Oldal 3 / 198 elsőelső 123451353103 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41-60 / 3953

Téma: V-fékek - általános eszmecsere

törzsvendég TrollEmber avatarja
    Regisztrált
    2002-04-26
    Lakhely
    budapest
    Üzenet
    905

Alapbeállítás Re:V-fékek (tapasztalatok, egyebek)

alhonga fékhez:

én is használtam/próbáltam, és klasszul fog, viszont rémálom belőni rendesen és hamar elállítódik. (Ezen nem voltak állítócsavarok, hanem a rugóval kellett variálni, ami meghúzásnál persze totál elmozdult, ami elég idegesítő volt)

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-09-10
    Üzenet
    256

WereCsibe: Ez élég nagy homály, dolgozd ki kicsit finomabban!Lehet hogy akkor nem csak te fogod érteni, mit akartál írni...

vendég WereCsibe avatarja
    Regisztrált
    2002-06-17
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    30

Ehhhhh

Ezt mar frankon le kellene rajzolni... Mert jaa igy tenyleg homalyos... De egyebkent nem is az ilyen geometriai faszsagok a fontosak, hanem az anyagminoseg...

Ha jol van eddzve, akkor franko merev, ha nem, akkor nyulik.

Na azt annyi

vendég
    Regisztrált
    2003-04-07
    Üzenet
    120

Látom, vagytok páran akik szintén, mint én is nagyon mentek a teljesítményre/ár.

Az én tapasztalatom az hogy még canti-lever fékeket is nagyon fel lehet túrbózni, egy spéci karral, mint régen sok telónál elöl. :

;DÉn a Ritchey fékek mellet tettem le a voksot és tapsztalatom: -könnyű, szép kidolgozás, nagyon jól fog, a gyári kék fékpofát ajánlatos lecserélni, mert szerintem elégé eszi a felnit(Tióga v. Zoggi -t helyette). Ugyanis lényeges, hogy jó szerkezetü legyen a pofa,v. oda az egész(puha, nem túl kopós, ne egye a felnit.)

Ha netán még enné a felnit, akkor a forgácsdarabokat azonnali eltávolítása ajánlot, a felnin húzzünk át finom fémgyapotot, ezzel sima felületet kapunk, forgácsmenteset.
    Igen sok múlik a bowdenrendszeren is.
    Én régi XT canti-lever fékkarral használom, ezzel aztán iszonyatossan fog, de még az Avid csavargathatót ajánlom mellé.
    Afékpofák lényegessek! :P

Szerintetek a Magurával (Hs 33 + az ilyesmi) mi a helyzet ? Érdemes átcserélni? ???

törzsvendég potty avatarja
    Regisztrált
    2002-06-05
    Lakhely
    Siófok, Budapest
    Üzenet
    378

Hi Octadrive!

Én is sok jót hallottam a Ritchey fékről. Gondolkozom is egy ilyen beruházáson. Meg tudnád mondani a pontos árát és hogy hol vetted?
    Köszi by

vendég
    Regisztrált
    2003-04-07
    Üzenet
    120

Hi potty!
    Elfelejtettem hozzá rakni hogy sok féket kipróbáltam már haverok gépén, XT-tis ezek után döntöttem így. Persze a tárcsa az nagyon tetszett, de drága jó, meg eléggé terheli a felnit+küllűt+ agyat.

Hát a pontos árat nem tudom egészen de kb
    7.500 FT és kapsz hozzá kék fékpofákat.
    És a súly is nagyon ott van.
    Nekem ezek csak az elején jöttek be, aztán rájöttem hogy eléggé koptatja a felnit, ezért személyes tesztelések mellet a Tióga és a Zoggi-t ajánlom hozzá fékpofának, /jó vételár/ teljes-ítmény/ ezzel aztán már kényelem, fog nagyon, vízben is.

Csak akkor nem fogodt, mikor télen lefagytak jóval minusz fokokban+ a lejtőn, addig parás volt még kinem olvadt a pofa meg a felni.
    De van olyan h. ne fagyna ilyenkor be?
    Ez természetes,hisz megolvad a hó a pofán, majd szépen ráfagy, DE NYÁRON ;D ez ugyis elképzelhetetlen!!!!

Még egy érv(2): -nagyon szép és nem egy kihajló lemezre fogod be a pofát ( kevesebb erőveszteség nagyobb hatékonyság )

törzsvendég
    Regisztrált
    2003-01-01
    Üzenet
    509

én most dobtam le hátulról az alivio tárcsámat és helyette egy lx V brake-t nyomtam fel!
    hát azt kell hogy mondjam jól jártM, PEDIG KB. UGYANAZT VÁRTAM A kettőtől, pedig két teljesen más mehanizmusról van itt szó. (egyébként a cserének a csomagtartó miatt volt aktualítása)

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-08-11
    Lakhely
    műemlék jellegű rom, veszprém
    Üzenet
    2.147

Jól döntöttél akko. Nálam is volt átutazóban egy LX fék, szép, jó, okos... ;D

törzsvendég
    Regisztrált
    2003-01-01
    Üzenet
    509

elotte dorem vót, még a tarcsa elott , de az lx az már télleg felső kat.
    ne hiszem, hogy nagyon duhajkodásra is kell e- ennél jobb?? (cc, maratonra bőven 8))

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-08-11
    Lakhely
    Üzenet
    2.147

Jaja. Elég az. : ;D Én nemrég találtam rá egy '98-as XT fékrendszerre, nagyon szép állapot + minden. Kíváncsi vagyok hogy hogyan fog működni a kicsike. ;D Nekem sem volt eddig még ilyen kategóriás fékem... :

törzsvendég
    Regisztrált
    2003-01-01
    Üzenet
    509

nézegettem az XT is ,de azt az árkülönbséget teljesítményben nem hozta volna vissza szerintem (2002) a régebbieket annyira nem ismerem :-\
    max csak a vazamat csavargatta volna (2002)!! azért meg teljesen felesleges

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-08-11
    Lakhely
    Üzenet
    2.147

Kicsit térjünk át a fékmerevítőkre. Ti milyet használtok/ajánlotok? Lehet egy CC gépen carbon, bazi nagy fékmerevítőt használni szerintetek? ;D

törzsvendég potty avatarja
    Regisztrált
    2002-06-05
    Lakhely
    Siófok, Budapest
    Üzenet
    378

Szerintem biztos lehet 8) :-*
    Engem is érdekel a téma. Csak anyit tudok róla hogy így a váz oldalirányban nem hajlik annyira, ergó jobb fékerőt lehet elérni.
    Engem az érdekel, mivel a fékerővel elégedett vagyok, hogy a váz kifáradását a fékmerevítő hogyan befolyásolja, főleg CrMo vázaknál? Számít valamit az élettartam szempontjából?
    By

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-08-11
    Lakhely
    Üzenet
    2.147

Hátt én azt spec. nem tudom, hogy milyen hatások érik a vázat, vmi gépészmérnök "palánta" megmondja.
    Van különbség a merevitők között? Tehát anyag, erősség, ilyenek (a karbont most haggyuk)?

vendég
    Regisztrált
    2002-06-28
    Üzenet
    199

A jobb fékhatás elérése okáér szerintetek érdemes vennem hátulra avid 1.0 vagy 2.0 v féket fékkarokkal együtt? menyibe fog kerüni kb? és miben különbözik az 1.0 és a 2.0?

Ras
    Ras offline
    fórumfüggő Ras avatarja
    Regisztrált
    2001-06-24
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    4.021

mihez képest jobb fékhatás ???

bentlakó Dante avatarja
    Regisztrált
    2001-06-10
    Lakhely
    dolgozom...>-(
    Üzenet
    6.814

persze, a cromo is fárad, bár nem annyira, mint az alu (szóval azt ne vegyétek be, hogy az alu szar, mert hamar kifárad, bezzeg a cromo meg a titán...minden (kivétel mondjuk az üveg v. szénszál talán) kifárad...egyszer)

de nem, élettartam szempontjából nem számít

szóval ha már fékmerevítőt használsz, ne azzal indokold, hogy kevésbé fog fáradni a váz

anyag - ja, gondolom számít, de miért is haggyuk a karbont? bár nem hiszem, hogy érzed a különbséget mondjuk alu vagy karbon merevítő között

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-08-11
    Lakhely
    Üzenet
    2.147

Azért mondtam hogy hagyjuk a karbont, mert olyan tippeket vártam amik nem ebből az anyagból vannak.

A karbon merevítő használatos CC-re is, vagy csak a triálosoknak van készítve?

vendég
    Regisztrált
    2003-01-15
    Üzenet
    10

Avid 10 karom és 20 V-fékem van istenkirály.
    Mindenkinek csak ajánlom!

vendég
    Regisztrált
    2002-04-25
    Üzenet
    206

Hali! Pityunak DX fékpillangói vannak , LX karok (ua. mint a dx kar, csak nincs pirosra festve), aztán vettem bele occsó barradine fékpofát, nem cserélhető belüt, és mikor kibontom na mi van rája írva? CORRATEC! És fog mint állat,egy ujjal!Na jó ,kettővel.Nagyobbik fiam a 9.0-ás szettet nyúzza, frankón megállítja mind a 32kg-ját+bringa.Kisebbik fiam sram fv-kar+ tektro fékekkel ijesztgeti az ovisokat. Köszörült bowdenek, egy csep wd-40, és az ovis kezek is meg tudják húzni biztonságosan a féket. Ijesztő egyébbként hogy miket raknak fel néha a kis biciklikre fék gyanánt!

Üdv:G.Pityu

Oldal 3 / 198 elsőelső 123451353103 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •