Velobike a forgalmazó.
miért érdekes? ha a boltban nincs, keress másik boltot, aki tud neked alkatrészt. a forgalmazó nem fog neked adni direktbe.
Velobike a forgalmazó.
miért érdekes? ha a boltban nincs, keress másik boltot, aki tud neked alkatrészt. a forgalmazó nem fog neked adni direktbe.
"Labels are for cans, not people." Anthony Rapp
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
Shimano nagykatalógus 2012 - 33Mb, letölthető
Szia, köszi, csak a partnerüzletek listája miatt kerestem a forgalmazót, mert pár helyet hívtam és mindenhol azt mondták hogy náluk nincs alkatrész és a Manitou-hoz általában nem is szokott lenni. Mondjuk a Velobike honlapon se látom a Manitou-t a termékek közt.
Jól láttam a fórumon böngészve, hogy a forgalmazónál dolgozol? Sokat segítenél ha adnál tippet, hogy melyik üzleteket érdemes Bp.-en hívni. Akár privátban is ha itt reklámnak számítana.
az esélyek nullák ahhoz, hogy Manitou teleszkóphoz alkatrészt találj valahol KÉSZLETEN. mint ahogy a legtöbb más gyártó villájához sem szokott lenni semmi sem a boltokban, ez ilyen magyar hagyomány, ami ritkán kell azt tartsa készleten a nagyker.
keress egy szimpatikus boltot, meséld el nekik a problémád, és hátha tudnak segiteni. azok közül akik sokat járnak ide és/vagy jó kapcsolatban vannak a Vargányával pár bolt: Allez, RideBike, BringaButik
ettől függetlenül előfordulhat, hogy nincs is már ilyen alkatrész - mert nem gyártják
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
A RideBike-on keresztül sikerült infóhoz jutni, úgy néz ki hogy nincs ilyen rugó és már nem is lesz. Ha majd lesz több időm foglalkozni vele akkor maszek megoldás lesz belőle.
Ha esetleg valakinél kallódik,vevő lennék egy terepszínű sherman lábra
felső váll, csillapítás, állító bizbaszok, minden van. csak láb nincs![]()
Foglalkozik itt valaki teló szervizzel? (drake super air 80)
Elsősorban rugóállandót, meg minden méretet ami ezzel együtt jár.
Ha jól érzem a kérdésed alapján, akkor még nem foglalkoztál ilyennel. Itt találsz a méretezéshez segítséget meg egy egyszerűen használható programot, de nem árt némi háttérismeret. Google a barátunk, mindent meg lehet találni a témában.
Ahol rendeltem azok sorozatgyártással foglalkoznak, de velük van egyébklént is céges kapcsolatom így csináltak nekem 1db-ot. Interneten több céget lehet találni akik kifejezetten kis szériákkal és egyedi gyártással is foglalkoznak.
Ez már kényesebb terület, a változó huzalátmérőre nem fogsz egyedi gyártót találni, inkább a menetszámmal és a tekercs-átmérővel (kúpos rugó) lehet variálni, de ezt nem lesz olyan egyszerű méretezni. Akkor már érdemesebb levegősre váltani, az alapból progresszív és a kamra mérettel lehet a progresszivitáson variálni (pl. olaj betöltés mennyisége a légkamrába)
sziasztok,
használt villa beszerzés előtt állok, 80mm mozgású, könnyű villa kellene gyereknek v-fékhez. R7-est és skarebet nézek.
érdekelne az általános irodalmi megítélése a két villának, milyen személyes tapasztalatok vannak velük, mire kell figyelni, nekem f32rl foxom van, esetleg ahhoz hasonlítva.
valamint az is, hogy lehet-e 100mm-es r7-est összehúzni (nagyon nem értek hozzá) rövidebb útra úgy, hogy ne a beülés nőjön, hanem az effektív beépítési magasság csökkenjen, és ha lehet, meddig, a kölök van vagy 32 kg, lehet, elég lenne neki a 60mm is.
kösz előre is minden kis és nagy manitounak, üdv, tg
Hali
Én azt ajánlanám neked h még csak véletlenül se vegyél Manitou-t. Csak a baj lesz vele.........
Ha még is e mellett döntenél, segíthetek összehúzni, mert nem egy nagy dolog.
Én ha neled lennék ezt venném meg:
http://apro.bikemag.hu/browse/mtb-al...91-l60511.html
nem új, nem modern, buta de cserébe soha a nem fog elromlani, és szvsz jól néz ki!
Szia!
Nekem van egy Manitou Drake Absolute Air-80 és egy Fox F32RL-120 villám is.
A Drake szinte olyan, mint az R7, csak egy picit nehezebb és a TPC szelepelése is hasonlatos, így működés közben jó beállítások és okosítás esetén ugyan úgy is működhet. A Foxnak szebben ki van dolgozva a belseje, de nem tud többet. Sőt, örülnék neki ha a Foxomban is egy TPC szelep működne. Nem kell hasra esni tőle, mert alapvetően egy nagy okádék sok pénzért, bár kétség kívül finoman mozog, de a Manitou viselkedése közvetlenebb.
A Manitou is egy strapabíró villa, csak oda kell figyelni rá. Három éve használom szerencsére mindenféle gond nélkül, köszönhetően a rendszeres szerviznek.
Én a helyedben nyugodtan megvenném a kölöknek az R7-et.
sziasztok,
akkor ez egál, köszönöm az infokat, egy kicsit még habozok (amit kinéztem, rövid volt a nyaka).
üdv, tg