Oldal 3 / 11 elsőelső 12345 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41-60 / 218

Téma: KTM Bikes

törzsvendég
    Regisztrált
    2007-03-21
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    637

Alapbeállítás

Sziasztok! Nekem az Ultra Line tetszik, számomra még felszereltségében is (majdnem) ideális, például a Deore LX hátsó váltóval. Egy sarkalatos ponton ing meg bennem döntés előtti kogn. dissz., és ez a Suntour XCR LO villa. Az Ultra Cross többé-kevésbé ugyanígy felszerelt bicaj, csak az első rugózás Rock Shox Dart 3 LO, illetve a nyeregcső ebben csillapított - plusz pár apróság (?). Csak már "fáj" ez a plusz harmincezer pénz.
    Szerintetek? Vagy jó a Suntour is, maximum ha problémáim lesznek, vegyek egy év múlva a helyére egy másik villát?

A bicaj nem ugrándozni kellene, alapvetően számomra egy trekkinges cucc is oké, csak hát néha előtör belőlem az őserő és ugratok járdára fel meg le, a földesúti buckákon, vagy lesodródom a nagy ungarische prérire; és attól félek, ezzel egy trekkingcájgot frankón tönkremózerolnék - de legalábbis a felniit. Na ezért inkább a pénzben max. száznyolcvan-kétszázezres XC-kategóriás. (A KTM mint márka meg azért, mert az Ultra Line/Ultra Cross páros tetszett a boltban.)

Még egy apróság. 185cm magas (és 78 kiló - ha ez fontos) vagyok. A vázméret megválasztásánál az eladóval beszélgetve egy helyen olyan érzésem volt, hogy azért mondja, jó nekem a 48 centis váz és nem kell az 53-as, mert hogy raktáron csak 43-as és 48-asból volt nekik. Onnan az érzés, hogy egy másik helyen (igaz más márkánál, ami alapból sokat számíthat állítólag) 20-21 collos méretet ajánlották, ami az 53 centist indokolná.
    Legutóbb semmiho módosította; 2007-03-27 - 09:12. Megjegyzés: Csak kifelejtettem valamit

törzsvendég Eerie avatarja
    Regisztrált
    2003-02-08
    Üzenet
    514

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: semmiho Üzenet megjelenítése
    Még egy apróság. 185cm magas (és 78 kiló - ha ez fontos) vagyok. A vázméret megválasztásánál az eladóval beszélgetve egy helyen olyan érzésem volt, hogy azért mondja, jó nekem a 48 centis váz és nem kell az 53-as, mert hogy raktáron csak 43-as és 48-asból volt nekik. Onnan az érzés, hogy egy másik helyen (igaz más márkánál, ami alapból sokat számíthat állítólag) 20-21 collos méretet ajánlották, ami az 53 centist indokolná.
    185 centihez (átlagos testarányokkal számolva) általában sok a 20-21 coll, szerintem a másik helyen mondtak hülyeséget.

mod-O-mata Endroo avatarja
    Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

dettó 185 és a 18-19" jó kb. cc jellegű felhasználáshoz, ami kb 48 cm.

törzsvendég
    Regisztrált
    2007-03-21
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    637

Alapbeállítás

Köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam
    Azzal kapcsolatban tudtok valamit javasolni; szóval, szerintetek barátkozzam a gondolattal, hogy plusz 30ezer egy:
    - Rock Shox Dart 3 LO villa
    - Deore XT hátsó váltó
    - Satori SP-366N nyeregszár
    mint:
    - Suntour XCR LO villa
    - Deore LX hátsó váltó
    - Ritchey OE V3 nyeregszár
    (A többi eltérő cucc számomra nem lényeges.) A kétszázezres ár nálam a lélektani határ, és ugye 183-187e körül mozog az Ultra Line, amihez még vennem kell ezt-azt, ami biztos lesz plusz 8-10 ezer kőkemény HUF.
    Na meg arra gondoltam, utánaérdeklődök 2006-os verzióknak, hátha úgy olcsóbban kijönnék, és beleférne egy Ultra Cross - feltéve, ha tényleg annyival többet "tud".

Egy apróság. Lopásvédelemhez van már frankó vastag gumírozott acélhuzalom (amihez odahaza van olyan szerszámom, amivel 3 mp alatt elvágom, szóval annyit is ér), de arra gondoltam, UV-gravíroztatom a vázam. Mondjuk bele a nevemet, vagy egyéb azonosítómat. Hülyeség?
    Legutóbb semmiho módosította; 2007-03-28 - 09:10. Megjegyzés: elírtam egy alkatrésznevet...

"pihenős" Berger avatarja
    Regisztrált
    2003-12-11
    Lakhely
    Alpokalja
    Üzenet
    422

Alapbeállítás

A Suntour XCR már egy elég jó kis villa. A rugós nyeregcső meg mire is jó egy montiban? LX - XT hátsó váltó között nincs semmi érdemi különbség!
    Szerintem Ultra Line.

törzsvendég
    Regisztrált
    2007-03-21
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    637

Alapbeállítás

Ezen gondokoztam én is, mi a fenének rughózás a nyeregcsőben; mert hát túl sok lenne így már nekem a jóból, hiszen az utóbbi 15 év alatt "elfogyasztott" két montenbikámban még a villa se rugózott, mégis jó vót - sőt!
    Ezúton is köszönöm szépen a választ. Az Ultra Line mellett döntöttem, és lehet, hogy a hétvégére már meg is lesz!
    (Remélem, hétvégén nem lesz eső.)

vendég Csory avatarja
    Regisztrált
    2007-03-29
    Üzenet
    56

Alapbeállítás 07 Prowler

Üdvözletem mindenkinek!

Végigfutottam a topikon, sőt szétgugliztam az agyam, de semmi értékelhetőt nem találtam a 07-es Prowler(ek)ről. Eltekintve egy naggggyon lehúzó teszttől a bikemag.de tavaly márciusi számában (szidják a vázgeometriát, nem tudom hogy a 07-esben változott-e...) Ezek tényleg ennyire vacak / népszerűtlen gépek vagy csak kevés van belőlük?! (Esetleg a kettő összefügg...?)
    ...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

vendég Csory avatarja
    Regisztrált
    2007-03-29
    Üzenet
    56

Alapbeállítás KTM Prowler 2007

Na közben sikerült kiderítenem a témában ezt-azt...

1. Leszurkoltam 2 ojrót és megvettem a teljes tesztet (ingyé' csak a pontozást lehet elolvasni a neten...) Mondhatnám a hír igaz, csak nem Jerevánban hanem Moszkvában... Tehát: a tesztelt Prowler nem is 2006-os volt hanem egy előszéria, gyakorlatilag fényezetlenül, és nem a végleges felszereltséggel. Ezek után lepontozták a fényezését (is)... Azért becsületesebb lett volna feltüntetni a pontozásban hogy mi a helyzet, így a szerencsétlen ember aki rákeres a Prowlerre úgy jár mint én.

2. A 2007-es modell vázgeometriája és felszereltsége megváltozott (link), nem is kicsit. A 06-ost már szinte sehol nem találtam, egy (link) osztrák kereskedő visszamaradó készletéből sikerült kibogarászni a tavalyi speckót. Hogy ezt miért nem kommunikálja a nyomorult gyártó?!

Konklúzió: a 07-es Prowler egyáltalán nem az a gép (és vszleg nem olyan rossz) mint a németek által kiadott "befriedigend" osztályzat alapján gondolni lehet...

vendég
    Regisztrált
    2007-03-23
    Lakhely
    Esztergom, Balassagyarmat
    Üzenet
    23

Alapbeállítás

véletlenül nem ismertek egy bringa-ktmklub-ot??
    motorosból van bőven, de biciklist nem találtam

"pihenős" Berger avatarja
    Regisztrált
    2003-12-11
    Lakhely
    Alpokalja
    Üzenet
    422

vendég
    Regisztrált
    2007-03-23
    Lakhely
    Esztergom, Balassagyarmat
    Üzenet
    23

Alapbeállítás

Király! Köszi!:bananadan
    modjuk én nem ilyen versenyzősre, hanem inkább egy baráti társaságra gondoltam

törzsvendég Eerie avatarja
    Regisztrált
    2003-02-08
    Üzenet
    514

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Berger Üzenet megjelenítése
    A Suntour XCR már egy elég jó kis villa.
    Körbenézve a fórumon én arról sem vagyok meggyőződve, hogy jobb lenne, mint a Dart.

törzsvendég
    Regisztrált
    2007-03-21
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    637

Alapbeállítás

Most már 3 napja nyúzom a Suntour XCR-t az Ultra Line-omban. Kicsit puhácskának éreztem; maximum keménységre tekerve érzem, hogy nekem ideális - de hát eddig merevvillás bicajom volt, nyilván szoknom kell még ezt
    No mindegy, a lényeg, hogy ezt a villa "le lesz tesztelve", rendesen. A hétvégén adtam neki bemelegítésképp úgy 90-100 km rossz minőségű aszfaltozott bicajutat bitangsok kátyúval, földes erdei utat gödrökkel és néhány járdaszegélyre fel-le szökkenést (persze csak ésszel), kisebb ugratásokkal. Különben baromira tetszik ez az Ultra Line! A 2006-os modellt vettem meg, valamivel kedvezőbb ára miatt; na meg azért, mert szinte csak a színe más a 2007-esnek, ahogy néztem.

vendég Windos avatarja
    Regisztrált
    2007-03-28
    Üzenet
    16

Question ktm soul

Helo szerintetek a ktm soul jó vagy nem ???

vendég Csory avatarja
    Regisztrált
    2007-03-29
    Üzenet
    56

Alapbeállítás

Szerintem jó Csak vizuális itélet, a Csiki-Begében és a Wilkerben is van belőle kiállítási darab...

törzsvendég
    Regisztrált
    2007-03-21
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    637

Alapbeállítás

Meglehet, nem ebben a topikban kellene feltennem e kérdést, de ha már KTM (Ultraline'06) a bicajom... Szóval, két hét és kb. 250 km használat után lassan aktuális a váltók és egyebek finomhangolása, és semmi probléma eddig nem adódott bicajommal - egy furcsaságot leszámítva. Az első V-fékem valamikor gondol egyet és a bal felén folyton hozzáér a felnihez, és még akkor is, ha a fékkar állítócsavarján lazítok vagy három fordulatot. Ha menet közben kézzel megigazírom (eltolom az egész V-féket balra), akkor egy darabig abbamarad, s aztán kezdni elölről. Majd 10 km után hirtelen megszűnik; sőt vissza tudom állítani feszesebbre a bowdent, nem ér hozzá. Arra gondoltam, talán valami kavics mehetett a fékpofa bordáiba, mert néha olyan érzés volt fékezni, mintha marná fel a felnit valami, de amikor megálltam, persze sehol semmi kő (a felnin mégis látható egy kis bemaródás).
    Szóval, ez nem tudom, mi a fene lehet. Vagy csak egyszerűen a por okozhatja?

törzsvendég mizie avatarja
    Regisztrált
    2006-05-14
    Üzenet
    813

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: semmiho Üzenet megjelenítése
    Meglehet, nem ebben a topikban kellene feltennem e kérdést, de ha már KTM (Ultraline'06) a bicajom... Szóval, két hét és kb. 250 km használat után lassan aktuális a váltók és egyebek finomhangolása, és semmi probléma eddig nem adódott bicajommal - egy furcsaságot leszámítva. Az első V-fékem valamikor gondol egyet és a bal felén folyton hozzáér a felnihez, és még akkor is, ha a fékkar állítócsavarján lazítok vagy három fordulatot. Ha menet közben kézzel megigazírom (eltolom az egész V-féket balra), akkor egy darabig abbamarad, s aztán kezdni elölről. Majd 10 km után hirtelen megszűnik; sőt vissza tudom állítani feszesebbre a bowdent, nem ér hozzá. Arra gondoltam, talán valami kavics mehetett a fékpofa bordáiba, mert néha olyan érzés volt fékezni, mintha marná fel a felnit valami, de amikor megálltam, persze sehol semmi kő (a felnin mégis látható egy kis bemaródás).
    Szóval, ez nem tudom, mi a fene lehet. Vagy csak egyszerűen a por okozhatja?
    ne a fékkart állítgasd hanem a kis csavart a féken, az
    szabályozza, hogy milyen messze legyen a fékpofa a felnitől.

próbáld úgy belőni hogy minél kisebb távolság maradjon a pofák
    és a felni között és hogy mindkét pofa ugyanolyan távolságba legyen
    A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.hu/showgallery.php?cat=3077

törzsvendég
    Regisztrált
    2007-03-21
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    637

Alapbeállítás

Jogos, igen, és köszönöm! Tegnap túra (és persze menet) közben sajnos szerszám hiányában csak a fékkaron tudtam tekergetni, és este 9-kor, sötétben hazaérve már nem volt sok humorom vacakolni ezzel, de finomhangolom, megfogadom tanácsod!
    Valami olyasmire gyanakszom, hogy mivel tényleg nagyon közel van a felnihez a bal fékpofa, és tuti kavics mehetett a fékbetét három barázdájának egyikébe, s persze amikor néztem, nem láthattam - egyszer csak kiesett, és ismét minden rendbe jött.

Módosítás, 15:13-kor: ja, ez a tünet tegnapi túrámon jött elő elő ízben, de akkor mindjárt háromszor is. Remélem többször nem fog!
    Legutóbb semmiho módosította; 2007-04-16 - 16:17.

Regisztrált
    2006-04-16
    Lakhely
    Pécs-Komló
    Üzenet
    1

Alapbeállítás Ultra Sport

Üdv Mindenkinek!
    Tegnap vettem egy Ultra Sportot. Délután mindjárt ereszkedtem is vele és eddig nagyon jónak tűnik. Mondjuk előtte 2 hétig egy - ne tessék kiröhögni - Genesis Theseus-t használtam. Dúrva a különbség. Mondjuk árban nem nagyon, mert a Theseus-t az InterSportban vettem 2db-ot 115-k ért. Abból az egyiket megtartottam a feleségemnek, a másikra pedig fizettem 80k-t a KTM-ért. Megérte!!

törzsvendég
    Regisztrált
    2007-03-21
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    637

Alapbeállítás

Az LC Prime tesztgyőztes a BIKE France magazinban!
    http://www.ktm-bikes.at/at/page.asp?...&iPageBack=120

Csak mint érdekesség.

Oldal 3 / 11 elsőelső 12345 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •