Oldal 1 / 50 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 983

Téma: Teló tuning

házigazda
    Regisztrált
    2002-11-07
    Üzenet
    420

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-12-07
    Üzenet
    3.320

Alapbeállítás Re: Teló tuning

Lenne 1 kérdésem! Holl lehet jól velatív olcsón működő telót kapni! Valami Z1, Z2, esetleg Z3-ra gondoltam, vagy HI-5-re, vagy ilyesmik! A lényeg, hogy 100 körül mozogjon legyen benne valami scsillapítás (jó lenne nyílt olaj) és hogy ne mennyen még szét az 1. kövön!

Regisztrált
    2001-06-05
    Üzenet
    1

Major,
    nem érdekel 40e-ért egy Noleen Chubby 100millis duplavállas villa ? levegős csillapítás, szinte ua. mint a Hi-5 (de tényleg, a belseje is), csak ennek easton lábai vannak. Ja, és vadiúj, tokkal-vonóval, fekete, én is ilyet használok és nekem bejön. írj mailt, ha érdekel ! *8)

Regisztrált
    2001-06-07
    Üzenet
    2

haj arcok:)

nekem 30ert kene valami a pasim montijara meglepetesnek. van valami vallalkozo szellemu fiatal aki navigalna ekozott a sok kerekparosdis szakkifejezes kozott?:) vagy mondana ertekes infokat amiket esetleg meg is tudok jegyezni es esetleg boltot ahol nem avgnak at mert kozom nincs az egeszhez?:) koszi , lia

b
    b offline
    törzsvendég b avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Üzenet
    665

Bergusson-ban nezz korul ha Bp-en vagy.

Regisztrált
    2001-06-07
    Üzenet
    2

bergusson az hol van?
    mondom abszolut zoldfulu vagyok a temaban.. esetleg segitenel? ize.
    lia

vendég
    Regisztrált
    2001-06-02
    Üzenet
    14

Benézhetsz a RideBike-ba is. Bp. XVI. Rákóczi 51.

vendég
    Regisztrált
    2001-06-03
    Üzenet
    188

lia:
    nézd meg a bikemag honlapon a boltok listáját, ott van egy csomó bolt+cím. én a kerékvárt ajánlanám....
    üdv: grrr

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-12-07
    Üzenet
    3.320

Alapbeállítás Tárcsfék szem!

Az lenne a kérdésem, hogy az a tárcsafék szabvány ami most is van mikor teredt el? (98,99,00,01???) És hogy a régebbi telókon lévő bigyókra hogy lhet felfogatni sz újabb tárcsákat???

Zap
    Zap offline
    bentlakó Zap avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Mt.MECSEK
    Üzenet
    6.883

'98-ban már eszerint készült a legtöbb fék. Ez a nemzetközi szabvány 51mm a két szem között. És  160-as tárcsához belőve. Nagyobb tárcsához, meg más mérteket használó fékhez adapter kell. A nemzetközi standard alól kivétel pl. a Manitou teló, meg a Hayes fék, ami a saját "szabványukat" használja, adapter kell mintkettőhöz, ha nem egymással használod. Adapterügyben valami mekkmestert keress, bár elvileg ilyenkor elveszik a fék garanciája. Vag boltban vehetsz, de az 5-6000 Ft körül van. Na ennyi... 8)

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-12-07
    Üzenet
    3.320

Köszi! Megnyugodtam !!   Mostmár sokkal jóbban érzem magam! Csak azért mert 1 Noleen Chubby-ról van szó! Igazi ritkaság és olyan jól mozog ami ritkaság egy 98-99-es duplavállas teleszkópnál!

törzsvendég baliba. avatarja
    Regisztrált
    2002-12-09
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    624

Egy kérdés!
    Érzésem szerint túl kemény a telóm. Állítólag az elasztomersor cseréje segítene a problémámon. Nem tudom, hogy mennyire kompatibilisek az elasztomerek, és hogy beszerezhetőek-e ezek különböző keménységekben?
    A színe számít ezeknek?
    Plíz aki tud segítsen!

fórumfüggő Shaun_Palmer avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Magamalatt
    Üzenet
    4.322

baliba:

A kompatibilitás nemvalószínü a különböző márkák elasztomerei között. (ha RST telód van nem hiszem, hogy jó bele 1 MANITUO elasztomer) :'(

A szín elvileg a különböző keménységeket jelenti

Ha bemész egy jóbb bikestore-ba akkor ott biztos tudnak segíteni a problémán.
    De lehet, hogy puhább rugó kéne bele.

Shaun 8)

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-12-09
    Üzenet
    445

baliba,
    az elasztomereknél csak az a lényeg, hogy az átmérőjük ne nagyon különbözzön az eredetileg bennlévőtől (ne szoruljon be a csőbe) és össze tudd illeszteni őket úgy, hogy ne essenek könnyen szét, a teló belsejében egyenesen álljanak.
    a puhaságot, meg kb lehet érezni, ha "rátehénkedsz". lehet őket méretre vagdosni, kifúrni (hosszirányban) ízlés szerint. én pl. úgy puhítottam ki egy 70-80 kilós embereknek szánt telót az én 60 kilómhoz, hogy minden elasztomerbe 4 lyukat fúrtam, és 1-2 elasztomert puha rugóra cseréltem, hogy kicsit aktívabb legyen a villa mozgása. ha túl sok rugót teszel bele, akkor valószínűleg majd a csuklód bánja, mert a villa túl gyorsan vissza fog rúgni és egyáltalán nem lesz jobb, mint volt.
    még az is nagyon fontos, hogy telózsírral jól be legyenek kenve.
    jó kísérletezést !  

fórumfüggő Kislust avatarja
    Regisztrált
    2001-06-05
    Lakhely
    bp
    Üzenet
    3.506

Sziasztok!

Mit érdemes tudni a Sutour DC7600-ról?
    (ne nagyon szóljátok le, mert már megvettem :-X)
    egyébként nekem nagyon bejött, bár nincs öszehasonlítási alapom.
    Kislust
    :

törzsvendég baliba. avatarja
    Regisztrált
    2002-12-09
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    624

Hali!

Köszönöm mindenkinek a szakmai tanácsokat.
    Nem is olyan egyszerű feladat ez.
    Történetesen egy SR-SUNTOUR ULR-t puhítottam le.
    A  MANITOO villa elasztomere elvileg jó bele, De a közepes keménységű (piros) keményebb, mint a Suntour sárga MCU-ja. Próbáltunk a 2-telóból kihozin a legjobbat (rugó, elasztomer csere-bere), de végül egy harmadik variáció jött be.
    Az olajos oldalon a rugót meghagytuk, a másik szárban pedig (amint GERMAN oly bölcsen javasolta!), a fészerben talált 2 puhább rugót egymásbadugva betettük 2db elasztomer helyére. Mivel a csillapítás állítható rajta, olyan hibátlanra sikerült, hogy arra nincs szó!  ;D
    Majd a Rákóczi 75-ön elválik, hogy valóban bejött-e a trükk!

Üdvözlettel és köszönettel: Baliba

b
    b offline
    törzsvendég b avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Üzenet
    665

Mennyire barbár megoldás ha a bomber z2 egyik szárából kiveszem az acélrugót és úgy használom.
    Erre persze nem lenne szükség ha lehetne hozzá puháb rugót kapni   :-/

vendég
    Regisztrált
    2001-06-03
    Üzenet
    188

hi all!

most cseréltem le régi telómat egy rock shox xc-re. a problémám a következő: nagy átlagban hány cm-esek fejcsövek (ugye így hívják?) a bringákon? az enyém 12,5 cm, viszont a villanyak 21 cm, ezért úgy rakták be a telót, hogy a stucni alá és fölé is beraktak 2-2 közgyűrűt, ami így elég hülyén néz ki, nem is beszélve arról, hogy most magasabban van a súlypontja a bicajnak...
    előre is kössz: grrr

ex-gépész zOrg avatarja
    Regisztrált
    2000-11-11
    Üzenet
    5.737

Mennyire barbár megoldás ha a bomber z2 egyik szárából kiveszem az acélrugót és úgy használom.
    Erre persze nem lenne szükség ha lehetne hozzá puháb rugót kapni * :-/
    Hááát... Atomnál láttam már olyat, h. csak a (titán)rugót hagyta meg az egyik szárban. Szerintem Marzoccsi mindent bír. (Ott fog vigyorogni az atomtámadás után a vitrinben a csótány és a skorpió mellett...)

törzsvendég XC_Rider avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Göd, Budapest, hegyek
    Üzenet
    1.218

groover-:
    Szerintem itt csak egy fűrész segíthet. Vedd ki a villát és mérd meg a fejcsövet a csapággyal együtt + add hozzá a stucni magasságát-5mm. Ha akarod használni a hézagoló gyűrűket, akkor azok magasságát is add hozzá. Ha még mindíg magasnak érzed az elejét fordítsd meg a stucnit.

Oldal 1 / 50 12311 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •