Valaki szedett már szét ilyentipusú villát,esetleg tud egy pár trükköt,tuningot? Szivesen fogadom! Az enyém sajnos túl kemény (a villa)... ;D Kösz a segítséget!
Az a nagy gáz, hogy elméletileg ezeknek a szervizelésére külön kis hálózat van nyugaton. (Eighty Aid) Ott sem kókányolják. Gondolom nem véletlenül. Próbáldd azért a Málit felhivni, hátha tudnak segiteni.
MÁLIT??? BRUHAHAHHAHAHAHAAHAHAH ;D
jo vicc!!! az ilyen komolyabb cuccokrol halvány lila gözük sincs. (kérdez valamit mondjuk a Magura tárcsárol vagy Zokes telorol vagy Marzocchirol...)
szerintem okosabb leszel, hogy ha szétszeded, ugy hogy, hogy közben lerajzolod, hogy mi hogy állt.
telomat is igy kaptam szét... (rajzolni azért kell, hogy ha több gyürü van egymás alatt, akkor melyik hol volt és melyik fele volt felül)
[quote author=fityisz link=board=5;threadid=4004;start=0#msg107477 date=1052947791]
Ha szétkapod nagyon figyelj oda mert több mint széz tűgörgő van benne és nem egyformák...nem mindegy hova rakod :-\ úgyhogy csak óvatosan
[/quote]
na tobb szaz azert nincs!
es a meretuk is egyforma!
persze egyutt is vannak egy muanyag tokban.
de attol meg figyelmesen es ovatosan nehogy vmit szetbarmolj!!!
servicedeskeurope@cannondale.com vagy www.cannondale.com nagyon sok mindenről van PDF dokumentumuk! Ha e-mail-t írsz feltétlenül írd bele, hogy magyarországon nincs szervízháttér a villához, stb., és akkor nem azzal kezdik, hogy menj xy szervízbe.
amugy ugy kell, hogy keresztbe vágod a lábat, kiöntöd belöle a cuccokat , jol megtaposod a belsö cuccokat(darálásnál jobb,mert igy nagyobb a csillapitása) majd visszaöntöd és a vágásnál megheggeszted... valami ilyet irtak a német honlapon.. bár pár szot nem igazán tudtam, de szerintem a szövegkörnyezetböl simán rájöttem a megfelelö jelentésre.
Eljutottam addig a pontig,hogy bent vagyok az olajpatronban.Ahol kicseréltem az olajat,de innen fogalmam sincs,hogy jutok el a tügörgőkig...
Már így is lényegesen javultak a villa reakciói!
Köszönöm az infókat!
Vehetnék jó áron egy Cannondale-bikeot, '99es modell, leinformálható(ismerősök használták), keveset nyúzott, de a telója valami rettenet puha.
Amit nemtudok: Hogy működik ez a headshock téma, miként lehet orvosolni a problemet, mi lehet az anyagi vonzata?
Nem értek sokat azokhoz a villákhoz, de szerintem nem az az egyetlen hátránya, hogy puha. Szerintem csak akkor érdemes megvenni a gépet, ha arra számítassz, hogy a villa rövid időn belül behal. Hallottam pl:.(bár nem biztosra mindom, hogy igaz, mert nem a legmegbízhatóbb forrásból) hogy a villanyakba a becsúszórész még nem igazán kiforrott technolóciával lett megoldva, úgyhogy rendesen fog járkálni, ott akár el is szállhat. És ezekkel a cuccokkal kevés helyen foglalkoznak...
De ez csak egy észrevétel, szóval másokat is kérdezz meg ezzel kapcsolatban.
a Cannondale nem ma kezdte az ipart, elég régóta csinálják a Headshock villákat ahhoz, hogy kijöjjenek a gyerekbetegségek. A BIKE-ban rendre jól szerepel, össz bajuk általában annyi, hogy kevés rugóút csiholható ki belőle. (8-9 centi) Amiben viszont igazad van, hogy pölö ámerikában vannak erre a telóra specializálódott műhelyek, szakszervizek. Itthon meg még ált. nem is látott közelről ilyet a boltos ergo nem tudja megszerelni, és nem tud alkatrészt szerezni hozzá. Szal csínján vele!
Közellenség:a hülyeségeidet inkább tartogasd másoknak >
Tpresident:a 99a legérdekesebb év volt, mert ha jól tudom,akkor még létezett a rugó elasztomeres verzió is, meg már a piacon volt a levegős. Ha neked az előbbi van, akkor szerencséd is van meg nem is.Ugyanis elasztomeres rendszert cserélni könnyebb, és egyszerűbb,mint a tömítésekkel játszani.Viszont hozzávalókat szerintem legegyszerűbben a netről tudsz rendelni, vagy kiutazol Bécsbe, és ott megveszed, de az valszeg többe lesz,mint postaköltséggel együtt a rendelés.De én is a kerékvárt tudnám ajánlani, ha szétszedni összerakni kell.Mi az elasztomerest alig tudtuk 4-en összerakni.Van benne vagy 50db tűgörgő :
Üdv:Thy
Közellenség:Ha nem értesz hozzá, akkor nem kell okoskodni... :P
thommey:számoljátok újra a görgőket, mert Ti akkor többet raktatok bele... (50 egyébbként sem osztható 4-el!) ???
Nekem is van Headshok villám (elasztomeres) és nem tudtam keményíteni rajta. Ha levegős a cucc akkor + pumpájjj!!! Van egy Cimbim aki 11-12 bar-al használja! A kerékvárt megkérdezheted, de szerintem nem nagyon szivesen csinálják meg neked,mert elég nagy kínlódás ősszerakni az egészet...