Oldal 4 / 4 elsőelső ... 234
Eredmény 61-64 / 64

Téma: DT Swiss

fórumfüggő epyc avatarja
    Regisztrált
    2007-08-07
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    3.261

Alapbeállítás

Én használtan vettem, de nem mai darab. Még az előző széria kezdeti modelljeiből lehet, mert 20-as átütős tengelye van. Szerintem van benne már pár ezer kilóméter, meg egy kevés, amit én tettem bele Szerencsére tüchtig állapotban volt/van és belül sem volt semmilyen retek benne, amikor szétszedtük. Kb. majd év végén kell egy persely csere és mehet tovább a játék. A szervizelése egyszerű, mint a faék, nagyon nem lehet elrontani.
    A mozgása nagyon finom, és kellően merev az egész cucc. A launch control meg szvsz. a legjobb, amit útállításban kitaláltak.
    "Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idő, mindig esik az eső!"

vendég Sakic avatarja
    Regisztrált
    2005-07-14
    Üzenet
    185

Alapbeállítás

zscs
    Köszi az infókat!
    Nos, akkor ez az olaj-kérdés közel sem akkora, mint amekkora feneket kerítettem itt neki. ;-)
    Kifejezetten tetszik ezekben a villákban, hogy ennyire egyszerű benne egy olajcsere. Megnéztem a videót a Single Shot/Twin Shot szervízről és a Launch Control-os szervízről egyaránt, és csak ámulok! (Fox Talas-szal hadd ne mondjam, mennyit szívtam/szívok, pedig elvileg profik szervizelik, de mégis, valahogy sosem bírják rendesen összerakni!)

Mennyi km-t tettél bele eddig és úgy összességében mik a tapasztalataid? (Jöhet ilyen infó mástól is, nagyon megköszönném!) Nem lenne rossz, ha bírná az évi 4-5000 terepezős km-t és a bőven évi 100 km feletti mászást/lejtőzést, mondjuk úgy 3 évig - természetesen rendszeres szervízeléssel, intended use betartása mellett. :-)
    1,5 éve van egy XMC 130-asom 15ös tengellyel kb 7000 kilcsivel. Brutálisan finoman mozog eddig egy villa sem tudta megközelíteni. Eddig szervizbe hordtam de lehet h ezután magam is meg tudom csinálni az olajcserét Bőven bírni fogja az évi 5000km-t, eddig egy hátrányát találtam, menetirányban nem túl merev(meg az ára). Másfél év alatt 3x voltam vele Ausztriában versenyezni,azon a terepen sem vallott szégyent. Megvetted már? Ha igen akkor a nehezén már túl vagy ezután szerintem csak örömöd lesz benne
    (nem, nemvagyok DT marketinges)
    Speed has never killed anyone.
    Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

törzsvendég zscs avatarja
    Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    1.000

Alapbeállítás

Sziasztok!
    Nagyon-nagyon köszi az infókat, mindenképp bíztató, amiket írtok! Azért is kérdeztem, mert az mtbr.com-on például alig-alig van vélemény a DT villákról, amit eddig összeszedtem infót ezekről, azt is csak pár német fórumon találtam. Most vagy nincs ezekkel szinte semmi probléma, hogy nincs miért panaszkodni róluk, vagy nem tudom. :-)
    Szóval, rákattantam rendesen a témára. Mivel hosszabb távon a 140-et mozgó AM bicajt egy 120-at mozgó, Maraton/Trail vázasra akarom cserélni, egy ilyesfajta "downgrade" koncepció bontakozgat ki a fejemben. Az új bicajvásárlásról is lemondtam egyelőre, így első körben egy új, UST-s kerékszettet szereztem be (ami gyorszárat+15QR-t is "tud", hamarosan megérkezik talán), aztán jönne a villa még az idén, és aztán jövőre jönne egy 120-at mozgó váz mindezekhez. (Hajtáslánc, fékek szerencsére rendben vannak most és megbízhatók is, viszonylag könnyűek is.) Így ami nekem - szigorúan elméleti síkon! - számításba jöhet DT villából, az az XMM 120 Single Shot, XMM 120 TwinShot 9QR vagy 15QR és az XMC 120 Twin Shot 9QR. Mivel a mostani vázam 1 1/8-as fejcsővel szerelt, így ilyen villát szeretnék (plusz tapered verzióból csak a drágább Twin Shot létezik). De hogy ne legyen egyszerű a dolgom, a 2011-es vázak többsége már most tapered fejcsöves, szóval speciális átalakítót (szerencsére létezik pár) vagy kormánycsapágyat kell majd szerválnom a leendő vázba, ha valami újabbat vennék. No de menjünk tovább! Ha a villákat nem csak elméleti síkon vizsgálom, hanem úgy, mit engedhetek meg magamnak, akkor sajnos "csak" az XMM 120 Single Shot (amiből gyorszáras verzió van csak) marad - de bőven tökéletes lenne. :-) Szóval, ebben gondolkozom, láttam német rendelős webshopban már egész tűrhető, (jobbféle) RS Reba-szintű áron.
    Vázból meg, szeretném megvárni még a 2011-es modellek kiárusítását, akciózását, hátha ki sikeredik fognom valami jófélét, mint például ez. :-)

Egyébként (ha már szóba került) gyári DT videó a launch control-os villák szervízéről: YouTube - ‪Service Video: DT Swiss Forks Launch Control (E)‬‏
    Kész vagyok teljesen, ezek a svájciak úgy terveztek villát, hogy a szervízelhetőségre is gondoltak! :-)
    Legutóbb zscs módosította; 2011-06-27 - 23:41.

törzsvendég zscs avatarja
    Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    1.000

Alapbeállítás

Találtam egy régi mtb-news.de-s összefoglalót a valamikori 2010-es DT villa újdonságokról, egészen érdekes: DT Swiss Ride Camp 2010 - Federgabel und Laufrad Neuheiten - MTB-News.de | IBC Mountainbike Forum
    Van egy ilyen mondat: "In der Hand machen die Innenleben der Gabeln einen sehr hochwertigen Eindruck; alle Bauteile sind fein gefräst – Plastik sucht man vergebens." Ha jól értem, nem igazán van benne műanyag alkatrész, szóval nem csoda, ha egész megbízhatóra sikeredett. Elég csinosak a fotók is, ahol a belbecs szintén jól látható, érdemes végig kattintgatni. DT Swiss Federgabeln7 - Fotoalbum auf MTB-News.de

Oldal 4 / 4 elsőelső ... 234

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •