Oldal 674 / 676 elsőelső ... 574624664672673674675676 UtolsóUtolsó
Eredmény 13.461-13.480 / 13503

Téma: Számítógép zsenik ide!

zsonglőr iljicS avatarja
    Regisztrált
    2001-07-19
    Lakhely
    ahol a hegyek a csillagokig érnek
    Üzenet
    6.613

Alapbeállítás

Az hogy lehetséges, hogy LG TV-n lejátszva egy 1080p mkv fájlban lévő H.264 videoból látszik a spektrum HD lógó és a 12-es karika, de amúgy fekete a kép? Hang megy rendben, PC-n jó a kép is.
    Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

törzsvendég imi72 avatarja
    Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Van olyan XP telepítési módszer, amikor a telepítőkészletet felteszik a vinyóra és az első boot alkalmával az install indul? A lényeg, hogy ne kelljen semmi külső cucc (pendrive, cd).
    Trance
    "Attól még, hogy egyesek szerint kevés időnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdőirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

fórumfüggő
    Regisztrált
    2006-03-01
    Lakhely
    Bp
    Üzenet
    1.552

Alapbeállítás

Kérdezném,mit érhet nagyjából egy jó állapotú Powermac G4,2gb ram,dvd-író,ethernet..?

apr
    apr offline
    törzsvendég
    Regisztrált
    2007-10-16
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    559

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: imi72 Üzenet megjelenítése
    Van olyan XP telepítési módszer, amikor a telepítőkészletet felteszik a vinyóra és az első boot alkalmával az install indul? A lényeg, hogy ne kelljen semmi külső cucc (pendrive, cd).
    Windows 7 OPK

Lehet, hogy xp-hez már nem is létezik. A pc gyáróknak (dell, hp stb.) találták ki, és csak oem partnereknek érhető el.

Miért kell ez neked?

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Windows 7-re van más megoldás is (egyszerűbb), de az a rendszer nekem nem jó.

Vékonykliensből akarok letöltő gépet csinálni, de a gép alaplapja annyira minimalista, hogy maximum egy noti merevlemezt tudok rácsatlakoztatni, nincs normál méretű IDE csatlakozó rajta (ha lenne, akkor az asztali gép cd olvasóját rá tudnám kötni), nincs usb-s cd olvasóm, így nem tudok XP-t telepíteni.
    Találtam leírásokat arról, hogy egy pendrive-ra is fel lehet tenni a telepítőkészletet, de bármelyik módszert is próbáltam, egyik sem működött.

A 'B-verzió", hogy win helyet valami teljesen egyszerű linux, amiben van torrent kliens (vagy tudok bele tenni), másra úgysem lenne használva.
    Trance
    "Attól még, hogy egyesek szerint kevés időnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdőirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

lor
    lor offline
    phorumus maximus lor avatarja
    Regisztrált
    2002-10-11
    Lakhely
    miskócz, balkán
    Üzenet
    24.139

Alapbeállítás

munkahelyi pc
    win 7 mozilla thunderbird szoftver 9.01 legujabb frissites
    ket t-online-os mailbox hozzaadva josok maillel
    kb 5000 es 1000
    7 ill 1,5GB
    letoltesnel beszol, hogy nincs tobb hely takaritsak toroljek, hogy legyen hely

ez mi ez?

/korabban a wines outlook express jatszott ilyet tok komolyan azota hagyom picsaba/
    NE ÍGY! NE ÍGY!
    borzasztus falánkusz
    lor-inc g-boxx designer
    . . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

vendég
    Regisztrált
    2008-12-03
    Üzenet
    32

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: imi72 Üzenet megjelenítése
    Vékonykliensből akarok letöltő gépet csinálni, de a gép alaplapja annyira minimalista, hogy maximum egy noti merevlemezt tudok rácsatlakoztatni, nincs normál méretű IDE csatlakozó rajta (ha lenne, akkor az asztali gép cd olvasóját rá tudnám kötni), nincs usb-s cd olvasóm, így nem tudok XP-t telepíteni.
    Találtam leírásokat arról, hogy egy pendrive-ra is fel lehet tenni a telepítőkészletet, de bármelyik módszert is próbáltam, egyik sem működött.
    A 'B-verzió", hogy win helyet valami teljesen egyszerű linux, amiben van torrent kliens (vagy tudok bele tenni), másra úgysem lenne használva.
    Munkahelyi gépünkön most cserélték át az XP-t Linux Mint-re. Úgy tudom, azt kifejezetten ajánlják is ilyen régi gépekre, a miénk is ilyen. Nagyon jó szerintem, egyszerű, gyorsan, jól működik. És van benne torrent kliens is ! :-))

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Köszi, de ez a linux verzió is túl modern az én gépemhez
    XP-ből sem a szokásos rendszert tenném, hanem annak egy kisebb igényű változatát (WinFLP).
    Trance

fórumfüggő kipage avatarja
    Regisztrált
    2006-04-02
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    1.662

Alapbeállítás

PC- HDMI kábel - TV összeköttetéssel küzdök. Addig jutottam, hogy látja a gép a tv-t, de a tv-n mindössze egy ló..szó windows jelet tudtam összeidegeskedni, mást nem hajlandó megjeleníteni. Mi lehet a probléma? Tudtok segíteni?

fórumfüggő megatron avatarja
    Regisztrált
    2008-05-04
    Lakhely
    Punnántúl..
    Üzenet
    2.175

Alapbeállítás

honnan tudom meg hogy max mennyi mhz-n üzemelnek a ramok? annál hiába teszek bele gyorsabbat, nem fog menni gyorsabban?

illetve hogy járok jobban, ha duálba megy benne 2x2gb ram vagy egy 4gb-meg egy 2gb azaz több memóriám lesz,de nem használja ki a duálc. gyorsaságot?

köszi
    Idéz
    Multi-idézet
    az emberek panelekben gondolkodnak, az emberek a panelekben is gondolkodnak
    reignX-emet sx trailre cserélném..

fórumfüggő kipage avatarja
    Regisztrált
    2006-04-02
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    1.662

Alapbeállítás

Sikerült

fórumfüggő megatron avatarja
    Regisztrált
    2008-05-04
    Lakhely
    Punnántúl..
    Üzenet
    2.175

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: arpi07 Üzenet megjelenítése
    Kérdezném,mit érhet nagyjából egy jó állapotú Powermac G4,2gb ram,dvd-író,ethernet..?

nekem megvan még az első almám, most kíváncsiságból néztem neten, ilyen 30 körül mennek...ez valahol kicsit felette lehet - bár eladni kb lehetetlen
    az emberek panelekben gondolkodnak, az emberek a panelekben is gondolkodnak
    reignX-emet sx trailre cserélném..

fórumfüggő Dózer avatarja
    Regisztrált
    2008-02-04
    Lakhely
    veszprém
    Üzenet
    2.228

Alapbeállítás

Tud valaki megoldást?
    Vettem egy kis pár száz Ft-os usb bluetootht a laptophoz. Bedugom, elkezdi a csatlakozást, kiírja hogy csatlakozott, de nem tudok kapcsolatot létesíteni. Sem a telefonnal, sem a fejhallgatóval. A telefon azt írja ki, " a kapcsolódás sikertelen".

törzsvendég exxpert avatarja
    Regisztrált
    2004-04-05
    Lakhely
    Buda
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Azokat a szoftvereket, amelyek szűrik az internet bizonyos oldalait (social, mail stb.) meg lehet valahogyan kerülni?
    >>> Two wheels, one passion <<<
    The bike way of life

törzsvendég Kánya avatarja
    Regisztrált
    2007-03-28
    Lakhely
    MECSEK
    Üzenet
    397

Alapbeállítás

Sziasztok! Vettem egy 22" 1080p led monitort amin csak vga csatlakozás van. Mivel a videokártyámon csak dvi csati van, dvi-vga átalakítóval használom.
    A kérdésem az lenne hogy hogy tudom elérni a legjobb minőséget a monitoron, mivel több fajta DVI átalakítót láttam és nem tudom hogy ez számít e valamit.

vendég WD-40 avatarja
    Regisztrált
    2008-01-22
    Lakhely
    Hernádkak
    Üzenet
    82

Alapbeállítás olcsó laptop

sziasztok!

húgocskám idén ballag gimnáziumból, és valószínű, hogy messzire kerül szeptembertől továbbtanulni.

saját laptopot fog kapni ballagáskor, az én feladatom kiválasztani a neki megfelelőt. mivel nagyjából átlag felhasználó (jó, az Office programokat azért elég jól keni), nem kell neki kimondottan izmos gép. fő szempont a masszív felépítés, tartósság, nem túl nagy méret.
    szerintetek a 100 ezer forint körüli szegmensben mely márka (márkák) (mely típusai) a legigényesebb - legtartósabbnak megítélt konstrukciók? mint mondtam, a teljesítmény nem számít, az egyetlen kikötésem, hogy Intellel legyen szerelve, ne AMD-vel, mert véleményem szerint az AMD-k remek, de nem laptopba való procik. melegednek, mint a háborodás.
    netbook annyira nem jön szóba, jó, ha van benne dvd író-olvasó.
    előre is köszi a tippeket!

törzsvendég Mester14 avatarja
    Regisztrált
    2003-11-03
    Lakhely
    Mindig valahol 2 hely között, Kazincbarcika
    Üzenet
    1.348

Alapbeállítás

Szerintem DELL-t érdemes venni. Minden általad felsorolt kritériumnak megfelel és a laptop gyártók között a leghosszabb és megbízhatóbb szerviz szolgáltatással rendelkeznek. Ezeket saját tapasztalatból írom.

vendég WD-40 avatarja
    Regisztrált
    2008-01-22
    Lakhely
    Hernádkak
    Üzenet
    82

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Mester14 Üzenet megjelenítése
    Szerintem DELL-t érdemes venni. Minden általad felsorolt kritériumnak megfelel és a laptop gyártók között a leghosszabb és megbízhatóbb szerviz szolgáltatással rendelkeznek. Ezeket saját tapasztalatból írom.
    nekem is Dell-em van, Inspiron szériás. nálam a 3 év garancia és a nagyon jó ár-teljesítmény arány miatt győzött (Intel i7, nyolc giga ram, 1GB GF 525m videokártya, és így is bőven 200 ezer alatt volt.) ámbátor... negatívumok: a monitorja sima "csillogós" LCD, a billentyűzet "süppedős" (érezni, hogy lenyomódik és huplisodik, mikor a középső fertályon gépelsz), m eg olyan fapados hajlós-kopogós műanyag az egész, dehát valamit valamiért.
    csak hab a tortán, hogy a driverjeivel rendesen meg kellett szenvedni, mivel oprendszer nélkül vettem és nem adtak hozzá semmi segédprogramot. a hangkártya driverrel mai napig meggyűlik a bajom, egy-egy windows frissítés után nem akar működni a mikrofon bemenet...

szóval jól ismerem a mostani olcsóbb Dell-ek kidolgozottságát, de ha azt mondjátok, hogy ebben az árszegmensben egyik márka modellje sem megbízhatóbb, én hiszek nektek és nézek huginak egy jó kis Inspiront valami szép színben i3-as, vagy hagyományos kétmagos procival (:

volt kezemben tavalyi Studio szériás Dell is, na arról már elhiszem, hogy bőven túléli a 3 éves garancia időt!

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-07-05
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    1.400

Alapbeállítás

Biztosan tök jó a Dell is DE inkább azt kérdezném, szerinted melyik piacon lévő nagy cég laptopja nem fogja megérni a min. 3 évet ? Szerintem ilyet nem tudsz mondani, tehát nagyjából bármelyik cégtől vehetsz laptopot. (Toshiba,Asus,Acer,Samsung,....bármi. Sony-k viszont nagyon drágák.)
    Nézd meg Auchan, ...stb. helyen is, ők is sokszor akcióznak, hátha belefutsz egy jó ajánlatba.
    Marci

törzsvendég DannyL81 avatarja
    Regisztrált
    2010-08-13
    Lakhely
    Veresegyház
    Üzenet
    760

Alapbeállítás

Nem a gépek nem szokták bírni a 3 évet, hanem a zsanérok. Arra kell odafigyelni milyet veszel.

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •