Oldal 27 / 28 elsőelső ... 1725262728 UtolsóUtolsó
Eredmény 521-540 / 553

Téma: GPS topik

törzsvendég Aty22 avatarja
    Regisztrált
    2006-07-16
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    304

Alapbeállítás

Elég valószínű szerintem is hogy a légnyomásmérő érzékelőjével lehet gond. Előfordulhat csupán koszosodás is, gondold át hogy lett-e a készülék sáros, mocskos valamikor. Érdemes megkeresni a készüléken az érzékelő nyílását, hogy ez az EDGE-nél hol van, nem tudom, de keresgélj, az Oregonnál az akksifedél alatt van. Elképzelhetőnek tartom hogy az tömődött el, szerintem az okozhat rossz mérési adatokat.
    A Garmin forgalmazójának a garanciális ügyintézéséről csak jót mondhatok, de a nem rajtuk keresztül értékesített készülékek javításával kapcsolatos hozzáállásukat nem minősíteném...

törzsvendég Ati46 avatarja
    Regisztrált
    2007-03-17
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    617

Alapbeállítás

Én néznék rajta egy fw-t is lehet van újabb, és az is sok problémát meg szokott oldani.

törzsvendég cindercone82 avatarja
    Regisztrált
    2006-03-13
    Lakhely
    A nyúlon túl...
    Üzenet
    1.493

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: imi72 Üzenet megjelenítése
    GPS guruk, help!

Eléggé úgy néz ki, hogy az Edge 705-ösöm megfeküdt. Korábban már írtam, hogy bekapcsolás után a szokásos időn belül megállapodik a magasság érték, de nagyon durván eltér a valóstól. 150 m-es magasságra eleinte -165 m-t ír ki, most már -220 körülit.
    Hétvégén elvittem magammal túrára, aminek a szintgörbéje ilyen volt. Ez kb. 800-850 m szintemelkedés. A gps-en a görbe tökéletesen látszódott, ugyanakkor a teljes emelkedésre kemény 1 m-t írt ki.
    Keresgéltem a neten és az mtbr fórumon olvastam, hogy elő lehet hívni egy rejtett menüt, ahol meg lehet nézni a gps szerinti magasságot. Ez nálam 160 m, azaz a szokásos 5-10 m-es pontosságot figyelembe véve teljesen korrekt.

Van valakinek tippje, hogy mi romolhatott el? Mivel mind a gps-es magasság, mind a rögzített útvonal megfelel a valóságnak, én a nyomásmérő szenzorra tippelnék. Mondjuk ha az, akkor még mindig ott van az a kérdés, hogy maga a gps miért nem számolt valós szintemelkedést.

A lehetséges javítással kapcsolatban lenne még egy olyan kérdésem, hogy azt vajon ki vállalná el. A kütyü Angliából került ide, a hazai fő forgalmazó oldalán pedig elég egyértelműen leírják, hogy ők nem fogják megjavítani.
    A technikai részével kapcsolatban nem tudok segíteni. De a garanciális ügyintézéshez vonatkozóan volna egy-két javaslatom.
    Az általad birtokolt terméknek le van pecsételve a garijegye? Nemzetközi garit kaptál hozzá?
    Mert nekem volt egy hasonló problémám (egy fotó optikával) , és sikeresen érvényesítettem itthon a garanciális igényemet. Pedig az USA-ban lett vásárolva a termék!
    Sajnos a hazai forgalmazók (ez minden forgalmazóra jellemző kerékpár,alkatrész,szerszámgép,elektronika) csak addig verik a mellüket arra hogy ők a "hivatalos forgalmazók" amíg valami problémával fel nem keresed őket.
    Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása.
    PENTAX PHOTO GALLERY

törzsvendég imi72 avatarja
    Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Fiúk, köszi a válaszokat.

Idézet Eredeti szerző: Aty22 Üzenet megjelenítése
    Elég valószínű szerintem is hogy a légnyomásmérő érzékelőjével lehet gond. Előfordulhat csupán koszosodás is, gondold át hogy lett-e a készülék sáros, mocskos valamikor. Érdemes megkeresni a készüléken az érzékelő nyílását, hogy ez az EDGE-nél hol van, nem tudom, de keresgélj, az Oregonnál az akksifedél alatt van. Elképzelhetőnek tartom hogy az tömődött el, szerintem az okozhat rossz mérési adatokat.
    Én inkább valamilyen elektronikus hibára gondolok. A linkelt szintgörbe, a -400 m-es eltéréstől eltekintve, teljesen jó. Többször bejárt útvonal, gyakorlatilag egyezik a régebbi görbékkel. A készülék "légzőnyílása" teljesen átjárható, ha erősen ráfújok, simán érzékeli.

Idézet Eredeti szerző: Ati46 Üzenet megjelenítése
    Én néznék rajta egy fw-t is lehet van újabb, és az is sok problémát meg szokott oldani.
    Megvolt. WebUpdater-en keresztül ment fel az aktuális 3.3-as verzió. Semmi. Aztán downgrade-eltem 3.1-re, semmi, most 2.9 van fent, de igazából mindegy, semmi változást nem tapasztaltam.

Idézet Eredeti szerző: cindercone82 Üzenet megjelenítése
    A technikai részével kapcsolatban nem tudok segíteni. De a garanciális ügyintézéshez vonatkozóan volna egy-két javaslatom.
    Az általad birtokolt terméknek le van pecsételve a garijegye? Nemzetközi garit kaptál hozzá?
    Mert nekem volt egy hasonló problémám (egy fotó optikával) , és sikeresen érvényesítettem itthon a garanciális igényemet. Pedig az USA-ban lett vásárolva a termék!
    Sajnos a hazai forgalmazók (ez minden forgalmazóra jellemző kerékpár,alkatrész,szerszámgép,elektronika) csak addig verik a mellüket arra hogy ők a "hivatalos forgalmazók" amíg valami problémával fel nem keresed őket.
    Egyelőre nem találom a papírjait, de mivel 2008-ban vettem, garancia már biztos nincs rajta.

OFF: A hazai forgalmazót én sem értem, hiszen nem a sarki pizzaárustól vettem egy utánzatot. Ahogy nézem az általuk megadott, garancián túli javítási költségeket (50k), a helyükben nem válogatnék...legfeljebb visszaadnák, hogy 'bocs, de nem tudjuk megjavítani, de kérünk ötezret az állapotfelmérésért'.
    Trance
    "Attól még, hogy egyesek szerint kevés időnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdőirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Regisztrált
    2007-03-17
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    617

Alapbeállítás

Garminnál még a garis készüléket sem javítják, max szofvert cserélnek rajta, ha az segít akkor kész, ha nem akkor készüléket cserélik újra.
    Amire a csere napjától újra egy év garit vállalnak.
    Gari időn kívül pedig teljesen mind1 mi a baja a készüléknek, van nekik egy meghatározott áruk, ami 50k körül mozog, adod a rossz készüléket, és ők kicserélik egy másikra amire azt hiszem fél év garit adnak.

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Garminnál még a garis készüléket sem javítják, max szofvert cserélnek rajta, ha az segít akkor kész, ha nem akkor készüléket cserélik újra.
    Amire a csere napjától újra egy év garit vállalnak.
    Gari időn kívül pedig teljesen mind1 mi a baja a készüléknek, van nekik egy meghatározott áruk, ami 50k körül mozog, adod a rossz készüléket, és ők kicserélik egy másikra amire azt hiszem fél év garit adnak.
    Ja, hogy akkor ez nem igazi javítás? SW cserét a mezei felhasználó is meg tudja csinálni. Ha ezen kívül csak cserére képes a cég, akkor az eléggé leminősíti őket...ezt én nem nevezném igazi terméktámogatásnak.

Kicsit más: a kütyü legelső hibája az volt nálam, hogy használat közben egyszerűen kikapcsolt. Akkor azt hittem, hogy a terep fölött húzódó nagyfeszültségű vezeték okozta, de később már egyéb helyzetekben is előfordult, teljesen véletlenszerűen. A Garmin fórumán olvastam, hogy milyen sok embernek volt ez a problémája és, hogy egy-két esettől eltekintve senkinek sem segített a sw frissítés.
    Trance
    "Attól még, hogy egyesek szerint kevés időnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdőirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Regisztrált
    2007-03-17
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    617

Alapbeállítás

A szoftveresen halott készülékek nagy részét is vissza tudják állítani, van vmi spéci programjuk, amit normál júzer nem tud beszerezmi, ha pl frissítésnél belehal.
    Az hogy ők nem javítanak, szerintem nem rajtuk múlik, szerintem ez vmi központilag meghatározott baromság lehet.

Mondjuk ez rajtad nem segít.
    Ha már nem garis, és bátor vagy, kapd szét és nézzél bele, hátha csak vmi kontakt, vagy egyéb apró hibája van.

törzsvendég Aty22 avatarja
    Regisztrált
    2006-07-16
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    304

Alapbeállítás

Szerintem teljesen rendben van hogy nem javítanak készüléket... egyrészt manapság már nem kifizetődő, másrészt annyira kompakt rendszerek vannak hogy egy alkatrész cserével nem lehet javítani. Ha a hibás modult kicserélnék, akkor meg lehet többe kerülne az egész akció mint a meghatározott csereár. Arról nem is beszélve hogy a csere megvan kb. 5 perc alatt lepapírozva a javítás meg napokig tartana... senkinek nem lenne szerintem az jó. Garanciáról nem is beszélve, így egy teljesen új készüléked lesz, nem javítgatott.
    Olyan szoftvercserét amit ők tudnak mezei felhasználó nem tud otthon megcsinálni.
    Nem védeni akarom őket, de volt garis gondom és én ezt a rendszert teljesen használhatónak és korrektnek érzem.
    Azt viszont hogy a nem rajtuk keresztül vásárolt készülékkel nem foglalkoznak, minősíthetetlennek tartom. Lehet erről vitatkozni, de ha lenne komoly konkurenciájuk akkor másképpen működne ez szerintem... Érdekes módon a Garminhoz hasonló világcégek képesek a világ bármelyik pontján vásárolt készüléküket a világon bárhol garanciális vagy nem garanciális problémával fogadni.
    Arra azért kíváncsi lennék hogy más országokban is ilyen lehet-e a hozzáállás a Garmin szervizekben.

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

A szoftveresen halott készülékek nagy részét is vissza tudják állítani, van vmi spéci programjuk, amit normál júzer nem tud beszerezmi, ha pl frissítésnél belehal.
    Az hogy ők nem javítanak, szerintem nem rajtuk múlik, szerintem ez vmi központilag meghatározott baromság lehet.
    Nem is a hazai forgalmazót "bántottam", a munkahelyünk is áll olyan céggel kapcsolatban, akinek a kezét ilyen módon köti meg a gyártó.

Mondjuk ez rajtad nem segít.
    Ha már nem garis, és bátor vagy, kapd szét és nézzél bele, hátha csak vmi kontakt, vagy egyéb apró hibája van.
    Nos, megtettem, de semmi extra, full felületszerelt lap, teljesen tiszta belső, néztem a nyomás szenzort (legalább is szerintem az), de teljesen tiszta, semmi lerakódás, sérülés nincs rajta.

Szerintem teljesen rendben van hogy nem javítanak készüléket... egyrészt manapság már nem kifizetődő, másrészt annyira kompakt rendszerek vannak hogy egy alkatrész cserével nem lehet javítani. Ha a hibás modult kicserélnék, akkor meg lehet többe kerülne az egész akció mint a meghatározott csereár. Arról nem is beszélve hogy a csere megvan kb. 5 perc alatt lepapírozva a javítás meg napokig tartana... senkinek nem lenne szerintem az jó. Garanciáról nem is beszélve, így egy teljesen új készüléked lesz, nem javítgatott.
    Olyan szoftvercserét amit ők tudnak mezei felhasználó nem tud otthon megcsinálni.
    Nem védeni akarom őket, de volt garis gondom és én ezt a rendszert teljesen használhatónak és korrektnek érzem.
    Azt viszont hogy a nem rajtuk keresztül vásárolt készülékkel nem foglalkoznak, minősíthetetlennek tartom. Lehet erről vitatkozni, de ha lenne komoly konkurenciájuk akkor másképpen működne ez szerintem... Érdekes módon a Garminhoz hasonló világcégek képesek a világ bármelyik pontján vásárolt készüléküket a világon bárhol garanciális vagy nem garanciális problémával fogadni.
    Arra azért kíváncsi lennék hogy más országokban is ilyen lehet-e a hozzáállás a Garmin szervizekben.
    Teljesen igazad van a fizikai javítással kapcsolatban, de ha a szoftveresre be vannak rendezkedve, akkor azt simán felkínálhatnák a nem náluk vásárolt készülékre is...legfeljebb drágábban.
    Nem vagyok jártas az elektronikában, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen (hosszú-hosszú éveken keresztül, dollármilliókért fejlesztett) kütyü, ami nem volt ütve, verve, elemeknek kitéve, miként mehet olyan szinten tönkre, hogy csak a csere segíthet rajta.
    Trance

törzsvendég cindercone82 avatarja
    Regisztrált
    2006-03-13
    Lakhely
    A nyúlon túl...
    Üzenet
    1.493

Alapbeállítás

Sajnos ez Magyarisztáni sajátosság...Ha nem vered az asztalt és beletörődsz akkor nem csinálnak semmit. De amint veszed a fáradtságot, és írsz egy levelet az anyacégnek miszerint a hazai hivatalos forgalmazó szarik a nemzetközi garira és vonják meg tőle a hivatalos forgalmazói jogot, és ezt csatolva elküldöd a fogalmazónak rögvest megváltozik a hozzáállás.
    OFF
    Nekem agy Sigma optikával volt garis problémám, és csak pénzért akarták megcsinálni (28 ezerért a 45 ezres optikát aminek filléres hibája volt). Miután a helyi szerviz és a forgalmazó is elutasította a garis igényemet, írtam egy levelet az anyacégnek és mellékeltem lefordítva a két levelet amiben elutasították az igényemet. Elküldtem előtte a Magyarisztáni forgalmazónak, hogy mit szólnak hozzá.
    Másnap reggel a szervizből hívtak hogy hova küldjék a futárt, és rekord idő alatt elkészült a cucc.
    ON
    Elég baj hogy itthon csak így működnek a dolgok.
    Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása.
    PENTAX PHOTO GALLERY

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

No, emberek. Nem akarom még elkiabálni, meg sűrűn kopogtatom az asztalt, de azt hiszem sikerült.
    Tegnap a 705-ösből kiszedtem a kártyát, meg letöröltem minden olyan fájlt a beépített kártyájáról, ami a használat során került fel (legalábbis, amiről biztosan tudtam, hogy az). A térképfájlt is leszedtem, majd lenyomtam a kütyü torkán egymás után két hard reset-et és most helyrezökkent. Korrekt magasságot mutat. Egész éjjel be volt kapcsolva és reggelre sem változott a helyzet, szóval egyelőre "öröm é bódottá"
    ...ami furcsa, hogy ezt már csináltam, így, önmagában, de akkor semmi eredménye nem volt. Elképzelhető, hogy valamelyik adatállomány kuszálta volna össze? Úgy tudom, hogy azokat már nem piszkálja bekapcsoláskor. Most majd visszateszem a friss fw-t, térképeket, meg ilyesmi, aztán kiderül, hogy ismét elő fog-e jönni a probléma.
    Trance

apr
    apr offline
    törzsvendég
    Regisztrált
    2007-10-16
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    559

Alapbeállítás

No, emberek. Nem akarom még elkiabálni, meg sűrűn kopogtatom az asztalt, de azt hiszem sikerült.
    Tegnap a 705-ösből kiszedtem a kártyát, meg letöröltem minden olyan fájlt a beépített kártyájáról, ami a használat során került fel (legalábbis, amiről biztosan tudtam, hogy az). A térképfájlt is leszedtem, majd lenyomtam a kütyü torkán egymás után két hard reset-et és most helyrezökkent. Korrekt magasságot mutat. Egész éjjel be volt kapcsolva és reggelre sem változott a helyzet, szóval egyelőre "öröm é bódottá"
    ...ami furcsa, hogy ezt már csináltam, így, önmagában, de akkor semmi eredménye nem volt. Elképzelhető, hogy valamelyik adatállomány kuszálta volna össze? Úgy tudom, hogy azokat már nem piszkálja bekapcsoláskor. Most majd visszateszem a friss fw-t, térképeket, meg ilyesmi, aztán kiderül, hogy ismét elő fog-e jönni a probléma.
    Nem akarlak elkeseríteni de szerintem elkiabáltad. Nekem is ezt csinálta/csinálja, újra elő fog jönni. Szerintem (és te is ezt tapasztaltad) ez szoftveres probléma (nem a barométer szenzor), egy korábbi bekapcsolásnál megjegyzet adat kergíti meg. Vagyis az első bekapcsoláskor mutat hülyeséget, majd nem korrigál hanem ahhoz viszonyítva mér.

Példa Alpokban bekapcsolom 900m, de tudom hogy a város 600-on van. Párszor ki/be kapcsolom, majd helyrejön (vagy nem, és nem foglakoztam vele )

Azt továbbra sem értem mi a fenének használja a barométert a magasság méréshez, ha csak a gps is elég lenne. Talán az volt a koncepciójuk, hogy nagyon fás erdőkben is működjön?

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

köszi a biztatást
    A megoldásnak örültem, azaz, hogy sikerült helyrerángatni a cucc agyát és nem kell "kukázni".
    Nálam a kikapcs, bekapcs nem működött, a reset önmagában nem működött, szerintem a fájlok törlése + a kártya kiszedése + hard reset segített, de ha ez rendszeresen visszatér, akkor úgyis ki fog derülni, hogy ezt hogy kell csinálni (mondjuk ha 3 évenként jön elő, akkor nem érdekel).

A netes keresgélés arra is jó volt, hogy most már ki tudom olvasni belőle a gps szerinti magasságot (bár ezt most már a telefonok nagy része is tudja, de mindegy)
    Trance

maximus Bikertigger avatarja
    Regisztrált
    2004-04-11
    Lakhely
    Szentendre - Pilis
    Üzenet
    18.720

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: apr Üzenet megjelenítése
    Azt továbbra sem értem mi a fenének használja a barométert a magasság méréshez, ha csak a gps is elég lenne. Talán az volt a koncepciójuk, hogy nagyon fás erdőkben is működjön?
    mert az a pontosabb
    "Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
    Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Viszont ha mindkettőt tudja, akkor igazán beletehették volna azt a funkciót, hogy akár indításkor, akár a felhasználó által elérhető menüpontban szinkronizálja a barometrikus érzékelő jelét a gps-hez.
    Ez csak programozási feladat lenne (gondolom én), egy új fw update-tel ki is adhatnák, de persze kicsi az esély arra, hogy a gyártó ezt meglépje, mert házon belül nem fog a termékei között konkurenciát teremteni
    Trance

apr
    apr offline
    törzsvendég
    Regisztrált
    2007-10-16
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    559

Alapbeállítás

köszi a biztatást
    A megoldásnak örültem, azaz, hogy sikerült helyrerángatni a cucc agyát és nem kell "kukázni".
    Nálam a kikapcs, bekapcs nem működött, a reset önmagában nem működött, szerintem a fájlok törlése + a kártya kiszedése + hard reset segített, de ha ez rendszeresen visszatér, akkor úgyis ki fog derülni, hogy ezt hogy kell csinálni (mondjuk ha 3 évenként jön elő, akkor nem érdekel).

A netes keresgélés arra is jó volt, hogy most már ki tudom olvasni belőle a gps szerinti magasságot (bár ezt most már a telefonok nagy része is tudja, de mindegy)
    A hard reset-et hogyan kell csinálni? Le tudnád írni? Köszönöm.

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Kikapcsolod, majd a Mode gombot folyamatosan nyomva tartva kapcsolod be. Csipog és megkérdezi, hogy akkor töröljön-e minden adatot. Aztán persze csaknem mindent újra be kell állítani. A Garmin fórumon azt írták, hogy ilyenkor a műholdak elhelyezkedésének adatait is törli, úgyhogy azt javasolják, hogy egy félórára ki kell tenni egy olyan helyre, ahol a lehető legteljesebb az optikai rálátás az égboltra.
    Trance

apr
    apr offline
    törzsvendég
    Regisztrált
    2007-10-16
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    559

Alapbeállítás

Köszönöm. Ez törli a letöltött térképeket is?

Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Nem, azok maradnak, ill. még pár személyes adat is (életkor, testsúly stb...már ha ilyenek be voltak állítva).
    Trance

vendég Barnabás_CC avatarja
    Regisztrált
    2007-06-18
    Lakhely
    Budapest - HHH
    Üzenet
    211

Alapbeállítás

Sziasztok!

A Garmin Nüvi 40-en használt City Navigator® Europe NT 2012-es térképet tudja kezelni az Edge 800?
    Üdv. Barnabás

Oldal 27 / 28 elsőelső ... 1725262728 UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •