De ennyire??? Nézzétek meg a Mysteryt a maga 235 ezer ft-os árával, és hasonlítsátok össze más márka hasonló árban lévő bicajával! Hatalmas a különbség! Azért néhány más betű csak nem ér meg mindenkinek több 10 ezer ft-ot! Vagy ha meg igen, akkor miért sír a magyar bicajos társadalom, hogy nincs pénze jó cuccokra, meg hogy milyen drága minden alkatrész?
Mondjuk én bírom azt is, mikó' valaki azt mondja, hogy pl. a Merida király, a GT meg f.o.s., pedig max. a váz más, szettben meg minden gyártó a Shimano-t nyomja...
De ha veszel egy Kelly's-t, még mindig kidobhatod a vázat a gané'domb mellé (persze én nem hiszem hogy érdemes volna) és átszerelheted az egészet egy akármilyen vázra. Talán még az is jól jár, aki így tesz...
Na mindegy, holnap megyek Pestre, megnézek pár boltot, hogy állnak Kellysekkel. Valamelyik Cross érdekelne. Aztán később dobnék rá sárvédőt meg csomagtartót oszt jövőnyáron nyakamba veszem a ...
Magyarországot és a közeli országok valamelyikét. Esetleg Írországot, vagy Skóciát ;D
Ha nem lenne meg a highlander-em, tuti beruháznék minimum egy imagine-re. mondjul eladhatnám bagóért is...
de nem adom.
"mert hülye azért nem vagyok"
Hát énnemistudom...sztem nem annyira gáz ez a Kelly's. A nagyfiúk Kinesis csőből vannak, amelyik gyártó ezt használja, ott max a heggesztésekben lehet különbség.
Még valami: van egy retro bicajos könyvem: Robert Van Der Plas: Nagy Mountainbike Könyv, Frigoria Kiadó 1994.
A szerző írja, hogy amikor a mountain bike született, akkor három arc volt a szakmában: Mike Synard, Tom Ritchey és CHARLES KELLY.
Nem lehet ennek a fószernak valami köze a KELLY'S nevű márkához ??? ??? ???.
Igazából csak azért esett erre a márkára a választásom, mert 198cm magas vagyok, és nem gyártanak megfelelő vázat más gyártók.
Vagy tud valaki 22"-es vázméretben kerót?
Köszi mindent!
[/quote]
Ehe. Itt tenyleg mindenki olyan magas. Szerintem ilyen magasoknak mint mi (en 197 vagyok) nem is annyira az a lenyeg, hogy hany colos. Mert egy 20" is lehet eleg. En inkabb azt talalom kritikusnak, hogy a vaz milyen geometriaju, pontosabban a felsocso mennyire vizszintes.
Sajnos Ma mar nagyon talalni ritka a kalsszikus, vizszintes felsocsovel rendelkezo MTB vaz. Mar a 21" vazat is ovodasoknak keszitik vagy nemtom. Marpedig egy meredek felsocsovu vazba 30-40 cm nyeregcso is kell. Nemcsak a nyeregcso megy tonkre, hanem a vazat is igenybe veszi.
Nem sztem szar, hanem csak arra céloztam, hogy olyan sokan kételkednek a minőségében, mer' nem lelik meg a hunlapot, meg nincs agyonreklámozva, mint más márkák, meg szvsz a versenyképesség miatt(!) valamivel olcsóbb bicajok már gyanút keltenek a tisztelt vásárlóban meg ilyenek.
Sztem általában az emberek hajlanak afelé, hogy egy drágább bicajban jobban megbíznak, mondván hogy "ha mán enni zsét elkérnek ezér' a drótszamárér', csak nem lehet olyan szar."
Erre épít sok, magát átlagon felül marketingelő matricacég is.
A lényeg: Sztem a Kelly's semmivel nem rosszabb, mint az árkategóriájában lévő többi más.
Ennyi, bocs hogy regényt írtam.
Én csak annyit hallottam, hogy pl. a Majestic drágább lesz, de tárcsfékkel. Ennyi. Hát ez nem sok. Viszont boltokban biztos van katalógus, mert a haver már tavaly novemberben v. decemberben látta debrecenben.