt már) dolgoztam egy motorkerékpáros boltban. Akkor voltak alkatrész (termék)gyártók, forgalmazók, akik le is hozták a terméket (ugyanazon áron, mint amit a fõvárosban kértek), csak hogy az Õ terméküket (is) árusítsa a bolt.... Ez már nem szokás:confused: ?
De nem akarok én semmiféle vihart kavarni, megértem én a kereskedõket (bármit árulnak): az Õ céljuk a minél több profit (csak az elõzõ hozzászólásom valahogy kikívánkozott belõlem).
Másrészrõl én azt gondolom, hogy a kerékpáros társadalom nagyobb része a "fiatalabb" korosztályból való, akiktõl ugye nincs távol az Internet használata.
Tehát ha nem egy "újgazdag" vagy annak csemetéje az illetõ ill. ha van rá lehetõsége, akkor körbenéz mielõtt kiad több tízezer Ft-ot alkatrészrekre, kerékpárra, és a Neki tetszõ (megfelelõ) helyen költi el a pénzét:clap: .
Persze azt én is hangsúlyoznám: Nem minden az olcsóság, a szolgáltatást is kell nézni (vannak megbízható és kevésbé megbízható helyek), de egy szívélyes üdvözlésért nem fogok 25 %-al többet fizetni egy termékért...
Összefoglalva (bár lehet hogy ez közhely, és ezzel nem a boltosok forgalmát akarom rontani (vszínûleg nem is fogom:p )): Nézzen szét mindenki mielõtt vásárol, mert igen komoly ár (és szolgáltatásbeli) különségek vannak a boltok között.
Posted 2007. April 05. - 18:39
Tudom nem a kínai piacon vagyunk, de szerintem, ha betér egy vevõ és jelzi, hogy ez meg ez a termék itt és itt ennyivel olcsóbb (ami könnyen ellenõrizhetõ, sõt valószínûleg az eladó is tisztában van vele), megoldás lehetne esetleg egy köztes árképzés a bolt által kért ár és a másik helyen látott ár között.
én ezt gond nélkül alkalmazom
kereskedõ. magánvállalkozó. nem tartozik senkinek elszámolnivalóval, még jóhogy odaadja olcsóbban, ha látja rajtam, hogy komoly vevõ vagyok
Posted 2007. April 05. - 17:46
Posted 2007. April 05. - 17:44
Posted 2007. April 05. - 16:56
Mivel a magyar ember nem hülye, és vásárláskor az árcédulát is nézi, ezért az árképzésnél ezt is figyelembe kellene venni a boltoknak.
Azt látom, hogy míg a fõvárosiaknak elég sok lehetõségük van megválasztani, hol vegyék meg az alkatrészeiket, addig a vidéken élõk ki vannak szolgáltatva a helyi boltok árképzésének.
Mivel vidéki vagyok (nem egy kis város), írnék egy példát is:
A minap akartam venni egy ABUS sinus U-lakatot. Néhányszár forintért nem szoktam szívni a fogam, de addig míg az egyik webshopban ~7900Ft-ért megkapom (+postaköltség), addig a helyi boltokban ugyanez 9800-9900 Ft.
Persze Budapesten van olyan bolt is, ahol személyesen át lehet venni ~8000Ft körüli áron a terméket.
Megértem, hogy egy valós bolt fenttartási költségei magasabbak mint egy internetes áruházé, de ha fõvárosunkban lehet adni olcsóbban, akkor itt miért nem?
Lehet rá az a magyarázat, hogy itt nincs akkora forgalma a boltnak, ezért szükséges ekkora árréssel dolgozni. De a másik oldala a dolognak, hogy ennyiért én (és még sokan mások) soha az életbe nem fogom megvenni az árút, inkább beszerzem máshonnan, vagy meghozatom.
Egyébként ugyanígy igaz ez a komplett bicóknál is. Egy Pesten ~50000 Ft-os bringa, mire ide "leér" ~60000 Ft-os lesz. Nagyobb értékûeknél ez a különbség ugye fokozódik.
Tudom nem a kínai piacon vagyunk, de szerintem, ha betér egy vevõ és jelzi, hogy ez meg ez a termék itt és itt ennyivel olcsóbb (ami könnyen ellenõrizhetõ, sõt valószínûleg az eladó is tisztában van vele), megoldás lehetne esetleg egy köztes árképzés a bolt által kért ár és a másik helyen látott ár között.
Én hajlandó lettem volna fizetni annyi összeget Pl. a zárért, amennyi a Webshoppos ár + postaköltség, mire az eladó azt mondta, ha ott ennyivel olcsóbb, akkor azt kell megvenni... (Telefonon érdeklõdtem)
Ezt is tettem. (Jól kitoltak velem:) ).
Posted 2007. March 30. - 16:35
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->