Hol lehetne kipróbálni egy f7-t?
Hol lehetne kipróbálni egy f7-t?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Valami szobabiciklitek van a Kummantógép bácsinak?![]()
Helosztok !
Látom, itt főleg a komolyabb gépekről beszéltek, én mégis feltennék egy-két kérdést.
Kross Hexagon V4-et választottam, nem vagyok sem DH -s sem semmi extra, bringázok amerre látok, lényeg, hogy a bringa könnyű legyen és megbízható.
Bringa boltos haverom ezt ajánlotta, remélem tényleg jo választás.
185 vagyok és 73 kiló körüli, ez a váz bírja ezt a súly / magasságot kicsit komolyabb területen is ?
Főleg, betonon, földuton használnám, de akár Kamara erdőbe legurulok, stb.
Ami fontos nekem, tehát , hogy könnyű legyen, a váltója gyors legyen, illetve a fékek. Tudom tárcsafék jobb mint a v fék egyértelmű, de én ugysem használnám ki.
Ja igen, és alapvetően ez a bringa mire készült ?
üdv, Robi
Szia Robi!
Ez a bringa arra készült, hogy "bringázz, amerre látsz". Mint írtad, nem szeretnél vele dh-zni, gyanítom, hogy versenyezni se nagyon fogsz vele. Az általad leírt dolgokra én nyugodt szívvel merem ajánlani, azok az alkatrészek, amikkel a V4-es van szerelve, azok hétköznapi használat során megállják a helyüket. Az Acera váltóval ilyen felhasználás mellett nem lesz gondod, duplafalú felnivel van szerelve, Shimano fékváltókarral, ami ezzel a V-fék párosítással meglepően jól fog. Ami nagyon fontos - és ez minden kerékpárnál így van -, hogy a kerékpár megfelelő szakszervízben legyen összeszerelve és beállítva, mert brámilyen jó alkatrészek lehetnek egy kerékpáron, ha azok nincsenek megfelelően beállítva, akkor nem is fognak a tudásszintjüknek megfelelően működni.
Ilyen árkategóriában véleményem szerint ne is gondolkozz tárcsafékben, mert több bánatod lesz miatta, mint örömöd. Ha veszel egy kerékpárt, és bejön a dolog, akkor hamarosan úgyis majd egy komolyabb bicóra fogsz vágyni, amik nagy része ma már szinte kizárólag tárcsafékkel van szerelve.
A magasságod nem gond, mert vannak nagy vázméreteink, a súlyod pedig messze van a "nem ajánlott" kategóriától!
Remélem tudtam segíteni, ha bármilyen kérdésed van, nagyon szívesen segítek!
>>> Two wheels, one passion <<<The bike way of life
Okés, köszi a választ, megnyugtató.
Az igaz, hogy gondolkodtam rajta, hogy komolyabb gépet vegyek, de egyenlőre nem akarom elsietni.
Bár lájtosabb DH-zásba szívesen belekezdenék, de nem akarok hírtelen beleugrani a közepébe
Zentai Sí és bringa boltban lesz beállitva a gépezet, eléggé nagy multjuk van, remélem jol beállitja haverom, mert egyenlőre nem értek olyan szinten hozzá.
Na majd írok valami teszt félét ha alámkerült
üdv
Igaz az az urbanlegend, hogy Krizsák Jani is ilyen bringával fog menni?
szaisztok!
vettem A4-et. nincs mihez hasonlítanom de úgy néz ki, hogy marha jó választás volt. a teló cca 70-80 at mozog. az első váltó erősebb rázásra mellédobja a láncot. viszont a minőség az elég patent!!!!!173cm vagyok és egy 16" bringát vettem mert sztem rövidebb a lábam... jó a méret? ha átlépek rajta, az ülés előtt állva akkor pont a golyzli alatt van a váz...hogyan állítsam be a jó üléspozíciót? a kormányt magasabbra nem tudom tenni ezt nem is értem (lehet nem is kell). léci adjatok tippeket. a teljes kerékátmérő kell a km órához. 26"x2,1 nek mennyi? mérjem le? 1000köszi!!!
Szia!
Örülök, hogy tetszik a gép. Melyiket vetted: fekete/kéket vagy fekete/ezüstöt? Véleményem szerint jó a méret, elvileg a magasságodhoz a 17"-18"-as vázméretet szokták ajánlani, de ez esetben a 18-as a következő méret, ami viszont nagy lett volna. Ráadásul ahogy írtad, épphogy nem ér el a zacsekig a felsőcső, tehát biztosan jó a méret. Éppen ma raktunk össze egy 16"-os fekete/ezüstöt, és én is azt néztem, hogy a 18-as már nagy lenne nekem (csak pár centivel vagyok magasabb nálad). A telónak 80mm az útja.
A nyeregpozíció az emberfüggő is, én azt javaslom, figyelj arra, hogy a nyereg viszonylag vízszintes legyen, ne legyen se előre, se hátra túlságosan megdöntve. Mert vagy nutella lesz belőle, vagy lecsúszol a nyeregből, ráadásul a derekad/hátad is fájni fog. A nyereg vízszintes mozgatása pedig szerintem úgy történjen hogy a nyeregcső befogója vagy középtájon legyen a síneken, vagy előre felé a nyereg orrához közelítve. Magasabbra nem tudod állítani a kormányt, de nem is kell, mert ez ilyen montigeometria. Lefelé még tudod tenni a kormányt, ha a kormány alatti hézagológyűrűket a kormányszár fölé rakod (nem alá, ahogy gyárilag is van).
A kilóméteróra beállításában nem tudok segíteni, hülyeséget nem akarok mondani, viszont van kilóméterórás topic, ahol biztosan tudnak neked segíteni. Ha a kerékátmérőre van szükséged, akkor az 26 col. 1 col az 2.54 cm, tehát 26x2.54=66.04 cm.
Bármiben szívesen segítek!
Remélem sok kellemes percet fog neked szerezni az A4-es!
Sziasztok!
Most gondolkodom egy KROSS vásárlásán...csak nem tudom melyik lenne jó!
Napi 30-40 kilométert tekerek általában kerékpárúton,erdei terepen,de szeretnék majd maraton versenyeken is indulni.
Először a Hexagon V4-et néztem ki,de tetszik a Level A2-es széria is...meg az A4-es is...
Szerintetek?
Szia!
Véleményem szerint valóban érdemesebb beruházni egy A2-re vagy egy A4-esre, mert mint azt írtad, valóban használod a kerékpárt. Szerintem az A2 XT is egy nagyon jó ár/érték arányú bicó, de 15 ezer forint plusszért már érdemes elgondolkodnod az A4-esen, ennyiért már Rock Shox Dart 2-es Poplock-os telóval van szerelve, Truvativ hajtóművel és kormányszárral, valamint Deore váltóval és váltókarokkal.
Ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan keress.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Kross Hexagon V4 kerékpáron van-e tárcsafékszem, kvázi lehet-e rá rakni tárcsát??
Előre is köszönöm!
Ui.:Elírtam a címet!![]()
Köszi exxpert!
Én is inkább az xc irányában gondolkodom,és a honlapon van a tavalyi A4-es 109 ezerért(tetszik a szine!),nem tudom,hogy olyat lehet még kapni,vagy inkább a 2009-est nézzem meg?
Szia!
Igen, tárcsafékkompatibilis a váz és villa is.
Ilyen színekben van:
http://kross.hu/old/images/hexagon_v4__bg.jpg
http://kross.hu/old/images/v4blue_bg.jpg
http://kross.hu/old/images/v4_sandy_bg.jpg
Itt van egy kicsit "életszerűbb" kép:
http://dream-bike.pl/images/R9KE2617...313db6aabf.jpg
Már csak pár darabunk maradt, 19" és 21"-es méretekben.
![]()
A tavalyi A4-re lehet tárcsát rakni,és milyet javasolnál rá és mennyibe kerül?
Bowdenes vagy olajos a jobb?