Oldal 1 / 52 1231151 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 1026

Téma: SR Suntour

fórumfüggő Aske avatarja
    Regisztrált
    2006-05-03
    Üzenet
    1.692

Alapbeállítás SR Suntour

Nem találtam ilyen témát, gondoltam megnyitom hát.

Suntour Duro-E telót akarok venni a közeljövőben és érdekelne kinek milyen tapasztalata van róla, vagy a Duro szériáról, esetleg ámblokk a Suntour telókról. Duro-E ebikon 35e, szerintem ennyiért megéri. Német Bike Discounton 28e-nek megfelelő euró. Ott sokkal olcsóbb.
    Legutóbb Aske módosította; 2006-05-05 - 11:47.

fórumfüggő Aske avatarja
    Regisztrált
    2006-05-03
    Üzenet
    1.692

Alapbeállítás

Asszem ennek a témának satty.

Házigazda Lord_Leslie avatarja
    Regisztrált
    2002-11-23
    Lakhely
    Pécs belvárostól 2 busszal arébb
    Üzenet
    17.297

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Aske
    Asszem ennek a témának satty.
    Ez egy fórum. Ha nem kapsz 1-2 napon belül választ akkor se nem kell csüggedned
    Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
    .......+++Eladó "kacatok"+++...........penarms: Lokálpatrióta Házigazda

törzsvendég LeGeon avatarja
    Regisztrált
    2005-05-30
    Lakhely
    Nyíregyháza v Miskolc
    Üzenet
    692

Alapbeállítás

Üdv.
    Ha valaki tudna irni valami infot SR Suntour NRX-6000 trekking telóról azt megköszönném.
    Édesapámnak gondoltam (90kg) városi használatra. Nagyritkán kis hegyi tekerésre.
    Vagy esetleg valami más ötlet, hogy milyen menetes telót érdemes beszerezni max 20K ért?

Beírom ide is, mert sajnos másik topicban nemkaptam választ.

fórumfüggő xenium avatarja
    Regisztrált
    2005-03-29
    Lakhely
    Pécs
    Üzenet
    3.244

Alapbeállítás

Hi!
    Nekem 2005 Suntour XCP 75 LO van.
    A bal szarban levo muanyagot (elastomer) kivettem micro ->par masodperc... majd vissza...
    A jobb szar nitrogenpatronos tul sokat nem lehet vele gyogyitani, de nem is kell az nagyon jol mukodik.
    A bal szar tetejerol levettem a muanyag dugot, mert nem szeretnem, ha egyszer kiverne a fogam a rugo...elmentem hat egy helyi esztergalyoshoz, aki csinalt aluminiumbol egy uj dugot, ezt tuti nem tudja kiloni a rugo, konnyu is, jol is nez ki.
    A becsuszok 28mm esek, de ez nekem boven eleg, plane, hogy acelbol van.
    Igy nem is nehez jol is mozog, es ultrabrutal jol nez ki csontfekete az egesz, becsuszok minden.
    Jol szolgal.
    A tobbi SR-rol nem tudok semmit, de ezt ajanlom nem nagy sulyuaknak, mondjuk 75 kg-ig, ja es az ujaknak mar nem ilyen a LO rendszere lasd XCM 100 mm teljesen mas...

Freegetruth avatarja
    Regisztrált
    2006-01-02
    Lakhely
    Pécs
    Üzenet
    7

Alapbeállítás

Nekem is xcp 75 lo-m van. Én kicsit átalakítom. Nyílt olajfürcsit teszek bele. Kiszedem a jobb szárból az olajpatront, és behegesztetem a becsúszó végét, majd egy lyukat fúrok rá. Mivel csináltattam egy hosszab nyomórudat (2cm-vel hoszabb) ezért a másik gyári nyomórudat teszeb az olajos, jobb oldali szárba felkoppanás gátló nélkül. A nyomórúd, és a kis lyuk küzött fog az olaj áramlani. A másik szárba teszem a nagyobb nyomórudat, felkoppanásgátlóval együtt. Itt marad a gyári nagyrugó, és az előfeszítés állító. A másik szárba rakok én is egy csináltatott kupakot, és még veszek mindkét szárhoz normális szimeringeket. Így lesz egy 10 centit mozgó, olafürdős telóm.

fórumfüggő tittyman avatarja
    Regisztrált
    2005-12-16
    Lakhely
    Debiben
    Üzenet
    1.917

Alapbeállítás

Mint ezzel foglalkozó ember még semmilyen negatív tapasztalatom nincs a Duro-E tipusú telóval kapcsolatban, nem úgy mint a D vel aminek berozsdásodott a becsúszószára.
    Ugyanez lesz igaz a 75-LO ra is amiről lejön a krómozás és utánna END.
    Ajánlom a sós vizzel való érintkezés teljes elkerülését valamit a kicsit sűrűbb karbantartást zsír stb. A nyílt olajfűrdő e témában rulez!
    Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

fórumfüggő Aske avatarja
    Regisztrált
    2006-05-03
    Üzenet
    1.692

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: tittyman
    Mint ezzel foglalkozó ember még semmilyen negatív tapasztalatom nincs a Duro-E tipusú telóval kapcsolatban, nem úgy mint a D vel aminek berozsdásodott a becsúszószára.
    Ugyanez lesz igaz a 75-LO ra is amiről lejön a krómozás és utánna END.
    Ajánlom a sós vizzel való érintkezés teljes elkerülését valamit a kicsit sűrűbb karbantartást zsír stb. A nyílt olajfűrdő e témában rulez!
    Duro-E nem nyílt olajos igaz?
    Figy, hogy kell benne olajat cserélni? SOk helyen írták hígabb kell bele. Csak simán kupak kicsavar kiönt oszt új oil vissza? Vagy van más dolog is?
    Kösz!

törzsvendég Facs avatarja
    Regisztrált
    2006-01-10
    Üzenet
    475

Cool Duro D, E

Hát a d állítólag törik a nyaknál. Egyre több srác írja. Én mindkettőből csak a 100mm-t mozgó változatot venném mert egy ilyen árú teló 130-as úttal...szal véres a torka. Inkább drop off az nem hagy cserben. Az E típús kattog nemtom hogy mi lehet benne a rossz vsz a csillapításállítónál lehet vmi kánya.
    Hígabb olajat rakni sztem tök fölösleges , azért dirt teló hogy érkezés után lassan jöjjön vissza és így nem repülsz le a bicajról. A becsúszókról jön le a fekete réteg, hát ez mondjuk elég gáz de más gyártóknál is előfordul.

vendég Smallfont avatarja
    Regisztrált
    2006-05-20
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    74

Alapbeállítás

Sziasztok! Mi a véleményetek a Suntour RUX telókról ? Durvlásra használnám...
    *

Regisztrált
    2005-03-29
    Lakhely
    Pécs
    Üzenet
    3.244

Alapbeállítás

Nekem tetszene, de hol lehet ilyet kapni? Es mennyiert?

I.C.E. N/A
    Travel 130 mm
    System Coil spring / Hydraulic open oil bath
    Lower New magnesium monocoque
    Design Leading axle / Disc only design
    Dustseal Metal inserted type
    Diameter 32mm stanchion
    Leg Color Mat black, Metalic silver
    Crown Alloy
    Pitch 130mm
    Integrated HD ID type / 50mm
    Stanchion tube Alloy
    Stanchion tube finish Black anodized
    Finish Shot anodized (Si or BL)
    Right Side Coil spring / Hydraulic rebound damping w/external
    Left Side Coil spring / Support air for pre-load
    Steerer tube Cro-mo / Reinforced strong type
    Lenght ( w / o thread ) 255 mm
    Lenght ( w / 55mm thread ) N/A mm
    Crown race diameter 30 mm
    Wheel size 26"
    Brake Disc (International standard type)
    Preload adjuster Yes
    Note N/A
    Rebound Damping adjuster Yes
    Compression Damping Adjuster Yes
    Weight 2300g

Regisztrált
    2005-03-29
    Lakhely
    Pécs
    Üzenet
    3.244

Alapbeállítás

Nekem elotte is xcp75 LO volt, annak a szimeringjei viszonylag hamar megadtak magukat, mert a becsuszokrol lejott a felvitt reteg, gondolom a sar por stb miatt...
    Azon a telon nem krom volt hanem valami vilagos szurkes barna bevonat.
    Amikor ez a z egesz elkezdodott rajta, gyorsan elvittem kromoztatni, ahol azt mondtak, hogy igazabol nem lehet lekromozni, merthogy savba kene martani emiatt pedig a nyaknak bucsut mondhatok. Na mivel ezt nem akartam ajanlottak egy olyat amit az ipse hidegkromozasnak hivott; valamilyen eljarassal felvittek a becsuszoszarakra a kromreteget, amit aztan egy geppel felpoliroztak, de nagyon csaszar lett. Annyi a hiba, hogy a becsuszoszar nyak talalkozasanal nem tokeletes, ott latszik az eredeti bevonat (gondolom a Jozsi ba csak ennyire tudta a gephez kozeliteni a munkadarabot).
    Nagyon jol teljesit azota is, ezt most a baratom hasznalja 2004 Caprine Boomerben tokeletesen mukodik O rozsdasodas.

Az en fekete becsuszoim is meg fogjak adni magukat, majd jelzem mennyi ido utan. Ugy hallottam en is egyebkent, hogy a dragabb telokon is elofordul ilyen.

Regisztrált
    2006-05-20
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    74

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: xenium
    Nekem tetszene, de hol lehet ilyet kapni? Es mennyiert?

I.C.E. N/A
    Travel 130 mm
    System Coil spring / Hydraulic open oil bath
    Lower New magnesium monocoque
    Design Leading axle / Disc only design
    Dustseal Metal inserted type
    Diameter 32mm stanchion
    Leg Color Mat black, Metalic silver
    Crown Alloy
    Pitch 130mm
    Integrated HD ID type / 50mm
    Stanchion tube Alloy
    Stanchion tube finish Black anodized
    Finish Shot anodized (Si or BL)
    Right Side Coil spring / Hydraulic rebound damping w/external
    Left Side Coil spring / Support air for pre-load
    Steerer tube Cro-mo / Reinforced strong type
    Lenght ( w / o thread ) 255 mm
    Lenght ( w / 55mm thread ) N/A mm
    Crown race diameter 30 mm
    Wheel size 26"
    Brake Disc (International standard type)
    Preload adjuster Yes
    Note N/A
    Rebound Damping adjuster Yes
    Compression Damping Adjuster Yes
    Weight 2300g
    Az ebike-on van ez a teló és 39990Ftért vesztegetik...sztem azon kívül h az van ráírva h Suntour semmi baja nincs..és elég jó lehet...bár fentartásaim vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyire bírná a DIRT-öt..meg h lehet h sok nekem a 130mm-es mozgás...De Freeride-ra is használnám persze kíméletesebb FR-ra gondoltam...de nem tudom h ezt vagy mást válasszak ebben a kategóriában... PLD RST Space jumper vagy társai...tanácsot de izibe !!
    *

Regisztrált
    2005-03-29
    Lakhely
    Pécs
    Üzenet
    3.244

Alapbeállítás

Ahan csekkoltam, de hat a kis kosarka piros, tehat vagy van vagy nincs...

Az SR suntour kifejezett dirt/street villanak mondja, szerintem kicsit sok az 130 mm dirtre, semmi ertelme csak elnyeli az ugratot felfele menet...
    A masik kerdes az, hogy a vazad befogadja e a 130 mm-t, mert ha nem eppen akkor meg az is lehet, hogy a vazad fog megcsoffadni rontott erkezesnel.

Ezek az elmeletbeli dolgok, mert meg soha nem probaltam ezt a telot aztan lehet, hogy valakinek az jon be aztan tok kiralynak erzi a gepet vele. Szoval nem nagyon tudok ebben neked segiteni...

Freegetruth avatarja
    Regisztrált
    2006-01-02
    Lakhely
    Pécs
    Üzenet
    7

Alapbeállítás

Szerintem ha egy xcp 75 telónak rendszeresen megkenjük olajjal a becsúszóját, (ill a belsejét is a telónak tetőtől talpig) akkor sokáig ép marad, és nem rozsdásodik be. Haverom vett egy ugyanilyen telót, csak 2004-eset, és a gazdája nem tartotta karban, (ráadásul csak túrára használta 1 évig) és ezért, amikor megkapta a telót megnyomkodta (kicsit nehezen mozgott), és csont száraz volt a becsúszója. Szétszedtük, és mit látunk: rozsdás mindkét becsúzó. Hát gyorsan megpucoltuk, és megkentük olajjal, majd összerakásnál beleöntöttünk egy pici olajat még a szárakba hogy legyen megfelelő kenés. Ezekután a teló életre kellt, és a rozsda sem fog már szaporodni, mert az olaj elzárja az oxigéntől. Utánna beszereltem a villát hogy kipróbáljam, (haveromnak mág nincs váza) és sajna kotyog. Kikopott a persely. Ez is azt mutatja, hogy a gazdája nem kente meg soha a telót, mert ugyebár kenőanyaggal kisebb a kopás lehetősége ill. lasabban kopik. Ha valaki tud megoldást a kotyogás ellen, az írjon!!!!! Sajna nem lehet suntourhoz perselyt kapni, és azt se tudom, hogy hogyan lehet kiszedni a perselyeket. Mit lehet tenni??

maximus kalaius avatarja
    Regisztrált
    2002-07-01
    Lakhely
    tüske hegyén, penge élén
    Üzenet
    11.819

Alapbeállítás

ha egy ilyen telóban ki van kopva a persely, akkor akár magától is kicsúszhat
    full ismerős a jelenség, ugyanilyen tipussal

Regisztrált
    2006-05-20
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    74

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: xenium
    Ahan csekkoltam, de hat a kis kosarka piros, tehat vagy van vagy nincs...

Az SR suntour kifejezett dirt/street villanak mondja, szerintem kicsit sok az 130 mm dirtre, semmi ertelme csak elnyeli az ugratot felfele menet...
    A masik kerdes az, hogy a vazad befogadja e a 130 mm-t, mert ha nem eppen akkor meg az is lehet, hogy a vazad fog megcsoffadni rontott erkezesnel.

Ezek az elmeletbeli dolgok, mert meg soha nem probaltam ezt a telot aztan lehet, hogy valakinek az jon be aztan tok kiralynak erzi a gepet vele. Szoval nem nagyon tudok ebben neked segiteni...
    Nekem a teló egy UMF Hardy 3-ba kellene ami 14.5"-os méretekkel rendelkezik...Nem tudom h sok-e a 130mm-es út neki. De azt a véleményemet osztom, hogy Dirt esetében a teló elnyelheti a röptetőt és az ugrás ratyi lesz...Lehet h neke a legideálisa egy olyan teló lenne ami széles becsúszókkal rendelkezik és 100-130-ig lehet állítani az utat, hogy még a Jánoshegynél vagy meás terepeke is vihessem lezúzni a picit, és a DIRt is menjen. ..Sztem ez lenne a legjobb megoldás..de iagazat megvallva nekem kénena minimum 32mm-es becsúszószár, hogy bírja a dolgot. Viszon hazavágja-e a Hardy geoját a 130-as villa?...ez itt a kérdés..
    *

fórumfüggő Aske avatarja
    Regisztrált
    2006-05-03
    Üzenet
    1.692

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Smallfont
    Nekem a teló egy UMF Hardy 3-ba kellene ami 14.5"-os méretekkel rendelkezik...Nem tudom h sok-e a 130mm-es út neki. De azt a véleményemet osztom, hogy Dirt esetében a teló elnyelheti a röptetőt és az ugrás ratyi lesz...Lehet h neke a legideálisa egy olyan teló lenne ami széles becsúszókkal rendelkezik és 100-130-ig lehet állítani az utat, hogy még a Jánoshegynél vagy meás terepeke is vihessem lezúzni a picit, és a DIRt is menjen. ..Sztem ez lenne a legjobb megoldás..de iagazat megvallva nekem kénena minimum 32mm-es becsúszószár, hogy bírja a dolgot. Viszon hazavágja-e a Hardy geoját a 130-as villa?...ez itt a kérdés..
    Akkor kezdem...
    13centi út nem sok neki. Ládsd: UMF Hardy 1 Team - Manitou Sherman 11-15cm; Hardy 1 - Manitou Stance Boun 13cm; Hardy 3 - SR XCP 75 DJ 12cm

Elnyelhti a röptetőt? Mekkora hülyeség már ez? Hogy a bánatba nyelné el a teszemazt egyméter magas kidobót egy 13centis villa?

"Lehet h neke a legideálisa egy olyan teló lenne ami széles becsúszókkal rendelkezik és 100-130-ig lehet állítani az utat, hogy még a Jánoshegynél vagy meás terepeke is vihessem lezúzni a picit, és a DIRt is menjen"
    40ből tuti nem.

Regisztrált
    2006-05-20
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    74

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Aske
    Akkor kezdem...
    13centi út nem sok neki. Ládsd: UMF Hardy 1 Team - Manitou Sherman 11-15cm; Hardy 1 - Manitou Stance Boun 13cm; Hardy 3 - SR XCP 75 DJ 12cm

Elnyelhti a röptetőt? Mekkora hülyeség már ez? Hogy a bánatba nyelné el a teszemazt egyméter magas kidobót egy 13centis villa?

"Lehet h neke a legideálisa egy olyan teló lenne ami széles becsúszókkal rendelkezik és 100-130-ig lehet állítani az utat, hogy még a Jánoshegynél vagy meás terepeke is vihessem lezúzni a picit, és a DIRt is menjen"
    40ből tuti nem.
    Épp msot néztem 1 Rock Shox Tora villát... Ami sztem atomra megfelene de csak elvileg...80-130-as út 32-es becsúszó U-turn...de persze ennek is van hátulütője...vékonyított falú acél becsúszók, acél nyak..Ebben az árkategóriában bizony nehéz olyat találni ami 2 felhasználásra tökéletesen megfelel...Ez van ezt kell szeretni lehet h marad a Suntour RUX....de még keresek és szortírozok..
    *

Regisztrált
    2005-03-29
    Lakhely
    Pécs
    Üzenet
    3.244

Alapbeállítás

Ja-ja igazad van egy meterses huplit biztos nem nyel el.

Mentem egy merevvillas dirtgeppel egy satnya kis pumpot majd rogton utanna aztan nyomtam egy (PIKe-al kb 100 mm-en) ugyanazt hat eg es fold kulombseg a felfelen...

Szerintem valahol probalj ki egy umf et amibe hasonlo villa van, valami boltban vagy mittudomen, vagy csak nezegesd meg, ha tudod eloben valahol egy ilyen villaval szerelt gepet, aztan hatha segit

Egyebkent 40bol tenyleg nehez lesz kihozni, dehat ez van ezt kell szeretni.

Oldal 1 / 52 1231151 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •