Oldal 20 / 22 elsőelső ... 101819202122 UtolsóUtolsó
Eredmény 381-400 / 428

Téma: Canyon

vendég Psysoul avatarja
    Regisztrált
    2011-07-05
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    33

Alapbeállítás

Van esetleg valakinek 29er canyon bringája, amit ki tudnék próbálni?

törzsvendég zscs avatarja
    Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    998

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Psysoul Üzenet megjelenítése
    Van esetleg valakinek 29er canyon bringája, amit ki tudnék próbálni?
    11-12. héten kezdik kiszállítani a 8.9-et legelőbb, szerintem egész Európában csak pár kivételezettnek lehet. ;-) Március végére jöhetnek az első tulajdonosok beszámolói, illetve a jövő hónapi német Bike-ban vagy Mountainbike-ban úgy rémlik, lesz tesztje valamelyik modellnek.

vendég Psysoul avatarja
    Regisztrált
    2011-07-05
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    33

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: zscs Üzenet megjelenítése
    11-12. héten kezdik kiszállítani a 8.9-et legelőbb, szerintem egész Európában csak pár kivételezettnek lehet. ;-) Március végére jöhetnek az első tulajdonosok beszámolói, illetve a jövő hónapi német Bike-ban vagy Mountainbike-ban úgy rémlik, lesz tesztje valamelyik modellnek.
    Tényleg...sikerült ezt teljesen elfelejtenem

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

valahol mar lattam rola tesztet... mert az remlik, hogy nagyon "racer" geot irtak.

vendég Psysoul avatarja
    Regisztrált
    2011-07-05
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    33

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: arn Üzenet megjelenítése
    valahol mar lattam rola tesztet... mert az remlik, hogy nagyon "racer" geot irtak.
    Elolvastam én is a cikkeket, amiket meglehet találni. Egy-két helyen ki is próbálták, elég jókat írtak a ride testnél:

demo day
    canyon 29er

Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    998

Alapbeállítás

Mostani, azaz 03/2012 Bike Magazinban van 29er hardtail összehasonlító teszt 12 bicajjal, köztük Canyon Grand Canyon AL 8.9. Nem nyerte az összehasonlítót ugyan, de elég jókat írnak róla. (Sajnos scannelni még mindig nem tudok...:-/)

vendég h_geri avatarja
    Regisztrált
    2010-09-19
    Lakhely
    BP
    Üzenet
    151

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: zscs Üzenet megjelenítése
    Mostani, azaz 03/2012 Bike Magazinban van 29er hardtail összehasonlító teszt 12 bicajjal, köztük Canyon Grand Canyon AL 8.9. Nem nyerte az összehasonlítót ugyan, de elég jókat írnak róla. (Sajnos scannelni még mindig nem tudok...:-/)
    Ingyen letölthető a pont táblázat. Jól szerepelt. Lefelébe nem annyira, de alapvetően jól.

vendég h_geri avatarja
    Regisztrált
    2010-09-19
    Lakhely
    BP
    Üzenet
    151

Alapbeállítás

Hétvégén a Canyon leszállított jópár bringát MO-ra. Köztük 29er-eket is

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

akkor varjuk a beszamolokat

törzsvendég forest avatarja
    Regisztrált
    2003-12-13
    Lakhely
    Nagykáta,Jászberény
    Üzenet
    1.004

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: h_geri Üzenet megjelenítése
    Hétvégén a Canyon leszállított jópár bringát MO-ra. Köztük 29er-eket is
    Te erről honnan tudsz?

vendég h_geri avatarja
    Regisztrált
    2010-09-19
    Lakhely
    BP
    Üzenet
    151

Alapbeállítás

Psysoul-nak megjött Tőle.

Idézet Eredeti szerző: forest Üzenet megjelenítése
    Te erről honnan tudsz?

vendég Psysoul avatarja
    Regisztrált
    2011-07-05
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    33

Alapbeállítás Grand Canyon AL 9.9

Grand Canyon AL 9.9

Bevezetés:

Régóta tartozom ezzel a beszámolóval, így most megejtem.

Tavaly év vége óta nézegettem a 29er bringákat, szóba került 2011-es Giant XTC 29er, de mikor rendeltem volna, már nem volt a méretemben, a 2012-es változat pedig ár / érték arányban sokkal rosszabb volt.

Így a választás a Grand Canyon AL 9.9-re esett, sajnos szállítási időnek 2012 / 15. hét volt megadva, de gondoltam, hogy addig úgyis főleg a görgőé a szerep, nem akkora gond. Februárban rendeltem meg a gépet, március 30-án jött meg délelőtt, a csomagkövetésnek hála szabadságon voltam épp

Kicsomagolás:

A canyon egy bikeguard nevű dobozban jön, ezt kötelező megrendelned a canyontól, mert csak így garantálják, hogy sérülésmentesen kapod meg a bringát. A kormányt vissza kellett szerelni a vázra, de a fékkar és váltókar már fel volt szerelve a kormányra (matchmakerrel van felrakva a váltókar és a fékkar, egy bilincsel, piros pont). A kereket csak a helyére kellett rakni, illetve be a nyeregcsövet, fel a pedált, és kész.

Fekete pont a canyonnak, hogy az egyik fékből a piros eltartó (pad spacer) hiányzott, illetve rendeltem egy pótalkatrészt, ami szintén hiányzott. Panaszlevél után ingyen küldték a pótalkatrészt, a piros pad spacer helyett pedig a fékbetéthez küldtek egy fémalkatrészt. Így még mindig keresek Avid pad spacert, akinek van felesleges szóljon

Úgy látszik türelmetlen voltam, és képek készítése helyett felmentem a Hármashatár-hegyre. Bár lehet, hogy ez a kép még csak az első tesztkör után készült, amit a közeli erdőben nyomattam.

Az eredmény:

Teszt:

Technikai adatok:
    Villa: FOX 32 Float 29 FIT Terralogic
    Első váltó: SRAM X0
    Hátsó váltó: SRAM X9
    Fék: Avid elixir 7 carbon
    Meghajtás: 2x10 truvativ (36/22)
    Felni: DT Swiss X1800 29" (ez elvileg valami canyonnak felni, DT 370 SL agyakkal).
    Gumik: Rocket Ron / Racing Ralph Evo 2.25"
    Súly: 11,3 kg

Nincs túl sok összehasonlítási alapom, ez előtt egy olcsóbb Fuji gépet hajtottam, igaz lecseréltem rajta a felniket és a féket. Ezen kívül volt alkalmam kipróbálni Geri cannondale fullyját párszor. A canyon eddig párszáz km-et kapott, de azon belül volt sima terep, köves lefelék, sár, eső / szakadó eső.

Először is le kell szögezni, hogy a 29es bringa jó élmény. Nekem a magasságom (190cm) miatt is jó, de nagyon szépen lehet felfelé menni mindenféle gyökeres, kisebb köves emelkedőn. Általában a pulzusom szab határt ilyenkor a nagyobb emelkedők legyőzésénél, nem a technika. Plussz érdekesség, hogy terepen többször kellett fékeznem az előttem haladó 26-os bringák miatt, mert a 29er egyszerűen jobban gurult (tekerés nélkül, kb hasonló súlyú emberekkel, persze itt a gumi is számít stb).

Lefelé is lehet zúzni, a teló nagyon szépen mozog, a rugóút 90%-át általában kihasználja (bár biztos, hogy a telón még állítanom kell, ahogy a terralogic és rebound beállítás sem a végleges szerintem).
    Betonon lefelé nem nagyon lehet már tekerni, kevés a fokozat, de ez olyan kit érdekel kategória.

A fékerő elég, viszont nagyon utálom, hogy hangos, még beállítás után is valamennyire. Előtte az Elxirir CR-el nem voltak ilyen gondjaim.

Váltás tökéletes, egyetlen hátrány, hogy a görgők kialakítása miatt összeszedi a koszt, így elég gyakran kell takarítani a bringát, bár ez persze nem meglepő.

Amit egyből cseréltem a markolat, illetve a nyerget szeretném, de még nincs végleges választás (próbáltam már selle italia, fizik nyergeket).

Vennék hozzá egy edzős felnit, de sajnos nem egyszerű a helyzet, elöl átütős QR15 agy kell, hátul viszont a DT RWS agy, ami 10mm-es átütős tengely.

Mindent összevetve elégedett vagyok eddig a bringával, élvezet vele menni. Külön jó dolog, hogy a felszereltség olyan, amiről nem állandóan azon agyalok, hogy mit cserélnék le, hanem minden olyan amilyennek lennie kell. Ár / érték arányban szerintem kiváló ez a masina.

Mai fotók:

Regisztrált
    2003-12-13
    Lakhely
    Nagykáta,Jászberény
    Üzenet
    1.004

Alapbeállítás

Üdv a klubban!
    Látom neked se mentek zökkenőmentesen a dolgok.
    De a végeredmény beautiful!
    A hátsó agy nem x12-es?

Lehetséges,h láttalak téged a Wesselényi utca környékén a körúton tekerni ezzel a csodamasinával?
    Valamikor nem lenne kedved egyet tekerni megspékelve egy rövid gépcserével?

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

terralogic milyen? hogy szuperal? milyen osszehasonlitasi alapod van? engem mindig lebeszelnek rola, hogy nem mozog szepen a nyiltfurdoshoz kepest, pedig sok racio lenne benne egy merev vaz mellett.

kerek sulyat nem merted le?

forest: merev gepre nem biztos, hogy olyan jo az x12...

Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    998

Alapbeállítás

Grand Canyon AL 9.9
    ...
    Fekete pont a canyonnak, hogy az egyik fékből a piros eltartó (pad spacer) hiányzott, illetve rendeltem egy pótalkatrészt, ami szintén hiányzott. Panaszlevél után ingyen küldték a pótalkatrészt, a piros pad spacer helyett pedig a fékbetéthez küldtek egy fémalkatrészt. Így még mindig keresek Avid pad spacert, akinek van felesleges szóljon
    ...
    Már-már hagyománnyá válnak itt a fotós, alaposan kirészletezett és bő lére eresztett írások; köszi a beszámolót, szuper a bicaj és sok-sok ezernyi problémamentes km-t kívánok vele! ;-)
    Avid pad spacer-ből egyiket mi sem találtuk tavaly, akkor azt hittem, nem küldtek. Aztán egy fél évre rá átnéztem a dobozt és meglett, még szállítás közben eshetett csak ki és beesett az egyik kartondarab alá.

vendég Psysoul avatarja
    Regisztrált
    2011-07-05
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    33

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: forest Üzenet megjelenítése
    Üdv a klubban!
    Látom neked se mentek zökkenőmentesen a dolgok.
    De a végeredmény beautiful!
    A hátsó agy nem x12-es?

Lehetséges,h láttalak téged a Wesselényi utca környékén a körúton tekerni ezzel a csodamasinával?
    Valamikor nem lenne kedved egyet tekerni megspékelve egy rövid gépcserével?
    Tényleg X12-es a hátsó agy, lemértem most tolómérővel a tengelyt.

Láthattál arra fel, edzésre odafele néha megyek a körúton, vagy a budai oldalon a bringaúton.
    Lehet szó egy együtt tekerésről később, most kicsit hikomat vagyok sajnos.

vendég Psysoul avatarja
    Regisztrált
    2011-07-05
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    33

Alapbeállítás

terralogic milyen? hogy szuperal? milyen osszehasonlitasi alapod van? engem mindig lebeszelnek rola, hogy nem mozog szepen a nyiltfurdoshoz kepest, pedig sok racio lenne benne egy merev vaz mellett.

kerek sulyat nem merted le?

Terralogic jónak tűnik, de még keresem a jó beállítást, nincs sok tapasztalatom ez ügyben. Geri szintén fox telós fullyját próbáltam, Ő meg próbálta az én gépem, ha feltűnik szerintem mond egy rövid véleményt a telóról.

Sajnos csak így mértem:
    Első felni féktárcsával (180): 1152g
    Hátsó felni tárcsával (160), sorral: 1743g

Regisztrált
    2003-12-13
    Lakhely
    Nagykáta,Jászberény
    Üzenet
    1.004

Alapbeállítás

Miért? Tudtommal egyre több gyártó áll rá mereveknél is. Főleg egy 29er-nél szerintem nem elvetendő.

Tényleg X12-es a hátsó agy, lemértem most tolómérővel a tengelyt.

Láthattál arra fel, edzésre odafele néha megyek a körúton, vagy a budai oldalon a bringaúton.
    Lehet szó egy együtt tekerésről később, most kicsit hikomat vagyok sajnos.
    Nem gond. Egyenlőre nekem is nyakamon a vizsgaidőszak,de nyáron hátha lesz rá időnk.

Isten ostora Valeria Victrix avatarja
    Regisztrált
    2004-11-27
    Lakhely
    Budapest, Dunakanyar
    Üzenet
    9.169

Alapbeállítás

merev gepre nem biztos, hogy olyan jo az x12...
    Miért is?

Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    998

Alapbeállítás

29er vázakból a karbonvázak is mind nagyon merevek, hozzák a 26-os bicajok merevségét a BB és a fejcső környékén egyaránt, dacára a rövidebb fejcsőhosszoknak. Ami a szűk keresztmetszet, az a kerékszett.
    Idézet: "Die Laufradsteifigkeit zeigt die Schwach*stelle der 29er. Die Werte sind, verglichen zu einem etwa 1.600-Gramm schweren 26“-Laufradsatz (62 N/mm), deutlich schlechter: So erreicht sogar das beste 29er-Laufrad im Test (Simplon) nur 70 Prozent der 26-Zoll-Steifigkeit."
    ("The wheel stiffness shows the vulnerability of the 29ers. The values ​​are compared to a 1,600-gram 26" wheelset (62 N/mm), much worse: So even the best 29er wheelset achieved in the test (Simplon), only 70 percent of the 26-inch stiffness.")
    Forrás: MTB-Test: Elf schnelle 29er-Hardtails aus Carbon bei mountainbike-magazin.de - Steifigkeit, Komfort und Gewicht der Bikes

Oldal 20 / 22 elsőelső ... 101819202122 UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •