Oldal 3 / 32 elsőelső 1234513 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41-60 / 626

Téma: Kross

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.449

Alapbeállítás

Hol lehetne kipróbálni egy f7-t?
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Regisztrált
    2007-11-07
    Üzenet
    3

Talking

Valami szobabiciklitek van a Kummantógép bácsinak?

törzsvendég exxpert avatarja
    Regisztrált
    2004-04-05
    Lakhely
    Buda
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Piotor Üzenet megjelenítése
    Valami szobabiciklitek van a Kummantógép bácsinak?
    Bármelyikkel tudsz szobában biciklizni......
    >>> Two wheels, one passion <<<
    The bike way of life

Regisztrált
    2007-11-07
    Üzenet
    3

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: exxpert Üzenet megjelenítése
    Bármelyikkel tudsz szobában biciklizni......
    Amúgy kicsi a lakás emitt, amottan biztos gondoltak erre, mikor építették aztat

Regisztrált
    2009-05-21
    Üzenet
    2

Alapbeállítás Kross Hexagon V4

Helosztok !
    Látom, itt főleg a komolyabb gépekről beszéltek, én mégis feltennék egy-két kérdést.
    Kross Hexagon V4-et választottam, nem vagyok sem DH -s sem semmi extra, bringázok amerre látok, lényeg, hogy a bringa könnyű legyen és megbízható.
    Bringa boltos haverom ezt ajánlotta, remélem tényleg jo választás.
    185 vagyok és 73 kiló körüli, ez a váz bírja ezt a súly / magasságot kicsit komolyabb területen is ?
    Főleg, betonon, földuton használnám, de akár Kamara erdőbe legurulok, stb.
    Ami fontos nekem, tehát , hogy könnyű legyen, a váltója gyors legyen, illetve a fékek. Tudom tárcsafék jobb mint a v fék egyértelmű, de én ugysem használnám ki.
    Ja igen, és alapvetően ez a bringa mire készült ?

üdv, Robi

Regisztrált
    2004-04-05
    Lakhely
    Buda
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: mrobert Üzenet megjelenítése
    Helosztok !
    Látom, itt főleg a komolyabb gépekről beszéltek, én mégis feltennék egy-két kérdést.
    Kross Hexagon V4-et választottam, nem vagyok sem DH -s sem semmi extra, bringázok amerre látok, lényeg, hogy a bringa könnyű legyen és megbízható.
    Bringa boltos haverom ezt ajánlotta, remélem tényleg jo választás.
    185 vagyok és 73 kiló körüli, ez a váz bírja ezt a súly / magasságot kicsit komolyabb területen is ?
    Főleg, betonon, földuton használnám, de akár Kamara erdőbe legurulok, stb.
    Ami fontos nekem, tehát , hogy könnyű legyen, a váltója gyors legyen, illetve a fékek. Tudom tárcsafék jobb mint a v fék egyértelmű, de én ugysem használnám ki.
    Ja igen, és alapvetően ez a bringa mire készült ?

üdv, Robi

Szia Robi!

Ez a bringa arra készült, hogy "bringázz, amerre látsz" . Mint írtad, nem szeretnél vele dh-zni, gyanítom, hogy versenyezni se nagyon fogsz vele. Az általad leírt dolgokra én nyugodt szívvel merem ajánlani, azok az alkatrészek, amikkel a V4-es van szerelve, azok hétköznapi használat során megállják a helyüket. Az Acera váltóval ilyen felhasználás mellett nem lesz gondod, duplafalú felnivel van szerelve, Shimano fékváltókarral, ami ezzel a V-fék párosítással meglepően jól fog. Ami nagyon fontos - és ez minden kerékpárnál így van -, hogy a kerékpár megfelelő szakszervízben legyen összeszerelve és beállítva, mert brámilyen jó alkatrészek lehetnek egy kerékpáron, ha azok nincsenek megfelelően beállítva, akkor nem is fognak a tudásszintjüknek megfelelően működni.
    Ilyen árkategóriában véleményem szerint ne is gondolkozz tárcsafékben, mert több bánatod lesz miatta, mint örömöd. Ha veszel egy kerékpárt, és bejön a dolog, akkor hamarosan úgyis majd egy komolyabb bicóra fogsz vágyni, amik nagy része ma már szinte kizárólag tárcsafékkel van szerelve.

A magasságod nem gond, mert vannak nagy vázméreteink, a súlyod pedig messze van a "nem ajánlott" kategóriától !

Remélem tudtam segíteni, ha bármilyen kérdésed van, nagyon szívesen segítek!
    The bike way of life

Regisztrált
    2009-05-21
    Üzenet
    2

Alapbeállítás Kross Hexagon V4

Okés, köszi a választ, megnyugtató.
    Az igaz, hogy gondolkodtam rajta, hogy komolyabb gépet vegyek, de egyenlőre nem akarom elsietni.
    Bár lájtosabb DH-zásba szívesen belekezdenék, de nem akarok hírtelen beleugrani a közepébe
    Zentai Sí és bringa boltban lesz beállitva a gépezet, eléggé nagy multjuk van, remélem jol beállitja haverom, mert egyenlőre nem értek olyan szinten hozzá.

Na majd írok valami teszt félét ha alámkerült

üdv

fórumfüggő DéBé avatarja
    Regisztrált
    2006-06-23
    Lakhely
    Sashegy,Jánoshegy,Budaörs
    Üzenet
    1.716

Alapbeállítás

Igaz az az urbanlegend, hogy Krizsák Jani is ilyen bringával fog menni?

Regisztrált
    2004-04-05
    Lakhely
    Buda
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: DéBé Üzenet megjelenítése
    Igaz az az urbanlegend, hogy Krizsák Jani is ilyen bringával fog menni?
    Hamarosan kiderül...
    The bike way of life

Regisztrált
    2009-03-04
    Üzenet
    3

Alapbeállítás

szaisztok!

vettem A4-et. nincs mihez hasonlítanom de úgy néz ki, hogy marha jó választás volt. a teló cca 70-80 at mozog. az első váltó erősebb rázásra mellédobja a láncot. viszont a minőség az elég patent!!!!!173cm vagyok és egy 16" bringát vettem mert sztem rövidebb a lábam... jó a méret? ha átlépek rajta, az ülés előtt állva akkor pont a golyzli alatt van a váz...hogyan állítsam be a jó üléspozíciót? a kormányt magasabbra nem tudom tenni ezt nem is értem (lehet nem is kell). léci adjatok tippeket. a teljes kerékátmérő kell a km órához. 26"x2,1 nek mennyi? mérjem le? 1000köszi!!!

Regisztrált
    2004-04-05
    Lakhely
    Buda
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Tbtheking Üzenet megjelenítése
    szaisztok!

vettem A4-et. nincs mihez hasonlítanom de úgy néz ki, hogy marha jó választás volt. a teló cca 70-80 at mozog. az első váltó erősebb rázásra mellédobja a láncot. viszont a minőség az elég patent!!!!!173cm vagyok és egy 16" bringát vettem mert sztem rövidebb a lábam... jó a méret? ha átlépek rajta, az ülés előtt állva akkor pont a golyzli alatt van a váz...hogyan állítsam be a jó üléspozíciót? a kormányt magasabbra nem tudom tenni ezt nem is értem (lehet nem is kell). léci adjatok tippeket. a teljes kerékátmérő kell a km órához. 26"x2,1 nek mennyi? mérjem le? 1000köszi!!!
    Szia!

Örülök, hogy tetszik a gép. Melyiket vetted: fekete/kéket vagy fekete/ezüstöt? Véleményem szerint jó a méret, elvileg a magasságodhoz a 17"-18"-as vázméretet szokták ajánlani, de ez esetben a 18-as a következő méret, ami viszont nagy lett volna. Ráadásul ahogy írtad, épphogy nem ér el a zacsekig a felsőcső, tehát biztosan jó a méret. Éppen ma raktunk össze egy 16"-os fekete/ezüstöt, és én is azt néztem, hogy a 18-as már nagy lenne nekem (csak pár centivel vagyok magasabb nálad). A telónak 80mm az útja.
    A nyeregpozíció az emberfüggő is, én azt javaslom, figyelj arra, hogy a nyereg viszonylag vízszintes legyen, ne legyen se előre, se hátra túlságosan megdöntve. Mert vagy nutella lesz belőle, vagy lecsúszol a nyeregből, ráadásul a derekad/hátad is fájni fog. A nyereg vízszintes mozgatása pedig szerintem úgy történjen hogy a nyeregcső befogója vagy középtájon legyen a síneken, vagy előre felé a nyereg orrához közelítve. Magasabbra nem tudod állítani a kormányt, de nem is kell, mert ez ilyen montigeometria. Lefelé még tudod tenni a kormányt, ha a kormány alatti hézagológyűrűket a kormányszár fölé rakod (nem alá, ahogy gyárilag is van).
    A kilóméteróra beállításában nem tudok segíteni, hülyeséget nem akarok mondani, viszont van kilóméterórás topic, ahol biztosan tudnak neked segíteni. Ha a kerékátmérőre van szükséged, akkor az 26 col. 1 col az 2.54 cm, tehát 26x2.54=66.04 cm.

Bármiben szívesen segítek!

Remélem sok kellemes percet fog neked szerezni az A4-es!
    The bike way of life

törzsvendég Darts avatarja
    Regisztrált
    2009-06-09
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    528

Alapbeállítás

Sziasztok!
    Most gondolkodom egy KROSS vásárlásán...csak nem tudom melyik lenne jó!
    Napi 30-40 kilométert tekerek általában kerékpárúton,erdei terepen,de szeretnék majd maraton versenyeken is indulni.
    Először a Hexagon V4-et néztem ki,de tetszik a Level A2-es széria is...meg az A4-es is...
    Szerintetek?

Regisztrált
    2009-06-09
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    528

Alapbeállítás

Miért nincs kint a profil képem???)

Regisztrált
    2004-04-05
    Lakhely
    Buda
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Darts Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!
    Most gondolkodom egy KROSS vásárlásán...csak nem tudom melyik lenne jó!
    Napi 30-40 kilométert tekerek általában kerékpárúton,erdei terepen,de szeretnék majd maraton versenyeken is indulni.
    Először a Hexagon V4-et néztem ki,de tetszik a Level A2-es széria is...meg az A4-es is...
    Szerintetek?
    Szia!

Véleményem szerint valóban érdemesebb beruházni egy A2-re vagy egy A4-esre, mert mint azt írtad, valóban használod a kerékpárt. Szerintem az A2 XT is egy nagyon jó ár/érték arányú bicó, de 15 ezer forint plusszért már érdemes elgondolkodnod az A4-esen, ennyiért már Rock Shox Dart 2-es Poplock-os telóval van szerelve, Truvativ hajtóművel és kormányszárral, valamint Deore váltóval és váltókarokkal.

Ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan keress.
    The bike way of life

törzsvendég Montifan avatarja
    Regisztrált
    2009-06-09
    Lakhely
    Miskolc, Bükkszentkereszt
    Üzenet
    277

Question Sagítsetek!:D

Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy a Kross Hexagon V4 kerékpáron van-e tárcsafékszem, kvázi lehet-e rá rakni tárcsát??
    Előre is köszönöm!
    Ui.:Elírtam a címet!

Regisztrált
    2009-06-09
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    528

Alapbeállítás

Köszi exxpert!

Én is inkább az xc irányában gondolkodom,és a honlapon van a tavalyi A4-es 109 ezerért(tetszik a szine!),nem tudom,hogy olyat lehet még kapni,vagy inkább a 2009-est nézzem meg?

Regisztrált
    2004-04-05
    Lakhely
    Buda
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: KrossHexagonV4 Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy a Kross Hexagon V4 kerékpáron van-e tárcsafékszem, kvázi lehet-e rá rakni tárcsát??
    Előre is köszönöm!
    Ui.:Elírtam a címet!
    Szia!

Igen, tárcsafékkompatibilis a váz és villa is.
    Ilyen színekben van:
    http://kross.hu/old/images/hexagon_v4__bg.jpg
    http://kross.hu/old/images/v4blue_bg.jpg
    http://kross.hu/old/images/v4_sandy_bg.jpg

Itt van egy kicsit "életszerűbb" kép:
    http://dream-bike.pl/images/R9KE2617...313db6aabf.jpg

Idézet Eredeti szerző: Darts Üzenet megjelenítése
    Köszi exxpert!

Én is inkább az xc irányában gondolkodom,és a honlapon van a tavalyi A4-es 109 ezerért(tetszik a szine!),nem tudom,hogy olyat lehet még kapni,vagy inkább a 2009-est nézzem meg?
    Már csak pár darabunk maradt, 19" és 21"-es méretekben.

The bike way of life

törzsvendég Montifan avatarja
    Regisztrált
    2009-06-09
    Lakhely
    Miskolc, Bükkszentkereszt
    Üzenet
    277

Talking Kösz!

Idézet Eredeti szerző: exxpert Üzenet megjelenítése
    Szia!

Igen, tárcsafékkompatibilis a váz és villa is.
    Ilyen színekben van:
    http://kross.hu/old/images/hexagon_v4__bg.jpg
    http://kross.hu/old/images/v4blue_bg.jpg
    http://kross.hu/old/images/v4_sandy_bg.jpg

Itt van egy kicsit "életszerűbb" kép:
    http://dream-bike.pl/images/R9KE2617...313db6aabf.jpg

Már csak pár darabunk maradt, 19" és 21"-es méretekben.

Szia Exxpert!
    Köszönöm a segítséget, így már nagy valószínűsége van, hogy megveszem a V4-t! Mégegyszer köszönöm!

Regisztrált
    2004-04-05
    Lakhely
    Buda
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: KrossHexagonV4 Üzenet megjelenítése
    Szia Exxpert!
    Köszönöm a segítséget, így már nagy valószínűsége van, hogy megveszem a V4-t! Mégegyszer köszönöm!
    Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem.
    The bike way of life

Regisztrált
    2009-06-09
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    528

Alapbeállítás

A tavalyi A4-re lehet tárcsát rakni,és milyet javasolnál rá és mennyibe kerül?
    Bowdenes vagy olajos a jobb?

Oldal 3 / 32 elsőelső 1234513 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •