85 kilóhoz elfér a 180-as de csak ha a teló vmi merevebb cucc, ha vmi kobász akkor inkább 160-as
85 kilóhoz elfér a 180-as de csak ha a teló vmi merevebb cucc, ha vmi kobász akkor inkább 160-as
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül...""Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
brm 445 el kapcsolatban van tapasztalat?
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
ilyenem volt 505os fekkarral - korrekt volt... kb hozta a 665/775 szintet.
Lehet hülye a kérdés, de bl-m775-ös karon mit állítok a free stroke csavarral? Mert érzésre semmit...
Nyomás pontot, azaz hol fogjon.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Üdv!
Tudna nekem valaki segíteni avid elixir 5 beállítással?Az van, hogy nem értek a tárcsafékekhez, ezért nem merem a csavarokat csak úgy találomra tekergetni!(félek hogy elfolyik az olaj!Melyik csavarral(csavarokkal) lehet állítani a fékpofa távolságot, illetve a fékkartávolságot?
Köszi
Na megtette a hatását ez a tél a fékolajban. (olvadt hólé, sólé, meg mittudjaménmég mi + hideg)
Szép piros szin helyett barna összeálló trutymó lett benne, fehér öntettel.
(Br-m775)
Holnap csere, naccerü...
Viszont vmit nagyon nemértek!
Hogy az istenben lesz állandóan olajos a fékpofa?
Volt egy pár rossz fékpofám ami már kb semmire sem volt jó,
de azt tiszta szmütyi volt a pofa anyaga. Mondom ezt lecsiszoljuk szalagcsiszolóval
Szép is lett a felülete tárcsát is fémtisztára tisztitottam majd egy jódarabig mentem vele.
És érdekesmódon ugyanolyan trutyis lett minden mint amilyen volt.
Ez hogy...
Legutóbb Mtbsrác módosította; 2012-02-22 - 23:24.
ereszt a dugattyunal? volt egy hibas 775os szeria.
Ezaz hogy nemlátom hogy kevesebb lenne benne az olajnak nevezett valami.
Honnét tudhatom meg mikori évjárat? Kézalól vettem a féket és már nemérem el a
srácot akitól vettem. De ha kell holnapra lefotózom, bár sztem az se fog segíteni semmit, mert kb mind ugyanúgy néz ki mindd.
Vagy azt hogy lehetne orvosolni?
- tömítés vagy
- dugattyú csere?
Ill mikor olyan koszos lett az a napi használat után megnéztem a dugattyúnál neméreztem még semmit zsepivel megtörölve se az is száraz maradt. Viszont a pofa elszineződott olyanra mint volt.
fektestcsere... shimano mast nem arul. ami hibas volt, annal a hidegben jott elo a problema. ha leszeded a fektestet, es kiszeded a beteteket, akkor a dugattyunal "illene" olajosnak lennie. biztos, hogy olaj, ami rakerul? probald szvsz szaraz hidegben.
ha ilyen a fékkar:
http://static.testbike.hu/images/prp...-NO.1.jpg?ts=1
akkor a korábbi kiadásból van. (a kartávolságot állító kis tekerő formáját kell nézni)
ha kicsit nagyobb, bumszlibb, akkor újabb, elvileg nem nem folyós.
elég ha szépen letisztogatod a dugattyúk környékét, kicsit hagyod kinn hülni és ha némi erőteljes fékkar szorongatás hatására megjelennek a bubik a dugattyúk mellett, akkor ott a baj. ennyi olaj hiánya nem fog feltűnni egyhamar egyébként.
hallottam anno, hogy a tömítést cserélték boltban xtr-re, nem tudom. igaz-e. hivatalosan ugye csak a komplett féktestet lehet cserélni egyben, megbontani nem lehet. hivatalosan persze ilyen hibajelenség nem is volt.![]()
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül...""Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Félig off, de: 4 éves a Magura Louise fékem, ment vagy 11e km-t, javarészt terepen, hóban-sárban, dögmelegben; de még az eredeti olaj van benne és nem szivárog, sőt, fellevegősödni csak most kezdett el a hátsó, ennyi idő után, de még most sem vészes, nem esik be a fékkar, csak érzem, hogy nyúlósabb lett a fékezés.
Csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy kifogtam egy jó féket? :-) Nem csak Shimanónál, nem csak Formula fékeknél (amiről Bringavarázs írt már bővebben), de fellevegősödő Magurák kapcsán is akad sok panaszos az internet fórumain...
Mindenesetre megjött No.-ból a Magura Mini Service Kit + 250 ml Royal Blood, a napokban ünnepélyesen lecserélem az olajat én is. Kiváncsi leszek, hogy néz majd ki az olaj ennyi év használat után. Ha lesz kedvem, majd lefotózom. :-)
szerintem levegősödni még a régebbiek szerettek.
de pl a hfx-magban nekem 5 vagy 6 év meg 8-9K volt még gyári betétekkel meg löttyel. s csak tavaly kezdett döglődni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Most lemegyek megnézem és le is fotózom hogy melyik is pontosan ami nekem van.
Viszont egy atomlámpa kérdés. Van rajta a free stroke csavar ezt melyik állásba tegyem,
hogy a legkisebb húzásra is blokkolja a kereket! Kinntlegyen a csavar vagy fullra betekerve.
Amit sikerült kiderítenem a fékről hogy egy 2010-es Kona CoilAir Supreme-ről lett levéve amit angliában vettek.
Alligator Fékbetét VX18 Shimano hidraulikus fékekhez
Ehhez a fékpofához mi a véleményetek? Műgyantás, nembaj ha kopik mert olcsón pótolható. Voltak nekem alligátor pofáim hope-ba és azok rendbenvoltak. Ill még van is egy garnitura vhol fekvőben. Ez ugye a m775-re kellene csak a véleméynetek érdekelne.