Oldal 3 / 28 elsőelső 1234513 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41-60 / 553

Téma: GPS topik

vendég Dr Drake Ramorey avatarja
    Regisztrált
    2006-10-27
    Lakhely
    Dunakanyar
    Üzenet
    162

cimboram epitomernok, es kikuldtek oket a varosba (bp) mericskelni ilyen gps-es cuccal. nem tudom milyen muszerrel dolgoztak, de nagyon szidta a pontossagat. viszont. jartunk egy idoben geokesselni, es egy beepitett gps-sel rendelkezo pda-t hasznaltunk, ami nagy meglepetest okozott, hiszen az erdoben koborolva nagyjabol 2-3 meter pontosan elvezetett minket a keresett ponthoz. marpedig fak kozott voltunk erosen. ma mar lehet kapni telefonkent is funkcionalo pda-kat, ami tud wifit, hasznalhato szamitogepkent, mp3 lejatszokent, es nem sokkal nagyobbak mint egy telefon. jo kis cuccok.

fórumfüggő
    Regisztrált
    2005-06-29
    Lakhely
    mobilom mellett (zugló)
    Üzenet
    2.206

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: prof8
    Sajna még nem vagyok otthon benne. Akkor ezek szerint valszeg nem is működne mindenhol. Na de várj, a városban meg nem árnyékolnak hasonlóan az épületek? Meg nem morbid, hogy szabadidős GPS-eket árulnak, és nem is működnek ott? pl tájfutóknak, vagy csak simán futóknak. Nincs elvileg olyan, hogy ezt a hibát már eszközölték, mert ha nem , akkor semmi értelme ilyet venni.
    Itt a fórumon Lensver használ (szinte?) mindig GPS-t a túrákon és gyűjti is a logokat az utakról. Szerintem kérdezd meg tőle, biztos nagy a tapasztalata az erdőben vett jelekről.. A "lányos" topikban megtalálod..

törzsvendég sysspo avatarja
    Regisztrált
    2006-11-01
    Lakhely
    Fürth, Tatabánya
    Üzenet
    848

Alapbeállítás

Értem. Elkeserítő, mert egy "egyszerű" a kmórára meg sajnálnám a 35 ezret, ha nem használom ki. A GPS-t kihasználnám, de 200-at nem adok ki azért, hogy tudjam hol vagyok, akkor inkább megkérdezem az erdőbe a macit, vagy a rőzsegyűjtő banyát...
    Nézz körül külföldi honlapokon. A Ciclosport Ciclomaster CM 434 most sok helyen akcióban 60-70 EUR és az elég sokat tud. Vagy keresd a VDO MC 1.0-t. Az M.o.-on is olyan 25e lehet.

vendég brumbie avatarja
    Regisztrált
    2006-02-18
    Lakhely
    Budapest-Eger
    Üzenet
    143

Alapbeállítás

Én jó két hete nyúzok egy Garmin Edge 305 ... hm hogy is nevezzem, hogy ne kicsinyítsem le ... személyi edző/edzőpartner és kerkpár computer-t.
    GPS alapú, de például a magasságot barometrikusan határozza meg, ezért méteres pontossággal működik. Országúti bringán használom ... GPS jelvesztés még nem történt.
    Én szívritmus érzékelőt és pedálfordulatszám/sebesség érzékelőt is használok hozzá. Mivel van külön sebességérzékelője az egységnek, ezért esetleges GPS jelvesztés esetén továbbra is tárolódik minden adat másodpercenkénti logolással.
    Csak jókat mondhatok róla ... mind a központi egység, mind a hozzá kapott szoftver szuper.
    Az egység magyarul működik a kijelzőjén úgy variálhatod a megjelenítendő infókat ahogy akarod (elhelyezés, megjelenítendő adatok száma stb.)
    Különféle profilokat állíthatsz be vele (kettő db kerékpár, futás, egyéb outdoor tevékenység stb), szintén lehet benne töménytelen mennyiségű edzésprofilt beállítani (sebesség, szívverés, sebesség stb stb zónákat határozhatsz meg)
    A szoftverrel végigkövetheted az edzésmunkádat, összehasonlíthatod korábbiakkal, grafikon szinten.
    Amitől viszont hátast dobtam az a virtuális edzéspartner ... beállíthatod bármelyik korábbi edzésedet alapnak és virtuálisan követ egy "partner". Időfutam szimulációra zseniális.
    Hirtelen ennyi ...

vendég prof8 avatarja
    Regisztrált
    2002-05-07
    Lakhely
    Budhapest
    Üzenet
    181

Alapbeállítás

Megnéztem ezeket az óragyártókat, és pont emiatt merült fel a GPS ötlete is, mert 27900 a Garmin legolcsóbb GPS-e. Az óra viszont ugye nemkért funkciókkal van teletűzdelve. A GPS viszont (ha működik rendesen mindenhol) pont azt mutatja ami kell.

Mivel 50 kiló vagyok, nem érdekel, hogy mennyi kalóriát égettem el, a dirtgépen nem éppen érdekfeszítő a pedálfordulat sem és a pulzus sem érdekel, mert egy ilyen bringával a mászás asszem egyértelmű, hogy milyen adatokat eredményez. És akkor még legnagyobb, meg legkissebb, meg viszonyítás, meg anyámtyúkja, ami pénz, mert benne van, de nem éppen kell.
    Legutóbb prof8 módosította; 2006-11-29 - 12:30.

fórumfüggő Hotmaat avatarja
    Regisztrált
    2005-05-11
    Lakhely
    Törökbálint
    Üzenet
    2.150

Alapbeállítás

És mindez így mennyi? Ha szabad ilyet kérdezni

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-09-23
    Üzenet
    492

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: brumbie
    de például a magasságot barometrikusan határozza meg, ezért méteres pontossággal működik.
    És GPSből egyálltalán nem használja a magasságinfo-t? Mert azért ha változik az idő, vagy nem tudom, akkor a barometrikus pontatlan nem?

Vagy lehet olyat csinálni hogy a Gps által kiköpött magasság, sebesség adatokat külön letölteni, és utána összevetni a barometrikus magasságmérő, sima sebességmérő adataivel?

vendég prof8 avatarja
    Regisztrált
    2002-05-07
    Lakhely
    Budhapest
    Üzenet
    181

vendég brumbie avatarja
    Regisztrált
    2006-02-18
    Lakhely
    Budapest-Eger
    Üzenet
    143

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Mathias
    És GPSből egyálltalán nem használja a magasságinfo-t? Mert azért ha változik az idő, vagy nem tudom, akkor a barometrikus pontatlan nem?

Vagy lehet olyat csinálni hogy a Gps által kiköpött magasság, sebesség adatokat külön letölteni, és utána összevetni a barometrikus magasságmérő, sima sebességmérő adataivel?
    Természetesen használja a GPS magasságot is ... élesítéskor kalibrálja magát ... és valószínűleg menet közben is frissíti magát, hogy az időjárás változás okozta légnyomás eltérést kompenzálja ... eddig változó időjárási viszonyok mellett mindig ugyanazokat a magassági értékeket mérte, amiket korábban (általam megfigyelt adott pontokon)
    Csak egy magasság van ... a helyes ... azt log-olja
    Alapból a GPS által vett sebesség az ami tárolódik. GPS lefedettség hiányában vált a hagyományos mérésre.

fórumfüggő
    Regisztrált
    2005-06-29
    Lakhely
    mobilom mellett (zugló)
    Üzenet
    2.206

Alapbeállítás

Én úgy emlékszek, hogy a Garmin-ok kézi felsőkategóriásai nem pontosítanak útközben, csak választható, hogy melyiket akarod használni (barometrikus, gps). Másrészt a barometrikus sokkal pontosabb adatokat ad, ha rendesen van be illetve után kalibrálva.

Még egy dolog. Lehet, hogy rosszul emlékszek, de a track log általában nem a műhold által adott "3D" koordinátákat tárolja? Mert akkor számítógépre való áttöltés után a magsság adatok abból számolódnak.

Jja és ven egy ilyen topik..
    GPS topik

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-09-23
    Üzenet
    492

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: raycoon
    Másrészt a barometrikus sokkal pontosabb adatokat ad
    Hmm de miért nem pontos a GPSes magasságmérés? Ugyanolyan pontosnak kéne lennie, mint a koordináta meghatározás.

vendég brumbie avatarja
    Regisztrált
    2006-02-18
    Lakhely
    Budapest-Eger
    Üzenet
    143

Alapbeállítás

Azért mert a koordináta meghatározás sem pontos ... 5-10 méter mellélövés simán benne van a pakliban a tér minden irányában.

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-09-23
    Üzenet
    492

Alapbeállítás

Azért mert a koordináta meghatározás sem pontos ... 5-10 méter mellélövés simán benne van a pakliban a tér minden irányában.
    Jó, de akkor kalibrálásnál sem pontos, tehát a barometrikus mérő egy olyan ponthoz viszonyít, ami 10meres hibával is rendelkezhet.

fórumfüggő
    Regisztrált
    2005-06-29
    Lakhely
    mobilom mellett (zugló)
    Üzenet
    2.206

Alapbeállítás

A kalibrálást lehet gps alapon csinálni és kézzel is. A gps alapú tényleg egy esetleg fals értékhez képest fog mérni, de mivel az emberek sok esetben emelkedési információként akarják használni ezt a funkciót, így arra tökéletes.
    A kézi beállítás meg adott, vagyis, ha olyan helyen vagy, ahol pontosan tudod a magasságot (bemért pontok), akkor annál nem lesz pontosabb a gps-szel kalibrált sem..

fórumfüggő
    Regisztrált
    2005-06-29
    Lakhely
    mobilom mellett (zugló)
    Üzenet
    2.206

Alapbeállítás

Így igaz..
    Ha szerencsés helyzetben vagy és van pl waas (vagy mi a szösz), akkor ennél sokkal pontosabb. De rossz esetben, akár 20-30 méter is lehet, vagy annál több is. Ráadásul az adott koordináta "ugrál" is a vételtől függően. Gyorsan változó körülmények között egy egyhelyben álló gps is tud folyamatosan változó koordinátákat adni. Ami emelkedésben pl azt jelenti, mintha lifteznél (rossz esetben) néhány emeletet ide-oda..

vendég prof8 avatarja
    Regisztrált
    2002-05-07
    Lakhely
    Budhapest
    Üzenet
    181

Alapbeállítás

Asszem van akkora ez a világ, hogy 5 méteren nem fogok berosálni

maximus Charon avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Degec
    Üzenet
    10.852

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: raycoon
    Ami emelkedésben pl azt jelenti, mintha lifteznél (rossz esetben) néhány emeletet ide-oda..
    Ez a legkényelmesebb módja a szintgyűjtésnek. ;D
    :love: ____Dawn & Noémi & Enikő___Project: Eden

"A puhatestű másodrendű szereplő az utakon, feladata az alkalmazkodás és a túlélés."

bentlakó
    Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    Budaörs
    Üzenet
    6.676

Alapbeállítás

hétvégén geokesseltem iskolai túrakörrel (ja, ilyen is van nálunk), volt nálunk három gps, ebből kettő darab volt garmin GPSMAP 60 CSx (iskoláé), és volt még egy pda-s gps is (haveré). a gpsmap-ek végig mindenhol fogták a jelet, pedig volt olyan hely az erdőben, ahol szinte sötét volt, olyan lombkorona van még így ősszel is. egy helyen látott csak két műholdat, ez konkrétan egy rádióadótorony mellett volt..de amúgy mindig megtalált 8-10 műholdat, az említett lombkoronás rész alatt legalább 4-et mindig látott. mondjuk ezek nem a 35-40e ftos gps kategóriába esnek, de azt hiszem, hogy a műholdak a drágább kategóriáknál is ugyanazok

a pda-s gps is mindehol fogott legalább 3-4 műholdat, és ez is rendesen vezetett minket az úton.

a pontosság az végig +/- 7 méter volt, de ez azt jelentette, hogy amikor sikerült jó irányból menni és 0-t mutatott, akkor tényleg ott volt a láda maximum 1,5 méteres körzetében. gpsel meg nem szabad egy helyben állni, akkor szinte biztos, hogy nem mutat jó koordinátákat.
    Legutóbb DaveRider módosította; 2006-11-29 - 18:27.
    "...you can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards." /Steve Jobs/

vendég prof8 avatarja
    Regisztrált
    2002-05-07
    Lakhely
    Budhapest
    Üzenet
    181

Alapbeállítás

Asszem engem meggyőzött a GPS. Kettő modell tetszik nagyon. Az első az a Garmin Edge 205, ami úgy néz ki, ugyanaz, mint a nemrég említett 305, csak a nekem lényegtelen pedálfordulat, pulzusmérés, és társai hiányoznak belőle. Hála az égnek, hiszen így olcsóbb is Neki az előnye, hogy kifejezetten bringásoknak készült.
    http://gpsbolt.hu/shop.php?product=27

A másik az nem kifejezetten bringásoknak van, de nekik is jó. Garmin - eTrex Venture CX Ez viszont színe skijelzővel rendelkezik, és az előzővel ellentétben nem 12, hanem 36 órán át működik, ami kifejezetten jónak tűnik, hisz nem minden nap tud az ember tőtögetni. Van rajta útvonaltervezés is, szal sehol sem tévedhetek el vele. Asszem ez lesz a nyerő.
    http://gpsbolt.hu/shop.php?product=692

Igaz, nem az az árkategória, amit az elején céloztam meg, de szerintem megéri egy ilyenbe befektetni, hiszen nem csak a bringán tudom használni, hanem akár futáskor, túrázáskor, vagy csak hétköznapokon, amikor egy utcát keresek a városban, akár bármelyikben is legyek. Na ezt nem tudja egy kilóméteróra sem Ma kicsit én is utánajártam, és sokan mondták, hogy elvileg mostanában nem nagyon van olyan, hogy a lombok miatt nem lehet jelet venni, bár az tény, hogy csökken.

Aki meg edzóset keres pulzusmérővel, meg miegyébbel, az is talál magának GPS között is, bár lehet, hogy nem mindenki akar nem eltévedni

bentlakó
    Regisztrált
    2005-08-30
    Lakhely
    Budaörs
    Üzenet
    6.676

Alapbeállítás

A másik az nem kifejezetten bringásoknak van, de nekik is jó. Garmin - eTrex Venture CX Ez viszont színe skijelzővel rendelkezik, és az előzővel ellentétben nem 12, hanem 36 órán át működik, ami kifejezetten jónak tűnik, hisz nem minden nap tud az ember tőtögetni. Van rajta útvonaltervezés is, szal sehol sem tévedhetek el vele. Asszem ez lesz a nyerő.
    http://gpsbolt.hu/shop.php?product=692
    jó választás, én is éppen egy ilyenre spórolok.
    "...you can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards." /Steve Jobs/

Oldal 3 / 28 elsőelső 1234513 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •