Oldal 135 / 136 elsőelső ... 3585125133134135136 UtolsóUtolsó
Eredmény 2.681-2.700 / 2714

Téma: Marzocchi

törzsvendég Gege911 avatarja
    Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: adamrc Üzenet megjelenítése
    Igen én is gondolkodtam az esztergáláson, de először is ki kéne szedni a csillapítást,amit nem tudom hogy kell. Kicsavarom a lábon lévő csavart és akkor ki is jön a helyéről? Visszatekerni meg lehetettlen feladat lesz, mert nincs olyan szerszám ami leér a villa aljára!
    Alul van egy 12es csavar, vagy egy 6 inbusz. Azt kell meglazítani, és míg nem csavarod le teljesen, gumi kalapáccsal vagy vmi műanyaggal megütni. Nem kell nagyon csak h kijöjjön a helyéről, lehet h nem is kell.
    Utána teljesen kicsavarod és ki fog jönni.

Ennyi nem egy nagy ördöngösség.

A vissza tétele, meg ennek a fordítottja

De ha nem értesz hozzá, inkább hagyjad, és hozd el, vagy kérd vki jártasabbnak a segítségét!

vendég adamrc avatarja
    Regisztrált
    2010-04-15
    Üzenet
    28

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Gege911 Üzenet megjelenítése
    Alul van egy 12es csavar, vagy egy 6 inbusz. Azt kell meglazítani, és míg nem csavarod le teljesen, gumi kalapáccsal vagy vmi műanyaggal megütni. Nem kell nagyon csak h kijöjjön a helyéről, lehet h nem is kell.
    Utána teljesen kicsavarod és ki fog jönni.

Ennyi nem egy nagy ördöngösség.

A vissza tétele, meg ennek a fordítottja

De ha nem értesz hozzá, inkább hagyjad, és hozd el, vagy kérd vki jártasabbnak a segítségét!
    Ok, köszi a segítséget, szedtem már szét Rock Shox-ot is úgyhogy egy Marzocchi sem foghat ki rajtam!
    esztergáltatok egy ilyen közdarabot és remélem hogy jó lesz..

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Ok, köszi a segítséget, szedtem már szét Rock Shox-ot is úgyhogy egy Marzocchi sem foghat ki rajtam!
    esztergáltatok egy ilyen közdarabot és remélem hogy jó lesz..
    Hajrá
    Csak ne legyen túl hosszú a közdarab. Már mint az a része ahol két résznek ugye össze kéne érnie. nehogy ezért lekoppanjon a csillapítás!

vendég adamrc avatarja
    Regisztrált
    2010-04-15
    Üzenet
    28

Alapbeállítás

Üdv. megint én írok! Az lenne a probléma hogy amikor összeraknám a villát akkor a becsúszóban lévő persely megakad a csillapításban, nem tudom tovább összetolni a villát!Minden úgy van benne mint amikor szétszedtem, de mégsem lehet összetolni! Itt egy kép róla: TestBike Fotó - egyéb - #3 - kerékpár kép, fotó

vendég adamrc avatarja
    Regisztrált
    2010-04-15
    Üzenet
    28

Alapbeállítás

Közben megoldódott a probléma==) Először a becsúszókat kel a helyükre rakni, utána a csillapítást......ezt a 2 hsz-t akár törölhetitek is!

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Üdv. megint én írok! Az lenne a probléma hogy amikor összeraknám a villát akkor a becsúszóban lévő persely megakad a csillapításban, nem tudom tovább összetolni a villát!Minden úgy van benne mint amikor szétszedtem, de mégsem lehet összetolni! Itt egy kép róla: TestBike Fotó - egyéb - #3 - kerékpár kép, fotó
    Nem bántásból mondom, de előbb gondold végig, aztán kezd összerakni.
    Sok kellemetlenségtől megóvod így magadat.

Jó szerelést!

vendég adamrc avatarja
    Regisztrált
    2010-04-15
    Üzenet
    28

Question

Sziasztok! Nem tudja valaki hogy a rc2 csillinek hogy tudnám leszeni az alu kupakját, már eljutottam oda hogy elforog rajta, de nekem úgy tűnik hogy nincs rajta menet és csak forog.

törzsvendég scottraider avatarja
    Regisztrált
    2006-02-16
    Lakhely
    BP-i hegyek
    Üzenet
    405

Alapbeállítás

Sziasztok!
    2009-es 66 rcv-ben milyen viszkozitású olaj van?5w,vagy 7w?
    Ill.rocco wc-s tagban.
    +a bal oldali szárban lévő patron szerű izét összeszerelés előtt külön fel kell tölteni olajjal vagy majd szépen feltelik magátol.
    Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
    Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlőd,ugy nem tudják a szélvédőre rárakni a büntetőcédulát:afro:

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: scottraider Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!
    2009-es 66 rcv-ben milyen viszkozitású olaj van?5w,vagy 7w?
    Ill.rocco wc-s tagban.
    +a bal oldali szárban lévő patron szerű izét összeszerelés előtt külön fel kell tölteni olajjal vagy majd szépen feltelik magátol.
    A 66 ba 7,5 W olaj kell ,mint minden marzóba.
    A "patron" meg majd felszívja az olajat.

Regisztrált
    2006-02-16
    Lakhely
    BP-i hegyek
    Üzenet
    405

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Gege911 Üzenet megjelenítése
    A 66 ba 7,5 W olaj kell ,mint minden marzóba.
    A "patron" meg majd felszívja az olajat.
    Köszönöm a választ.
    A rugóstagra vonatkozó kérdést felteszem a topikjában.
    Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlőd,ugy nem tudják a szélvédőre rárakni a büntetőcédulát:afro:

Regisztrált
    2006-02-16
    Lakhely
    BP-i hegyek
    Üzenet
    405

Alapbeállítás

Háj!
    Kibeleztem az rcv-t és van az egyik oldalon,(ez nem az rc3 amiben a patron van azt is kibeleztem a rend kedvéért)szóval ez az enyém és ebben nem patron van hanem egy alurúd likakkal
    Nem is ez a lényeg hanem az egyik ilyen alu rúdon a koppanásgátló kisebb rugó alatt van egy ilyen értelmetlennek tűnő vékonyabb pici rugó meg egy acélgyűrű,na az minek?
    Mert szerintem inkább gátolja az egészet a mozgásban és kihajintanám belőle ha senki nem ismeri a funkcióját.

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Kép?

Tudom h nem 888 van, de hirtelen ezt találtam.
    http://www.windwave.co.uk/documents/...08_888_RCV.pdf
    45-46-47 számú alkatrészeket nézd meg. Azokat kérdezed?

Regisztrált
    2006-02-16
    Lakhely
    BP-i hegyek
    Üzenet
    405

Alapbeállítás

Nagyon állat ez a szétszedett rajz,nagyon sokat kerestem de nem találtam ilyet sehol,köszi.
    Igen az a három alkatrész.
    Kifejezetten zavarnak mivel ahogy kézzel húzogattam,olyan akadozónak éreztem,és tudom hogy nem tudom kézzel központosítani,ezért mikor a helyén van talán nem akadozik,de nekem mégsem szimpatikus,és likvidálom ha nincs haszna

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Nagyon állat ez a szétszedett rajz,nagyon sokat kerestem de nem találtam ilyet sehol,köszi.
    Igen az a három alkatrész.
    Kifejezetten zavarnak mivel ahogy kézzel húzogattam,olyan akadozónak éreztem,és tudom hogy nem tudom kézzel központosítani,ezért mikor a helyén van talán nem akadozik,de nekem mégsem szimpatikus,és likvidálom ha nincs haszna

<exploded diagrams> itt van az összes robbantott rajz.

Ne szedd ki!
    Ugyanis annak az a szerepe h szabályozza az olaj áramlását. Ha kiszeded több mint valószínű h nem lesz csillapításod, ugyanis nem a szelep felé fog menni az olaj hanem másfelé.

Regisztrált
    2006-02-16
    Lakhely
    BP-i hegyek
    Üzenet
    405

Alapbeállítás

Igen elég jól hangzik,ez a vacak az alsó likak felé tereli az olajat így ad értelmet a felső résznek,különben elmenne fölfele az olaj.
    Pedig olyan boldoggá tett volna ha kidobhatom
    Köszi akkor marad.

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Igen elég jól hangzik,ez a vacak az alsó likak felé tereli az olajat így ad értelmet a felső résznek,különben elmenne fölfele az olaj.
    Pedig olyan boldoggá tett volna ha kidobhatom
    Köszi akkor marad.
    Hát ezért ha jól belegondolsz csak úgy habira nem szoktak belerakni telokba alkatrészeket

Regisztrált
    2006-02-16
    Lakhely
    BP-i hegyek
    Üzenet
    405

Alapbeállítás

Jaj dehogynem a Sherman-ban az a tpc-izé csak imitálta a működést olyan szépen kidobtam belőle hogy csak úgy porzott.
    De itt valóban más a helyzet gondoltam hogy ennek az izének van valami értelem csak nem tudtam mi.
    Olvastam egy srác villájáról aki kiszedte a rugót belőle és csak simán levegővel használta,az életszerű vagy variálni kell hozzá,pl :más szimering vagy ilyesmi.

Regisztrált
    2006-02-16
    Lakhely
    BP-i hegyek
    Üzenet
    405

Alapbeállítás

Mondjuk a Sherman-ban több konstrukciós hiba volt,de talán nem több mint a korabeli nagy rugóutas szimpla-válas villákban ezt nem tudom csak gondolom.
    Úgy látom itt nem fog működni hogy kiszórom a kacatokat reszelgetem itt-ott és talán mozog is valamit,mondjuk attól még kolbász maradt

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    429

Alapbeállítás

Jaj dehogynem a Sherman-ban az a tpc-izé csak imitálta a működést olyan szépen kidobtam belőle hogy csak úgy porzott.
    De itt valóban más a helyzet gondoltam hogy ennek az izének van valami értelem csak nem tudtam mi.
    Olvastam egy srác villájáról aki kiszedte a rugót belőle és csak simán levegővel használta,az életszerű vagy variálni kell hozzá,pl :más szimering vagy ilyesmi.

Levegővel működhet, cserébe szarúl fog megindulni :S Mert azért a rugó sokkal finomabb.

A Manitout meg nem sorolom teleszkópok közé!
    Shermant pl már javítottam: persely csere, csillapítás. De pl a csillapítása is egy szar, meg az U-tunrja is. Szar szinte az összes!

Regisztrált
    2011-04-14
    Üzenet
    7

Alapbeállítás

A fenébe, akkor ha a Manitoukat nem sorolod a teleszkópok közé, hm mi van a biciklim elejében?

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •