Oldal 2 / 22 elsőelső 123412 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 21-40 / 430

Téma: Teló helyett merevvilla

vendég
    Regisztrált
    2003-04-21
    Üzenet
    59

Alapbeállítás Re:Teló helyett merevvilla

nekem is jo a tapasztalatom a merevgeppel (gagyi),
    de most szeretnek egy montit... mali python-ra gondoltam, de az alu, es ha tenyleg all a fenti, akkor a merev villa kinyirna... meg crmo vazakbol manapsag kicsi a valasztek: vagy hi-ten keverekkel van, vagy sehogy ((

vendég
    Regisztrált
    2003-04-21
    Üzenet
    59

marmint a gagyi merevgepem jol birta tiz evig a lakotelepi padkazast. az alkatreszei nem annyira ))

Ras
    Ras offline
    fórumfüggő Ras avatarja
    Regisztrált
    2001-06-24
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    4.021

hát nekem alu gépem van és azért ha vigyázol rájuk merevvillával simán bírják ezek is..
    csak ne hiperkönnyűt vegyél és tegyél bele CroMo villát

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-10-19
    Lakhely
    Sátoraljaújhely
    Üzenet
    482

Az én szemszögemből úgy néz ki a kérdés,hogy:MOZO R500,vagy Author A-Gang(street,enyhe lejtőzés)az a baj,hogy félek a MOZO 3 kilójától.

vendég
    Regisztrált
    2002-04-25
    Üzenet
    206

Hát én '95 óta járok egy Gepida Ashgard vázzal+GT acél villával. Aztán tavaly a nagyobbik fiam elkezdett
    xc versenyekre járni, és persze nekem kell edzenem vele,amit szívesen csinálok, csak egy pár hét után a csuklóim megfájdultak, tenisz könyököm lett,és a derekam sem élvezte a traktor-nyomokat...Hát igy 40 körül már elkényelmesedik az ember, hát rászántam magam egy RS-Jett-re, amit persze nem lehetett a gepidába beépíteni, mert csoppert csinált belőle ,de vettem egy használt alu-vázat ,amivel a geometria többé-kevésbé helyreállt. Na szóval megszüntek a csukló és könyök nyavaják, hosszú lejtőkön sokkal jobb a menetstabilitás, úttartás. Emelkedőn szeret pogózni, de ha feltudsz menni ülve ,nem okoz nagy gondot.Minap kiváncsiságból elmentem edzeni a merev Gepidával . Szétrázott mint rongyot, meg még el is szálltam egy jó kis lejtön, mert össze-vissza pattogott a bicó. Városba , munkába járni a szar magyar aszfalton arra jó a merev gép,de ha rendszeresen mész terepen előbb-utóbb érdemes telóra váltani.( Egyébbként jó dolog a saját kölykömmel edzeni, csak ne volnék ilyen lassú meg béna, de ez egy másik történet...)

Üdv:G.Pityu

vendég
    Regisztrált
    2003-04-07
    Üzenet
    120

Uff
    Én is nyomtam sokat merevvillával és azt kell, hogy mondjam, nagyon jó tuliai vannak:
    Úgyebár mint minden rendes ember nekem is merevgép volt kiskoromban alattam, aztán váltottam montira, egy közép környékére, kicsit alatt, egy gánya telóval de jó érzés volt, aztán merev aztán teló, másik teló... aztán merev villa sok ideig, ezzel is lehet durván lejtőzni, majd jött egy Shock Works aztán meg életem legjobbja egy Z2-es Ez a rendszer szerintem a legkirályabb tapasztalatom alapján.
    De ekkor is voltak merevvilás időszakaim karbantartási okból, és durván lejtőztem a merevvel is, egy haverral egy durva edzés közben nagyon nyomtuk lefele és én nyertem a lefelén a telóval szemben, DE kicsit nagy lehetett a terhelés a keréken ert másnap mikor mentem haverhoz az egyik kis kanyarban 10km/h-val egy kis pattanásos hang és eltört a az ekerék tengelye, azóta Yasec van h. bírjon mident.

Szó, a mervevillával is nagyon lehet durvulni ;D, csak tudni kell hozzá kezelni a gépet+a gumibeállítás+erős tengely a keréknek.
    Az aluvázakat többnyire szétveti, :'(nekem a hosszú idős felhasználásnál egy HT Comp több részen megrepett úgyhogy fasza cro-movillához fasza cro-mo váz kell ;D, de vigyázni kell mert könnyen fellehet ütni a felnit meg szétrázza az izűleteidet.

:PAz izületeid érdekében meg az aluvázad miatt jobb egy teló de akkor már ne egy gányát vegyél sztem.

Na ez az észtágítás kicsit hosszú lett. off

vendég
    Regisztrált
    2003-04-21
    Üzenet
    59

koszonom a tippeket!

akkor a kerdes a kov-re modosul:
    ROCK SHOX JUDY TT, vagy RST 321CL, vagy SUNTOUR M8040? a vaz mali python lesz.

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-10-19
    Lakhely
    Sátoraljaújhely
    Üzenet
    482

Én is köszönöm,de ha az embernek csak gány telóra tellik,akkor :-\

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-08-11
    Lakhely
    műemlék jellegű rom, veszprém
    Üzenet
    2.147

Nézz körül az apróban...25e-ért már van Marzocchi (legalábbis volt régebben :).

maximus kalaius avatarja
    Regisztrált
    2002-07-01
    Lakhely
    tüske hegyén, penge élén
    Üzenet
    11.819

nehablo;
    sztem ha ennyi zséd van,akkor inkább Mozo,vagy vmi régebbi,esetleg használt Suntour.
    A Malival meg vigyázz,nekem is ilyen van,szoptam is vele rendesen,h nem minden villának elég hosszú a nyaka a vázhoz (pl. author agang)
    Winethhoo;nekem is ue. volt a dilemmám,aztán agang lett belőle ;D Csak az meg,mint fent írtam,rövid,és ezért lehet,h túladok rajta,mert parás így használni... :-X

TOM
    TOM offline
    törzsvendég TOM avatarja
    Regisztrált
    2002-12-09
    Üzenet
    836

Nekem is dual vazba kene villa, de nem 74 -71 fokos szogben hanem pl 70-69

Hat a boltban nemTom miert sztaroljak ugy az Agang villat. Neztem, hat ranezesre se telokompatibilis, nemhogy a 11-13 cm es villakhoz tervezett vazakba.... dehat a boltos is csak eladni akar... na mindegy amugy nagyon tetszett a villa...

Neztem a komolyabb Author vazuknak a geometriaja is mas, nem csak a csove, dehat mind1

A MOZO500 ez allna legkozelebb, de hat az a 9-10 cm nem igazan eleg. De legalabb van, es ez mar jo, csak kicsit hosszabba kellene ugyanez es meg lennek elegedve

Probaltam egy PACE Carbon villat is /egy TREK 8000 v 8500 ben/ persze cc re, hat ez eleg finom kis joszag, a tulaj nem arulta el mennyit kostal, de szerintem egy jo kozepkategorias marzocchi telo arat biztos veri. Az XT fekek kicsit szetnyomtak eros huzasnal, de szerintem kelloen merev ilyen iranyba is. Na ez pl szepen allt a nagy vazban is. Es tenyleg telokompatibilis volt.

Most vmi duplavallas acelvillan gondolkozok, de ilyen csak nagyon regi tipusokban van, azok meg mar le vannak zuzva :-(
    otlet?

maximus kalaius avatarja
    Regisztrált
    2002-07-01
    Lakhely
    tüske hegyén, penge élén
    Üzenet
    11.819

Igazán hosszú merevvillát sztem nem fox találni!Van a Konának egy szál Jump villája,aztán annyi.
    De ez így logikus,mert hosszú utas villa ált. össztelós vázba kerül,amit DH-ra (is) használnak,akkor viszont értelmetlen nem teleszkópot belerakni...Jumpos vázakba ellenben ideális (Merida DF,Polariksz,Caprine Dual,stb).
    Duplavállasra 5let a Showc Works széria.Dh1-2-3 ilyenek,meg Big One (bár az meg már gondolom túl hosszú)
    Zolle bátyónak van egy eladó DH-ja 30ért,és az nincs lezúzva,sztem érdemes nála rákérdezned!

vendég
    Regisztrált
    2003-02-08
    Üzenet
    62

Ugri-bugri villa ez is:

Részletesebben itt: http://www.planet-x-bikes.co.uk/cata...ifenlong.shtml

Amúgy ha jól tudom a Brave Machine-nek is vannak elég brutál m.villái.(Eurobike Bikemag)

HeGe

maximus kalaius avatarja
    Regisztrált
    2002-07-01
    Lakhely
    tüske hegyén, penge élén
    Üzenet
    11.819

télleg!Planet-X cuccok a Mechwart térnél,a Nordicia boltnál...de ez sincs 530mm beép. hosszúságú sztem :

vendég
    Regisztrált
    2003-02-08
    Üzenet
    62

Hát ja. A PlanetX Kniffenje(képen) 400 ill. 435mm hosszúságban kapható.

HeGe

vendég alligator avatarja
    Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    Hédervár, Mosonmagyaróváron a báótomba'
    Üzenet
    129

A merida jumpvilláról nem hallottatok még?
    Én már láttam!Nálunk van is egy a boltban itt Győrben majd holnapra lemérem a hosszát.
    Egyébként brutálul néz ki.
    Ha kint voltatok a dirtride-on akkor Gizmo gépében is olyat láthattatok.
    Egyébként kb. 14e. körüli áron rohangál
    Ez egyébként 2003-as cucc,már kapható!

Üdv és remélem segítettem!

TOM
    TOM offline
    törzsvendég TOM avatarja
    Regisztrált
    2002-12-09
    Üzenet
    836

Az a gaz hogy ezeket a villakat trialra gyartjak. Oda tok masmilyen kell. Meg mas vazak is vannak. Max egy cm rel hosszabbak.

heggesztetni kene egyet

De egyebkent dualnal meg kell a telo, mert gyakran gorongyos a palya... szoval biztos hogy ilyen egyszeru okai vannak hogy nincs ilyen.

törzsvendég Eerie avatarja
    Regisztrált
    2003-02-08
    Üzenet
    514

egy durva edzés közben nagyon nyomtuk lefele és én nyertem a lefelén a telóval szemben, DE kicsit nagy lehetett a terhelés a keréken ert másnap mikor mentem haverhoz az egyik kis kanyarban 10km/h-val egy kis pattanásos hang és eltört a az ekerék tengelye
    Aha, és mit szóltál volna, ha az a bizonyos elsőtengely egy kicsivel kevesebbet bír, és már előző nap eltörik, miközben durvulsz lefele?

Regisztrált
    2003-04-22
    Üzenet
    3

Létezik egy jó megoldás (ez sem a tökéletes), de drága és jelenleg csak Ausztriából szerezhető be. A neve: Cannondale Fatty R. Igazából ez is triálspecifikus, de működik egyéb területeken is.

törzsvendég potty avatarja
    Regisztrált
    2002-06-05
    Lakhely
    Siófok, Budapest
    Üzenet
    378

Hi!
    Nem biztos hogy szólt volna :-[
    Viszont nekem sincsenek rossz tapasztalataim a merev villákkal, volt már CrMo, meg Hiten is, meg telókat is próbáltam már. Magyarországon ccre egész jól használhatóak. Mondjuk nem verseny körülmények között.
    A másik ok a pénzhiány lehet. Ha szoktál országútizni, meg nem túl durván terepezni, de csak egy montira telik, akkor szerintem megéri egy könnyü és rugalmas CrMo villa, mondjuk egy Kona P2-es.
    by

Oldal 2 / 22 elsőelső 123412 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •