Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Giant

- - - - -

  • Please log in to reply
3192 replies to this topic

#81
ZolkoW

ZolkoW

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1,681 posts

Eléggé off leszek, csak a belépő cuccokra reagálok:

Az SX/NX váltásról ennyire nem volt lesújtó véleményem, de azért visszalépésnek éreztem a 11-es GX-ről átülve. Első körben felkerült helyette az (ó, jessz, megint kattog!) aztán apróból lőttem egy GX Eagle-t, az az olcsó-nehéz lemez sorral is sokkal meggyőzőbb lett. Amúgy az én sorom "csak" 612 g, ha jól emlékszem, nem tudtam, hogy van még lejjebb :P) A fékekről kb ugyanez a tapasztalatom, annyi különbséggel, hogy nekem elöl is 2 dugattyús volt, és hátul viszont elég volt, mivel a sima 29-es keréknek azért nincs akkora tapadása, főleg az akkor még kopottas hátsó gumival. Én valahol itt húznám meg a használhatóság alsó határát. 



#82
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,633 posts

Köszönjük Zsolti a részletes beszámolót! A magazinban sem olvasni ennél jobb összegzéseket egy bringáról.

Ha csak a villa helyére egy 120as Reba (talán még nem b..ná el a geót) kerülne és a racsnit kicserélnéd + majd később másik gumik, 1,5kg körül tudnál faragni a gépből...de most erre a dzsuvás időre nyilván ne nyúlj semmihez.

Ennyi év xc után meglepő lehet a kicsit ballonosabb gumi tapadása. Azért nem rossz érzés az, ugye? wink.png Mostanában figyelem tank-gumis haverom mikor megy előttem, kéreg nélküli tükörsima full vizes fákon simán átmegy, mintha nyár lenne. Mikor mi odaérünk haverral az xc guminkkal elkezdünk rajta pörögni, mintha kimentünk volna az erdőbe görgőzni. Hát olyankor irigy vagyok kissé...

Az utolsó mondat elgondolkoztatott: Ha van Deore szettes változat 80al olcsóbban, akkor miért nem az lett? Vagy azt nem hozzák be és csak ez kapható? Esetleg reménykedtél hogy az occó Sram rendszer jól működik majd?


Marci

#83
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3,299 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

2021 Fathom 29 1, test / teszt /review. Vagy valami ilyesmi.

 

3 hét használat, 400 km, 11.000 méter mászás, no és természetesen ugyanennyi méter lejtőzés tapasztalatai.

 

A weboldalon feltüntetett specifikációtól eltérően, a kerékpár egy Rock Shox 35 Silver TK villával és hátul 2-dugattyús féknyereggel érkezett a Giant Crest 34 villa és a hátul is 4-dugattyús féknyereg helyett. Ezen nem akadtam fel, mivel a villa egyszerű és könnyen szervizelhető, elérhető hozzá minden alkatrész, amire szükség lehet esetleg és a fék sem zavart különösebben - a későbbiekre nézve eleve a cseréjében gondolkoztam. A bringa tömege megemelve nem tűnt vészesnek annyira, de mérlegre téve azért meglepett az a pedál nélkül majdnem kerek 14 kiló.

Itt megállnék egy szösszenetre: a viszonylag magas tömeg azért nem csak a darabonként egykilós külsőkkel jön össze. Nos, azt nem tudom, manapság milyen kategóriának számíthat egy SRAM SX Eagle szett NX Eagle hátsó váltóval; közelről megnézve az alkatrészeket, nekem jó esetben is csak alsó-középkategóriának tűnik. Erről még később. Egy Silver TK villa sem épp középkategória és bizony a fékszetten sem Deore felirat díszeleg; ami valljuk be, egy kicsit több, mint félmilliós árcédulával pózoló kerékpárnál több, mint furcsa. Tudom, infláció, keresleti piat, EUR-HUF árfolyam, satöbbi.

Voltam annyira bátor, hogy utána néztem minden alkatrésznek még vásárlás előtt. A stucni egyedül az, ami felsőbb kategóriás a gyári alkatrészek közül, ez egy Connect Trail SL stucni. A kormány már az alapabb 35mm-es átmérőjű Connect Trail és nem az SL verzió. Persze nem zavart és most sem zavar, csak úgy érzem, lássunk tisztán, tehát leírom.

Továbbmegyek: nem voltam rest arra sem, hogy kiszereljem a villát, amit megmértem (az acél becsúszókkal ~2.7 kg!), valamint a fejcsapágyból is láthattam így, hogy a felső rész zárt csapágyazású, de az alsó része egy alap koszorús megoldás. Ez azért fontos, mert vélhetően szervizigényesebb lehet, különösen a kis vékonyka porvédő műanyagot látva, hogy az elemekkel szemben alulról mi próbálja védeni. Persze majd a hosszú távú tapasztalatok megmondják, lesz-e vele idő előtti probléma.

Az első és hátsó agyak egyértelműen DT Swiss agyak, minden bizonnyal a 370-es szériából. Az első agy minőségi benyomása alapján még 350-esnek is elmenne, bár a zárókupakok a 240s szériának a megoldásai. A hátsó agy már más tészta: acél tengely, acél szabadonfutóval és a hajtás oldalán elég furcsa alu zárókupakkal, ami előtt csak egy vékony műanyag gyűrű védi a csapágyakat a DT-nél megszokott teljesen alumínium kupak helyett.

Emellett pozitív, hogy a Giant az utóbbi években a hegyi kerékpárjait belső nélkül, defektgátló folyadékkal feltöltve kíálja és itt sem volt másképp. Like!

 

Előkészítés:

A gyári nyerget azonnal lecseréltem egy régi kényelmes Selle Italia SLR nyeregre, a kormányt lejjebb tettem egy centivel, hogy egy 5mm-es spacert a stucni fölé téve a K-Edge garmin tartója is elférjen még az egyébként 50mm hosszú stucni, 0°-os fölött. A fékek markolatok belső felének érintésétől beljebb toltam ad-hoc módon, kb. 2-2.5 cm-t. Ez még lehet, kevés is a hosszú, kétujjas Shimano MT401 fékkarokkal. Kissé laposabbra forgattam be őket, alapvetően azért, hogy a kormány befordulásával ne verjenek a karok végei a felsőcsőbe. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik, komolyabb lejtőzéseknél ez jól jön.

Nyeregcsövet egyből kiszereltem, hogy a gyári gyorszáras nyeregcsőbilincs helyett egy régi Thomson 34.9-es csavaros darabot tegyek fel. Ehhez a bowdent ki kellett fűznöm a vázban elvezetett bekötésű ejtős nyeregcsőből, de a művelet nem volt túl bonyolult. Egyúttal egy Syntace szivacsgyűrűt is tettem a nyeregcső bilincse fölé, a sár elleni védelem miatt. Az összeszereléshez a speciális, csúszásgátlós Ritchey zsírt használtam, amit nyeregcsövekhez ajánlanak.

A hátsó és első agy kupakjait lehúztam és alatta megzsíroztam - ezt gyárilag mintha picit elspórolták volna. Ugyanígy tettem a kormánycsapágyakkal.

A láncvillát gyárilag egy vékony nylon matrica védte, erre plusz ragasztottam egy öntapadós, régi vastag BBB vázvédő matricából egy darabot, továbbá a bowdenek környékére szintén ragasztottam áttetsző matricákat még az első használat előtt. Az alsócsőre szintén ragasztottam ebből egy darabot. Ezt mint hasznos tanács is írom: a matricázás legyen az egyik első lépés, amivel kezdesz egy új kerékpár vásárlása esetén!

Néhány apró finomhangolás még a váltó pozícióján, a hajtómű cseréje egy DUB-os tengelyszabványú, erőmérős XX1 hajtókarra és egy régi XTR SPD-pedál hajtókarokba becsavarozása után készen állt a gép az első bevetésre. Apróságnak tűnő részlet itt még: a hajtókarral együtt a gyári 30t lánctányér helyére 32t tányér került. Erről majd később.

 

Tapasztalatok:

Mindjárt elsőre sikerült egy párás, nyálkás hétvégét kifognom, amit esős időszak előzött meg, így még az ilyenkor jól bringázható bevált útjaim is meglehetősen csúsztak, különösen a rengeteg levéllel a magas páratartalomtól nyirkos földön. Például, a Szépvölgyi út végétől (Budapest) a Hármashatárhegyre felvezető köves szakaszon tőlem nem megszokott módon párszor ki kellett csatolnom a fentebbi sziklás részen, a kipörgő hátsó kerék miatt. Vagy csak óvatosságból. Ez elbizonytalanított első körben, szerencsére azért később kiderült, nincsen itt komolyabb gond a tapadással - de nem futnék ennyire előre.

Meredek mászáson, mint amilyen az Árpád-kilátó mellett felfelé a "Q-völgy szegmens", nagyon szépen mászott a gép még a csúszós köveken is. A Kecske-hegy környékén, a szűk és meredek traileken a mászás szintén szépen működött, bár kétszer is majdnem sikerült a kormányt annyira befordítani 1-1 szűk és meredek fordulóban a mászás közben, hogy kis híján le kellett tennem a lábamat. Hiába, 10 év cross-country geometrián eltöltött idő után szoknom kell az ahhoz képest úthenger-gázolta katicásra lapított, 66°-os fejcsőszöget!

A bringa az elejét a rövid láncvilla (435mm) és a mai trendekhez képest csak közepesen meredek nyeregcsőszög ellenére (75°) nem emelgeti, extrém mászásokon sem: mint Ausztriában az egyik kedvenc hegygerincen vezető trailemen, a Canada Trailen (lásd még: Kienthal Trail) lévő viszonylag rövid, de iszonyú meredek (~30° fok átlag) mászáson sem.

A bringa síkon egyébként, és nem meglepő módon elég lomhának bizonyult. Mivel Watt-mérővel megyek, csak összehasonlításképp: ha XC bringával tekerek 200 Watton aszfalton, az 29-30 km/h körül van. Ezzel 26-27 km/h. Jó esetben. Mégis ez az, ami a legcsekélyebb mértékben sem érdekelt, pedig kedvelem a tempós haladást.

Az első lejtőzéseknél a bringa stabil, kiszámítható viselkedése egyáltalán nem volt meglepő, ezt vártam és vártam is el egy alapvetően lejtőzésre szánt bicajtól. A számomra szokatlanul széles, 780mm-es kormány és rajta a gyári gumi Giant markolatok biztos fogást adnak. Egy idő után már fel sem tűnt, mennyire széles a kormány, ahogy a Csúcs-hegy felé, a kék jelzésen lefelé, majd a gépzsírszerűen csúszó Téglagyári trailen teszteltem igazán az irányítást először. Nos, itt pár 10 méter után mindkét kerék plusz egy kilónyi sárral hízott, keresztbe-kasba csúszkálva, és persze fülig vigyorral értem le az ösvény aljára. Igaz, a Fathom képességeiből sokat nem mutatott meg így, de legalább az élmény megvolt. Gondoltam egy nagyot és visszamentem az Árpád-kilátó környékére, részben bízva abban, hogy kevesebb túrázó lehet és talán a talaj sem ennyire képlékeny. Itt 5 teljes Árpád-kilátó DH kört mentem a jobbos ösvényen, szintén saras körülmények közt. Ezen az ösvényen lefelé kezdtem érezni, hogy van itt potenciál bőven. És van limit is. Mégpedig én...

No igen: a fejlődés első lépése általában a hibáink felismerése és elfogadása, melyet - jó esetben - a javulás felé ösztönző változás igényének motivációja mozgat. Mert van hová javulni.

De vissza a tapasztalatokhoz elmondható, az XC/XCM kerékpárjaim után és azután, hogy 10 év elteltével ismét All-Mountain bringa van alattam már látom, hogy mennyire sokat fejlődött a technika errefelé (is) és azon sem csodálkozom, hogy az enduro vonal ennyire népszerű manapság. Még ebben az árkategóriában is (1300-1500 EUR), merev hátsó traktussal is egy egészen élvezetes kikapcsolódást nyújtó eszközt kaphatunk kezeink közé. Vagy ha úgy tetszik: gurít alánk egyre több gyártó.

 

Folytatva a menettapasztalatokat, a 29-es kerékméret logikus választásnak tűnik: lassan már egyeduralkodóvá válik ez a méret és esetünkben a 2.5 WT (Wide Trail) külsők még szélesek is, valamint kellően ballonosak. 1.4 és 1.5 baron (elől / hátul) egy pillanatig nem állt fenn a veszély, hogy felüssem, az én jelenlegi tudásom legalábbis ehhez kevés. A 30mm-es belső szélességű felniken szélesen feszülnek a külsők (~61-62mm-t mértem - ami éppen hogy 2.4 'inches', csak úgy mellesleg), miközben mind a villa, mind pedig a lánc- és támvillák kellő sárférőhelyet adnak. Elől legalább 1-1 cm-nyi hely van a lábakig még a Marschguard sárvédő mellett is, hátul fent 0.9 - 0.9 cm-t, lent 1.1-1.2 cm-nyi helyet mértem bal és jobb oldalon. Ez rengeteg hely, akár 2.6 - 2.7-es 29-es külsők is vígan elfordulnának a vázban sár ide, agyag oda az egyébként mintaszerűen szépen és finoman futó csapágyazású első és hátsó agyakon.

 

A villa kellemes meglepetés volt számomra. A TurnKey csillapítás, mely a MotionControl alatt található technikai szintjét tekintve szépen, egészen finoman teszi a dolgát általában. Nem feltétlenül minden helyzetben, mert a gyors, rázós lejtőzéseknél hiába állítom 1 vagy 2 kattanással gyorsabbra a csillapítást, valahogy nem elég gyors. Részben talán a masszív rugózatlan tömeg (nehéz külső + nehéz villa láB) okozza, ez a sejtésem. Merevségben viszont példás, a SID-em és főleg a Fox StepCast 32 villám ehhez képest ecetes Haribo.

Ehhez jól illik az első pillantásra kecses vonalú váz, ami jobban megnézve igenis túlépített és robosztus, komoly varratokkal, masszív láncvillával. Még nem bontottam szét annyira, hogy lemérjem, de azért van egy olyan sejtésem, ez a váz ennek ellenére könnyebb, mint gondolná az ember, úgy tippelem, talán 2 kiló környékén lehet. Torziós merevsée is rendben van: a karbon XC bringám váza legalább is egy jó mm-el biztosan jobban 'torzul' az egyik pedálra felállva, behúzott fékek mellett. A pontos képhez nyilván a megfelelő eszközökkel történő mérés lenne szükséges - nekem erre volt csak lehetőségem.

Ó igen, ejtős nyeregcső is van itt: nagyon szépen teszi a dolgát, hozzávetőlegesen 165-168 mm-nyit lehet betolni a vázba és mínuszokban is tökéletesen működik. Minimális kotyogása nem zavaró, a patronos kivitelnek köszönhetően szervizelése olcsó és egyszerű. Addig jó, amíg csak ennyit kell erről írnom - maradjon is így!

 

A hajtás mellett se menjünk el szó nélkül - igaz, legszívesebben elmennék mellette. Nem zokszó szélkül... Értem én, hogy a SRAM nagy dobása a 12-sebességes Eagle - van benne kellő potenciál, széles áttételi tartománya szinte bárhová elegendő, pontos és megbízható. X01/XX1 és főleg AXS Eagle szinten... Hát itt, itt nem. Állíthatom bárhogy: lefelé váltásnál 50t-ről 42t-re általánban 5-10 másodperc kerregéssel kezdődik és néha a következő fokozatnál sem történik ez másképp, dacára a lehetőségekhez mérten pontosan beállított váltónak. Amit nem lehet pontosan beállítani. Úgy látom, a váltási pontatlanság részben a váltókanál feszítésének érezhetően gyengébb volta miatt lehet, ez elmarad az XX1 váltó erejétől. Másrészről, ha a kis szervizes gombbal rögzítjük és megmozgatjuk az NX Eagle váltónkat, az egész nyeklik-nyaklik, valahogy olyan műanyagos az egész és nem tűnik túl precíz mérnöki munkának. Erre tesz még rá egy lapáttal a meglehetősen nagy erőkifejtést igénylő, nagyjából teljesen műanyag SX váltókar, amivel a két leglassabb fokozat kapcsolásához már olyan erő kell, hogy akaratlanul is arra gondolok, vajon letöröm-e. Sajnos az utolsó fokozat után nem egy üresjáratot nyom az ember, így ha esetleg nem vette észre a nagy erőkifejtést igénylő 50t-re kapcsolásnál, hogy már ott a lánc, szerintem egy versenyszituációban biztosan lesz, aki letöri, eltöri, jobb esetben csak elhajlítja az egészet. Azért ez a műszaki szint finoman szólva nem illene már egy félmilliós kerékpárra. A láncról nyilatkozni egyelőre nem tudok mit (legalább is a megtett 400 km alatt nem mértem nyúlást), a hátsó 1210-es SX sor ellenben megér pár gondolatot. A 700 gramm fölötti tömege egy dolog, de megbontva és látva a kis karmokat, melyek a hagyományos Shimano-kompatibilis kazettatestre próbálják a hajtási energiát átvinni, az egy kisebb sokk. Apró kis fogacskák: megértem, hogy a gyártó nem alu kazettatesttel adja a hátsó kereket, hanem acéllal. Aluval ez a manapság divatos kifejezéssel élve a zóna nógó.

 

Ha már felküzdöttük magunkat a hegyre és elindultunk lefelé, azért nem árt, ha nem egy fa vagy fal állít meg, hanem a kerékpárunk erre a célra felapplikált alkatrészei. Fékek. A fékkarok olcsó benyomást keltőek, de szépen járnak, a nyomáspont a többi Shimanohoz képest (például XT-k) nem vándorol mínusz fokokban sem. A 4-dugattyús Shimano MT420 elől egészen szépen fog, a gyári gyantás fékpofákkal ugyan fáradékony volt. Így cseréltem fémesre - természetesen a féktárcsákkal együtt, mégpedig a gyári SM-RT56-ról a fémes fékpofával is használható 6-csavaros RT66 tárcsákra. A hátsó 400-as, 2-dugattyús féknyereg sajnos így is gyengécske. Ha valamit cserélek a bicajon, a hajtás után a fékszett lehet az következő potenciális jelölt erre. Mert hogy a gumik jók. Nagyon. Dacára, hogy nem a drágább 3C keverék és nem is MaxxTerra verzió például elől a Maxxis Minion DHF és hátul a Maxxis Aggressor, ezek bizony tapadnak. Annyira, hogy a fékek nem bírnak eléggé felnőni a lassítás feladatához. Ha nem sáros a talaj, szinte lehetetlen megcsúsztatni a bicaj hátulját, de a hátsó fék csak nyúlik és nyúlik és nyúlik és nyúlik... Az ausztriai Anninger és környéke trailjein tesztelhettem megfelelő körülmények között őket és ha valamire, a külsők teljesítményére aztán nem lehet panaszom. A bicaj kiszámíthatóan viselkedik, viszonylag elnéző a kisebb hibákkal szemben, stabilan és szépen fut, sűk fordulókban csak a technikai tudásom és az ehhez szükséges izomzat hiánya gátolja (igaz, az nagyon), hogy ne nézzen irigykedve egy képzeletbeli GMBN-stáb személyemben a wannabe trail rájdert. A kerékpár 14-kilós tömege persze számottevő: de valahogy mégsem feltűnő. A hátsó felfüggesztés hiánya sem tűnt fel különösebben sehol, köszönhetően az egészen ballonos, robosztus Maxxis Agressor külsőnek.

 

Összegzés:

A véleményem szerint gyenge minőségű és hektikus működésű váltórendszerrel felvértezett hajtáslánccal együtt is, összességében egy szépen összerakott kerékpár a 2021-es Fathom 29 1-es. Én azt mondanám, ha egy 80-100-assal kevesebbért kínálnák, akkor a váltásra sem panaszkodhatnánk, maximum a különbözetből cserélné az ember jobbra. Ja, hogy a Fathom 29 2-es az nyolcvanezerrel olcsóbb és Deore váltással adják!? ;-)


  • karakoram, marton, ultio and 6 others like this

#84
ZolkoW

ZolkoW

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1,681 posts

A villa súlya azért megütött, nem véletlenül nem írják ki sehova. De az jó hír, ha jól mozog, máshol is ezt olvastam, de azt hittem, 2,2 kiló körül megáll :)

A gummás beszámolót én is várom!



#85
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,633 posts

A kerékre, gumi tapadására térj majd ki (bár már írtál róla 1-2 mondatot). Engem nagyon izgatnak ezek az xc bringáknál (2,25-2,35) szélesebb külsők milyenek is terepen de sajnos kipróbálni nem tudom, nem férnek be a "normál" vázakba.


Marci

#86
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3,299 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Köszi Marci! :)

Lehet, csak az újdonság varázsa tart még, de 1 hete nem ültem más bringán. Azért majd írok pár szót a tapasztalataimról, csak kell még egy kis idő tapasztalatgyűjtésre. Lesz benne pozitív, lesz benne negatív, az már látszik. ;)



#87
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,633 posts

Hát Zsolti...elsőre csak futva pillantottam a "teló a mérlegen" fotóra + el is van fordítva..utána néztem meg közelebb hajolva biggrin.pngsmile.png Hát annyi, hogy most egy darabig kerüld el a könnyű bringád és mikor tavasszal az első verseny előtt ráülsz, azt hiszed majd hogy vmi motort kapott a géped a mikulástól. Ez öröm és szó szerint EDZŐ bringa is lett egyben. wink.png


  • zscs likes this
Marci

#88
Kisherceg

Kisherceg

    fullamatőr kocabringás

  • fórumtag
  • 7,836 posts

Zsolti, ne bánkódj a nehéz villa miatt! Ennél nehezebb rugózó elemek vannak repülőgépeken, mégis fel tudnak szállni! :D :D :D

 

viccet félretéve: tényleg siralmas, ami manapság megy. emiatt sem nagyon veszek bringákat. mondjuk ha ez a villa amúgy megbízható lesz és könnyen karbantartható, akkor végülis... ...végülis még mindig szégyen egy "csúcs"modellben. :/ szerencsére a bringázás élménye nem csak a tömegen múlik! ;) főleg ha valaki annyi wattból gazdálkodik, mint te! :)

 


  • Rabbit and zscs like this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"


#89
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3,299 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

fizettem volna picit többet is egy jobban felszerelt cajgáért, ha lett volna. De nincs. Ez ebből a csúcsmodell.

 

Néztem a Radon Craggert is, ár-értékben messze a legjobb most. De úgy voltam vele, februárig én nem várok. 2021 Merida Big.Trail 600 elérhetetlen szintén (márciusra ígérték volna, ha jól rémlik), Commencal Meta HT 29, Orbea Laufey, Nukeproof Scout 29, NS Eccentric, ezeknek utána néztem. Hónapokat kell várni ezekre. Legdurvább a Specialized Fuse 29, annak a váza nekem az álomváz a hátsó spéci papuccsal. Elérhetetlen.



#90
karakoram

karakoram

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1,540 posts

Pont a Milyen bringát vegyek topikban írtuk ezt le marton kollégával ami itt is a véleményem. 

Félelmetes, hogy ilyen alkatrészek vannak a gépeken, a végén meg ott az 5-600 000 Ft-os árcédula. 

Akkor már a V fékes régi 26-os bringa világ sokkal jobb volt a felhasználóknak.

Pedig a full karbon, 29-es, széles kormányos, 1x11-12-es rendszer nagyon könnyen beszippantott.  

A súlyt bele sem vettem a tényezőkbe. Nem érzem magam elszállva a kerékpáros tudásomtól, remélem nem ez jött le, zscs különösen nem bántani akartam a bringádat smile.png.

De ezt mi széthajtjuk elég hamar smile.png wacko.png ph34r.png

 

OFF: az érem másik oldala, hogy nem a kerékpárok a drágák, hanem itthon alacsonyak a jövedelmek ON


Edited by karakoram, 2020. November 19. - 12:00.

  • Rabbit likes this

#91
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3,299 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Marcit meg tudom erősíteni, ez a hátsó agy kizárt, hogy sokat bírna nálam. A hajtás oldalon a dugót lehúzva nem is a megszokott DT alu a konstrukció, hanem egy műanyag lap van az alu helyett. Nem csoda, hogy sehová nem írták rá, hogy DT. :)

Ez a dög nehéz, lemezből préselt darabokból összelegózott sor sem hinném, hogy bírná akár a harmadát, mint egy grammozós X01/XX1.

 

Ne értsetek félre, nyilván láttam az alkatrészlistát, mikor megrendeltem/megvettem, semmi bajom ezzel így most; de valahol azért bosszantó, hogy egy félmillás bringára mindenből a leggagyibbat teszi a gyártó. Fékek ugye ilyenek: https://www.bike-dis...ake-set-1036399

váltás SRAM SX

Boltban rendesek voltak, első villa miatt intézkedtek volna, mert ugye Giant Crest 34 130mm villával kellett volna jönnie, nem ezzel az RS 35 Silver TK-val, csak hát úgy voltam vele, utóbbihoz van alkatrész és értek is hozzá, hát legyen. Hozzá kell tennem, sokkal szebben mozog, mint amire számítottam és a karakterisztikája is egészen rendben van - kellően progresszív és felkeményedő a rugóút végén stb.

 

Ha már tömeg, akkor lehet erre is szörnyűlködni, tessék! :D

large_IMG_4614.JPG


  • Kisherceg likes this

#92
arn

arn

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
A cx giant bringam agya valszeg dt 350 volt, az jol birta :)

#93
Kisherceg

Kisherceg

    fullamatőr kocabringás

  • fórumtag
  • 7,836 posts

weight-weight-is-a-sign-of-reliability.j


"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"


#94
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,633 posts

Ja, ez a DT 1900as háccsó agy...nagy kedvencem, nálam fél év alatt lett kuka.

A racsni..hát van benne anyag. Elhasználod télen a dzsuvában, arra tökéletes.


Marci

#95
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3,299 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

No úgy tűnik, a cajgám hátsó kerékagya egy alap DT agy. Giant Tracker Giant Sport név alatt fut, 12x148 Boost.

125975018-2035253576773203-3094230148378

 

...és ami durva, az a tömegek.

 

125793082-865383147532600-32210820617845

 

...ettől dobtam egy hátast:

125989918-753028342092381-86580270459543


Edited by zscs, 2020. November 18. - 22:49.


#96
steveadorjan

steveadorjan

    vendég

  • fórumtag
  • 117 posts

Giant használja még az a fura fejcsapágy + villanyak kombót, hogy alul 1 1/2 felül 1 1/4 a hagyományos 1 1/2 - 1 1/8 tapered helyett?

Lehet, csak a szemem káprázik, de mintha visszatértek volna az általános tapered szabványra.

En ugy tudom, visszatertek a hagyomanyosra. 2013-14 kornyeken volt az a bizonyos OverDrive2. Ami megteveszto lehet, a sima szabvanyosra is az OverDrive nevet hasznaljak (2 nelkul)



#97
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3,299 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Giant használja még az a fura fejcsapágy + villanyak kombót, hogy alul 1 1/2 felül 1 1/4 a hagyományos 1 1/2 - 1 1/8 tapered helyett?

Lehet, csak a szemem káprázik, de mintha visszatértek volna az általános tapered szabványra.



#98
arn

arn

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

crossbringázok terepen! becsszó! :D közben kiderült ám, hogy teljesen mindegy, mert nincs a méretemben már.

 

jaja :D amugy a montival kozlekedok 80%nak eleg lenne... meg egy cx bringa is, vmi semislickel :)

 

en is mindig nezegetem a montikat, de oszinten szolva talan ha az ut 5%a olyan, amiert erdemes lenne atulni arra. marmint azokon a terepeken, amiket en kedvelek. most jol meggyoztem magam.


Edited by arn, 2016. August 24. - 17:02.


#99
Kisherceg

Kisherceg

    fullamatőr kocabringás

  • fórumtag
  • 7,836 posts

szvsz ez a kialakitason is mulik... ha jo a szigeteles, kevesbe lehet problema. egy tcxet azert olyan helyen hasznalnak, hogy kap hideget meleget, es valszeg a csapagy is jobban terhelt, mint egy telos bringanal.

 

viszont a toughroadot nem hiszem, hogy olyan felhasznalasra szanjak, amilyenre te akarod hasznalni :) ez nem egy merev villas monti, hanem egy ballonos crossbringa terepre.

 

crossbringázok terepen! becsszó! :D közben kiderült ám, hogy teljesen mindegy, mert nincs a méretemben már.


"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"


#100
arn

arn

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

integráltat országútikon és aszfaltra, épített utakra tervezett bringákon szoktam látni. ott "elmegy", de a Toughroad más tészta. félek, hogy engedtek az 5Ft-os plusz-profit csábításának, mondván úgysem sokan viszik le a porba.

 

neked is volt Giant Trance-ed, olyan, mint az enyém, az félintegrált volt, az jó dolog. XTC/Trance vonalon nem hinném, hogy a Giant használ mást, nem olyan gagyi cég, mint az On-One, aki simán meglépte ezt a Parkwoodnál... "drop-in" néven.

 

szvsz ez a kialakitason is mulik... ha jo a szigeteles, kevesbe lehet problema. egy tcxet azert olyan helyen hasznalnak, hogy kap hideget meleget, es valszeg a csapagy is jobban terhelt, mint egy telos bringanal.

 

viszont a toughroadot nem hiszem, hogy olyan felhasznalasra szanjak, amilyenre te akarod hasznalni :) ez nem egy merev villas monti, hanem egy ballonos crossbringa terepre.