Oldal 776 / 792 elsőelső ... 676726766774775776777778786 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 15.501-15.520 / 15822

Téma: Tárcsafékek - általános eszmecsere

törzsvendég zscs avatarja
    Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    998

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: tamaska Üzenet megjelenítése
    innovaciorol szo sincs, egyszeruen csak beszallitot valtottak. Targyaltak par eve a Kool Stoppal is de aztan nem sikerult megegyezni. Most is valaki gyartja nekik (szerintem a Baradine), es ugyanazt 15 masik nev alatt meg lehet meg kapni. Aztan a 15 egyforma kozul a magazinod meg kijelenti hogy az egyik 32%-kal jobb mint az osszes tobbi.
    Az is innováció, csak lehet, még ők sem tudják. :-)
    Egyébként elég jó, hogy ilyen kérdésekben is ennyire tájékozottak vagytok, sokszor kifejezetten örülök, hogy viszonylag sokat olvasom ezt a fórumot (is). (+ ugye az "R"-t;-)).
    A2z fékpofáknak vajon ki lehet a gyártója/beszállítója? Van egy tartalék szettem ilyenből, mert egyszer sajnos csak ilyet kaptam. De ha mondjuk Kool Stop vagy az általad említett, aki a BBB-nek gyártja, akkor mosoly ül az arcomra. ;-)

törzsvendég Vidra581 avatarja
    Regisztrált
    2010-05-18
    Lakhely
    Környe - Győr
    Üzenet
    694

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: UsDie Üzenet megjelenítése
    40ezer forint körül keresnék dh-ra fékeket, miket tudtok ajánlani? Idáig volt avid code '09-es, ez valamiért nem jött be annyira, majd egy avid elixir r sl 2010es, ez baromira bejött, de gondoltam, hogy most shimanot is kikéne próbálni, xt/slx felé hajtok, ha jólláttam németből egy pár slx 2012-es 40ezer, mit gondoltok róla? Illetve magura gustav m?
    Láttam most egy-két napja a testbike apróban 40e ért 2012es XT párt. Pár sorral lentebb azt írták, hogy nagyon jól fog.

De van 36ért brm-775ös szett is (08as XT) haveromnál (vakond nevű felhasználó testbike apróban)
    Tekerj egyet és feltárul előtted a világ!
    http://www.sports-tracker.com/#/work...metjdai9sa4li9

Beast of the East tamaska avatarja
    Regisztrált
    2001-10-31
    Lakhely
    Lichfield, Staffordshire
    Üzenet
    19.610

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: zscs Üzenet megjelenítése
    Az is innováció, csak lehet, még ők sem tudják. :-)
    Egyébként elég jó, hogy ilyen kérdésekben is ennyire tájékozottak vagytok, sokszor kifejezetten örülök, hogy viszonylag sokat olvasom ezt a fórumot (is). (+ ugye az "R"-t;-)).
    A2z fékpofáknak vajon ki lehet a gyártója/beszállítója? Van egy tartalék szettem ilyenből, mert egyszer sajnos csak ilyet kaptam. De ha mondjuk Kool Stop vagy az általad említett, aki a BBB-nek gyártja, akkor mosoly ül az arcomra. ;-)
    pontos informaciom minden markarol nyilvan nincs, de azt tudom hogy mint annyi minden masnal is, van 2-3 ceg akik konkretan gyartanak, es a matrica cegek meg matricaznak. Itt is ez van, a2z, bbb, aztec, clarks, ashima, xlc, zoggie ugyanattol az 1-2 gyartotol jon (baradine, jagwire). es a bbb nem azert dragabb mint a zoggie mert jobb, hanem azert mert 4 pro tour csapatot tamogatnak szal nagyobb haszonkulccsal kenytelenek dolgozni hogy ugyanazt eladhassak neked.
    YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
    B E G R I F F

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: winyettyu Üzenet megjelenítése
    üdv! ez a dolog nekem is fennált régebben noname meg avid tárcsafékekkel, hog mikor új volt fogott brutálul utána egyszer vizes lett és onnatól fogva teljesen kiszámíthatatlan volt a működése. utána vettem magura louise fékeket, és azok esőben épp picit gyengébbek, de legalább tudom hogy hogy viselkednek. úgyhogy a 30E Ft alatti hidro fékeket nem ajánlom. az avidnak elvileg az elixir sorozata már jó, de nekem anynira elvette a kedvem az aviddal az állandó sz*pás, hogy nem vennék olyat sem. ha most féket tuningolnék, tuti shimano saint lenne az áldozat.. igaz hogy tárcsa meg adapter nélkül bennevan 44-be, de hulladék tektro 160mm-es tárcsával nagyobbat fog, mint az én magurám 203mas eredeti magura tárcsával.. tudom, mert próbáltam. akkor mit csinálhatna az én 203mas tárcsámon az a fék. szeirntem amíg nincs valakinek legalább 30K-ja fékre, az addig használjon egy 5-6-7EFt-os minőségi V féket, jobban jár vele, mintha kiad mondjuk 20at egy olyan hidraulikus fékre, ami sz*rt se fog érni, ha egyszer megázik vagy mondjuk forgalomban használja és az olajos-koszos víztől havonta cserélhet fékpofát. az én magurámban már több mint 1000km bennevan, és mondjuk azt hogy nem szoktam lassan menni, szóval kapja az érzést, és a múltkor néztem, a fékpofák még gyakorlatlag újszerűek.
    a shimano uj belepo fekjei is hozzak a korabbi xt szintjet szinte mindenben. az uj slx meg egyszeruen pazar, melegben, hidegben, 1 ujjal barhol megfog. asszem meg juliusban vettem, ahogy megjelent nemeteknel, most mar kijelenthetem, hogy minden szempontbol az eddigi legjobb fekem (korabban a 775os xtt meg a louiset favorizaltam).

törzsvendég DannyL81 avatarja
    Regisztrált
    2010-08-13
    Lakhely
    Veresegyház
    Üzenet
    755

Alapbeállítás

Ti milyen sűrűn cseréltek olajat hidraulikus rendszerben?
    A szervizesem szerint a km-től függetlenül egy idő után állítólag kifehéredik az olaj és ildomos ilyenkor cserélni.

törzsvendég Gege911 avatarja
    Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    428

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: DannyL81 Üzenet megjelenítése
    Ti milyen sűrűn cseréltek olajat hidraulikus rendszerben?
    A szervizesem szerint a km-től függetlenül egy idő után állítólag kifehéredik az olaj és ildomos ilyenkor cserélni.
    Attól függ h milyen fék, milyen olaj volt benne, és hogyan használtad.
    Ezt úgy értem h ha nagyobb igénybevételnek volt kitéve (hő) akkor gyorsabban elfárad az olaj. Én pl félévente cserélek benne olajat, meg kb fél óra az egész. és filléres tétel.

Regisztrált
    2010-08-13
    Lakhely
    Veresegyház
    Üzenet
    755

Alapbeállítás

Deore hidraulikus fék, 180-as XT tárcsákkal elöl-hátul. Sokat nem megyek vele, évi 500-1000km között, de akkor hegyen toljuk, szóval kap rendesen.
    Gyári símanó olajat szokott kapni.

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    428

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: DannyL81 Üzenet megjelenítése
    Deore hidraulikus fék, 180-as XT tárcsákkal elöl-hátul. Sokat nem megyek vele, évi 500-1000km között, de akkor hegyen toljuk, szóval kap rendesen.
    Gyári símanó olajat szokott kapni.
    Hát akkor ha meg tudod csinálni akkor szerintem megéri, mert nem drága, és rontani nem rontasz a dolgon.

Regisztrált
    2010-08-13
    Lakhely
    Veresegyház
    Üzenet
    755

Alapbeállítás

Meg szoktam fél évente, csak kíváncsi voltam más is így tesz -e. Köszi, hogy megosztottad velem a véleményed!

vendég
    Regisztrált
    2009-12-26
    Üzenet
    12

Alapbeállítás

Hope Tech Evo X2 Ezekről mit gondoltok? most van az apróban 43ért.. ha mondjuk 38, 40körül elhoznám, megérné? Illetve tapasztalatok róla?

Regisztrált
    2010-05-07
    Lakhely
    Budapest / Gyöngyös
    Üzenet
    428

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: UsDie Üzenet megjelenítése
    Hope Tech Evo X2 Ezekről mit gondoltok? most van az apróban 43ért.. ha mondjuk 38, 40körül elhoznám, megérné? Illetve tapasztalatok róla?
    Ezt a típust konkrétan nem ismerem, de már egy ideje Hope fékem van, és nagyon jó. Ha van rá pénzed, akkor vedd meg, és nem fogod megbánni!

Ja és szvsz mocskosul jól néz ki

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

megcsinaltam az uj slxben az olajcseret, hat igy fel ev utan ugyanolyan volt az olaj benne, mint amit beleraktam. pedig iden gyaron ritka nagy por volt mindig, alig gyoztem tisztitani. asszem csak igy telen fogom cserelni.

fórumfüggő Kisherceg avatarja
    Regisztrált
    2004-12-07
    Lakhely
    Naszály mellett
    Üzenet
    2.850

Alapbeállítás

avid bb7 vagy juicy 3?
    "Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
    "Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

törzsvendég imi72 avatarja
    Regisztrált
    2007-07-17
    Lakhely
    a Pilis
    Üzenet
    1.320

Alapbeállítás

Volt már ebből már pár véres véleményháború
    De ha úgy vesszük, hogy a bowdenesek között a BB7 a csúcs, a hidraulikusok között a J3 egy erős közepes, akkor talán könnyebb lesz döntened...és persze felhasználási területtől függ.
    Mondjuk ez majd nekem is fel fog merülni ha majd végre összeáll a csomagos túrákra szánt gépem, de a BB7/J7 versenyben egyelőre az előbbi áll nyerésre.
    Trance
    "Attól még, hogy egyesek szerint kevés időnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdőirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

szjozs avatarja
    Regisztrált
    2012-02-05
    Üzenet
    7

Alapbeállítás

Szevasztok!

Nem biztos, hogy mindent jól csinálok, és a legjobb helyen vagyok, de nézzétek el nekem mivel új vagyok itt! Egy kérdésem lenne, van két Shimano SR-RT50-es tárcsa a bringámon deore mehanikus fékekkel. Megérett a betétcserére amit tárcsával együtt akarok végrehajtani. A gond az, hogy az RT50-es tárcsa olyan mint a fehér holló. Utánajártam és méretileg teljesen azonos az RT51, RT61 tárcsával viszont anyagában lehet különbség. A deore gyári betét az műgyantás, tehát nem mindegy az se milyen tárcsát rakok össze milyen fékbetéttel. Lenne nekem egy jó áron beszerezhető 61-es tárcsám, kérdés, hogy milyen betéttel rakjam össze, gyantással vagy fémalapúval? Köszi a helpet!

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.449

Alapbeállítás

A tárcsád ha több mint 1.3 mm akkor nem kell cserélni. Az hogy milyen betétet raksz hozzá az egyén kérdés a gyantás hidegen is rögtön fog a fémesnek kell egy-két tized mp és utána kezd el igazán fogni akkor viszont erősebben, a fémes sokkal lassabban kopik, pláne saras körülmények között viszont néha hangosan visít és drágább. Ezekből sakkozd ki melyiket szeretnéd .
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

szjozs avatarja
    Regisztrált
    2012-02-05
    Üzenet
    7

Alapbeállítás

A tárcsáim eléggé viharvertek, muszáj cserélni mert máskülönben megenné az új betéteket! Akkor a betét egyéni kérdés, veszek gyantásat, ha nem jön be akkor veszek fémeset. Viszont egyes tárcsáknál írják, hogy csak műgyantás betétekhez. Azt viszont nem tudom, hogy a RT61-es tárcsához mit ajánlanak. Akkor az RT50-es tárcsa helyére bátran tehetem a RT61-est??

fórumfüggő Kisherceg avatarja
    Regisztrált
    2004-12-07
    Lakhely
    Naszály mellett
    Üzenet
    2.850

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: imi72 Üzenet megjelenítése
    Volt már ebből már pár véres véleményháború
    De ha úgy vesszük, hogy a bowdenesek között a BB7 a csúcs, a hidraulikusok között a J3 egy erős közepes, akkor talán könnyebb lesz döntened...és persze felhasználási területtől függ.
    Mondjuk ez majd nekem is fel fog merülni ha majd végre összeáll a csomagos túrákra szánt gépem, de a BB7/J7 versenyben egyelőre az előbbi áll nyerésre.
    a bb5 miben/mennyivel rosszabb (??) mint a bb7? azt tudom, hogy más betét való bele, és talán a fix oldalon nincs tekerő, de más eltérés, főleg a használatban van?
    "Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
    "Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.870

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: zeezoltano Üzenet megjelenítése
    A tárcsád ha több mint 1.3 mm akkor nem kell cserélni. Az hogy milyen betétet raksz hozzá az egyén kérdés a gyantás hidegen is rögtön fog a fémesnek kell egy-két tized mp és utána kezd el igazán fogni akkor viszont erősebben, a fémes sokkal lassabban kopik, pláne saras körülmények között viszont néha hangosan visít és drágább. Ezekből sakkozd ki melyiket szeretnéd .
    shimano tarcsan 1.5mm szerepel, gyartonkent mas?

fórumfüggő McGywer avatarja
    Regisztrált
    2005-07-26
    Lakhely
    Bp - Rákoscsaba
    Üzenet
    2.490

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid