GPS guruk, help!
Eléggé úgy néz ki, hogy az Edge 705-ösöm megfeküdt. Korábban már írtam, hogy bekapcsolás után a szokásos időn belül megállapodik a magasság érték, de nagyon durván eltér a valóstól. 150 m-es magasságra eleinte -165 m-t ír ki, most már -220 körülit.
Hétvégén elvittem magammal túrára, aminek a szintgörbéje
ilyen volt. Ez kb. 800-850 m szintemelkedés. A gps-en a görbe tökéletesen látszódott, ugyanakkor a teljes emelkedésre kemény 1 m-t írt ki.
Keresgéltem a neten és az
mtbr fórumon olvastam, hogy elő lehet hívni egy rejtett menüt, ahol meg lehet nézni a gps szerinti magasságot. Ez nálam 160 m, azaz a szokásos 5-10 m-es pontosságot figyelembe véve teljesen korrekt.
Van valakinek tippje, hogy mi romolhatott el? Mivel mind a gps-es magasság, mind a rögzített útvonal megfelel a valóságnak, én a nyomásmérő szenzorra tippelnék. Mondjuk ha az, akkor még mindig ott van az a kérdés, hogy maga a gps miért nem számolt valós szintemelkedést.
A lehetséges javítással kapcsolatban lenne még egy olyan kérdésem, hogy azt vajon ki vállalná el. A kütyü Angliából került ide, a hazai fő forgalmazó oldalán pedig elég
egyértelműen leírják, hogy ők nem fogják megjavítani.