Oldal 276 / 280 elsőelső ... 176226266274275276277278 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 5.501-5.520 / 5596

Téma: Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

fórumfüggő Röfike avatarja
    Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.768

Alapbeállítás

Kérdés, miért kell az IFP? Szerintem így oldják meg az olaj hőtágulásátegy zárt rendeszerben és az esetleges túlterhelésnél is jól jöhet egy relatív rugalmas elem. A levegős tagoknál zárt rendszert alkalmaznak (Nitrogénnel). A túlfolyós tartályokon viszont már tettek rá szelepet, tehát légköri levegő megy bele. Itt lehet állítani a karakterisztikát (Ha jól tudom, mert ilyenem még nem volt.)
    A 200Psi = ~13BAR 30-60 BAR nagyon sok, előállítani is nehéz.

Egy ukrán oldalon láttam egy nagyon elmés megoldást az IFP kamra feltöltésére, de persze nem találom meg újra a leírást. :S

Van itthon egy régi Float RL tagom lehet nekiesek, neki már úgyis mindegy alapon.

Majd Sala megmondja frankón.
    Legutóbb Röfike módosította; 2012-02-04 - 10:36.

törzsvendég imi72 avatarja
    Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Azt az ukrán oldalt már linkelték itt, de persze én sem találom.
    A 30 bar-ról pedig itt írt Sala (#5108).
    A 30 (vagy a 60) miért sok? Kicsi térben van, a 200 bar-os palackból meg egy megfelelő nyomáscsökkentővel bármekkorát csinálhatnak.
    Trance
    "Attól még, hogy egyesek szerint kevés időnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdőirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

maximus Bikertigger avatarja
    Regisztrált
    2004-04-11
    Lakhely
    Szentendre - Pilis
    Üzenet
    18.721

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: imi72 Üzenet megjelenítése
    A tiszta oxigén őrült ötlet lenne (pl. a lánghegesztők szoktak tiszta oxigénnel dolgozni, náluk alapvető szabály, hogy olajos kézzel, vagy ronggyal tilos a szelep környékén matatni, mert az esetlegesen kiáramló tiszta oxigén spontán gyulladást okozhat).
    sőt nem véletlen vannak a szerelvények rézből , ami egy rugóstagnál nem feltétlrn működne.
    "Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
    Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.768

Alapbeállítás

Én azokra gondoltam akik otthon csinálnak rá autószelepet és telópumpával fújják fel.

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Ja, hát azt én sem tudom, hogy mivel produkálják. Egy telópumpa tud 25-30-at, lehet, hogy van olyan rugóstag, amibe ez is elég, passz.
    Nekem is van egy beteg, szétszedett tagom elfekvőben, már rég kipróbáltam volna a javítást, csak a melóban a nyomáscsökkentő max. 15 bar-t tud.
    Trance
    "Attól még, hogy egyesek szerint kevés időnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdőirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

törzsvendég Gege911 avatarja
    Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Röfike Üzenet megjelenítése
    Kérdés, miért kell az IFP? Szerintem így oldják meg az olaj hőtágulásátegy zárt rendeszerben és az esetleges túlterhelésnél is jól jöhet egy relatív rugalmas elem. A levegős tagoknál zárt rendszert alkalmaznak (Nitrogénnel). A túlfolyós tartályokon viszont már tettek rá szelepet, tehát légköri levegő megy bele. Itt lehet állítani a karakterisztikát (Ha jól tudom, mert ilyenem még nem volt.)
    A 200Psi = ~13BAR 30-60 BAR nagyon sok, előállítani is nehéz.

Egy ukrán oldalon láttam egy nagyon elmés megoldást az IFP kamra feltöltésére, de persze nem találom meg újra a leírást. :S

Van itthon egy régi Float RL tagom lehet nekiesek, neki már úgyis mindegy alapon.

Majd Sala megmondja frankón.
    Na, miért is kell az IFP?

Nagyon egyszerű. Baromira nem a melegedés miatti hőtágulásért.
    Ha jól végig gondolod/gondoljátok, mikor össze felé megy a tag, akkor a nyomorúd térfogata megnő a kamrában, és az ő általa kiszorított térfogatot kompenzálja a nitrogénes rész. Hiszen a folyadék összenyomhatatlan.

Miért nitrogén?
    X faxtor-ban dolgozó, asszem Gyula bácsinak hívják ,kis öreg mondta h nekik azt mondták , hogy:
    kisebb a hőtágulási értéke, stabilabb mint a levegő, és tök semleges gáz. Ezek végett nem fogja korrodálni az alkatrészeket, szélsőségesebb hőmérsékletek között is kisebb lesz a nyomásváltozás.

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Én azokra gondoltam akik otthon csinálnak rá autószelepet és telópumpával fújják fel.
    Ez a megoldás legfőképpen a régi RC tagokon volt alkalmazható Mivel azok túlfolyósak voltak, és könnyedén át lehetett őket alakítani szelepesre.
    Ennek az lett a legnagyobb előnye h ugye otthoni körülmények között is lehetett szervizelni. Plusz a nyomás értékével játszadozni, amivel azért egész jjól be lehetett lőni a tagot.

Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.768

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Gege911 Üzenet megjelenítése
    ...a nyomorúd térfogata megnő a kamrában, és az ő általa kiszorított térfogatot kompenzálja a nitrogénes rész. Hiszen a folyadék összenyomhatatlan.
    A dugattyú térfogata ugyanannyi, nem változhat. Az olaj átjut mögé a vákum miatt. A többivel egyet értek.
    Közben megleltem a maszek kütyüt és asszem ha levizsgáztam nekiesek a tagnak.

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

A dugattyú térfogata ugyanannyi, nem változhat. Az olaj átjut mögé a vákum miatt. A többivel egyet értek.
    Én nyomórudat írtam. De lehet h rosszul fogalmaztam.
    Mikor összemegy a tag akkor a nyomórúd is beljebb megy a csillapító részbe. És ez a "plusz" nyomórúd térfogatát kell kompenzálni az IFP dugattyúnak.

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Jéé, én gyakorlatilag ugyanilyet csináltam. Annyi különbséggel, hogy egy cserélhető imbusz bitfejet fúrtam át, a tű pedig olyan, hogy nem a hegyén, hanem az oldalán van a lyuk (a tömítést így talán kevésbé károsítja).
    Trance

Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.768

Alapbeállítás

Gege911: Igazad van, ez eszembe sem jutott!
    Imi72: A tűt hogy applikáltad az autószelepre? Képed van?

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Sajnos nincs róla kép, a cucc a melóban van. Mivel én eredetileg palackos nitrogénben gondolkodtam (csak a reduktor miatt ez meghiúsult) és a benti alkatrészekből raktam össze, nekem úgy lett kialakítva, hogy egyszerűen egy 1/8-os rézcső (ez jön a nyomáscsökkentőről) és a tű (ami 1/16-os) között van egy összekötő elem (szabványos swagelok menetes csatlakozásokkal).
    Legutóbb imi72 módosította; 2012-02-04 - 17:44.
    Trance

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: imi72 Üzenet megjelenítése
    Sajnos nincs róla kép, a cucc a melóban van. Mivel én eredetileg palackos nitrogénben gondolkodtam (csak a reduktor miatt ez meghiúsult) és a benti alkatrészekből raktam össze, nekem úgy lett kialakítva, hogy egyszerűen egy 1/8-os rézcső (ez jön a nyomáscsökkentőről) és a tű (ami 1/16-os) között van egy összekötő elem (szabványos swagelok menetes csatlakozásokkal).
    Nem vastag az az 1/16 ös cső? AZ ha jól számoltam 1,58 vastag.
    Én meg amit használok az 1mm-es.

Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.768

Alapbeállítás

Én egy szubcután (inzulinos tűt akarok beszerelni). Nekem ez van a melóhelyen sok.

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Gege911 Üzenet megjelenítése
    Nem vastag az az 1/16 ös cső? AZ ha jól számoltam 1,58 vastag.
    Én meg amit használok az 1mm-es.
    1/16 az a csatlakozásnál és utána még vagy 30 mm-en keresztül, majd kb ugyanennyi, de már csak olyan 0,5-0,6 mm átmérővel.
    Trance

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Nos, találtam képeket. Ilyen az összekötő elem:

a tű vége pedig ilyen:
    Trance

Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.768

Alapbeállítás

Imi: ennek mi a neveés milyen boltban kell kérni?

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Ezek nálunk műszertartozékok. Az összekötő elem neve Reducing Union Swagelok, mi tőlük vesszük és amint látod elég durva ára van. Persze mivel bontható, igazából csak a roppanógyűrű megy kárba.
    A tűnek (ami eredetileg a műszerben volt és eltört a tövénél) nem tudom mi a pontos neve, de úgy emlékszem, hogy horror áron cserélték ki.
    Szóval ez inkább csak példa volt, hogy én ezekhez jutok hozzá. Ebay-en ennek töredékéért meg lehet kapni a komplett töltőcsonkot.
    Trance

Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.768

Alapbeállítás

Értem, arra gondoltam ez valami standard dolog csak veszek egyet a boltból és kész.

maximus
    Regisztrált
    2002-01-21
    Lakhely
    Százhalombatta
    Üzenet
    12.757

Alapbeállítás

tagok IFP részében 16 bar van, rosszul emlékeztem

gyári fox, ez van nekem is:

fuck me, i'm famous!
    -- Go ahead, Droids! --->