Oldal 97 / 107 elsőelső ... 47879596979899 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1.921-1.940 / 2136

Téma: Kelly's

bentlakó
    Regisztrált
    2006-01-03
    Üzenet
    7.542

Alapbeállítás

Guruzo: csak mondom, hogy tavaly nem egy KInesis váztört el..

mod andris avatarja
    Regisztrált
    2005-06-29
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    10.500

Alapbeállítás

idén is legalább kettőről tudok.

vendég GuruZo avatarja
    Regisztrált
    2005-09-07
    Lakhely
    Musselburgh ; Scotland
    Üzenet
    87

Wink Kinesis

Hi

Koszonom az informaciokat . Minden vazzal elofordu ilyen , vagy villaval stb.
    Mindenki tud story-kat .........
    De erre anyukam azt szokta mondani , hogy "messzirol jott ember ........"
    Altalaban akkor szokott ilyen elofordulni ha valaki nem arra hasznal valamit amire valo. Ez a vaz nem egy olcso gagyi discount . Persze ez nem azt jelenti , hogy tokeletes .Ja ..... Kinesis UK race team hasznalta 2005-ben ezt a vazat , ok akkor biztos eltortek az osszeset :chin:
    De majd meglatom , par nap es kesz a cangam ami egy KINESIS MAXLIGHT Kinesium Carbon XC PRO II.-es vazra epul .
    "nincs lehetetlen csak tehetetlen"
    Erre elosszor 130km gyaloglas utan ebredtem ra.

vendég Artika avatarja
    Regisztrált
    2007-02-18
    Üzenet
    102

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: konásandrás Üzenet megjelenítése
    ha nem azt a kinesis vázat veszed, ami 1500 gramm alatt van, akkor gond nélkül használhatod akkor gond nélkül használlhatod az említett teleszkóppal

edit
    pedig Tigrincs nem is fogalmaz bonyolultan. lor megértéséhez kellene szótárt írni
    Egy 2005-ös Magic ( ne Imagine, bocs..) bicóm van, ahhoz lett véve egy RS Revel 426 ( 115/130 mm ). Gyárilag 130 mm-el vettem, próbának már volt a gépben, de mivel most gyűjtök a tárcsákra, ezért természetesen nem használom - egyenlőre.
    Szóval, a Magic-hez is jó lesz 115 mm-el ?

mod andris avatarja
    Regisztrált
    2005-06-29
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    10.500

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: GuruZo Üzenet megjelenítése
    Hi

Koszonom az informaciokat . Minden vazzal elofordu ilyen , vagy villaval stb.
    Mindenki tud story-kat .........
    De erre anyukam azt szokta mondani , hogy "messzirol jott ember ........"
    Altalaban akkor szokott ilyen elofordulni ha valaki nem arra hasznal valamit amire valo. Ez a vaz nem egy olcso gagyi discount . Persze ez nem azt jelenti , hogy tokeletes .Ja ..... Kinesis UK race team hasznalta 2005-ben ezt a vazat , ok akkor biztos eltortek az osszeset :chin:
    De majd meglatom , par nap es kesz a cangam ami egy KINESIS MAXLIGHT Kinesium Carbon XC PRO II.-es vazra epul .
    messziről jött ember sokára ér ide...
    egyik maratonon Fenyvesi Tamással való beszélgetésünk során említette, hogy eltörte a Kellys vázat.
    ha nem hiszed, szívesen megszerzem Neked a számát, hogy fel tudd hívni, igazolni az állításom.
    ha jól tudom akkor az a váz versenyzésre való. Ő arra használta. ennyi.

egyébként sem Tigrincs, sem én nem a Te vázadról beszéltünk, hanem a Kellys vázáról, ami kinesis aluból van
    de azért kötekedj nyugodtan

bentlakó
    Regisztrált
    2006-01-03
    Üzenet
    7.542

Alapbeállítás

+ a Magellan is..

vendég GuruZo avatarja
    Regisztrált
    2005-09-07
    Lakhely
    Musselburgh ; Scotland
    Üzenet
    87

Alapbeállítás kINESIS

Idézet Eredeti szerző: konásandrás Üzenet megjelenítése
    messziről jött ember sokára ér ide...
    egyik maratonon Fenyvesi Tamással való beszélgetésünk során említette, hogy eltörte a Kellys vázat.
    ha nem hiszed, szívesen megszerzem Neked a számát, hogy fel tudd hívni, igazolni az állításom.
    ha jól tudom akkor az a váz versenyzésre való. Ő arra használta. ennyi.

egyébként sem Tigrincs, sem én nem a Te vázadról beszéltünk, hanem a Kellys vázáról, ami kinesis aluból van
    de azért kötekedj nyugodtan
    Szoval ..... nem kotekedek kedves tanult baratom hanem maximum felre ertek mint minden mas embertarsam parszor az eletben.
    Es elenezest hogy a KINESIS szot nem anyagra hanem MARKARA ertettem.
    Ja ...... az nem "kinesis alu" hanem KINESIUM ...... de nem szamit.

koszi
    "nincs lehetetlen csak tehetetlen"
    Erre elosszor 130km gyaloglas utan ebredtem ra.

Regisztrált
    2007-10-29
    Üzenet
    5

Alapbeállítás borasz21

sziasztok!

Van egy magicem agu.-ban vettem és azóta kapott kb 500km-t volt országút és dobogókőről is lejöttem erdőben köves-kavicsos egy két helyen kisebb sziklás helyen többször is.
    Már baromi idegesító recsegő hangot ad a hajtókar ha erőltetem(pl. most miközben feltekertem) mindkét oldalt, minden fordulatra de olyan hangos, hogy mari néni kinéz a házból milyen veszett járgány jön az úton.
    Gariban visszavittem azt mondták a monoblokk acél a váz alu és a kettő nem fér meg ezért mindig le kellene szedni és zsírozni, amit most megcsinálnak ők gariban de jobb ha veszek szerszámot és én csinálom!
    Ez nonsense!!!!!!!
    Ennyi km után?!
    Azt mondták a váz oxidálodik ha vizes lesz(kétszer lett váltóig sáros de lepucoltam azonnal, lekezeltem láncot fogaskerekeket teflonos sprayvel és szobában állt nem ázott) és amiatt recseg!

kérdés ennyit ér egy (relatív nekem) drága bringa és másnak is ilyen a hajtókar vagy keményen át.....sztak a dumával és süketelés a dolog.
    Nálam tapasztaltabb kelly's tulajok tudnátok segíteni?
    köszi
    andrás

Regisztrált
    2007-10-29
    Üzenet
    5

Alapbeállítás borasz21

mint előző üzenetben írtam: javasolták én zsírozzam a monoblokkot és vegyek szerszámot hozzá, tel-tak az üzletből nem tudják leszedni a hajtókart pedig ketten is nekifeszültek ezért kénytelenek szétfurni a csavart!
    továbbra sem akarom elhinni, hogy ez lenne normális

fórumfüggő Rémhörcsög avatarja
    Regisztrált
    2004-11-24
    Lakhely
    Greenzone-Z.
    Üzenet
    3.108

Alapbeállítás

Van ilyen. Mondjuk én megpróbálnám fagyasztóspray/lángszóró kombinációval, de nem minden bringaboltnak van normális felszerelése.

A monoblock meg mindig recseg (ha nem, akkor 1 héten belül fog). Ha nem tetszik, vegyél integrált hajtókart.
    Ha hiszed ha nem egy (1) darab porszemtől olyan recsegés lehet hogy megőrülsz.

Amúgy szted ha lefujod a láncot teflon spray-el akkor kimegy a monoblockházban maradt víz? Na nee...
    High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Regisztrált
    2007-10-29
    Üzenet
    5

Alapbeállítás

Hogy lefújtam a láncot, azt csak azért írtam, hogy nem az almafa alatt áll és ázik az őszben,
    mi az hogy minden blokk recseg?
    akkot mindenki keni?

Regisztrált
    2007-10-29
    Üzenet
    5

Alapbeállítás

Megnéztem honlapod, látom a Gébárti tónál akár már a lépcsőn is lemész:-)

fórumfüggő Rémhörcsög avatarja
    Regisztrált
    2004-11-24
    Lakhely
    Greenzone-Z.
    Üzenet
    3.108

Alapbeállítás

Le De fel is

Úgy értettem, hogy általában minden nem integrált rendszer elkezd recsegni előbb-utóbb (de még az is csak később/ritkábban). Aluvázban általában előbb mint acélban.
    Megjegyzem nem csak az recseghet, hanem akár a lánctányér-csavaroknál is lehet problem, vagy a hajtókar-tengely kapcsolatnál, persze mindkettő megoldható tisztítással.
    Az hogy nem tudják leszedni, háát nemtom, olyannal még nem találkoztam, hogy a monoblockba rohad bele a csavar, de előfordulhat, mindenesetre akkor tuti nem zsirozták be összerakásnál.
    High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Regisztrált
    2007-10-29
    Üzenet
    5

Alapbeállítás

sziasztok

most hoztam el a magic-et a szervízből, több sebből is vérzett:a hajtókart rögzítő csavar mko. belerozsdásodott a tg-be ezért itt gyengíteni, fúrni kellett az anyagot, hogy hozzáférjenek a kattogás pedig azért volt(állítólag) mert gyengén volt rögzítve a monoblok(gyári probléma)
    kd.:ettől nem ment tönkre a blok vagy a váz azon része?

fórumfüggő Jankó avatarja
    Regisztrált
    2005-06-10
    Üzenet
    2.027

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: kela14 Üzenet megjelenítése
    OFF
    Jankó: JAja, de én vagyok a kivétel, több Révais barátom is van, de valamiért mégis inkább a Kazinczyt választottam.. ( pedig jobb helyen voltam a Révai felvételiében - az ő számításuk alapján )
    Azon én is elgondolkodtam, hogy a Kazinczyban tizenötször annyi a nő, mint nálunk volt... Szal végül is megértelek.:lol1:

Regisztrált
    2007-11-20
    Üzenet
    3

Alapbeállítás

sziasztok
    a véleményetek érdekelne az új salamander DSC ről ('08 as modell)
    igazából terepen használnám,szikás, föld stb területeken.
    vagy szerintetek milyen érne meg ebben a kategóriában?
    köszi

Regisztrált
    2008-01-25
    Üzenet
    1

Alapbeállítás

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy hogyan eshettek '08-as modellek árai ekkorát a '07-es árakhoz képest. Biztos már nektek is feltűnt. Talán egy nálam jobban hozzáértő egyén meg tudja válaszolni.
    Egyébként szeretnék belépni a Kelly's tulajdonosok táborába, így erősen fontolgatom egy Exquisite vásárlását. Esetleg ha valakinek lennének tapasztalatai erről a bringáról, azt szívesen venném!

Regisztrált
    2005-06-10
    Üzenet
    2.027

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Sentinel Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

Az érdekelne, hogy hogyan eshettek '08-as modellek árai ekkorát a '07-es árakhoz képest. Biztos már nektek is feltűnt. Talán egy nálam jobban hozzáértő egyén meg tudja válaszolni.
    Egyébként szeretnék belépni a Kelly's tulajdonosok táborába, így erősen fontolgatom egy Exquisite vásárlását. Esetleg ha valakinek lennének tapasztalatai erről a bringáról, azt szívesen venném!
    A Kelly's 2004-2005 körül rendkívül jó ár/érték arányú bringákat csinált. Erre hamar rájöttek az emberek, és szaporodott a Kelly's tulajdonosok tábora. A sikeres image-építést aztán áremelések követték, amit nem igazán indokoltak minőségbeli változások vagy fejlesztések. Talán azt gondolták az illetékesek, hogy pár év piaci siker már elég ahhoz, hogy a márkát a felsőbb osztályba tolják. Csak az emberek elkezdték nem érteni az áremelések okát. Most meg gondolom, rájöttek arra, hogy nem jó stratégiát választottak, és következnek az érthetetlennek tűnő árcsökkenések.

De mindez csak az én elképzelésem. Nem ismerem a hátteret, lehet, hogy az árcsökkenés mögött egészen más áll. Mondjuk más gyártó, más anyagok, stb... Mostanában nem követem nyomon a Kelly's életet. Pár éve használtan egy Imagine-t, nem volt vele semmi bajom eltekintve a fordított húzású hátsó váltótól és a megszoríthatatlan karbon nyeregcsőtől. Megbízható, jó minőségű gép volt egy nagyon okosan megtervezett és minőségi vázzal, amit egy cimbim vásárolt meg, és tudomásom szerint a mai napig használja. Akkoriban mozogtam a Kelly's klub (asszem www.kellysklub.hu) köreiben, és köztük sem volt jellemző, hogy gondjuk lett volna a minőséggel. Talán egy-két olcsóbb modellnek volt probléma a monoblokkjával. Ez 3-4 évvel ezelőtt volt így, most nem tudom mi a helyzet. Próbálj érdeklődni a Kellys klubosoknál.

törzsvendég Ariadne avatarja
    Regisztrált
    2006-05-15
    Lakhely
    Budapest, Magyarország, Európa, Föld bolygó, Naprendszer
    Üzenet
    302

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Sentinel Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

Másfél éve boldog tulajdonosa vagyok egy '06-os Exquisite-nek, eddig csak tisztítanom kellett, meg a láncot olajozni, és egyszer cseréltem az első fékpofákat - tökéletes. Ráadásul nekem nagyon bejött a Dual Control fékváltókar a fordított húzású hátsó váltóval (a két dolog úgy tudom, általában együtt jár).
    Egy gondom volt, a gyári külsőm úgy adta meg magát, hogy oldalt kiszakadt, amikor egyszerűen síkon és épp aszfalton mentem. Sebaj, vettem rá Land Cruisereket, amelyekkel tökéletesen elégedett vagyok. A kopásuk minimális, a kerék keskenységéhez képest jól tartanak, még a Dobogókőre is feljutottam vele, természetesen terepen (kb. 1700 kmt mentem vele tavaly). Ahol tolni kellett, az nem rajta múlt... Ja igen, szinte kizárólag terepen használtam túrázásra, monti módjára, és nem vagyok pillekönnyű, de egy szava sem volt ellene.
    Ha tárcsaféket is szeretnél később, de tárcsafék nélkülit veszel, akkor a 17,5 méret kihúzva, mivel azon nincs tárcsafékszem, a nagyobbakon viszont igen. Na ezt én megszívtam, de ettől függetlenül szoros érzelmi szálak fűznek a kicsikéhez.

Regisztrált
    2005-06-10
    Üzenet
    2.027

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Ariadne Üzenet megjelenítése
    Ja igen, szinte kizárólag terepen használtam túrázásra, monti módjára, és nem vagyok pillekönnyű, de egy szava sem volt ellene.
    Erre rá is akartam kérdezni a fordított húzású hátsó váltó miatt . Mert az enyém állványon és országúton is működött, mint a svájci óra, csak a port, a sarat, a vizet és a hegyi levegőt általálban nem bírta szegény.....

A tárcsaféket meg sztem ne sajnáld. Cc-re, maratonra itthon felesleges, hacsak nem mész esőben-sárban sokat. És még nem láttam olyan tárcsaféket, amelyik csendben lett volna . Ciceregnek, mint az egerek. Csak figyeld meg, ha melletted megy egy!

Üdv a klubosoknak. Továbbra is sajnálom hogy Veszprém messze esik Budapesttől...

Oldal 97 / 107 elsőelső ... 47879596979899 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •