Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bûnbarlang-áthelyezés

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
282 hozzászólás a témában

#1
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás

Szevasztok!

 

valakinek kérdése a "majom fény"-ről? Itt a tél és most van időm írógatni! :)


Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

#2
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás
Hé! Már kávé automatánk is van!!! Nem vacak poros, hanem SAECO darálós! Brutális árai vannak a kifolyó löttyöknek! Kb: 100:)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

#3
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás
Kedves Dunás fanatikusok, betérõ vendégek, ellenségeink!

Közeledik a karácsony!
Minden jó szándékunk és kreativitásunk ellenére sem biztos, hogy meg tudunk küzdeni a karácsonyi bolt dekoráció adta lehetõséggel, ezért arra szeretnénk minden kedvet érzõ sorstársunkat, járuljon hozzá valamivel a bolt és szerviz dekoráláshoz.
Nagy örömmel várjuk a kreatív 5leteket, az otthon már megunt karácsonyi dekorációt, vagy az ajándékba kapott, de annál inkább nem tetszõ karácsonyi jelképet.
Természetesen mi sem leszünk hálátlanok!!

Aki segít nekünk a dekorációban, azt vendégül látjuk egy pohár forralt borra/ forró teára és egy szelet házi sütire a karácsonyi díszítgetés napján, Class FM-et hallgatunk, jól érezzük magunkat december 1-én szombaton 10-14 óra között egy hangulatos "Duna melegedõ" alkalmával. :)

Várjuk a jelentkezõket! Ho-ho-ho
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

#4
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás
Erõteljesen tapossuk a novembert. Jönnek-mennek a frontok, egyre nyálasabb az idõ. Ilyenkor még élni sincs sok kedve az embernek, nemhogy bringázni. Pláne nem bemenni egy kerékpár üzletbe. Hiszen, ha ilyesmire visz minket a szükség, annak mindig oka van. Az okot pedig orvosolni kell és ennek értelmében fizetni is kell érte. Ekkor kanyarodunk vissza a kissé depresszív állapotba, miszerint felkelni sincs kedvünk.

Ma, hétfõ reggel gyakorlatilag éreztük mindennek a fuvallatát mi is. Krisztián totál nyomottan érkezett a boltba, majdnem leesett a lépcsõn. Szürke volt minden gondolata.
Szerencsére hamar sikerült felvidítani, de a napunk további menetén ez sem változtatott.

Azon töprengtem, hogyan érhetném el azt, hogy bár ilyenkor kevesen bringáznak, mégis megtaláljanak minket és a megszokott, kissé infantilis hangulat meglegyen.
Böngésztem minden felé, elindítottam egy-két kampányt a facebook-on, az oldalunkat is bütyköltük, de úgy gondoltam ez még mindig karcsú. Kevés a látogatottság. Sok érdeklõdõt szeretnénk elérni és eljuttatni hozzájuk az érdekességeket, melyek minket is foglalkoztatnak.

Mivel ma Sanyin kívül senki nem nézett be hozzánk... ezért úgy gondoltam ennél rosszabb már nem lehet.
Megjött az oly sokat emlegetett "November" mumus!

Böngészni kezdtem a twittert és létrehoztam ott is egy "dunakerekpar" felhasználót. Ennek gyakorlatilag annyi értelme volt, hogy a twitteren keresztül olyan külföldi és Magyar kerékpározással oldalakat és cikkeket tudtok majd követni, melyek reményeim szerint sok érdekességet tartogatnak. Nem csupán az aktualitásokra vonatkozóan, hanem a jövõ évi fejlesztéseket illetõen is.

Csemegézzetek!

Igyekszünk mi is lépést tartani az újításokkal és beszerezni tavaszra az érdekességeket.

Jó böngészést ebben a zord idõben!
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

#5
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás
2012. november 9., péntek
Mit jelentenek a DUDÁK a kerékpáron? :)
Bár most a zord és hideg tél következik, mégis érdemes egy kis humort csempészni a mindennapokba...

"A Margit- hídról tekertem a pesti oldalra. Az õszi nap kellemesen sütötte a hátam, miközben gurultam a zebra felé. Észre vettem, hogy mögöttem egy lány hevesen zihálva küszködik a tekeréssel és egyre közeledik hozzám. Azt gondoltam nagyon siet valahová, hát félre húzódtam, hogy elférjen mellettem. Nem mellesleg megfordult a fejemben, hogy amikor elhalad mellettem, legalább hátulról is jól szemügyre veszem. Ha már ilyen szép napunk van, mindent ki kell használni. :) Csakhogy nem suhant el, hanem megállt mellettem, kapkodta a levegõt és végre rám nézett. - Már az uszoda óta kergetlek, nem vetted észre? Ott hagytad a tárcád a büfé pulton. Apa mondta, hogy hozzam utánad.
Lefagytam! Mi van?! Ilyen még létezik? Ez most komolyan hozzám beszél? Majd, mire megszólalhattam volna és megköszönhettem volna az ámokfutást, ismét megszólalt a lány: - Amúgy jó a duda a bringádon! Csõrike! :) Ugye tudod, mit jelent? -"

Úgy gondolom, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a kerékpárral közlekedõk bizonyos rétege, a humort kedvelõk körébe tartozók legfõképpen, jelképet használnak az élet könnyebbé tételéhez. Ezekkel a jelképekkel bizonyos információt kívánnak közölni a társadalommal és ez sokszor az ismerkedést is könnyebbé teszi.
Gondoljunk csak bele, ez milyen jó módja a kapcsolat építésének! Tekerünk valahol, megállunk egy piros lámpánál, majd amíg várakozunk, mellénk ér egy másik bringás, akinek egy hatalmas cápás duda éktelenkedik a kormányán. Óhatatlanul is rákérdezünk, vagy rácsodálkozunk a nem túl mindennapi látványra. Máris elkezdõdik egyfajta kommunikáció, és ha a cápás duda gazdája jól keveri a kártyákat, akkor akár több is lehet a dologból...
Érdekes dolgok ezek, hiszen a beszélgetés kezdetekor nem is sejtettük, hogy mi a jelentése a cápás dudának?! :)
Nos, az ismerkedés szabályai minden környezetben másképp alakulnak. A kerékpárosok körében egy ilyen lehetõséget könnyen ki lehet használni.
Segítek! Aki nincs tisztában ezekkel a jelképekkel, de szeretné tudni, kivel is áll szemben, az figyelje a következõ felsorolást! Megpróbálom megfogalmazni a lényeget.

A dudával a gazdája a saját magáról kialakított képet, az érzéseit, esetleg a párkapcsolati állapotát szeretné kifejezni humoros formában.
És akkor most következzen a leleplezés!

Zöld béka duda - tulajdonosa kicsit álmatag, amolyan lassú víz partot mos fazon. "Igen édesem, csinálj velem amit akarsz", kellemes hallgatóság, türelmes és biztosan jól lehet rajta egy filmezõs délután aludni.
Víziló duda - tulajdonosa kicsit polgárpukkasztó alak. Minden ami különleges, megtalálható benne. Szereti az extrém csajt/pasit és hamar oldódik társaságban. Jó vele bulizni, fesztiválozni, vagy csobbanni 100-szor az aquapark csúszdáin, mert az jó buli!
Csõrike duda - Egyértelmûen skizofrén az illetõ, persze a jó értelemben. Félénk és nem mer leszólítani. Azt várja, hogy Te tedd meg az elsõ lépést, ugyanakkor ha túljuttok a kezdeti nehézségeken, teljesen kinyílik és csacsog, mint egy kismadár.
Gonosz krokodil - Én vagyok az úr a háznál! Az én akaratom teljesül! A párkapcsolatában a masszív uralkodót testesíti meg. Biztonságot nyújt és oltalmaz. Szõröstül bõröstül felfal és kiköpi a csontjaidat. Egy nyuszi megfelelõ párja lehet...
Krokodil úr - Bár jellemzõen megvannak benne a krokodilra vonatkozó vonások, mégis sokkal kifinomultabb eszközökkel cserkészi be áldozatait. Villát is használ!!!
Nyuszi - Egyértelmûen a szerénység a jellemzõje. Persze az sem mindegy, hogy fehér, sárga vagy rózsaszín nyusziról van szó. A rózsaszín nyuszi infantilis, folyton vigyorgó és heherészõ pláza nyuszi... A fehér és a sárga nyuszi inkább a simogatásra vágyik és az esti nyuszi puszira.
Garfield - Ezt most inkább kihagyom! Most komolyan... csak rá kell nézni.
Hello Kitty - Ha valaki Kitty-vel kezd, sok türelmet kívánok! Kitty ugyanis elõnyben részesíti az anyagi javakat és külsõ megjelenést. Ha Spyker Aeroblade bringával közlekedsz
és minimum a Rózsadombon laksz, akkor van esélyed egy fordulóra.
Cápa - Ez a szingli kerékpáros abszolut jelölése. Itt minden játszik! Egy sör a Manyi-szigeten, vagy egy éjszaka, esetleg valami olyasmi ami nem igényel hosszú távon gondot.
Elefánt - Kicsit feledékeny a lelkem. Randizz vele, de ne várj túl sokat a történettõl. Majd egyszer felnõ biztosan!
Koala - Óvatosan közeledj! Ha elijeszted, nincs több esélyed. Inkább kérdezz, mint harsányan magadról mesélj. Megijed a rámenõs emberektõl. Csak lassan!
Malac duda - Aki ezt a dudát használja, minden mocskos dologban benne van. Ha nem zavar, hogy használnak és eldobnak, vagy esetleg te is ezt kedveled, ezzel a dudával egyértelmûen mások tudomására hozhatod. No comment!
Némó duda - Búvár bringások használják. Nem jellemzõen párkeresésre, inkább csak, hogy tudassák a többiekkel, õk a víz alatt érzik jól magukat. A parton való élethez pedig a kerékpárt részesítik elõnyben.
Szumo duda - El az útból, mert érkezem! Ezt az embert nem érdekli semmi és senki. Átrongyol mindenkin, nem áll le cseverészni. Jobban teszed, ha óvatosan félre állsz az útból, nehogy egy csicskalángos jól tarkón találjon.
Tigris duda - Jellemzõje a jó modor. Elõre enged a kerékpár szervizben, sõt kinyitja neked az ajtót, hogy letolhasd a lépcsõn a defektes bicajod. Lehet viszont, hogy nem érti a humorod...
Teknõs béka - Ez a foglalt jelzés! Aki ezzel a dudával közlekedik, azt illik nem zaklatni semmiféle közeledési praktikával. Még akkor sem, ha úgy érezzük, álmaink párját pillantottuk meg. Ez egyértelmû jelzés!
Zsiráf - A zsiráf teljesen bolond. Mindenbõl viccet csinál, leengedi a nyeregcsövedet, amikor nem számítasz rá, vagy bekeni zselével a markolatod. Nagyon vicces zsiráfokat ismerek, akikhez sok türelem kell, de mindenképpen megéri a fáradozást. A zsiráfok ugyanis általában pihent állapotukban igen érzékenyek és kedvesek.

Tudom, egyszerre kicsit sok az információ, de higgyétek el, idõvel majd ti is meglátjátok a lényeget a leírtakban. Ha szembe jön veletek egy dudás bringás, mosolyogjatok egy jót és tegyétek amit tenni szeretnétek.





Mellesleg jegyzem, meg, ha kedvet kaptok, hogy alkalmazzátok a fentebb leírtakat, nézzetek be hozzánk bátran! Nem fogunk mosolyogni, ha egy malac dudát kértek. (majd csak akkor, ha elhagytátok a boltot)
:)

Sok sikert és dudára fel!
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

#6
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás
Trau és Zé mester a boltban!http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/21301_443883445658978_1267404040_n.jpg
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

#7
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás
Ma megint ettünk valamit a bolt beindulása érdekében! Meglátogatott minket Laczkó András! reményeink szerint nem sokára az apró hirdetésekben is találkozhatunk:)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

#8
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tony Luongo vázépítõ nevét használhattuk még a kiscelli utcában illetve Páncsi, Blasi kapta ezt a lehetõséget! Mi pedig tõlük:-) AZ õs Luongo 1992 nyarán nyitott!


Értem, róla eddig még nem hallottam. Luongo-ról mindig a híres jégkorong kapus jutott eszembe, de sejtettem, hogy nem róla neveztétek el a boltot. :)


A sebesség mindent megold.

 


#9
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás
Tony Luongo vázépítõ nevét használhattuk még a kiscelli utcában illetve Páncsi, Blasi kapta ezt a lehetõséget! Mi pedig tõlük:-) AZ õs Luongo 1992 nyarán nyitott!
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

#10
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak, hogy tiszta legyen! Trauval, Szabó Zével amikor a Luongot megnyitottuk itt lipóciában nem volt egy bringabolt sem! Ez 10 éve volt! Eszembe nem jutott, hogy máshol nyissak boltot! Itt mi voltunk az elsõk, sokan ismernek és sok visszatérõ vevõnk van! Az a tapasztalatom, hogy az embereket nem érdekli, hogy melyik KFT csinálja a boltot, hanem az, hogy ki áll a pult mögött:-) Egyébként a Luongo bezárja kapuit a Katonában! Amióta kiváltunk belõle a bátyámmal nem megy nekik! Egy kicsit szomorú vagyo, hogy egy név így fog eltûnni amiben nagyon sok munkám volt, de ez van!


A Luongo név honnan jött még anno?


A sebesség mindent megold.

 


#11
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás
Csak, hogy tiszta legyen! Trauval, Szabó Zével amikor a Luongot megnyitottuk itt lipóciában nem volt egy bringabolt sem! Ez 10 éve volt! Eszembe nem jutott, hogy máshol nyissak boltot! Itt mi voltunk az elsõk, sokan ismernek és sok visszatérõ vevõnk van! Az a tapasztalatom, hogy az embereket nem érdekli, hogy melyik KFT csinálja a boltot, hanem az, hogy ki áll a pult mögött:-) Egyébként a Luongo bezárja kapuit a Katonában! Amióta kiváltunk belõle a bátyámmal nem megy nekik! Egy kicsit szomorú vagyo, hogy egy név így fog eltûnni amiben nagyon sok munkám volt, de ez van!
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

#12
arpi07

arpi07

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

lesz az hatodik is. ott a 35-ös számú, bringangyal, bringa bizó is egy köpésre.


Na ezekrõl nem hallottam még életemben...

#13
stp1

stp1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
lesz az hatodik is. ott a 35-ös számú, bringangyal, bringa bizó is egy köpésre.

#14
arpi07

arpi07

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Biztosan jó ötlet volt a Luongo és Vizdák közé nyitni harmadik boltot 3utcában?

#15
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás
Na kérem szépen!! Most aztán ide is írnom kell! Mivel az, hogy Luongo kerékpárbolt nekem már semmit nem mond!! A két tulajdonos társam tavaly eladta a részét(2/3) egy embernek így én maradtam kisebb részen! Nem kellett hozzá sok idõ, hogy rá jöjjek ez így nem mehet sokáig! A többségi tulajdonos nagyon azt hitte, hogy ért a bolt vezetéshez mivel az egyik legnagyobb hazai kerékpár gyártó cégnél üzletkötõ! Viszont soha nem csinált boltot így az emberekhez sem ért! Nekem ez a hozzá állás nem tetszett! Tehát úgy döntöttem, hogy kiszállok! Mondtam neki, hogy ezzel a hozzá nem értéssel hamar lefogja húzni a redõnyt de õ abban a tévhitben élt, hogy én nem tudok forgalmat generálni! Elváltunk egymástól majdnem szépen(tartozik még 700000forinttal! Most megy a behajtási folyamat)! Most költöznek is!! Bezárja a kapuit a Luongo a Katona József utcában! De ez már nem érdekel! Végre igazi, hozzá értõ társakat találtam a Hugóm Fehér Beáta és egy lelkes fiatal Zemplényi Gyuri személyében! Aki egyébként most készítette el élete elsõ SZÉN vázát!!! Építjük az új cégünket:-) DUNA KERÉKPÁRBOLT néven!!
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

#16
vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Úgynézki:-) Így kb 7 év elmúltával ideje egy sokkal kulturáltabb üzlethelyiségbe költöznünk!

#17
rob

rob

    This is the way

  • globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
megint aktuális a topic címe? :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.


#18
vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Ma egész nap költöztünk és még mindig nagyon sok van:-) A mûhely még sehol!

#19
gagyenkov

gagyenkov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 502 hozzászólás
Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy holnaptól, az az 2011 11 10-tõl költözés miatt zárva tartunk!! Éles nyitás az új helyen 2011.12.01, de valószínûleg már elõbb is üzemelünk:) Új címünk 1136 Budapest Katona József utca 3! Addig is Face bookon elérhetõk vagyunk "Luongo Kerékpárbolt" néven!

#20
vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Szevasztok! Jól sikerült ismét a túránk:-) Persze volt aki végig anyázott! Pl: H Peti:-) Neki a lefele sem felelt meg és a fel-felével is gondjai voltak:-)YouTube - ‪00001‬‏ A következõ túránk a legendás "KISCELL 60" útvonalát próbálja majd követni:-) Idõpont: 2011 06 05 09 00! Gyülekezõ: Óbudai amfiteátrum! Mint régen:-)