Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Zalaegerszegi bringások összetartása

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
529 hozzászólás a témában

#521
yvorlpu

yvorlpu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 328 hozzászólás
Bocs zsola_ nem tudod véletlenül hogy m,ostanában volt -e uy kerékpárut épités+ "bicaytárolok" elheyezése a városban???

már rég nem szoktam közlekedni zegen csak átfutok rayta......

Azért kérdezem mert kb. 2 éve volt egy ZKSE-s közgyûlés és épp ott volt egy faszi a várostol aki ezekért a dolgokért felel aztán..hát elég nagy tervket dédelgettek+ valami uy rendszerü bicikli lezáró lehetõség vázlatát is mutatta ami iskolák/hivatalok elött lenne és le lehetne zárni a gépet.

Szóba került hogy müködne e oyan hogy bicay"kölcsönzés" mint hollandiában, csakhát elvetettük, hogy eg yhét ltt ugyis elleopnák a báykokat...
ez ugy nézett volna ki hogy ha felmutatsz pár iratot akkor 1 napra ingyen kapsz bicayt mivel tudsz ot közlekedni aztán mayd visszahozod leyártakor. És ehez lettek volna igazán azok "spéci" zárak....

Elég örült ötlet itt. ::) pl. asszemm Németországba sem müködik, mertottt meg lusták voltak visszhzni a bicayokat és szanaszét hagyták a város kül. puntyain.

#522
zsola_

zsola_

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Velocipéd:
Csodálkozol hogy nincs kerékpársport Zeg.-en ?
Szerintem sport és kerékpárellenes az egész város.
Nem nagyon van olyan út ahol lehetne normálisan outizni anélkül hogy ne lenne veszélyben a testi épséged.
Viszont örülök neki hogy egyre több kerékpárost látni az utakon.
Én egyedül járok bringázni, szívesen csatlakoznék hozzád a jövõben.
hívj: 70/5025081

Hétvégén idõfutam lesz szombathelyen
Jössz ?


#523
h259351

h259351

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás

Sziasztok!

ELõször is köszi biczaj, hogy szóltál, de mostanában nem nagyon vagyok otthan.Pontosabban ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem, vagyis csak nvemberben megyek egy hétre, de akkor meg korrepetálnom kell.Szóval azt hiszem, majd csak nyáron, vagy tavasszal tudunk tekerni.Azért mégegyszer köszi, addig majd megbeszéljük.

Yobi: Gudiccsal már beszéltem, azt mondta, hogy nyáron majd mehetünk versenyre.Õ segít eljutni a verseny helyszínére, és pedig felveszem a mezeteket. :)
Ahogy már írtam, majd csak nyáron tudunk tekerni, mert nem szoktam hazamenni.
Horváth Sanyi az "úszómester"?Mert akkor õ szokott túrákat szervezni Kõszegre, meg Balton megkerülést, meg hasonlókat ...
Hogy én tartsam az edzéseket?Ez jó vicc volt, de ha mindenki hozzátesz valamit, akkor meg lehet oldani.
Én is szoktam kontárkodni, a buszsofõrök nagy örömére. :)
A montizással most már nem csak az a baj, hogy a csulóm nem a legjobb, hanem a monti hiánya is.De nem baj, majd valahonnan szerzek egyet. :)
A teló, meg a V-fék se a legolcsóbb, de azért köszi.


jó tekergést mindenkinek

#524
yvorlpu

yvorlpu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 328 hozzászólás
hm.. érdekes lenne megtudnom ki vagy. :D
amugy meg kersd meg Gudicsot és lépy be!!
nincs oyan országutis szakág..szoval arra ne váry...

Ya és ha Zalaegerszegen vagy hétvégén(a következõn) hivy : 30/4108066 és mehetünk országuton egyet.+ még mayd szolunk valakiknek!!
Amugy én Zalatárnoki vagyok.

YA. régen volt igy hogy otthagyták a ZKSE-t de ez csak Buruczki Sziszi volt, de õneki hát a feylõdéséhez ezt kellett. Amugy a többiek inkább csak abbahagyták...vagy csak hobbyként ûzik.

énis gondolkodom amugy hogy itt pesten keresek egyesületet magamnak yövõre mivel a támogatás yoval nagyobb (nagykerár egy csomomo márkábol stb.)..bárazé nem szivesen vetném le a régi kis retro ZKSE mezem. ;D

Mostanában zegen is sok lett az ugribugris arcocska..és viszonylag ott is kevesebben lettek a "tekerõk". bár pl . a Keszthel ymaratonon ahol voltam most utolyára leg 5-6 Zegi indult akiket nemistudtam kicsodák(nem meglepõ.. ::))

Na még egy segitség : Horváth Sanyi 30/6207766
neki is van o.utiya már kb. 2 honapya, (én szerzeményem ;D..szoval ha tudtok idõpontot egyeztetni akkor szerintem elmegy tekerni)
csak õ is Veszprémben tanul és hát ki tudya mikor van othon....

na mayd még irok ha eszembeyu valami.


UI: nem tudom menyire gondolod komoyande pl. ha belépsz ZKSEbe elválalhatnád az edzések "tartását"
Gudics örülne mert õ amugy is elég távol áll ettõl...
Persze ok, nem "értesz hozzá" de mayd leszünk ott még páran mi is...bár mi is kontárok vagyunk ehez a sporthoz ;D ;D

YA. és megoldás a csuklódra::: vegyél telót!!! elmúlik meglátod.+ V féket használy valami könyen "huzhato tipust"
nekem is ez volt régen. és a 2 fõ ok a teló hiánya és az hog y acanti fékt eléggé tépni kelllett és a görcsös szoritása a kormánynak sem tesz yót.

by
Yobi



#525
biczaj

biczaj

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Valocipéd,hi..
Ha felénk járnál..szhely.. akkor szólhatsz bátran én minden 7végén megyek tekerni kõszegre 13:00 körül szoktunk menni, addig Szhelyre is tudnál érni és mehetünk, azért vagyunk páran minden mûfajban..van streetes, cc-s , dh-s õrûlt, elmebeteg, mindenfélék vagyunk, de mindenki tök jó fej..

#526
h259351

h259351

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
jahhh majdnem el is felejtettem:
valocipéd = h259351, csak nem engedett belépni ...

#527
h259351

h259351

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás


Sziasztok!


Köszi a hozzászólást, csak az az elkeserítõ, hogy mindössze ketten válaszoltatok.Na nem baj, messze még a nyár, az igazi bringás idõ ...
Arra azért talán lesz egy olyan összetartó kis csapat is zegen, aki akár minden nap el tud menni tekeregni akár csak 2 rövid órácskára.
Én most Szegeden vagyok, és látom, hogy itt mennyien közlekednek biciklivel, nem beszélve az autósok hozzáállásáról.Persze ez az Alföd, itt mindenki tud tekerni akár 20 km-t, hogy ne találjon egy dombot se, zeg környékén már nehézkesebb.De azon elcsodálkoztam, hogy itt a 60-70 éves mamik és papikák is felülnek a vasszamarukra, és inkább azzal mennek dolgozni, piacra, ..., mint a villamossal, vagy busszal.
Nem is beszélve a bringások összetartásáról.
Az egyik nap volt egy felvonulás, és egy csomó srác azóta is köszön, pedig elõtte soha nem láttuk egymást, és akkor se nagyon beszélgettünk.Egyszerûen csak volt egy gyorsulási verseny, és ott mindenki tisztelt mindenkit, és tényleg van egy olyan segítõkészség a bringásokban, ami máshol nincs.
Már csak az a kérdés, hogy zegen miért sincs összetartás?

MI kényszerített hosszabb szünetre?Ugye nem buktál bringával?
Én leginkább outival megyek, mert sokáig próbáltam a cross country-t, csak merevvillával nem volt a legkellemesebb, és a csuklóm azóta sem örül az olyan eszement ötleteimnek, hogy terepre menjek.Ettõl függetlenül egy montit is be kellene szereznem, már csak azért is, hogy minél jobban összetartsam a 2 fõ szalág képviselõit.

A ZKSE -nek elvileg 2 regisztrált outisa van, de szerintem többen is lennének, ha el lehetne jutni minél több versenyre, és többet hallanának az egyesületrõl.
A montisokat én is ismerem, de azt is tudom, hogy ha valaki tényleg jó, akkor az rövid idõn belül elmegy a ZKSE-tõl, mert nem tudnak olyan sok pénzt az egyesületre áldozni, hogy az össze színvonalas versenyen ott lehessenek.
Hmmm ..., akkor hasonló cipõben járunk.
Mondjuk én nem vagyok ZKSE-s, bár Gudics többször is hívott.Talán, ha tényleg lesz outis szakáguk, akkor az leszek ...
Nyáron én mondjuk szinte minden nap ráérnék olyan 2-3 órára, de ahhoz kellene egy kis segítség is, hogy nagyobb csapatot tudjunk toborozni minden napra, és persze az utvonalak kitalálásában sem ártana, mert ha mindig csak ugyanarra megyünk, azt még én is megunnám pár nap alatt.
A bringaboltosokat én is becsülöm, mert lehet, hogy csak 10% kedvezményt adnak, de azért ha azt nézed, milyen árban vásárolnak náluk cuccot, amire kedvezményt adnak, azért az nem olyan kis pénz.Meg azért is, mert valamennyire õk is próbálják összefogni a bringásokat.
A Cinki pályája tényleg jó lenne kisebb versenyek rendezésére, de szerintem a városban is kellenének versenyek.Akár kritérium, akár egy-egy idõfutam, már csak azért is, hogy az emberek (fõleg az autósok) is lássák, hogy mennyi bringás van, és hogy nem csak 10-zel tudnak döcögni.
Persze ehhez kellene a zalai rendõrök beleegyezése, amit szerintem elég nehéz lenne kivívni.De azért meg kell próbálni ...

elõre is köszi mindenkinek a hozzászólást és a segítséget

#528
Horacio

Horacio

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hello!

Háát: tényleg elég elkeserítõ a helyzet az ország más részeihez képest...
Kényszerû hosszú szünet után most kezdek visszatérni a kerékpározáshoz és tetszik a kezdeményezés! :)
Tényleg: ki melyen szakágban "nyomja"?

Üdv: Horacio

#529
yvorlpu

yvorlpu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 328 hozzászólás
::) :P
na igen.
röviden. Zalaegerszegen szinte sose volt Edzésnek nevezhetõ dolog a ZKSEnél. Igaz ugyan hogy régen többé kevésbé rendzsresen elmentek egyet vasárnaponként tekerni és akkor a Disz térrõl indult a "karaván" de semmi extra.
én nem tudom hogy miyen országuisai vannak a ZKSEnek de akik vannak montisok azok elég feylõdõképesek korukhoz képest(15-16).
YA! Amugy én is ZKSEs vagyok, poontosabban voltam csakhát most épp nem fizetek tagdiyat, mert versenyre is ritkán yárok...
Igazad van abban hogy csak 2esével 3asával bringázgatnak az emberek igy kellene egy oyan ember aki többé kevésbé bármikor ráér és össze tudná fogni a csapatot.
Soakt segitene a dolgon ha a heyi boltok erõsebben melléálnánk a bringásoknak. Van 10% kedvezmény klubtagoknak a Stormban és a Diabloban (nagyon rendesek!), dehát ez azért nem oyan sok, fõleg egy kezdõ fiatal, kereset nélküli bringásnak.
A másik bay az hogy a Régi bringások már vagy abbahagyták, vgy mint én máshol tanulnak/dolgoznak.

Megoldás: A Cinki Tibi páyáyán (Mondo páya), kint csácsban lehetne kis számu 30 max. 40fõs heyi/megyei versenyket rendezzni havonta, ugy ahogy a Tibi tette csak kicsit komoyabban.
és estleg mindenkit üösztökélni azzal hogy a Zegi boltok yelentõsebb diyakat ayánlanak fel.
+
össze lehtne állni a jelenlegi Dynamo Maraton szervezõivel és közösen uyra elinditani , esetleg több alkalommal évente a Bozót kupát Gyenesdiáson.
+
A ZKSEnek meg kellene rázni magát( Szponzorok kellenek!!!!! ...amik Zegen nincsenek) és rendeznie egy OX v. Maraton versenyt ugy mint régen Alsóerdõn az OBket. Talán uyra beindulna valami.

Ha kell bringástárs és (ezek szerint) nem ismersz, szol és segitek.

Yobi

#530
valocipéd

valocipéd

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás

Üdv. mindenkinek!

MIért van az, hogy idén nyáron ilyen kevesen tekertek a szép dombság fõvárosában?És persze õk sem együtt, hanem kisebb klánokra bomolva.Nem lehetne jövõre egy kicsit összefogni, és esetleg akkor a "híres" ZKSE is szebb napokat látna.Sõt, talán nem csak 3 montis, és 2 oútis lenne az "egyesületben", mert akkor eredmény is lenne.Õszintén szólva én örülnék, ha mindenkinek nem csak a szája járna, hogy majd mi lesz, hanem megpróbálná összefogni azokat az embereket, akik szeretik a régi drótszamarat, és lehetne túrákat, vagy akár kisebb versenyeket is szervezni.
Nem értem, miért van az, hogy pl. oúti verseny a Dunántúlon csak Pécsen van?Pedig földrajzilag az sem sokkal kisebb, mint mondjuk a többi tájegység...
Na mindegy, a lényeg hogy szeretném minél inkább összefogni a környékbeli bringásokat, és nem irigykedni meg szidni kellene egymást.
Bocsi hogy már az elsõ hozzászólás ilyen negatív, de rajtatok is múlik, hogy legközelebb ne legyen okom hasonlókat írni.