Oldal 3 / 17 elsőelső 1234513 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41-60 / 327

Téma: Kerékpárlopás megelőzési ötletek

Zap
    Zap offline
    bentlakó Zap avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Mt.MECSEK
    Üzenet
    6.883

Alapbeállítás

Egyszerűbb egy nyilatkozat vázszámmal és a fontosabb alkatrészek gyártási számával. Közjegyző/ügyvéd meg ellenjegyzi. Ez teljes bizonyító erejű. Elég rá a két tanú is, az is több, mint a semmi, tudsz vele bizonyítani. És akkor ez Papír, úgyis az kell mindig mindenkinek.
    Aktuális civil

bentlakó enté avatarja
    Regisztrált
    2003-04-02
    Lakhely
    Cívisváros
    Üzenet
    7.527

Alapbeállítás

Igazából az lenne a jó megoldás, ha egy elismert szervezet, mint például a Magyar Kerékpárosklub, a meglévő dokumentumok alapján (számla, adásvételi) fényképes nyilvántartásba venné a bringát, és ezt a Rendőrség is hitelesnek ismerné el. Ennek díja alkalmanként lehetne mondjuk 1000 Ft. Ezzel mindenki csak jól járna.
    "Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
    [ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Franci˙
    nézelődő

Alapbeállítás

Meloztam egy Esztergom környéki bringaboltba.Egyik nap bejön a triálos haver: rendörök leellenörizték a bringáján a vázszámot és lopott..... ott szedtem neki helyben szét darabokra,mert csak a vázat vette szegény, nem tudta hogy lopott,és a többi cucca saját volt rajta.Jött is érte a kisgyerek az apjával akié volt anno,méghozzá Debrecenböl.Onnan került el ide,ilyen messzire.
    Másnap a többi kissrác akik használtan vettek bringavázat már reszelték is le a vázszámokat....nehogy ök is igy járjanak.

törzsvendég Ariadne avatarja
    Regisztrált
    2006-05-15
    Lakhely
    Budapest, Magyarország, Európa, Föld bolygó, Naprendszer
    Üzenet
    302

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: enté Üzenet megjelenítése
    Igazából az lenne a jó megoldás, ha egy elismert szervezet, mint például a Magyar Kerékpárosklub, a meglévő dokumentumok alapján (számla, adásvételi) fényképes nyilvántartásba venné a bringát, és ezt a Rendőrség is hitelesnek ismerné el. Ennek díja alkalmanként lehetne mondjuk 1000 Ft. Ezzel mindenki csak jól járna.
    És lenne kerékpáros igazolvány annak, aki szeretné. Szerintem jó ötlet, Szegeden régebben legalábbis volt ilyen. Amikor bringát vettél, kaptál egy kártyát mellé, amit kitöltött az eladó, úgy rémlik, páromtól egyszer kérték is. Persze hamisítani meg otthonfelejteni mindent lehet, és kérdés, mi történik, ha eladom a saját bringámat, de az alapötlet, hogy összekapcsolják a tulajt a bicójával, az hasznosnak tűnik.
    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

törzsvendég EMBER avatarja
    Regisztrált
    2002-11-12
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    1.020

Alapbeállítás

Ha nekem kéne igazolnom, hogy enyém a keró, vagy hogy tőlem lopták:
    Nyeregcsőbe elrejtettem egy kis fecnit, amire felírva: név, cím, anyám neve, személyi szám.
    Így ha vitás helyzet volna, és kérné a rendőr, hogy igazoljam, hogy tőlem lopták a kerót csak kiveszem a nyeregcsövet, és kész.

Ha meg bírósági ügy lenne (esetleg), és nincs az alkatrészekről számla, vagy ilyesmi, akkor szerintem egy nagy rakás fotót biztos elfogadnak mint bizonyítékot. Van a kerómról száas nagyságrendben . Nem hiszem, hogy kötekednének azzal a felszólalással, hogy éveken keresztül hobbiból képeket retusálam (mindegyiket ugyanazzal a konfigurációval, teleszkóppal, nyereggel, váltókkal stb), hogy majd egyszer átvágjam velük őket.
    De ez csak véleméy.
    Just for fun.
    Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) Ne szólj szád nem fáj fejed.

apr
    apr offline
    törzsvendég
    Regisztrált
    2007-10-16
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    559

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Franci˙ Üzenet megjelenítése
    Meloztam egy Esztergom környéki bringaboltba.Egyik nap bejön a triálos haver: rendörök leellenörizték a bringáján a vázszámot és lopott..... ott szedtem neki helyben szét darabokra,mert csak a vázat vette szegény, nem tudta hogy lopott,és a többi cucca saját volt rajta.Jött is érte a kisgyerek az apjával akié volt anno,méghozzá Debrecenböl.Onnan került el ide,ilyen messzire.
    Másnap a többi kissrác akik használtan vettek bringavázat már reszelték is le a vázszámokat....nehogy ök is igy járjanak.
    Azért ez "érdekes" hozzáállás a "kissrácok" részéről:
    a) Vázat adásvételi szerződéssel kell venni (webről letöltöd az első doksit amit kidob a kereső, majd kitöltöd), elkerülve a későbbi kellemetlenségeket. Az igényes eladó eleve így várja már a kuncsaftot. Ha az eladó nem akar adásvételit írni/adni, a váz stiklis (lopott, számla nélkül vette stb.)
    b) Ha jól láthatóan lereszeli a vázszámot, akkor mindenkinek egyértelmű (a rendőrnek is gondolom, de troger majd megmondja ), hogy azért reszelte le mert lopott...

Franci˙
    nézelődő

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: apr Üzenet megjelenítése
    Azért ez "érdekes" hozzáállás a "kissrácok" részéről(...)
    hát az igen, de ki kér adásvételit egy "tizenötezresnégyévesmagellánvázrol" ?
    persze ez nem kibuvo,de mégis.

apr
    apr offline
    törzsvendég
    Regisztrált
    2007-10-16
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    559

Alapbeállítás

hát az igen, de ki kér adásvételit egy "tizenötezresnégyévesmagellánvázrol" ?
    persze ez nem kibuvo,de mégis.
    Igazad van, ez nem életszerű.
    Az sem életszerű, hogy törvényhozóink (ha jól tudom) nem rég emelték 30000 Ft-ra(!) a tolvajlásnál a büntethetőség határát (az alatt csak szabálysértés). Remélem nem írtam hülyeséget.

Tényleg röhögnek a tolvajok a markukba

Franci˙
    nézelődő

Alapbeállítás

Igazad van, ez nem életszerű.
    Az sem életszerű, hogy törvényhozóink (ha jól tudom) nem rég emelték 30000 Ft-ra(!) a tolvajlásnál a büntethetőség határát (az alatt csak szabálysértés). Remélem nem írtam hülyeséget.

Tényleg röhögnek a tolvajok a markukba
    hát igen, minden eszmecsere ami kapcsolatban van a lopással szinte kivétel nélkül visszavezethetö 1 központ dologra:az adott közösségben jellemzö életszinvonalra/megélhetési mutatokra.
    Bár ha jobban belegondolok ez is csak részben igaz,vagy inkább nem igaz....
    Itt UK-ban ugyanugy vannak bringalopások,söt.Ha csak a vázadat zárod le akkor lelopják a kerekeket,és a nyerget(volt egy porul járt nöci még Londonban.Bejön a bringaboltba egy Trek hybriddel(nálunk fitness a neve) és 1-2 dolog hiányzott rola: a két kerék,és a nyereg,nyeregcsö.Mint elmesélte lezárta U-lakattal,de csak a vázat.Vitték ami mozdithato volt.Végén vett egy komplett uj kerékpárt,mert ezt nem érte volna meg ujra felszerelni.)
    Én is ha megyek vhová,lezárom az U-lakattal a vázat/hátso kereket+kábellal az elsö kereket,és egy másik kábellal meg a nyerget.
    Szoval itt még jobban is kell felszerelkezni.

Vannak még jobb sztorik is.Ez már off,szoval bocsi, de ilyenek azért nem fordulnak elö sürün Mo.-n(ha mégis javitsatok ki) ,mig itt UK-ban hallottam párat.

Kollégának kilopták éjjel a gázolajat a kocsijábol,pedig csak egy személy auto,ilyet azért Mo.-n se sürün csinálnak,olyan pitiáner dolog.Tapolcán volt hogy a katonaságban kiloptak 2x1000 liter gázolajat két harckocsibol éjjel, arra aszondom hogy az már tétel,na de ellopni 30 liter gázolajat..kérem szépen.

Másik ász amin megfeküdtem: beállok a kutra magyar rendszámos kocsival(UK szintén), veszem le ,tölteném.....hát csak nem jön.Benézek a shopba,csávo táblábal mutatja "pay first"....ááááá
    Bemegyek,mondom neki: elötte sokszor tankoltam már itt a céges teherkocsiba 170 litert,és akkor sosem fizettem elöre,ez meg csak 45 liter lett volna,és fizessek elöre,ez nem tétel,miért kell ez?
    Aztán elöhuzott egy listát a pult alol, volt rajta vagy egy tucat rendszám, és elmondta ezek azok a személyautok amelyek elhajtottak a kutrol fizetés nélkül., az elmult 1 honapban,mind angol rendszám volt!
    Nem hittem el!Hozzá tette: a teherautos kifizeti,azok nem lépnek le a több száz literrel sem,de személy kocsik,és nem is akár milyenek, A3-as, Land Rover..stb. Szoval normális kocsik voltak.
    Azota sem találtam magyarázatot az esetre.
    Legutóbb Franci˙ módosította; 2008-09-18 - 13:35.

bentlakó lensver avatarja
    Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Alapbeállítás

Franci, hát lenyúlás mindenhol van, sőt máshol talán még nagyobb is, mint nálunk. Ezek tényleg nem semmi sztorik! Ez van, ha az ember külföldre nyugatra megy, nem lazíthat, azt mondva, hogy ott már nem lopnak! Sőt: a külföldi maratonokon kell csak igazán vigyázni, mert az utóbbi években ott megszaporodtak a bringalopások. Meg is értem, olyankor a placc egy kánaán a tolvajnak. Millis gépeket tolhat el észrevétlenül. Hiába Ausztria, Svájc: az őrzött bringaparkolóban is lakatoltam idén!
    Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebből csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

törzsvendég Hurka avatarja
    Regisztrált
    2004-12-27
    Lakhely
    Bp. XIV ker.+ a HHH
    Üzenet
    275

Alapbeállítás

Egyébként már annyiszor olvastam, hogy ilyen-olyan koli meg suli elől viszik mint a cukrot a bringákat. Nem értem, miért nem szerveződött már össze egy megelőző csapást mérő "diáksereg". Egy figyel óra, heverészés vagy sörözés helyett, egy csali bringa meg kitéve. Ha akció van, telefon az ütősebb csapattagoknak, kis bringás üldözés, majd úriember módjára kisimítanák a tolvaj arcán összefutó rettenet ráncokat.
    Tolvajt csak csapatmunkával lehet fogni, s hogy a kedve is elmenjen tőle egy életre, úgyszintén.

apr
    apr offline
    törzsvendég
    Regisztrált
    2007-10-16
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    559

Alapbeállítás

off
    Franci,

Az extrém UK esetek itthon is előfordulnak, fej-fej mellett menetelünk a fejlett nyugattal (itt is elhajtanak a kúttól fizetés nélkül, lelopják a suzuki 14-colos ütött-kopott acélfelnijeit, téglán otthagyják a kocsit stb.)

Tőlünk loptak már el kukaládát(!!!) (120 literes kommersz lakosságit), a tolvaj kiborította az utca végén belőle a szemetet és elvitte. Annyira primitív állat volt, hogy még azt se bírta kilesni, hogy mikor ürítik, és legalább üresen húzza el.

Amiben tényleg jobb a helyzet nálunk (még) az az általános közbiztonság (magyarul nyugodtan járkálhatsz az utcán, akár a gyerekek is).
    Ennek az oka, hogy a bűnözők nagy része nincs felfegyverkezve, míg amcsiknál az átlag tolvaj is pisztollyal jár.

Franci˙
    nézelődő

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Hurka Üzenet megjelenítése
    Egyébként már annyiszor olvastam, hogy ilyen-olyan koli meg suli elől viszik mint a cukrot a bringákat. Nem értem, miért nem szerveződött már össze egy megelőző csapást mérő "diáksereg". Egy figyel óra, heverészés vagy sörözés helyett, egy csali bringa meg kitéve. Ha akció van, telefon az ütősebb csapattagoknak, kis bringás üldözés, majd úriember módjára kisimítanák a tolvaj arcán összefutó rettenet ráncokat.
    Tolvajt csak csapatmunkával lehet fogni, s hogy a kedve is elmenjen tőle egy életre, úgyszintén.

ilyen szervezödés helyett inkább javasolnám hasonlo "kaliberü" kerékpár használatát:

Egyeneskormányos Puch outi eladó!!!
    Felszereltség: 7 sebességes simplex váltó,weinmann fékrendszer,26"os kerekekkel, új gumikkal,dinamóval, lámpákkal, kitámasztó!!!
    Szükség esetén postai utánvétellel is megoldható(házhoz viszik)
    Irányár:9900Ft

Ezt 99% hogy egy U-lakattal nem viszik el,és a nyerget sem lopják le

maximus Bikertigger avatarja
    Regisztrált
    2004-04-11
    Lakhely
    Szentendre - Pilis
    Üzenet
    18.719

Alapbeállítás

de ezeket is. csak többe kerül az u-lakat mint a brinag
    "Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
    Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Franci˙
    nézelődő

Alapbeállítás

(...)Tőlünk loptak már el kukaládát(!!!) (120 literes kommersz lakosságit), a tolvaj kiborította az utca végén belőle a szemetet és elvitte. Annyira primitív állat volt, hogy még azt se bírta kilesni, hogy mikor ürítik, és legalább üresen húzza el.(...)
    kuka lopásrol: London, Hounslow: az emberek nejlon zsákokban teszik ki a szemetet,amit megrágnak a patkányok,és vmi madár is, 2 nap után tele van lukakkal.Kukát gondolom a lopások miatt nem használnak.

Franci˙
    nézelődő

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Bikertigger Üzenet megjelenítése
    de ezeket is. csak többe kerül az u-lakat mint a brinag
    hát talán éppen ezért nem probálná meg senki lenyulni

törzsvendég Hurka avatarja
    Regisztrált
    2004-12-27
    Lakhely
    Bp. XIV ker.+ a HHH
    Üzenet
    275

Alapbeállítás

Nekem nincs lakatom, igaz nem is vagyok ráutalva, hogy bárhol lekössem. Nem olyan az életvitelem. A városi csótánykámmal sem merem megkockáztatni, hogy ugrótávolságon kívül hagyom. A versenyló meg csak alattam figyelhet. A lovak meg lakásban alszanak, néha kényelmetlen is kerülgetni őket. Én így vigyázok rájuk.

maximus Bikertigger avatarja
    Regisztrált
    2004-04-11
    Lakhely
    Szentendre - Pilis
    Üzenet
    18.719

Alapbeállítás

hát talán éppen ezért nem probálná meg senki lenyulni
    de +próbálják, csak neked lesz több a károd a lakattal mint a csótánnyal
    "Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
    Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég tibibá avatarja
    Regisztrált
    2006-08-02
    Üzenet
    175

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Hurka Üzenet megjelenítése
    Ha akció van, telefon az ütősebb csapattagoknak, kis bringás üldözés, majd úriember módjára kisimítanák a tolvaj arcán összefutó rettenet ráncokat.
    senki sem hiszi de neki van igaza.....
    aki lopásból él már bocsánat de lesz#arja hogy ha egy bicajlopásért elkapja valaki és kihívja a rendőröket -akikről korábban már kifejtettem a véleményem- mi lesz akkor? másnap ugyanúgy megy a boltba kaját lopni, az utcára bicajt lopni vagy kukát vagy benzint vagy mindegy hogy mit... ha elkapnék egyet biztosan nem beszélgetnék vele sokat...

egyébként ebben az országban mindenki "sztárnak" hiszi magát... senkit sem érdekelnek már a szabályok rég megáll mindenki ott ahol dolga van vészvillogóval az nem érdekli hogy egy sávot eláll... ott helyben kiszúrnám mind a négy kerekét aztán szevasz... legközelebb majd keres magának parkolóhelyet bár lehet hogy úgy majd elveszít a jelentéktelen rongyos életéből 5 percet számtalan ilyen példa van még...
    mindenkit......

törzsvendég boca avatarja
    Regisztrált
    2006-12-22
    Lakhely
    Budán a "hegyek" elött, Bécs
    Üzenet
    1.060

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: rbalint88 Üzenet megjelenítése
    azt akartam már én is jelezni, hogy ha te is használtan vetted a bringát, akkor szopó, mert én még csak Lukit láttam adás-vételit íratni, nekem is az összes használt cuccom magán dolog volt, áru ide, pénz oda azt szeva. illetve fordítva. és így elég para lenne bukni több mint 400at azért, mert nem tudom igazolni. oké, tanúkat hívhatok, de ki tudja, hogy az nem bunda. meg ugye vannak a fényképek is, de digit gép, lehet buherálni, stb. neten is fent van, de az se bizonyító erejű szerintem. szóval megint az van, hogy a tolvajnak több joga van. úgyhogy szerintem a biztos módszer még mindig az, ha kilököd a busz elé... csak fogni kell közben a bringát,nehogy átmenjenek azon is
    Szerintem az mindenhol alap, hogy iratsz egy adás-vételit, mert csak azzal tudod levédeni magad.
    " A Cube el van vetve! "

Oldal 3 / 17 elsőelső 1234513 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Hozzászólhatsz a témákhoz
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Módosíthatod hozzászólásaid
  •