nalunk miskolcon egy ceg 50ft-ert csinalja es nagyon jo minosegu!!!! 9x13 meretu nem fenyes hanem matt reces feluletu tehat az ujlenyomatok sem laccanak meg rajta.
nos, ha odaviszel egy 160*100-as képet, tuti nem lesz olyan mint az eredeti.. de "normális" képből olyat nyomnak Neked fotópapírra, amit nem különböztetsz meg...
én pesten pár helyen kérdeztem mindenhol 99 ft volt.. az 20 képnél 2000Ft, és egy rendes előhívása egy 24-es tekercsnek is benne van ennyiben...
ebben egyébként a fotópapír a drága.. egy 30-40 ezres nyomatóval és 3-400Ft-os lappal Te is megcsinálod otthon..
Én a digitre esküszöm! Apám gyerekkora óta fotózik (az se tegnap volt) és fél éve vettünk digit gépet, amirő eddig csak pozitivan tudunk vélekedni. Minden igényt kielégit (3.1 es olympus)
Nem tudsz albumot lapozgatni? És? Bedobot a családi képek CD-t és 100X több lép örök kiv. minőségben.
Én 64MBs kártyát használok. Ha csak rengeteg képet akarsz csinálni -buli, kirándulás, születésnap- még a 640x480 felbontás is megfelel, azzal pedig min 660 kép fér a kártyára. Nem minden képet full felbontásban késziteni. Ez a Netes nagyitás tényleg szuper. Mindjárt utánna is nézek az áraiknak...
vBalu
A Fuji finepix 3xx et hasznaltam eleg jo
Ill az egyel kisebb tipusat.
Az ujabb mar DX es kartyat fogad, lehet ra szuroket pakolgatni meg minden..
Asszem te is pecsi vagy, igy mondom hogy a Pollack alatt a Demboban lehet elohivatni 10*13cm t 70 ft ert, A/5 180 stb..
En mar tobb kepet is hivattam ott elo /minden heten ott vagyok / es laikus szemmel nezve tok ugyanaz mint a 'hagyomanyos' Persze azert ha rossz a kep akkor lehet hogy egy ket szin nem ua...
Jah az nov-dec Digitalis fotozas ujsagban van most egy teszt.
Egyebkent asszem 30FT korul is lehet a varosban hivatni, csak az nem azonnal van...
Ami meg bennem felmerult kerdeskent hogy digit geppel hogyan fotozok le pl egy ugratast???
Mert egy olcsobb HP val ez lehetetlen volt...
Ami mukodott: DV cam, -> Firewire-> avi->.bmp-> es egy kis szures. Persze ez csak amolyan netre valo minoseg.
ha ilyen kerdesek merulnek fel benned meg igenyek akkor erdemesebb egy jobb gepet venni!
az alap gepeknel a kesleltetes kb 2sec es nem mindig van eleg kis zarido vagy nem allithato olyan mertekben, hogy sikerulhessen.
ha nem mozog maga a test csak halad akkor kovetessel sikerulhet csak tavolrol kell tehat no zoom meg kozelseg mert ugyis bemozdul. ha allithato a gep egy kicsit akkor probalj meg olyat nagy blende nyilas 10-11 nagy iso erzekenyseg (400, de allt ezt hasznaljak) es a lehetoleg kisebb zarido! esetleg vaku (tavolsag fuggo). de a gyakorlatot semmi sem helyettesitheti!!!!!
1/10000sec megfelelne????
kolcson adjam?
Ez a tavolrol koveteses dolog jo lehet... de ehhez tenyleg sokat kell kattingatni elotte hogy jo legyen a kep minosege es pont jo idoben kapjuk el a figurat...
Csak tavaszodna ki, es kiprobalnam
probalgathatsz most is autok buszok stb.
vagy eppen madarak de ehhez az is kell, hogy gyors legyen a geped vagy ha nem akkor elore tudj szamolni a kesleltetesi idovel!
Köszi a rengeteg hozzásszólást,most már egy kicsit a digitális felé hajlik a szívem
A válogatások eredménye:
olcsó:OLYMPUS Camedia 300Z
drága(nekem):OLYMPUS Camedia 300Z
bár lehet,hogy ha csak olcsóbbra telik,akkor Cannon EOS 300
Üdv:Thy ;D
Marha gyorsan eldöntöttétek a vitát, szóval a digi-gépeknek igenis komoly hátrányai is vannak a hagyományossal szemben...
Amik:
-LCD hidegben megfagy
-aku hidegben meghal
-elektronika érzékenyebb a kondenzációra - magyarul párás időben simán elszállhat az egész
-felbontás - ugye tudjátok, hogy egy 60-70e körüli hagyományos gép 50-es filmre 18-25 MP felbontást produkál, míg a mai csúcsgép, asszem egy 17 MP-s Kodak 5 mila Ft - ugye ez összehasonlíthatatlan a 2-4 MP-s gépekkel
-CA - azaz kromatikus aberrencia, a digiképek ontják, biztos láttátok már a belilulást az éles kontrasztoknál, pl az Olympusok a legrosszabbak ilyen szempontból
Szóval szerintem az a legjobb, ha mindkettőből van egy. (mint nekem is... ;D)
Megvan a haszna, de azért nem kell eldobni a hagyományost sem. Hagyományossal NAGYSÁGRENDEKKEL jobb képet lehet csinálni. Nem beszélve a kb 4-5-szörös ár-teljesítmény különbségről sem. Amivel meg sok digigép többet tud, azt a büdös életben nem fogod használni. (pl filmfelvétel)
Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Mivel én sokat fotózok a digitális gépemmel, buliban, nyaralás, stb és több 100 képet készítek igy nekem nagyon megéri a digitális fényképezőgép. Ha valaki profi fotós és van pénze előhivatni a filmeket ami nem olcsó dolog ( igaz ha minőségről van szó...) akkor neki ott a hagyományos.
De ha valaki netre fotóz, és mondjuk olyan nagyon nem fontos a minőség akkor annak jó a digitális.
Nem vagyok fotós , de egy 2 MP-es géppel is lehet szép képet készíteni, és előhívatva is szép.
Nem feltétlenül plakátolásról van szó - fotózz egyet 2 MP-s géppel, majd mégegyet egy 11 MP-s Contax-al (ami már megközelíti hagyományost), nyomtasd ki 10x15-ben, s meg fogsz döbbenni a különbségen. Igenis látszik.
Bár egyetértek TranceR-el, mindkettő nagyon is hasznos, csak azt ne mondja valaki, hogy a digitális mindenben istencsászár a hagyományos felett.
Mellesleg - vegyünk egy átlag DC-t, mondjuk 100-ért egy Canon IXUS-330-ast, meg egy hagyományost (továbbiakban H), mondjuk egy Canon Prima 120-ast 38000-ért.
24-kép előhívása 2000 Ft (pl Agfában 1 órásra). 100-38=62000 Ft, azaz 31 tekercs előhívása. A fotópapír, mondjuk HP Premium Glossy (60 db) 5000 Ft, nyomtató HP5550C 45000, fotónként a patronköltség 100 Ft, papír kb. 100 Ft, azaz 24 fotó kinyomva közel 5000 Ft! És ezek közül a gépek közül a Prima 120-as jobb fotót csinál! A nyomtatóval együtt látszik, hogy ha sosem nyomtatsz DC fotót, a hagyományos kb 50 tekercs előhívásáig még mindig olcsóbb. Ha meg DC-t is nyomtatsz, akkor sosem lesz olcsóbb a DC nyomtatás. Hidd el tudom, én mindkét ipart űzöm, sok lehetőséget kipróbáltam már.
Szóval ennyit arról, hogy a előhívás nem olcsó dolog. KO. ;D
Aki meg profi fotós, az meg úgyis otthon hív elő.
PS én most nem kötözködöm ám, csak azt szeretném, hogy az érem mindkét oldalát lássátok...