és a kismókusok kenyérre is kenhetik a nagymókusok meg süteménybe is tehetik. tudom. de. szerinted adott a csávó hozzá manuált? jóó, tudom, dovnlód in pédéeff format, meg ilyenek, de még nincs. különbenis tesómé. az enyémet nem is lehet tekergetni. ;D
5th téma:
kérdeztem, és tanultam
vinnie kedves és rendes volt. manualt töltöttem le a netről
de van ezzel a taggal egy hatalmas probléma: hogy tudod kideríteni, milyen rugó jó neked? hát veszel egyet, fújsz 80 psi-t a tagba, fogod a szemtávolságot, felirod, ráülsz, a rugóstag beül, leméred, mennyit ült be, elosztod a kettőt egymással, és ha 25-40 % között van, akkor jó, ha nem, vegyél másik rugót. khm.... de még egyetlen táblázatot se találtam, hogy 65 kilóhoz mekkora rugó kel..... (ne mondja nekem senki, hogy kb 550-es, mert a legkeményebb progressive rugó 500-as, és 250-est is láttam már, most egy 375-ös van)ű
lor: lehet állítani a levegőtartály méretét, az odaútcsillapítást lassú és gyorsban, a visszautcsillapítást, a levegőmennyiséget és az előfeszítést. de lesz egy-két nap, mire belövöm az enyémet. az a baj, hogy annyit kell állitgatni, hhogy tenger, és ha nem jól állítod be, képes nagyon sz*rul működni, ami azért egy normális tagnál nem igy van....
Rugóerősség téma azért nem egyszerű, mert ugyanaz a tag más vázban mást csinál. Ezzel a bölcsességgel mondjuk most kinn vagy a szószból. ;D
Egyébként az 5th Elementh lapján azt írják, hogy Bullitba 45-83 kilóig 225-475 rugó ajánlott. Tehát 45 kilóhoz 225-ös, 83-hoz pedig 475-ös mondjuk. Innen már testreszabhatod a 65 kilódhoz.
a 225-öt elosztom 45-el, az pont 4. a 475-öt 85-el meg 5.58. Az 5.58 nak meg a 4nek a számtani közepe ~4.79 Na ha ezt megszorozzuk 70-nel (mert rob azárt sztem nem 65kiló) akkor kjön, hogy 335.5 Elvileg akkor a 375-ös majdnem jó, nem?
Szép munka fiam... maga főiskolás? De ugye nem matekszakos...? ;D ;D ;D 225/45 az 5, nem 4, amúgy az egyenlet többi része helyes is lehet, de mivel a rugó progressziv, és a mozgás karakterisztikája és még egy valag tényező befolyásolja egymást, így azt mondom, hogy elvileg még jó is lehet, de maga menjen a helyére egy légtelennel. ;D
Egyébként inkább puhább legyen, mert az EZER beállítási lehetőséggel ezt ellensúlyozhatod, ám, ha kemény, akkor csak hízni tucc. ;D