Oldal 778 / 792 elsőelső ... 678728768776777778779780788 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 15.541-15.560 / 15822

Téma: Tárcsafékek - általános eszmecsere

maximus Bikertigger avatarja
    Regisztrált
    2004-04-11
    Lakhely
    Szentendre - Pilis
    Üzenet
    18.719

Alapbeállítás

85 kilóhoz elfér a 180-as de csak ha a teló vmi merevebb cucc, ha vmi kobász akkor inkább 160-as
    "Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
    Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

fórumfüggő Kisherceg avatarja
    Regisztrált
    2004-12-07
    Lakhely
    Naszály mellett
    Üzenet
    2.850

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Lopakodó Üzenet megjelenítése
    Először azt hittem, hogy szivatod itt a jónépet 2752 hozzászólás után egy ilyen kérdéssel, de aztán belegondoltam, hogy talán tényleg érdekel

Én ha bb7 vs. Elixir CR lenne a felállás, akkor én akkor is a bb7-re szavaznék. Az indokom a következő: bowden és bb7.
    nem szivatás volt, hanem egy nagyon kedvező ajánlat új juicy 3-ra, illetve elixir 1-re.
    aztán haverom felidézte, hogy mennyit szívott a juicy 3-mal pár éve.

Idézet Eredeti szerző: bringavarázs Üzenet megjelenítése
    picsába, valami fél éve nem jártam erre és még mindig ugyanaz a téma.
    látod, félévente pont elég benézned.
    "Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
    "Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

vendég
    Regisztrált
    2008-11-28
    Lakhely
    Bükk északi oldala, Nekézseny
    Üzenet
    69

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Bikertigger Üzenet megjelenítése
    85 kilóhoz elfér a 180-as de csak ha a teló vmi merevebb cucc, ha vmi kobász akkor inkább 160-as
    '10 RS Recon Race van benne, nem tudom, hogy a 32mm-es becsúszó kolbásznak számít-e?
    '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra G Caravan 'Njoy 1.7DTI vs. '89 Trabant 601 Sp. Limusine

Regisztrált
    2004-04-11
    Lakhely
    Szentendre - Pilis
    Üzenet
    18.719

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: kombitomi Üzenet megjelenítése
    '10 RS Recon Race van benne, nem tudom, hogy a 32mm-es becsúszó kolbásznak számít-e?
    arra mehet a 180-as nyugodtan
    "Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

maximus
    Regisztrált
    2002-01-21
    Lakhely
    Százhalombatta
    Üzenet
    12.756

Alapbeállítás

brm 445 el kapcsolatban van tapasztalat?
    fuck me, i'm famous!
    -- Go ahead, Droids! --->

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

ilyenem volt 505os fekkarral - korrekt volt... kb hozta a 665/775 szintet.

vendég
    Regisztrált
    2010-03-10
    Lakhely
    Herend
    Üzenet
    21

Alapbeállítás

Lehet hülye a kérdés, de bl-m775-ös karon mit állítok a free stroke csavarral? Mert érzésre semmit...

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.449

Alapbeállítás

Nyomás pontot, azaz hol fogjon.
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Regisztrált
    2011-02-24
    Üzenet
    5

Alapbeállítás

Üdv!
    Tudna nekem valaki segíteni avid elixir 5 beállítással?Az van, hogy nem értek a tárcsafékekhez, ezért nem merem a csavarokat csak úgy találomra tekergetni!(félek hogy elfolyik az olaj!Melyik csavarral(csavarokkal) lehet állítani a fékpofa távolságot, illetve a fékkartávolságot?
    Köszi

vendég Mtbsrác avatarja
    Regisztrált
    2005-07-16
    Lakhely
    Tamási
    Üzenet
    221

Alapbeállítás

Na megtette a hatását ez a tél a fékolajban. (olvadt hólé, sólé, meg mittudjaménmég mi + hideg)
    Szép piros szin helyett barna összeálló trutymó lett benne, fehér öntettel.
    (Br-m775)

Holnap csere, naccerü...

Viszont vmit nagyon nemértek!
    Hogy az istenben lesz állandóan olajos a fékpofa?
    Volt egy pár rossz fékpofám ami már kb semmire sem volt jó,
    de azt tiszta szmütyi volt a pofa anyaga. Mondom ezt lecsiszoljuk szalagcsiszolóval
    Szép is lett a felülete tárcsát is fémtisztára tisztitottam majd egy jódarabig mentem vele.
    És érdekesmódon ugyanolyan trutyis lett minden mint amilyen volt.
    Ez hogy...
    Legutóbb Mtbsrác módosította; 2012-02-22 - 23:24.

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

ereszt a dugattyunal? volt egy hibas 775os szeria.

vendég Mtbsrác avatarja
    Regisztrált
    2005-07-16
    Lakhely
    Tamási
    Üzenet
    221

Alapbeállítás

Ezaz hogy nemlátom hogy kevesebb lenne benne az olajnak nevezett valami.
    Honnét tudhatom meg mikori évjárat? Kézalól vettem a féket és már nemérem el a
    srácot akitól vettem. De ha kell holnapra lefotózom, bár sztem az se fog segíteni semmit, mert kb mind ugyanúgy néz ki mindd.

Vagy azt hogy lehetne orvosolni?
    - tömítés vagy
    - dugattyú csere?

Ill mikor olyan koszos lett az a napi használat után megnéztem a dugattyúnál neméreztem még semmit zsepivel megtörölve se az is száraz maradt. Viszont a pofa elszineződott olyanra mint volt.

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

fektestcsere... shimano mast nem arul. ami hibas volt, annal a hidegben jott elo a problema. ha leszeded a fektestet, es kiszeded a beteteket, akkor a dugattyunal "illene" olajosnak lennie. biztos, hogy olaj, ami rakerul? probald szvsz szaraz hidegben.

fórumfüggő Kisherceg avatarja
    Regisztrált
    2004-12-07
    Lakhely
    Naszály mellett
    Üzenet
    2.850

Alapbeállítás

ha ilyen a fékkar:
    http://static.testbike.hu/images/prp...-NO.1.jpg?ts=1

akkor a korábbi kiadásból van. (a kartávolságot állító kis tekerő formáját kell nézni )

ha kicsit nagyobb, bumszlibb, akkor újabb, elvileg nem nem folyós.

elég ha szépen letisztogatod a dugattyúk környékét, kicsit hagyod kinn hülni és ha némi erőteljes fékkar szorongatás hatására megjelennek a bubik a dugattyúk mellett, akkor ott a baj. ennyi olaj hiánya nem fog feltűnni egyhamar egyébként.

hallottam anno, hogy a tömítést cserélték boltban xtr-re, nem tudom. igaz-e. hivatalosan ugye csak a komplett féktestet lehet cserélni egyben, megbontani nem lehet. hivatalosan persze ilyen hibajelenség nem is volt.
    "Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
    "Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

törzsvendég zscs avatarja
    Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    998

Alapbeállítás

Félig off, de: 4 éves a Magura Louise fékem, ment vagy 11e km-t, javarészt terepen, hóban-sárban, dögmelegben; de még az eredeti olaj van benne és nem szivárog, sőt, fellevegősödni csak most kezdett el a hátsó, ennyi idő után, de még most sem vészes, nem esik be a fékkar, csak érzem, hogy nyúlósabb lett a fékezés.
    Csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy kifogtam egy jó féket? :-) Nem csak Shimanónál, nem csak Formula fékeknél (amiről Bringavarázs írt már bővebben), de fellevegősödő Magurák kapcsán is akad sok panaszos az internet fórumain...
    Mindenesetre megjött No.-ból a Magura Mini Service Kit + 250 ml Royal Blood, a napokban ünnepélyesen lecserélem az olajat én is. Kiváncsi leszek, hogy néz majd ki az olaj ennyi év használat után. Ha lesz kedvem, majd lefotózom. :-)

Regisztrált
    2004-04-11
    Lakhely
    Szentendre - Pilis
    Üzenet
    18.719

Alapbeállítás

szerintem levegősödni még a régebbiek szerettek.

de pl a hfx-magban nekem 5 vagy 6 év meg 8-9K volt még gyári betétekkel meg löttyel. s csak tavaly kezdett döglődni.

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: zscs Üzenet megjelenítése
    Félig off, de: 4 éves a Magura Louise fékem, ment vagy 11e km-t, javarészt terepen, hóban-sárban, dögmelegben; de még az eredeti olaj van benne és nem szivárog, sőt, fellevegősödni csak most kezdett el a hátsó, ennyi idő után, de még most sem vészes, nem esik be a fékkar, csak érzem, hogy nyúlósabb lett a fékezés.
    Csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy kifogtam egy jó féket? :-) Nem csak Shimanónál, nem csak Formula fékeknél (amiről Bringavarázs írt már bővebben), de fellevegősödő Magurák kapcsán is akad sok panaszos az internet fórumain...
    Mindenesetre megjött No.-ból a Magura Mini Service Kit + 250 ml Royal Blood, a napokban ünnepélyesen lecserélem az olajat én is. Kiváncsi leszek, hogy néz majd ki az olaj ennyi év használat után. Ha lesz kedvem, majd lefotózom. :-)
    szimplan rossz szeria - nekem is ilyen 775os fekem volt, hasznaltam telen, nyaron, semmi gond nem volt vele sose.

vendég Mtbsrác avatarja
    Regisztrált
    2005-07-16
    Lakhely
    Tamási
    Üzenet
    221

Alapbeállítás

Most lemegyek megnézem és le is fotózom hogy melyik is pontosan ami nekem van.
    Viszont egy atomlámpa kérdés. Van rajta a free stroke csavar ezt melyik állásba tegyem,
    hogy a legkisebb húzásra is blokkolja a kereket! Kinntlegyen a csavar vagy fullra betekerve.
    Amit sikerült kiderítenem a fékről hogy egy 2010-es Kona CoilAir Supreme-ről lett levéve amit angliában vettek.

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Mtbsrác Üzenet megjelenítése
    Most lemegyek megnézem és le is fotózom hogy melyik is pontosan ami nekem van.
    Viszont egy atomlámpa kérdés. Van rajta a free stroke csavar ezt melyik állásba tegyem,
    hogy a legkisebb húzásra is blokkolja a kereket! Kinntlegyen a csavar vagy fullra betekerve.
    Amit sikerült kiderítenem a fékről hogy egy 2010-es Kona CoilAir Supreme-ről lett levéve amit angliában vettek.
    egyik allasban sem lenne szabad - en annyi difit vettem eszre, hogy egyik allasban nyulosabb, a masikban meg kemenyebb, ha behuzod a fekkart. ez az a ficsor, amit szerintem mindenki egyszer probal ki

vendég Mtbsrác avatarja
    Regisztrált
    2005-07-16
    Lakhely
    Tamási
    Üzenet
    221

Alapbeállítás

Alligator Fékbetét VX18 Shimano hidraulikus fékekhez

Ehhez a fékpofához mi a véleményetek? Műgyantás, nembaj ha kopik mert olcsón pótolható. Voltak nekem alligátor pofáim hope-ba és azok rendbenvoltak. Ill még van is egy garnitura vhol fekvőben. Ez ugye a m775-re kellene csak a véleméynetek érdekelne.

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •