A téma neve lehet hogy elsöre nem tetszett,de a következökröl lenne szó.Ma a telók fénykorában senki sem részesiti tul nagy megbecsüléssel a merevvillákat.Pedig olykor olykor van értelme Pl:A telótörös cikkben eltörött egy teló.Városi állatkodásra merev villát szerintem érdemesebb venni mint telót annak akinek nincs tul sok lóvéja.10000-böl már lehet kapni AUTHOR villát.ha azt valaki eltöri az egy telót is lazán hazavág.Meggondolandó.
na igen de a teló az csillapít, így csak jó nagy nyolcasokat lehet szerezni amikor nekem tört a telóm én is merev villával nyomultam...hát már nagyon vágytam a rugozásra én inkább telóval streetelnék
Hát én a cím olvastával teljesen más topicra gondoltam.
Egy bazi nagy csőrösnél lehet, hogy az a bizonyos merevvilla nem fog eltörni, de gondolj bele, hogy az a 2-3 vagy 50-100 "egy-kétméterrőlleugrok" mennyire lehet sz.r érzés a csuklóidnak, a felninek meg úgy egyáltalán mindennek. Meg arra is érdemes gondolni, hogy hányan streetelnek rugós villákkal, és hány embernek tört már el.
Viszont ha a maratonokra/cc versenyekre gondolunk, akkor talán jobban megfontolandó a helyzet. Talán a BikeMagban az egyik verseny pályájáról írták, hogy 30-60 perc fájdalmas felfelé után, 5 perc lefelé száguldás következett. Szerintem ez esetben inkább kérdéses, hogy megéri e cipelni azt a plusz akár egy kilót...
Ennek igazán csak dirtjump témában van létjogosultsága, ahová kell a merevség. Még streetre is inkább vegyél gány villát, ami merev (pl: MOZO), tanulj meg vele biciklizni rendesen, majd vegyél rendes villát, ami könnyű/szépen mozog, és nem fogod eltörni...
Van valami a 2 méteres ugrás mögött,de a cc felhasználásnak Magyarországon azért van némi létjogosultsága.Az egyik új bikemagban pl tárcsafékkel használja az ürge.Láttam amúgy már merevvillát Ruckusban,Mongooseban és Napalmban is.Full XT mellett.
tobb okbol is.
-ha ugrabugralsz /nezd meg pl a bmx crossos sracokat(lanyokat) ok is avval toljak, sot sokuk virsligumikkal/ es ivre teszed a gepet semmi gond. Ha meg szarul akkor meg ugyis mind1.
-ugye ezek SingleSpeedek, jobban lehet gyorsitani telo nelkul, nem akadalyoz.
-az egyetlen fogas kerdes hogy a geometria legyen jo monti vazaknal. Ezert kene valami eXtrahosszu villa.
Egy BMX es sraccal beszeltem, o is vmi hasonlon gondolkozott, egy regi telonyak-vall felhasznalasaval. Bele egy acelcso aszt hajra!
SZerintem varosban orultkodni is siman jo a merevvilla, pont a robbanekonysagabol adodoan, ha durvabban nyomod, max 2,1 helyett beraksz egy - ket szammal nagyobb gumit es csillapit elehet.
Evvel az osszeallitassal meg az erdoben is lehet nyomni a lefeleket. Igaz csak lassabban..
jah es szerintem egy villa legyen acel.
-ugye ez mar eleve csillapit
-az acel felejt az aluval szemben...
-azert eszreveszed hogy elhajlott mielott teljesen eltorik...
latom, hogy regi a topic, de hatha... nekem is aggalyaim vannak az olcso telokkal kapcsolatban, DE:
valahol azt olvastam, hogy terepen az aluvaz eleg hamar meghal, ha nem hasznalsz telot. velemeny?
Hi!
Nekem nem egy túl high-tech 5 éves (ergo acélvázas és full merev) bityiklim van. A felh. terület főleg túrázgatások, ill maratonok, és eddig kibírtam teleszkóp nélkül, és szívesen vennék egy új merev villát, mert hát egy fejreállás alkalmával sikerült elgörbítenem a mostanit, de az a baj, hogy tárcsafékesben csak hyper-brutál ( v. triál) felhasználásra szánt dolgok vannak, amik nekem nem is nagyon tetszenek, meghát nem ilyen kell. Ez most mind1, a lényeg, hogy ki lehet merev géppel bírni a bükki ösvényeket is.
bye
Ja, vki említett vmi olyasmit, hogy az acél nem fárad ki, meg "nem marad úgy" vagy vmi ilyesmi. Hogy is van ez? Érdekelne.