Oldal 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 32

Téma: Troger

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-08-31
    Lakhely
    bp, hegyek
    Üzenet
    293

Alapbeállítás Troger

Sziasztok.
    Érdekelne kinek van ilyen márkájú bringája.

Nekem van egy 1991-es Troger Cristallom Tange cr-mo csőből teljes Xt szettel araya RM 17-es felnivel.
    A monti 17,5 "-os gyönyörű darab.

S volt egy 1991-es Troger Pordoi bringám ez aluból volt teljes lx. szettel.
    Sajnos ezt eladtam, de már bánom.

Egy haveromnak van egy Troger Crazy Edelweiss-a, azonban már csak a falon lóg, mert elrepedt a váz. Ez is aluból volt.

Többről nem tudok, ezért kiváncsi vagyok hátha van még valakinek ilyen bringája.

Egyébként a Troger osztrák márka, ami már megszünt. Valami olyasmi mint a Barracuda az usa-ban, hát már olyat sem nagyon kapsz.

Sziasztok.

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-08-31
    Lakhely
    bp, hegyek
    Üzenet
    293

Smile

Na................

senkinek sincs troger bringája?

Hállóóóóóóóóóóó.....

Legalább egyedi a bringa :-)

törzsvendég yvorl avatarja
    Regisztrált
    2002-08-29
    Lakhely
    Zalatárnok, Budapest és a lebegő kristályváramban
    Üzenet
    1.030

Alapbeállítás

trogerye csak a trogereknek van.
    nayo. nekem nincs de már találkoztam vele.
    gratulálok.
    www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
    http://pix.bikemag.hu/album77
    TEL.:30/4108066

mod-O-mata Endroo avatarja
    Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

kis komolyságot, bár van egy olyan ézésem, hogy nem ez lesz a legpörgősebb topik

vendég
    Regisztrált
    2005-12-30
    Üzenet
    6

Alapbeállítás

nincs véletlenül fotod a bringádrol troger,szivesen megnézném

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-08-31
    Lakhely
    bp, hegyek
    Üzenet
    293

Alapbeállítás

Hali.

Van pár képem róla, ha írsz egy mélcímet elküldöm neked.

Hát valóban nem egy pörgös topic

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-08-31
    Lakhely
    bp, hegyek
    Üzenet
    293

Alapbeállítás troger cristallo

sziasztok itt a kép a montiról. Nem elég jó a háttér, de ha egyszer lessz egy kis időm csinálok jobb képeket.
    http://pix.bikemag.hu/showphoto.php?...89480&cat=2393

Halihó.

ger75 avatarja
    Regisztrált
    2007-03-24
    Üzenet
    1

Alapbeállítás

Valóban nem ez a legpörgősebb topic, de ha már rátaláltam, gondoltam írok pár sort. Fiamnak vettem (8e Ft) egy nagyon kis méretű hajlított felsőcsöves Troger acélvázat, Columbus Tre-tubi csövekből, nagyon aranyos kis gépet sikerült rá építeni. Teljesen korrekt kis váz, az eredeti fényezést már nem láttam sajna, de úgyis át kellett festeni, és bizony szép lett. Szerencsére 1 1/8 a fejcső, a 26.8-as nyeregcső pedig benne volt. Aztán Ritchey vezérlőpult, Manitou Spyder R, SUN CR 18, régi LX, STX RC cuccok. Ha nekem anno ilyen gépem lehetett volna...
    Csak a tréfa kedvéért: a montim egy Barracuda AIR2, aminek az átépítésén most gondolkodom ( radikálisan lecsökkentem a sebességfokozatok számát, marad 1x1 és kész ). Illetve most szereztem be egy trekkinget, de hogy ez se legyen egyszerű eset, egy Steppenwolf állt a házhoz...
    Amilyen dinnye vagyok, legközelebb megint olyat fogok beszerezni, aminek nincs Mo-i forgalmazója...
    Üdv

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-08-31
    Lakhely
    bp, hegyek
    Üzenet
    293

Alapbeállítás

Halihó Ger 75

Hát a Barracuda kerékpárokat sem ismerik sokan.

Nekem a cr.mo csúcs gépe volt meg az a2v true temper csövekből.
    Egy haveromat még máig is hűen szolgálja.

Egy másik barátomnak meg az aluminium dos equis team bringája van meg fehér-arany fényezéssel.

Az enyém elől lakkozott hátul pedig zöld színű volt.

Folyamatosan böngészem az ebay.com-ot mert nem tettem le róla, hogy egyszer még lessz egy ilyen vázam.

De az a baj így vagyok még a trek 7000-es vagy 8000-es ragasztott easton csöves vázával a 990-es crmo vázával, nomeg az alu muffos karbon vázaival.

Lehet hülye vagyok.

Hali.

vendég Veszt avatarja
    Regisztrált
    2009-05-19
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    53

Alapbeállítás

Sziasztok!

Nekem is Troger kerékpárom van. Pontos típusát nem tudom leolvasni mert elég furcsa betűtípusos a matrica Ditler vagy Ostler. Nem tudom hol lehetne utánna nézni, a Google nem akar nagyon segíteni, bár lehet, hogy lehetetlen is. Mikor szünt meg a cég?
    Egyébként nagyon jó gép. Tange Cro-Mo váz (nagyon könnyűnek érzem, legalábbis korábbi acél montihoz képest), full Deore DX szett (nem tudom mikor váltotta az LX a DX-et, mert ebből talán belőhető a gép kora), Araya CV-7 felni, ez is régi lehet mert az Araya honlapján nincs ilyen típus jelenleg. Eddig meg vagyok vele elégedve, nagyon masszívnak tűnik és elég meglepő dolgok vannak rajta: váz belsejében vezetett bovdenezés, a külső bovdenek is be vannak vonva műanyaggal, hogy ne karcolják a vázat.
    Nem tudom mennyi ilyen bringa róhatja az útakat még ma is?

apr
    apr offline
    törzsvendég
    Regisztrált
    2007-10-16
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    559

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: troger Üzenet megjelenítése
    Halihó Ger 75

Hát a Barracuda kerékpárokat sem ismerik sokan.
    Tudom, hogy régi hozzászólás, de ha már főlapra ugrott a Troger topik...

Nálam is porosodik a garázsban egy barracuda. Fehér, sötét metál bibor lila. Tange prestige/ultimate/superlight (nem tudom pontosan) vázanyag, gyönyörű, tényleg ritkaság.

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-08-31
    Lakhely
    bp, hegyek
    Üzenet
    293

Alapbeállítás

Sziasztok.

Veszt.
    A 90-es évek elején léteztek még ezek a szettek, s nem váltotta le az lx a dx-et.

1991-ben az xt volt a csúcs szett, alatta a dx, lx, exage 500lx,400lx,300 lx és még pár szett.
    92-ben jött az xtr, s ez volt a dx utolsó éve is, utána megszünt maradt az xtr, xt , lx stb. szett.

A bringa biztos 91- vagy 92 ből való és ostler a neve. Az araya cv 7-es egy szimplafalú felni, de elképesztően sokat bírt. Nekem is volt, sajna már nem gyártják, felette már csak a duplafalúak volt rm 17, rm 20.

Hej a régi szép idők.

Apr, mi a típusa a barracudának?
    Mondjuk vázanyag alapján a2v -nek kellene lennie. Nincs rajta a felsőcsövén?
    Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

vendég Veszt avatarja
    Regisztrált
    2009-05-19
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    53

Alapbeállítás

Akkor egy kicsit idősebb, mint gondoltam, de egyáltalán nem látszik rajta. Minden precízen és pontosan működik rajta, és iszonyat könnyű, nem tudom, hogy a gyártók miért nem csinálnak ma is Cro-Mo vázakat, mindenki csak az alu-t erőlteti.

Isten ostora Valeria Victrix avatarja
    Regisztrált
    2004-11-27
    Lakhely
    Budapest, Dunakanyar
    Üzenet
    9.169

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Veszt Üzenet megjelenítése
    Akkor egy kicsit idősebb, mint gondoltam, de egyáltalán nem látszik rajta. Minden precízen és pontosan működik rajta, és iszonyat könnyű, nem tudom, hogy a gyártók miért nem csinálnak ma is Cro-Mo vázakat, mindenki csak az alu-t erőlteti.
    Csinálnak ma is jó acél vázakat, de igaz, hogy közel se annyit, mint anno.

vendég Veszt avatarja
    Regisztrált
    2009-05-19
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    53

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Valeria Victrix Üzenet megjelenítése
    Csinálnak ma is jó acél vázakat, de igaz, hogy közel se annyit, mint anno.
    Mondjuk én az alábbi cégek kínálatát néztem végig 200k-ig és nem volt egyetlen egy fémváz sem XC kategóriában: merida, speci, cube, magellan, trek

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-08-31
    Lakhely
    bp, hegyek
    Üzenet
    293

Alapbeállítás

Mondjuk salsa?
    Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

vendég DonMatteo avatarja
    Regisztrált
    2008-01-28
    Lakhely
    Ha zöld a pötty: akkor itt.
    Üzenet
    161

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: troger Üzenet megjelenítése
    Sziasztok.

1991-ben az xt volt a csúcs szett, alatta a dx, lx, exage 500lx,400lx,300 lx és még pár szett.
    92-ben jött az xtr, s ez volt a dx utolsó éve is, utána megszünt maradt az xtr, xt , lx stb. szett.

Hmmm... biztos hogy csak eddig élt a DX? Hiszen abból volt még szép piros Servo Wave Action-ös fékkar is, nemhiszem hogy az 1992-es lehetett, inkább olyan 95-96-97.

Amúgy a veszprémi kisebbségi piacon sokszor látni Ausztriából behozott Troger-eket, többnyire kb gyári állapotban. Ált. csak alap montik vagy city bike-ok, bár különösebben nem figyeltem őket, lehet hogy akadnak profibbak is.

fórumfüggő Aske avatarja
    Regisztrált
    2006-05-03
    Üzenet
    1.692

Alapbeállítás

Az a dx amiről te beszélsz az nem BMX szett? Az még volt a 90-es évek vége felé is.

vendég DonMatteo avatarja
    Regisztrált
    2008-01-28
    Lakhely
    Ha zöld a pötty: akkor itt.
    Üzenet
    161

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Aske Üzenet megjelenítése
    Az a dx amiről te beszélsz az nem BMX szett? Az még volt a 90-es évek vége felé is.

De, igazad van! Én eddig úgy tudtam hogy az is montis szett volt, de most rágugliztam és megvilágosodtam. Jobb későn, mint soha! ;-)

http://bmxmuseum.com/bikes/kastan/28241

vendég
    Regisztrált
    2007-06-16
    Üzenet
    16

Alapbeállítás troger eck)

nahátakkor,,

megvettem én is Devecseren a tutti Trogert), szép kis crazee edelweiss (fehér, tange csöves), pont az én méretem stb.
    Eméxem rá régebbről, katalógusokból, olyan 96-97-es bringa lehet. Akkor szerintem a heavy tools, wheeler alatt futott árban, talán a hooger-booger volt neki vetélytárs.
    Különben szuper kis gép, erősített támvillák, monoblokk résznél túlhúzott váz forrasztás, gyönyörű bowdenvezető szemek, 2030g-os súly...lesz mit kihozni belőle!!
    Felszereltségét tekintve is meglepően rendben van: shim STX RC váltók, alivio kantifékek és agyak (Femco abroncsban), STX hajtókar-7 es sor és lánc, STX RC fék és váltókarok valamint egy 95 körüli RST 460 villa, hmmm? izgi, mi??)

Jót lehet turkálni a lomi piacon, tényleg sok minden van, meglepő áron! Pl. a sarki boltos néni Dusika 3spd. agyváltósa szuper állapotban 3 rugóba került, az én montim egy 20as volt (Ritchey külsőkkel), de ami igazán felkvaró, és nem tudom, hogy hogyan is lehet az a következő: TELJESEN ÚJ (raktározott, zsírpapírozott) 88-89-90es évjáratbeli kerók....OO WTF!Motobecane, Kotter, Gitane! egyéb finomságok, minden eredeti rajta, gyári papírokkal 50és100 ezer forint körül,,,,ilyen van???
    persze koppintás is létezik, de nem ezekből szerintem! Találkoztam pl. Longus montival) (országúti muffos vázból..???) full deore xt ('97) pakkal (szerintem csak matrica), és ebből a fuvaros tag ha kell hoz 20-30 db-t egy hét alatt...na ez nem frankónéró.

So nekilátok ápdételni a szerzeményt, akinek van elfekvő (nem szétgyepált) stx vagy stx rc alkatrésze (monoblokk, agyak, fékpillangók---bármi!) az szóljon nyugodtanÖÖ és persze a devecseri élményre is várom a kommenteket.)

sziasztok, üdv.: ronko
    .A vándor lelke maga az út.

Oldal 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •