Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Please log in to reply
1191 replies to this topic

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Hogyne, én csak arra akartam célozni, hogy az alkunak van létjogosultsága, sztem még alacsonyabb értékeknél is, de nagyberuházásnál meg végképp. Csak mert szóba jött.
...And Justice For All

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Bálnus, Nálatok nem úgy van ,hanem a jelszó "Megoldjuk okosba" :D
(Klubkedvezmény rulez) no meg az ajándék cuccok is sokszor jól jönnek a vevõknek (Pl bicajlakat szombaton)
De nem fényezem tovább a boltot :D
(A Favorit állat ;) )

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
azért nem gyakran fordulnak meg az emberek kerékpárboltban 500ezret költve.. ha tévedek javítsatok ki...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 posts

szerintem ez egy kicsit gáz szokás. ha elmész a tescoba nagybevásárlást tartani nem állsz le a pénztárnál megalázni magad, hogy most vettél csomó mindent és engedjenek már egy kicsit....... nyilván más a helyzet egy bringaboltban mert ha veszel 500ezres bicajt akkor megkérded és vagy az van, hogy kapsz ajándékba ezt-azt vagy engednek belõle tényleg valamennyit. DE ha kinázel valamit miért nem szeded rá össze a pénzt? ha nyolcezres lakatot szeretnél gyûjts össze nyolcezret, ha 500ezres bicajt akkor gyûjts össze annyit. nem? már csak azért mert tényleg nem a kinai piacon vagyunk...ugye.

én úgy gondolom ha járok egy boltba és látják hogy sokat vásárlok, elõbb utóbb biztos adnak maguktól is kedvezményt.

TEgyük fel, van 500ezred, de azért meg lehet próbálni, hogy ne fizesd ki az egészet... 500E-nél van már akkora haszna a boltnak, h engedhet belõle, remélve, hogy ezzel kivívja a rokonszenved, és máskor is visszajössz hozzá. A boltos - ha nyugatias gondolkozású - akkor nem fintorogva szolgál ki, kompromisszumkész, így mindenkinek jobb. Az alkudás hozzá tartozik sztem a piachoz, mert attól, hogy egy zárt helységben vagy, ez még piac. Még átmehetsz a másik boltba megvenni a cuccot, és ezt ki is lehet használni, és sztem 500Enél nem kihasználni nem okos dolog. Ráadásul így képet kaphatsz arról, hogy az illetõ boltos mennyire kompromisszumkész, mire számíthatsz a jövõben. Ha leperkálnék neki fél millát és elkergetne ha alkudni akarnék, akkor ott is hagynám!
...And Justice For All

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 posts

Tárgyalástechnika 1. óra 1. fejezet: Mindig mindenhol mindenre alkudni kell.
Arra nem gondolsz hogy a kereskedõ néha 200-300%os árréssel dolgozik? Neked miért jó az hogyha drágábban veszel meg egy cuccot, amikor olcsóbban is be lehet szerezni? Inkább gyûjtesz 2x annyi ideig lóvét....

elektronikai cikkeket vettem magamnak anno. akkor kezdtem el dolgozni volt havi jövedelmem. kinéztem mit szeretnék összérték volt 179ezer forint -ennyit fizettem-. spóroltam 3 hónapig -volt egy kis alaptõkém a megtakarított pénzembõl-, aztán bementem a boltba -nem multi-. mondtam az eladónak mit is szeretnék. mindenestûl lett volna vmi 185ezer de azt mondta a csóka hogy a kiegészítõket, és a kábeleket ajándékba adja. tiszteletteljesen megköszöntem, fizettem és eljöttem.

a "mennyit enged a felébõl" szólás sajnos szokássá vált.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

2-300 százalékokkal dobálózni kerékpáriparban egyszerûen badarság.
és igen, alkudni mindenütt lehet. más kérdés, hogy mennyit, és mibõl.
többszázezres bicikliból nyilván többet lehet egedni mint egy 10 ezres hátsóagyból.

az xtr agypár példa pedig nem helytálló semmilyen téren.

Nem badarság, a küllõanyán van annyi árrés... :D -már amelyiken...
Amugy érdekes hogy milyen elgondolásaik vannak egyeseknek a kerékpárkereskedelemrõl...
Még annyit hozzá, hogy azért az nem ugy van, hogy "lehet" odaadja a netes bolt árának megfelelõen... Elõfordulhat, de tisztában kell lenni vele, hogy van nem egy olyan alkatrész, ami a neten olcsóbb mint a hazai nagyker ára (különleges vagy szezonális engedmények nékül)...
Alkudozásról meg annyit, hogy aki nem említi meg vásárláskor, az tényleg fehér hollónak minõsül szerintem... Egy kezemen meg tudom számolni azt, hogy egy nap alatt a 15000Ft felett vásárlók közül mennyi az aki nem említi meg a "kedvezmény?" kérdõszót... :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
2-300 százalékokkal dobálózni kerékpáriparban egyszerûen badarság.
és igen, alkudni mindenütt lehet. más kérdés, hogy mennyit, és mibõl.
többszázezres bicikliból nyilván többet lehet egedni mint egy 10 ezres hátsóagyból.

az xtr agypár példa pedig nem helytálló semmilyen téren.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

ez amolyan "elméleti kerékpározás"

Arra nem gondolsz hogy a kereskedõ néha 200-300%os árréssel dolgozik?

Az a kirívó eset. a többség nem.

Tescoban jóhogy nem alkudozik az ember, mert ugye senkise olyan csóró hogy 15 ft-os szotyiból az áruházigazgatóval alkudjon le 1 ft-ot, de itt NAGY különbségekrõl beszélünk...

A tescoban nem lehet tán kapni több 10-100ezres dolgokat?!
Te sem gondolod komolyan hogy a szotyiból produkálják a napi több milliós bevételt.

gondold ezt át újra..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nem lehet, hogy ez mennyiségi kérdés?
Eszembe nem jutna alkudozni alkatrész árból, az annyi amennyi.
De egyszer vettem egy komplett biciklit, akkor rákérdeztem, hogy "Nem lesz ez akcióban mostanában, mert nekem nem sürgõs?"
Erre azért maguktól engedtek egy kicsit. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
alkudozást én se tartom jónak de általában a legtöbb helyen ahová rendszeressen járok maguktol felajánlják vagy ha nem áll módjukban akkor kis ajándékok stb pl a minap kis olaj a láncra ingyen centir,javitás kóláért na és ami amugy is megfizethetetlen az álandó tanács adás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ezt az alkudozós dolgot én sem preferálom a boltokban, nem vagyunk mi romák. A boltos majd felajánlja a kedvezményt, ha úgy gondolja.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Nincs fix ráta, minden épület más mûszaki tartalommal valósul meg. Van olyan megrendelõ aki olyan épületet szeretne amin háromszor annyit kell görcsölni, mint egy másikon. Pl. egy 300 nm-es raktárépület tervezési díja sokkal kevesebb lesz, mint egy 300 nm-es luxuslakásé.

ez igaz DE ennyi erõvel ahány kisker, annyi ár! mert nekem ne mondja senki , hogy ugyanolyan árakkal dolgoznak.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

rendben csak azért említettem mert. pl. egy ház megtervezésének díját ft/m2 -ben adják meg...

Nincs fix ráta, minden épület más mûszaki tartalommal valósul meg. Van olyan megrendelõ aki olyan épületet szeretne amin háromszor annyit kell görcsölni, mint egy másikon. Pl. egy 300 nm-es raktárépület tervezési díja sokkal kevesebb lesz, mint egy 300 nm-es luxuslakásé. Általában a bekerülési költség 0,8-1,5 százalékában határozzák meg a tervezési díjat. A nm áron rengeteg szorzó módosíthat.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Igazad lenne, ha egy épület tervezését számokban ki lehetne fejezni. Négyzetméter? Légköbméter? Magasság? Össsze sem lehet hasonlítani egy kisker üzlettel...

rendben csak azért említettem mert. pl. egy ház megtervezésének díját ft/m2 -ben adják meg elég sokan így õ is mondhatná mint egy kiskerben hogy X összeg és nincs alku. Pl. ahova én járok bringabolt ott az eladó srác a múltkor említette , hogy õ kimondottan szereti ha alkudnak vele...(persze nem az 50 ezres bringából enged ) De nekem alapból vonja a 10-15%-ot mindenbõl..Függ tényleg attól is , hogy ki mennyit vásárol az adott boltban és milyen nexusban van az eladókkal.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
APEH is jó árréssel dolgozik mégse...
:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

a legkeményebb mikor fix számítógépes készlettel rendelkezõ, számlát adó boltban (listaáras) kezdenek el alkudni...
Taxiban is szoktatok? na meg a buszra felszállva. hisz törzsutasok vagyunk....

Vagy az APEH-nél, hogy fél százalékkal kevesebb adót fizethess, mert már régóta fizeted... :D
Egy étteremben meg pont fordítva van, ott a vendég általában többet fizet mint az étel ára!

A bringaboltban egyébként lehet alkudni, kb. 3-4 év ismeretség után finoman be lehet dobni a témát. Elutasítás esetén meg nem kell értetlenkedni!

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

szerintem ez egy kicsit gáz szokás. ha elmész a tescoba nagybevásárlást tartani nem állsz le a pénztárnál megalázni magad, hogy most vettél csomó mindent és engedjenek már egy kicsit....... nyilván más a helyzet egy bringaboltban mert ha veszel 500ezres bicajt akkor megkérded és vagy az van, hogy kapsz ajándékba ezt-azt vagy engednek belõle tényleg valamennyit. DE ha kinázel valamit miért nem szeded rá össze a pénzt? ha nyolcezres lakatot szeretnél gyûjts össze nyolcezret, ha 500ezres bicajt akkor gyûjts össze annyit. nem? már csak azért mert tényleg nem a kinai piacon vagyunk...ugye.

Arra nem gondolsz hogy a kereskedõ néha 200-300%os árréssel dolgozik? Neked miért jó az hogyha drágábban veszel meg egy cuccot, amikor olcsóbban is be lehet szerezni? Inkább gyûjtesz 2x annyi ideig lóvét azért mert pl az '07 XTR agypár itthon 75, külföldön meg 45?
Tescoban jóhogy nem alkudozik az ember, mert ugye senkise olyan csóró hogy 15 ft-os szotyiból az áruházigazgatóval alkudjon le 1 ft-ot, de itt NAGY különbségekrõl beszélünk...
Szerintem...
Thez: ott is lehet alkudni, vannak ugyanis fix kedvezmények (általában) pl törzsvásárló, stb
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a legkeményebb mikor fix számítógépes készlettel rendelkezõ, számlát adó boltban (listaáras) kezdenek el alkudni...

Taxiban is szoktatok?

na meg a buszra felszállva. hisz törzsutasok vagyunk....

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

nézd ha a szüleim pl.apum tervez egy házat akkor tõle is szoktak kérni némi árengedményt, én miért ne tehetném meg ezt egy 40 ezres alkatrész esetében??
az meg már az õ jófejsége, hogy odaadja akár a netes árán is.

Igazad lenne, ha egy épület tervezését számokban, tehát az Építész Kamara által kiadott és általános érvényû hivatalos normajegyzékkel ki lehetne fejezni. Mi lenne az alapja? Négyzetméter? Légköbméter? Magasság? Fekvés? Építõanyag? Össsze sem lehet hasonlítani egy kisker üzlettel...

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
naja.
csak nem 35 ezerrel a zsebében megy oda, hogy megvegye a 40 ezres alkatrészt.
majd ha nem adja akkor meg szídja a helyet, miközben nincs alapja kérésének.