Oldal 1 / 12 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 222

Téma: RST ( Rapid Suspension Technology)

"pihenős" rainman avatarja
    Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    volt, hol nem volt...
    Üzenet
    1.570

Alapbeállítás RST ( Rapid Suspension Technology)

Sztem nagyon sokan használnak RST-t és egy ilyen topic is kéne, uh. most elindítom...

Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    volt, hol nem volt...
    Üzenet
    1.570

Alapbeállítás

raykoon:

szóval a kelly's-es bejegyzésedre a válasz itt...
    Nekem cserélték az RTS Gilla Plus SL telómat ami a 2005ös salamanderben széria darab és amíg meghozták az újat addig kaptam egy lock out nélküli RST Gilla telót. Az eredeti Gilla + sl nagyon kemély volt és sokat kellett kenni h puha legyen és aztán a lock out is feladta mikor a szervízben szétszedték mert nem lehetett összerakni úgy h működjön. Na akkor 1-2 hétig használtam azt a csere telót és az mivel nem lock-os így mindkét oldalon állítható és teljesen beleszerettem mert nagyon puha volt és nem koppant hanem szépen kimozogta az útját és csillapított. Sajnáltam is h nem ilyet kértem újnak, de nekem a lock nagyon fontos mert ugyebár az jó dolog... szóval vártam a lock-os cseretelóra. Ez az új már 900km-t ment hóban, fagyban mindenben és össze sem tudom hasonlítani az első uolyan tipusú telóval! Szóval van eltérés tipuson belül is darab és darab közt, de az is lehet h egy évjárattal fiatalabb az új és ezen már javítottak.

...de majd holnap összehasonlítjuk a túrán a 3 salamandert

fórumfüggő
    Regisztrált
    2005-06-29
    Lakhely
    mobilom mellett (zugló)
    Üzenet
    2.206

Alapbeállítás

OFF:
    Hmm, ennyire ne akarjunk megfelelni..
    Mindkét helyre pontosan ugyanannyira tartozik, hisz a Salamandereket ezzel szerelik, vagyis a kérdés felmerülhet, hogy mennyire jókat is raknak bele, de legyünk itt, kell ide is a hsz..
    ON:

Szóval, nekem ez az első telóm és így nekem az se tűnt volna fel, ha egyáltalán nem mozog. Nekem még ugye a 2004-es Gila van benne, de nem tűnt úgy, hogy az állításra bárhogyan is reagálna. Betudtam annak, hogy külön sem több, egy 20-asnál, így nem vártam csodát tőle.

(Csak félre olvastad a nevem és a "k" maradt meg? Nem mintha zavarna.. )

Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    volt, hol nem volt...
    Üzenet
    1.570

Alapbeállítás

exküzé moá mösziő! majd figyelek a c-re bocsi!

Azért is nyitottam ezt a tipokot h az rst-kről is legyen gyorsan kereshető vélemény, ill legyen hely ahol lehet róluk kérdezni. Sztem nem kell lenézni az RST-t mert már kettőt is próbáltam és 3 darabból 2 abszolút jó volt. És mivel a kelly's-ben is beszéltük már h vannak akiknek az eredeti darab van a bringájában évek óta.

vendég McPherson avatarja
    Regisztrált
    2004-03-22
    Lakhely
    A hegy túloldalán, ahol a fogas sem jár
    Üzenet
    135

Arrow

- Hát nekem is a Gila Plus SL van, éshát nem igazán tetszik, mert puhának puha, nem azzal vana baj (habár nem mozogja ki az útját, nem is lóg ki 10cm becsúszó a gépemből!), hanem h nehezen indul, és már a kormánycsapi kotyog tőle (nagyon enyhén, dehát akkoris), és egy jobb lejtőn már úgy beáll, montha lockolva lenne, külön meg k néznem, nem én felejtettem-e benn...

+ Az előző RST-m szintén egy Gila volt, az TL. Azzal meg az volt a baj, hogy kemény volt egész egyszerűen, a legnagyobb melegben a legvészebb helyzetben mozgott alattam 40mm-t... DE AZÓTA vettem kulcsot a sipkájához (anélkül nem érdemes szétbarmolni a vájatot), és szépen átrendezgettem az elasztomereket, kiszedtem az előfeszítést okozótávtartókat, és a nyomórúd belső részéből a "visszacsillapításra szolgáló" gumiszarokat. Így nyertem +5mm utat, amit nem használtam ki, mert a nyomórúd aljára áttettem a gumit, hogy ne üssem le - habár ezt majd még meglátom. Szal így most marha jó a mozgása, a legnagyobb minuszban is mozog nekem 70mm-t a 89-ből úgy, hogy csak rátámaszkodom a vállra. Sajna még a kormánycsapival vannak gondok még nem építettem vissza, de ha meglesz, visszaírok!
    Szal naon tetszik, 1. hogy marha egyszerű a belső felépítése, 2. egyszerű szerelni, javítani, kb 5 perc alatt - megfelelő szerszámmal- át lehet rendezni a tagokat a belsejében...
    nagy reményeket fűzök hozzá...
    ...And Justice For All

Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    volt, hol nem volt...
    Üzenet
    1.570

Alapbeállítás

ha nem nyúltál vna hozzá akkor mondanám h cseréltesd be, de gondolom már nem garis és azért bütykölted meg.

ami xar azt sztem cserélni kell amíg lehet, főleg h kijavították már az új szériában a hibát. de errél már írtam...

Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    volt, hol nem volt...
    Üzenet
    1.570

Alapbeállítás

Ma megcsodáltam a 2006-os Kelly's modelleket és a Salamander is új RST-vel van szerelve meg még pár de azokat annyira nem figyeltem. Az új teló benne ha minden igaz az RST Gilla Plus RL nevet kapta (lehet h ez már régebben is volt én most láttam először).
    Az eltérés az SL és az RL közt h az utóbbiban a lock out a kormányra van helyezve és úgy működik mint egy kézigránát kibisztósító pöcke. Nagyon primitív megoldás sztem, és olyan sérülékenynek nézett ki az egész megoldás.. hűű

vendég McPherson avatarja
    Regisztrált
    2004-03-22
    Lakhely
    A hegy túloldalán, ahol a fogas sem jár
    Üzenet
    135

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: ancitrus
    ha nem nyúltál vna hozzá akkor mondanám h cseréltesd be, de gondolom már nem garis és azért bütykölted meg.

ami xar azt sztem cserélni kell amíg lehet, főleg h kijavították már az új szériában a hibát. de errél már írtam...
    Ezt melyikre érteD?
    A TL már régi, arra rég nincs gari, de most, hogy megpiszkáltam, zsír lett, és ha minden beválik (értsd nem lesznek hirtelen nagy problémák), akkor jobb, mintha becseréltem volna egy újra.

Az SL-hez nem nyúltam hozzá és még garis, az előző hozzászólásodból nem értettem a dolgot, szal te az új plus sl-re mondod, h jobb a mozgása? Mert ha igen, akkor lehet elgondolkozom rajta, leginkább a kormáánycsapágy miatt, meg amúgyis. De attól félek, h csak értékcsökkenéssel veszik vissza... vagy zúzzam szét a lock-outot, és vigyem vissza garival? csak az a baj, h fél év után a vevőnek kell bizonyítania, hogy gyári hibás, addig a gyártónak, és az viszont már letelt...
    ...And Justice For All

Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    volt, hol nem volt...
    Üzenet
    1.570

Alapbeállítás

Nekem szétesett a lock out mikor egyszer megkenték a telót mert mondtam h a lock is vacakol és van h nehezen megy és 2t kell rányomni uh nézzék meg azt is.
    Lehet h tévedek de sztem nem uazt a szériát adták mint ami gyárilag benne volt. 2005ös salamanderem van, tehát a 2004ben fejlesztett rst lehetett benne és a 2005 végén cserélt teló már sztem azévi fejlesztés amin az észlelt hibát kijavíthatták. Ez csak egy gondolatmenet, nem tudom mi a valóság! De a sok visszavitt telóból tuti h kivizsgálták a gyengepontokat és egy idő után már a kijavított konstrukciót gíártják.

bentlakó thommey avatarja
    Regisztrált
    2001-08-26
    Lakhely
    Pilisszentlélek
    Üzenet
    6.342

Alapbeállítás

2006-os telókról hamarosan lesznek infók a www.paul-lange.hu címen..
    Üdv:Thy

Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    volt, hol nem volt...
    Üzenet
    1.570

Alapbeállítás

Friss tapasztalat most h nagy hó van meg h mikor erősen esett akkor is bringáztam...
    A becsúszószárak havasak lettek és ahogy mozgott, gondolom kicsit belefolyt a telóba a hólé. Fagy volt meg hóesés és úgy mozgott a teló mint melegben, talán a hólé csinált vmit belül mert meglepően jól mozgott így h vizes volt a szár...

vendég vinyi avatarja
    Regisztrált
    2003-07-14
    Lakhely
    BP XIV
    Üzenet
    38

Alapbeállítás

Nekem is Glia TL-em volt egészen mostanáig, 2002-es darab, tehát 4 évet nyúztam, a következő megfigyeléseim voltak ezalatt:
    - kb 1.5 év után kotyogni kezdett a becsúszószár. Egy srác monda pécsen, hogy vegyem ki a perselyt és tegyek a külső falára némi alufóliát és beolajozva finoman tegyem vissza a helyére. Meg is tettem, igaz farúddal kellett finoman bekalapálni, hiszen az alufólia miatt kicsit szorult, de összeszerelés után újra a régi passzentos lett. Nagyon kell figyelni a fólia mennyiségére és hogy ne gyűrődjék meg, mert akkor szorulni fog a becsúszó
    - rendszeresen szétszedtem, szárazra töröltem és sima MOL gépzsírral átkentem mindent ami belül volt és mind a mai napig szépen mozog. Ja, a felső műanyag csavarokat én ronggyal betekerve csőfogóval szereltem ki, óvatosan, nehogy lebarmoljam a gyenge peremét.
    - az egyik szétszedéskor kiszereltem mindkét oldali rugó belsejéből a benne található elasztomer rudat, az egyiket félbevágtam és egy-egy felet tettem mindkét rugóba. így könnyen megindul még télen is, viszont a végén azért már az elasztomer is dolgozik, így nehezebben koppan, mint ha semmit nem hagytam volna benne.

Amúgy csupán hiúságból cseréltem le egy manitou-ra, ugyanis a kék teló nem passzolt a piros vázba.....
    Vinyisoft voltam vagyok és leszek eztán is...csak itt nem
    Let's Rock!

Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    volt, hol nem volt...
    Üzenet
    1.570

Alapbeállítás

Tiszta kosz és már alig mozog a trelóm... Tudna vki segteni priviben vagy msn-en h az SL lock out-ot hogyan kell szétszedni??? Holnap szevíz ha ma nem jön össze...

Chimaira avatarja
    Regisztrált
    2006-03-06
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    3

Alapbeállítás RST Omega 2003

Jó kis teleszkóp ez. Két éve vettem, beleraktam a Matrix Airborne bringámba, nekimentem letörésnek, lépcsőn ugráltam vele, kb. 3-4 hónap alatt törött el. Utána vettem bele egy MOZO R-500-at, ezt meg beleraktam az új bringámba, amit tavaly építettem, azóta is az van benne, kibírt egy telet, idén télen 1500 km-t mentem vele Budapesten sárban vízben latyakban jégen sóban. -10°C-ban is mozgott, volt hogy elég szépen, volt hogy kevésbé, de nem adta fel. A repedést ami van rajta megoldottam egy fékmerevítővel, és tökéletesen jó. 70-nel lefelé kicsit izgalmas, hogy vajon eltörik-e teljesen, ha eltalálok egy úthibát, mert akkor dobok két szaltót és nekimegyek a villamosnak. Mindenesetre meg voltam vele elégedve az elmúlt 2 évben, csak elrontottam a felhasználási területnél... Ugrálni senkinek sem ajánlom, utcára, lazább cc-hez tökéletesen megfelelő.

Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    volt, hol nem volt...
    Üzenet
    1.570

Alapbeállítás

Kezdek kiábrándulni az rst-ből végleg! Most lett kipucolva, átkenve drága pénzért és párszáz km után már megint darabosan mozog és lassan romlik a működésének a minősége... Látványosan nincs baja a szimeringnek, de lehet h a gumi szimeringnek a cseréje után nem, menne bele ennyi kosz? ha lenne pénzem vennék vmi drága telót, de más márka alsó kategóriájára is csomó problémát hallok/olvasok... Merev villa mindörökké!!

maximus thez avatarja
    Regisztrált
    2002-08-06
    Lakhely
    Bp
    Üzenet
    26.347

Alapbeállítás

most is merevvillád van akkor, minek élteted a mereveket?
    minden olcsó villa ilyen, nem lehet többet elvárni tőlük. sajnos használtan is közel 30 ezerbe kerül egy mozgó darab, ezért is maradtam énis az axel-nél.

vendég akosm5 avatarja
    Regisztrált
    2005-11-29
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    90

Exclamation

Idézet Eredeti szerző: rainman
    Kezdek kiábrándulni az rst-ből végleg! Most lett kipucolva, átkenve drága pénzért és párszáz km után már megint darabosan mozog és lassan romlik a működésének a minősége... Látványosan nincs baja a szimeringnek, de lehet h a gumi szimeringnek a cseréje után nem, menne bele ennyi kosz? ha lenne pénzem vennék vmi drága telót, de más márka alsó kategóriájára is csomó problémát hallok/olvasok... Merev villa mindörökké!!
    Na igen!
    Mi a véleményetek erről: RST Gila Plus RL ?
    Én egy olyan telót szeretnék ami alapvetően megbízható /nem kell évente újat venni /, nem mozog sokat /Tudom, ez mástól is függ/ csak a nagyobb ütéseket fogja fel /amire szerintem eredendően kitalálták a teleszkópot/, lockout-os ->ezt nyilván nem a hegyről lefele használnám! hanem a síma utakon. Az előbb olvastam itt valamit amire hirtelen nem is gondoltam: mi van akkor ha olyan 60-70 km/h-nál eltalálok egy kisebb gödröt, tényleg nem nagyot vagy egy repedést, aszfaltgyűrődést az úton és a lockout be van kapcsolva, mert valjuk be őszíntén, hogy nem egy jó érzés ha a bicikli hullámzik alattunk kb 60 km/h-nál!!! Szerintem ez veszélyes is! Tehát MEREV/ebb/ villára van szükség ilyenkor /szerintem / A terepen pedig értelem szerűen szeretnék egy megbízható telót. Szóval?
    Ja, van még valami : baj az illetve mi van akkor ha sáros lesz a becsúszószár ha már a víz sem biztos, hogy jót tesz??!
    + még valami: És mi van azokkal akik bátran ajánlják az ő Gila-jukat mindenkinek? Azt mondják, hogy tökéletesen működik nekik.... ?
    Legutóbb akosm5 módosította; 2006-04-12 - 14:42.

Isten ostora Valeria Victrix avatarja
    Regisztrált
    2004-11-27
    Lakhely
    Budapest, Dunakanyar
    Üzenet
    9.169

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: akosm5
    Na igen!
    Az előbb olvastam itt valamit amire hirtelen nem is gondoltam: mi van akkor ha olyan 60-70 km/h-nál eltalálok egy kisebb gödröt, tényleg nem nagyot vagy egy repedést, aszfaltgyűrődést az úton és a lockout be van kapcsolva, mert valjuk be őszíntén, hogy nem egy jó érzés ha a bicikli hullámzik alattunk kb 60 km/h-nál!!! Szerintem ez veszélyes is! Tehát MEREV/ebb/ villára van szükség ilyenkor /szerintem /
    Ezt komolyan is gondolod?:chin:

mod-O-mata Endroo avatarja
    Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

én már a 60-70-en is csodálkoztam, de ... ... lehet hogy én tudok valamit rosszul.

vendég akosm5 avatarja
    Regisztrált
    2005-11-29
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    90

Question

? Nem igazán értem a kérdést... A sebességre gondoltok vagy vmi másra?

Oldal 1 / 12 12311 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •